Şimdi Ara

Su arıtma cihazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.265
Cevap
52
Favori
208.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RedGhost kullanıcısına yanıt
    Hiçbiri, git! webden daha ucuz cihazlara bak. Onlara vereceğin para ile 4 tane ürün alırsın.

    2 taksit tutarına 1 cihaz alabilirsin webden 450 lira örnek linkte mevcut hocam.
    https://www.hepsiburada.com/yzg-pompasiz-10-asamali-metal-tankli-su-aritma-cihazi-yzg---35-p-HBCV00000D2A0W



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 24 Eylül 2021; 20:48:14 >
  • Ev için kullanılabilecek su arıtma cihazında hangi özelliklere dikkat edilmeli. Tavsiye edebieceğiniz marka model var mı?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Portraitclub

    Arkadaşlar 1 ay önce alttaki 3 filtreyi değiştirdim. Su devamlı beyaz geliyor rakı gibi görüntüsü oluyor, içmek için beklememiz gerekiyor. Normalde su arıtılıp tanka depolanmıyor mu? Eğer depolanıyorsa bu su tankın içinde çözülmesi gerekmez mi? Yoksa direkt arıtılıp mı geliyor musluğa su? Birisi bilgilendirme yaparsa güzel olur.
    Bi sorun filtrelerle alakalı değildir hava ile alakalıdır genelde ilk kullanımda ve filtre değişimlerinde cihaz içine belli bir hava girer ve beyaz mikro kabarciklar oluşur görüntüsü klor yada kireç gibidir ve bekleyince geçer yada bardak kenarında toplanır genelde bu durum bazen sebeke suyunda da sular kesilip tekrar geldiğinde çeşme suyuda aynı sekilde akar ama zamanla geçiyor bu durum sebeke suyunun basınç yüksekliğine göre 2 yada 10 gün gibi bir zamanada düzeliyor. Bir müdehale etmenize gerek yok. 10 gün sonra düzelmez ise sistem girişine giren suyun basıncını bir basınç ayarlayıcı ile 4 bara dusurebilirsiniz. Suyun hızlı hareket etmesi ve filtrelerde oluşan hava kaynaklı bir belirtidir bu durum.




  • Shafter kullanıcısına yanıt
    tamamen bilgilendirme amaçlı yazıyorum , amacım polemik yaratmak değil.

    "Bu arıtma olayı pc toplama gibi misal asus msi gibi firmaların ürünleri olsa tamam derdim bende alırdım ancak aynı cihazı, filtreleri 10 farklı isimle pazarlıyorlar."


    Omnipure, pentek, filmtec, penteir, biocera, vontron,lg chem,global water purefer, Matrikx, Purtrex hepsi kendi alanında kendini ispatlamış, belgeli filtre markalarıdır.

    Bu marka bileşenlerden oluşmuş bir cihaz kötü olamaz,ha isteyen toplama diyebilir .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chefcnkr

