Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.161
Cevap
142
Favori
1.355.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Otomatik vitesten memnunum. Istanbul'da yasayanlar icin bence otomatik vites zorunluluk oldu. Scenic II almamin sebeplerinden birisi de otomatik vitesi idi.

    Otomatik vites, otomatik elektronik el freni ile birlikte cok iyi bir calisma mantigina sahip. Arabayi calistirip vitesi D'ye aliyorsun, gaza dokununca el freni otomatik olarak cozuluyor. Diyelim ki egimli bir yolda durdun, vitesi bosa alip el frenini cektin. Kalkmak icin vitesi D'ye takip gaza basiyorsun, yine el freni otomatik dusuyor. Aracin agirligindan dolayi, egimi belli bir seviyenin uzerinde olan yokusta durunca frene basilmazsa arac geri kayiyor. Bazi araclar daha yuksek egimlerde durabilirken Scenic duramiyor, dedigim gibi agirligin etkisi cok. Fakat el freni kullanmasan bile kalkislar asla sorun olmuyor. Tiptronik kullanim ozellikle motor freni yapmak icin rahat bir olanak sunuyor. Duz vites Scenic kullanmadim ama otomatik vitesin cekisinden memnunum. 115 bg motor durumu kurtariyor.

    Aslinda bu aracin hakki 2.0 motor ama Turkiye'deki arac ve yakitlardaki vergi oranlari malum. Kursunsuz benzine ABD'nin tam 3 katini oduyoruz. 2.0 motorlu araclarda da ABD fiyatinin 2 katini oduyoruz. Orada zaten 1.6 motorlu arabaya araba demiyorlar.
  • arkadaşlar merhaba, ben de 16 martta scenic ailesine katıldım. diğer arkadaşların yaptığı gibi almadan önce epey bi ders çalıştım. son güne kadar toyota verso mu scenic mi karar veremiyordum.en son 1,5 dizel 100bg privelege de karar kıldım. 80bg scenicle test sürüşü yaptıktan sonra kararım netleşti. performansı, görüş açısı, ferahlığı inanılmazdı. ama son aracım 1,8 (123bg) olduğundan 80 bg acaba kasar mı diye 100bg aldım.
    son derece memnunum. almadan önce dolaşmadığım forum kalmadı ama hiç birinde scenic topiği bulamadım.
    ben de kendi verilerime ve zevkime güvenip aldım. bu tip ararabaları beğenen arkadaşlar hiç düşünmeyin derim .artık benzin istasyonunun yolunu unutur oldum.:)
    koltukların kolay katlanma özelliği, park sensörü, döşemesi, raylı orta konsol fearlığı, bagajı, 12 voltluk 3 soket,.....daha birsürü şey var . yazarsam görgüsüzlük gibi olacak:) artık yeni araçlarda yok deseler de ben rodaj devresinde olduğum için fazla devirli kullanmamaya çalışıyorum. ha bi de ilk başlarda otomatik park frenine alışmak çok zor geldi. durmadan el freni arandım. ama şimdi ne kadar rahatmış diyorum.
    herkese kazasız belasız günler dileği ile....
  • gangava; kazasız ve belasız hayırlı sürüşler dileriz. Aracına ait bilgilerini hiç çekinmeden bizlerle paylaşa bilirsin çünkü bizler bu aracı geçekten çok seviyoruz sık sık konuşmaktanda kendimizi alamıyoruz dert etme.
  • SAĞOLASIN HAMSİMAN.

    Bİ SORUM VAR GÖSTERGEDE KALAN KM Yİ GÖSTERİYOR YA, ACABA YANLIŞ OLABİLİR Mİ? BU MAZOT BİTMEZ Mİ YA??? Bİ SÜPRİZ YAPIP YOLDA BIRAKMASIN BENİ ??? ÇÜNKİ EN SON NE ZAMAN MAZOT ALDIM, NE KADAR ALDIM UNUTTUM. (2.ARABAYA DA ALDIĞIM İÇİN KARIŞTIRDIM DAHA DOĞRUSU.)
    BENZİN İBRESİ HALA 1 DOLULUKTA KALAN KM 195 DİYO DA ......
  • arkadaslar artık bende scenic ailesinden sayılırım..arabada kullanım kitabını buldum ama fransızca olduğu için bir şey anlayamadım..benim anlayacağım şekilde olanını needen bulabilirim? yardımcı olursanız sevinirim..2004 scenic privigile..
  • Dün abimle mersinde ki reno bayii ne gittik.Niyetimiz megan a bakmaktı,ben satış elemanıyla konuşurken abim arabalara bakmaya gitti ve beni çağırdı"şu arabaya bir bak" diyerek scenic i gösterdi tipine falan baktım daha öncede gördüğüm için pek kaale almadım ilk başta abim içene falan bak dedi şöyle bi incele dedi
    şöyle bi alıcı gözü ile inceledim iç tasarım şahane bu kadarını beklemiyordum doğrusu 7 kişi oturma kapasitesi geniş ve çok ta güzel bir dizayn kataloğu alıp motor ve donanımlarıda inceleyince aklım uçtu tek kelimeyle harikulade.1,5 motor 100 beygir araba ful pirivilage.Sonra bir durum değerlendirmesi yaptık 43 ytl megane vereceğimize 46 ytl ye böyle bir arac alalım dedik.şimdilik kararımız bu,gerçi iki aydır çok fikir değiştirdik ama bakalım hayırlısı.Ama araba 10 numara bir araba
  • scenic çiler ARABANIN HAKKININ VERİİİİİİNNN....!
    bu ne sesizlik ya
  • Ohoooo... millet yatıyo
  • napalım üstad iş güç
  • ya çok üzgünüm aranıza katılamıyorum şimdilik, bitane 2002 model rxt buldum km yapmamış hiç 18500 e anlaştık ama aynı gün öğrenim kredisi borcum için tebligat gönderdiler , yazın kayseriye gidince arabamı satıcam (orda daha çok para veriyorlar) sonra istanbula gelince scenic düşünüyorum inş. sizce ağustos eylül gibi yeni kasa scenic en düşük kaça alırım ( geçenlerde bitane satıldı 24 ytl ye )??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hamsiman