    @tersosmos merhaba sırf sizden bilgi ve yardım almak için üye oldum foruma.Herkese yardımcı olmuşsunuz banada dönüş yaparsınız inşaallah.Simdi öncelikle sorunum su arıtma tabiki ama aradığım boyle nfs 401 vs içerikli gibi olmalı yada şöyle söyleyeyim malum öyle yada böyle ciddi bir biyolojik savaş var ve yarın birgün sularda bir tehlike yaşandığında aldığım cihazın her turlu virüs bakteri ilaç vs arındırma özelliği ve suya tekrar mineral kazandirirsa süper olur elbette.Sayfalarca yorum ve öneri okudum kafam iyice karışmış durumda anladigim tank vs musluk nfs özelliği taşımalı birde uv lambalı olması da iyi bir özellik gibi.aklimda olan cihazlar e spring (aşırı pahalı olması sebebiyle eledim)ihlas markası (henüz fiyat bilgisine sahip degilim) aosimith waterbox royal green (forum indirimi ile mantıklı geldi).Açıkçası ekstra onu al bunu tak gibi konularda hiç bir bilgim ve ilgim yok kadın olmam sebebiyle dolayısıyla hepsini icin de barındıran bir sistem olmalı.
    2.sorunum iski dağıtımına çok çok yakın olduğum için istanbul da suyumuz inanılmaz klorlu yada kireçli bilemiyorum çünkü bulaşık makinasından aldığım herseyde su yada klor kalıntısı var resmen ki ekstra sade durulama yaptığım halde dus sonrası da ciddi klor yada kireç kalmış hissi oluyor saçlarım da sertlik vs oluyor ciltte kuruluk.Bunun için bina girişi kireç klor önleyici düşündüm ama fiyatlar yüksek gibi bu sorunu (duş başlığı mutfak başlığı yada çamaşır ve bulaşık makinası için takılacak düşük maliyetli bir aparatla cozebilirmiyim?
    Sizden ricam ve forumda ki arkadaşlardan
    1 içme suyu arıtma
    2.eve giren ve makina , duş ve mutfak ta kullanabileceğim suyu klor kireçten temizleme ile ilgili direk marka belirtirseniz çok sevinirim.ya onu şununla bunu bu başlıkla vs çözebilirsiniz yada direk bina girişine şunu takarak vs gibi
    Şimdiden çok teşekkür ederim cevaplayan herkese
    Daire girişine 1 tane 20 inçlik bigblue 5 micron tortu filtre ,karbon filtre ve daha sonra yumuşatma sistemi taktırırsanız sorununuz çözülür. Ek olarak uv filtre takılırsa direk kullanım suyunuz hazır olmuş olur virüs ve bakterilerde temizlenmiş olur sudan. Başka uyduruk sistemlerle çözemezsiniz sorunu




  • white00 W kullanıcısına yanıt
    Daire yada binanın tüm giriş suyunu %100 olarak kireçten arındırmanın tek profesyonel yolu vardır bunun adı;

    TAM OTOMATİK YUMUŞATMA SİSTEMİ

    Bu sistemi sadece kendi dairenizde kullanmak isterseniz;

    Fiziki olarak bazı şartların yerine getirilmesi gerekir;

    *Sistem su saatinizden sonraki bir noktaya kurulacağı için ortalama 1 m2 müsait alan olması,

    *Kurulum yapılacak alanda sistemin atık su giderinin bağlanabilmesi için su gideri bulunması,

    *Elektrik ihtiyacı için 220V elektrik prizi

    Daire girişinde bu şartları karşılayabilirseniz yumuşatma cihazı kullanabilirsiniz.

    Aksi takdirde muadil çözüm olarak
    "daire girişi filtre sistemi"
    kullanmanızı öneririm.

    Eğer binanızın girişine ortak yumuşatma sistemi kurmak isterseniz;

    Yukarıda belirtilen şartları apartmanın su saatlerinin bulunduğu alanda karşılıyor olmalısınız.

    NOT:Yumuşatma sistemleri yani bir diğer tabir ile genel arıtma sistemleri sadece yumuşak kullanma suyu ihtiyacınızı karşılayacaktır yani içme suyu ihtiyacınızı değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long57 -- 14 Mayıs 2020; 11:18:24 >




  • benmisim kullanıcısına yanıt
    Hocam 1 ay kullancaksin 1 sene kullanmayacaksan o cihazdan daha hayir gelmez bakteri yuvası olur bekleyen o su 1 yilda lağım gibi kokar ve cihazin heryerini sarar her sene cihaz almak istiyorsan al kullan.

    Ben mantikli olani söylüyorum sonucta aritma firmasını temsil ediyorum sizi neden damacanaya yönlendirelim yoksa.

    Ben size aritma tavsiye etmiyorum tercih tabiki sizin ayrica damacana bir telefonla siparis getiriyorlar diye biliyorim evi damacana ile neden dolduruyorsun.

    Ayrica aritma kullanmak isteyen ilk defa birine damacana kullan dedim :)

    Tabikide iyi bir aritma icin en az 1500 liralar ödersin hocam diğer tarafta uygun fiyatli aritma kullananlarda hala yaşıyor ölmediler

    Nsf Fda standartlarında her marka aritma cihazi kullanabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mylove

    Merhaba arkadaşım, öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim.