    napalım üstad iş güç


    Hocam Allah kolaylık versin.Ama bu topic e sahip çıkalım sayfa satısını çift rakamlara taşıyalım en azından
  • Bİ SORUM VAR GÖSTERGEDE KALAN KM Yİ GÖSTERİYOR YA, ACABA YANLIŞ OLABİLİR Mİ? BU MAZOT BİTMEZ Mİ YA??? Bİ SÜPRİZ YAPIP YOLDA BIRAKMASIN BENİ ??? ÇÜNKİ EN SON NE ZAMAN MAZOT ALDIM, NE KADAR ALDIM UNUTTUM. (2.ARABAYA DA ALDIĞIM İÇİN KARIŞTIRDIM DAHA DOĞRUSU.)
    BENZİN İBRESİ HALA 1 DOLULUKTA KALAN KM 195 DİYO DA ...... hamsiman

    ışık ortalama 100 km.nin altına düşünce sesli ve yanıp sönerek seni ikaz ediyor.o andan itibaren 80-90 km daha yol yapabiliyosun
  • kozcivanım benim aracım tüplü ben anlamam diğer arkadaşlar bişeyler söyler galiba.
  • ya kozcivan kusura bakma yanlış yazdık......
  • clio 2 hatchback 1.2 sahibiyken ikinci çocuğum doğunca 2005 scenic 2 1.6 16v'e terfi ettim.2 yıl dır arabamdan çok memnum.Geçen hafta bi de lpg taktırdım; artık beni kimse tutamaz... Ekonomik,güvenli ve geniş bir aile arabası oldu...
  • onkanat arkadasım güle güle kullan lpg sistemini..bende 2004 var lpg taktırmayı düşünüyorum ama hala karar veremedim..sen takdırdığın sistemden biraz bahsedebilirmisin? Birde hala Türkçe kullanma klavuzunu arabanın nereden bulabilirim yardımcı olan bir arkadas yokmu.. :)
  • LPG topiğinde tecrübelerimi anlattım.Kısaca yine bahsedeyim;
    -Piyasada 20 civarında marka var,çoğu İtalyan.
    -Fiyatlar 1200-2000 ytl arası değişiyor.Artı 200 civarı sızdırmazlık raporu,fenni muayene,ruhsata işletme vs. masrafları var.
    -Markaların hepsi ile ilgili şikayet ve memnuniyetler var.Ama çoğunlukla memnuniyet var. Şikayetlerin çoğu, markadan ziyade işçilikten kaynaklanıyor. En pahalı markada bile sorun çıkabiliyor;eğer montajı yapan servis ve usta yetkili ve becerikli değilse.
    -Hemen her marka 2 yıl garanti veriyor. Ben yerli malı ve fiyatı simit depo farkıyla peşin 1250 ytl'ye Atiker Sıralı Sistem taktırdım. Servisin işçiliği ve ilgisinden memnunum.
    -Montaj yapılalı henüz 11 gün oldu.İlk bir kaç gün 30-40 km'den sonra kendiliğinden benzine geçiyordu ve manuel olarak tekrar gaza geçirmeme rağmen 2-3 km'de bir tekrar tekrar benzine geçti. Basınç ayarlamalarıyla o sorun halledildi.
    -Bu nedenle LPG taktıracakların yaşadıkları şehirde bulunan bir servise yaptırmalarını tavsiye ederim, çünkü ilk bir kaç gün ayar problemleri çıkabilir.
    -Performansta herhangi bir zaafiyet hissetmedim ama %2-3 kayıp olması doğalmış.Her hangi bir ek ses veya motor sesi değişikliği,koku vs. yok.
    -Her gaz istasyonu aynı basınçla depoyu doldurmadığı için ne kadar yaktığı konusunu 10 günlük ortalama ile söyleyebilirim;şehir içinde 0,150-0,160 ykrş, şehirler arasında çok basmamak kaydıyla(100-110km/saat) 0,125 ykrş civarı yakıyor.Dediğim gibi bu rakamlarda küçük yanılmalar olabilir.
    -Yol bilgisayarı ile biraz uyum sorunu var. Şöyle ki;anlık yakıt tüketimini doğru olarak gösteriyor, ancak depodaki eksilmeyi ve kalan yakıtla gidilebilecek mesafeyi sanki benzinde gidiyormuş gibi gösteriyor.Kontağı kapatıp stop edince veya çalışır vaziyette iken depo kapağını parmakla açıp kapatınca tekrar doğru seviyeyi gösteriyor.Şimdilik aklıma gelenler bunlar...
    -Sorunuz olursa onkanat@yahoo.com e-posta adresimden de yardımcı olmaya çalışırım.
    SAYGILARIMLA...
  • tesekkürler arkadasım..
  • sende kusura bakma hamsiman kardeş gangavaya cevap vermişim
  • Yarın kredi işlemleri gerekli evrakları bayiiye veriyoruz bakalım kısmette scenice binmek varmıymış.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.