    Bu konularda henüz acemiyim 😊 dün aura cebilon su arıtma cihazının Filtrelerinin hepsini değiştirdim. Toplamda 130 TL tuttu.

    Filtreler ile birlikte birilerinin tavsiye ile tds ölçer aldım, tds ölçeri ben ph diye biliyordum cahillik işte 😐 sizin paylaşımda ayrı ayrı ( TDS 54 - PH 9.5) ölçümlerini görünce ikisinin birbirinden farklı olduğunu öğrendim 😊

    Hocam, bu Tds değeri ne, Ph değeri ne oluyor öncelikle rica etsem konu hakkında bilgi verebilir misiniz?

    Aldığım Tds metre bu ama doğru mu yaptım bilmiyorum, çok basit bir şey yapmışlar hiç kaliteli gözükmüyor! Suyun içine sokup çıkardıkça 4 5 defa farklı ölçüm gösteriyor, sonradan sabit gösteriyor! İade edip farklı bir ürün mü alsam veya ph ölçer mi alsam bilemedim.

    https://www.hepsiburada.com/kuvars-tds-metre-su-olcum-cihazi-su-kalitesi-saflik-sertlik-olcum-aleti-p-HBV00000NH1BE?magaza=Kaan%20Elektronik

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..
    Selamlar

    TDS ölçümü suyun içindeki çözünmüş madde oranını gösterir. Değerin çok düşük olması da çok yüksek olması da iyi değildir. Sıfır olması suyun saf su olduğunu gösterir, saf suyun içerisinde çözünmüş hiçbir madde mineral v.s. yoktur içmeye uygun değildir. Tds değerinin 300 üzerinde olması da zararlıdır çünkü suyun içinde haddinden fazla çözünmüş madde olduğunu gösterir. Suda yüksek klor, kreç, yabancı maddelerin olması tds değerini çok yükseltir.

    Ters ozmos sistemlerde su ilk 3 giriş filtresinden geçip membrana gelir burada asıl filtreleme işlemi yapılır ve su saf suya yakın olacak değere kadar filtrelenir böylece tds değeri düşer. Membrandan çıkan su saf suya yakın olduğundan sonraki filtrelerle mineral takviyesi yapılır sonraki filtrelerin kalitesine göre suya katılan mineral oranı değişir bunu membran çıkışı tds değeri ve mineral filtresi çıkışı tds değerinden anlarsınız. Membrandan su çıkışı atıyorum 10 ppm sonuç veriyorsa sonraki mineral filtreler bu değeri 50-60 civarına çıkarmalıdır. Eğer mineral filtreler kalitesiz ise suya daha az mineral katılacağından tds ölçümünde daha az bir yükselme olur. Yani özetle tds ölçümünün belli bir aralıkta sonuç vermesi gerekir ne kadar düşük olursa o kadar iyidir demek yanlış bir değerlendirme olur.

    Ben şu cihazı kullanıyorum tavsiye ederim.
    https://www.hepsiburada.com/xiaomi-mi-tds-pen-kalem-tipi-su-kalitesi-test-cihazi-pm-HB000006IPV3

    PH değeri ise suyun asidik mi bazik mi olduğunu ölçen bir değerdir. 7 altındaki değerler suyun asidik olduğunu gösterir, 7 üstündeki değerler ise baziktir. Asidik suyun insan sağlığına zararları olabilmektedir, bazik yani alkali suyun ise insan vücuduna olan faydaları bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. Hücre oksijenlenmesini arttırdığı, böbrek taşı oluşumu riskini azalttığı gibi veriler vardır. Kalitesiz mineral/alkali filtreler ph değerine çok etki etmiyor genelde 7 seviyesinde sınırda tutuyor ph değerini, yüksek ph değerli su elde etmek için biocera, hd-50 gibi mineral filtreler tercih etmeniz gerekiyor.

    PH ölçer olarakta şu cihazı kullanıyorum.
    https://urun.n11.com/su-aritma-cihazlari/ph-metre-ph-olcer-su-sivi-akvaryum-kalibrasyon-hediyeli-P166375931



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 10 Eylül 2020; 11:2:14 >




  • Kurohige kullanıcısına yanıt

    NSf onayına sahip ürün yok hocam parçaları NSF onaylı olanlar var onlarında denetleme mekanizması yok içinde gerçekten NSF'li parçamı kullandı ne kullandı bilemezsin satıcının insanlığına kalmış bir durum riske atmanın mantığı yok. Olsa dükkan senin


    Türk firmaları bi ton para ödeyip bi zahmet NSF almazlar sorsan herkesin malı NSF li NSF sitesinde adı geçmeyen firma normalde cihazlarının üzerine koli üzerine hatta internet sitelerinde bile NSF logosunu koymaması gerekli ama çarşaf gibi tüm belgeleri basarlar koli üzerine cihaz üzerine nsf bir markadır bununda kullanım hakları vardır bulduğun siteleri esasında şikayet edeceksin ama hangi birini şikayet edeceksin hepsinde var nsf kısaca koca Türkiye'de su arıtma cihazında ihlas haricinde yok

  • Riverside. kullanıcısına yanıt
    Doğru seçim her zaman NSF li ürün kullanın NSF varsa bir üründe kalitelidir. NSF siz ürün kullananlar 10 yil sonra kanser olma riskleri olduğunu da bilmelidirler çünkü ne kullandıklarını bilmedikleri için riskli bir durum
  • kayademirel K kullanıcısına yanıt

    şu mesaj bile markadan soğutmaya yeter


    iyi mal zaten yorumlarla kendini gösterir


    ne gerek var böyle saçmalıklara


    bu devirde bunu yutanları yanlış yerde arıyorsunuz

  • Oznuraytac O kullanıcısına yanıt

    Evet Biocera filtreyi her arıtmaya takabilirsiniz. Biocera filtreyi illaki arıtma cihazının içine monte etmek zorunda değilsiniz arıtma musluğun altına yani musluğa giren hortuma da takabilirsiniz direk olarak hem bu şeklide takmanızda hiç bir alet kullanmadan direk takılıyor musluğun altında.

  • saddooo S kullanıcısına yanıt
    Atık su atmayan modeller UF yani ultra filtrasyon sistemli oluyor genelde şebeke suyu tds, ph değerleri neyse arıtmadan sonra da aynı değerler oluyor. UF şebeke suyunda sudaki kloru, tortuyu tutar başka da bir işe yaramaz bunu şu basit sürahi tipi arıtma cihazları var onlarla da yapabilirsiniz. UF sistem RO sistem gibi kapsamlı bir arıtma yapmaz. UF gözenek yapısı 0.1 mikron ise RO sistem 0.0001 mikrondur. UF Suyu tatlandırır ama suyu tam anlamıyla arıtma yapmaz. UF yerine RO tercih etmenizi öneririm. UF kullanıp memnun %10 kişi ancadır.

    UF sistem bir basınca ve elektriğe ihtiyaç duymadan 1 bar su basıncıyla dahi çalışır bu yüzden UF li cihazlar su tankina, pompaya ve çeşitli bir çok RO sisteminde kullanılan arıtma parçasına ihtiyaç duymadığı için fiyatları RO sistemlerine göre %50 daha uygun fiyatıdır.
  • bay baykuş kullanıcısına yanıt
    arıtma cihazında membran sonrasında kullanılan filtrelere bağlı olarak Tds değişir ve son çıkıştan yapılan ölçümler sizi yanıltır ama 5 filtreli normal bir arıtma cihazı ise yani mmebrandan sonra sadece post karbon filtresi varsa 300 şebeke suyuna 45 arıtma değeri elbette yüksek bir değer ve başta düşmediyse daha da düşmez. TDS değerini membranın hemen çıkış noktasından alıp ölçüm yaparsanız daha sağlıklı olur (şayet 6-7-8....20 filtreliyse) cihazınız. Tat olayı ise kişiden kişiye değişir buna bir şey diyemiyorum ama genelde asidik su olursa tta acı gibi olur ve boğaz kuruluğu yapar su içerken.
  • hsgrn kullanıcısına yanıt
    Bulunduğunuz il için vip modeli yani pompalı modelini tercih etmeniz yeterli, DMO ile ilgilenen arkadaşın telefon numarasını size pm atıyorum oradan detaylı bilgi alabilirsiniz ayrıca.
  • Ek olarak takıyorsunuz hocam, en son çıkışa takılıyor yani senin post karbon filtren den sonraya takılıyor, cihazın içinde yer yoksa da dışarıya arıtma musluğuna giden hortuma araya takabilirsiniz.
  • adeleks kullanıcısına yanıt
    Post karbon > Mineral > pH filtre olmalı sıralama
  • trak76 T kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba mutfak tezgahında ikinci bir musluk ya da tezgahta delik deldirmek istemiyorsanız 3 kanallı 3 çıkışlı arıtma muslukları vardır. Bu muslukları 500₺ başlayıp kalitesine göre 4000₺ ye kadar çıkmaktadır. Bu musluklardan satın alırsanız her marka ve model arıtma cihazlarına uyumlu olup bu şekilde delik delmeden arıtma cihazı kullanımı yaparsınız. Eski yani şuan kullandığınız musluğunuz yerinden sökülecek yerine bu musluk takılacak. Örnek bir link atayım uygun fiyatlı, dilerseniz sizde googleden araştırıp dilediğin modeli alabilirsiniz.

    https://p8zh.adj.st/mk12x3o_m4o2h83?adjust_t=mk12x3o_m4o2h83&Page=Product&CampaignId=61&BoutiqueId=61&ContentId=36758621&MerchantId=334104&PdpSource=seller_store&FilterOverPriceListings=false&utm_campaign=36758621&adjust_campaign=product_free&utm_source=share&utm_medium=product_free&link_userID=20468696&utm_term=20468696&link_contentid=36758621&adjust_deeplink=ty%3A%2F%2F%3FPage%3DProduct%26CampaignId%3D61%26BoutiqueId%3D61%26ContentId%3D36758621%26MerchantId%3D334104%26PdpSource%3Dseller_store%26FilterOverPriceListings%3Dfalse%26adjust_t%3Dmk12x3o_m4o2h83%26adjust_tracker_limit%3D250000%26utm_term%3D20468696%26link_contentid%3D36758621%26utm_campaign%3D36758621%26adjust_campaign%3Dproduct_free%26utm_source%3Dshare%26utm_medium%3Dproduct_free%26link_userID%3D20468696&adjust_fallback=https%3A%2F%2Fwww.trendyol.com%2FMaya%2FVeron-Marka-3-Yollu-Aritma-Bataryasi-Aritma-cikisli-Mutfak-Eviye-Batarya-Sicak-soguk-Mix-p-36758621%3FboutiqueId%3D61%26merchantId%3D334104%26adjust_t%3Dmk12x3o_m4o2h83%26adjust_tracker_limit%3D250000%26utm_medium%3Dproduct_free%26link_userID%3D20468696%26utm_term%3D20468696%26link_contentid%3D36758621%26utm_campaign%3D36758621%26adjust_campaign%3Dproduct_free%26utm_source%3Dshare

    Google den arama yaparken dual flow musluk, 3 yollu musluk, 3 kanallı musluk, dual flow arıtma musluğu gibi anahtar kelimeler kullanabilir ve google alışveriş sekmesinden bol miktarda sonuç görebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 2 Ekim 2022; 17:1:13 >




  • Legum Magister kullanıcısına yanıt
    swun chyan marka olarak ethicwater firmasından tedarik edebilirsiniz ilk üç filtre setini. İyi bir fiyat performans ürünü bence.
  • tersosmos kullanıcısına yanıt

    çok teşekkür ederim internette hiç bir bilgi yok bu konu hakkında bir türlü cevap bulamadım. sağolun tekrardan

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.