Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.161
Cevap
142
Favori
1.356.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://www.conquest.renault.co.uk/ burdan da bakabilirsin

    Renault Scenic Conquest

    Firma Scenic Conquest’i, sıradışı seyahatler, sıradışı kişiler için tasarlamış. Maceracı stili nedeniyle önden ve arkadan, arazi araçlarını anımsatan Scenic Conquest, EuroNCAP testlerinde Scenic’e 5 yıldız kazandıran güvenlik ekipmanlarının tamamına sahip.

    Otomobilin ön tarafında, alt kısmı siyah grafit kaplı bir tampon bulunuyor, diğer yandan yeni ızgaralar ve hava girişleri ile motor altında saten krom kaplamalı bir koruyucu kızak yer alıyor. Farlar siyah maskelere sahip.

    Conquest’te zemin yüksekliği 20 mm arttırılmış ve buna uygun şekilde süspansiyon güçlendirilerek sertlik ayarı gözden geçirilmiş. ESP sistemi, otomobilin arazi ağırlıklı sürüş özelliğine göre ayarlanmış.
    Scenic Conquest, Türkiye pazarına 1.5 dCi motor ile sunuluyor. Bu motor, 1900 devirde 200 Nm tork ve 4000 devirde 100 beygir güç üretiyor.

    Donanım paketi alüminyum alaşımlı jantlar, elektronik klima, raylı orta konsol, direksiyondan kumandalı 4×15W Radyo-CD MP3, arka park sensöründen oluşuyor. ESP ise opsiyonel olarak sunuluyor. Scenic Conquest, çift kademeli açılan sürücü ve yolcu hava yastıkları, yan ve perde hava yastıkları, güç limitörlü ön ve arka emniyet kemerleri gibi EuroNCAP testlerinde Scenic’e 5 yıldız kazandıran pasif güvenlik ekipmanlarının tamamına sahip.
    ***********************

    Renault Scenic Conquest, 1.5 dCi motor ile yer alacağı Türkiye pazarında 45.800 YTL'lik fiyat etiketine sahip.

    Renault'nun 2007 Cenevre Otomobil Fuarı'nda gözler önüne serdiği yenilikleri arasında yer alan Scenic Conquest, Türkiye'ye tek motor seçeneğiyle ithal edilmeye başlandı. 1.5 dCi motor seçeneğiyle Türkiye satışına başlanan Scenic Conquest'in bu motoru, 1900 d/d'de 200 Nm tork ve 4000 d/d'de 100 HP güç üretiyor. Maksimum hızı 172 km/s olan Scenic Conquest, 0-100 km/s hızlanmasınıysa 14.1 saniyede gerçekleştiriyor. Çift kademeli açılan sürücü ve yolcu havayastıkları, yan ve perde havayastıkları, aktif gergili ön ve arka emniyet kemerleri gibi, EuroNCAP testlerinde Scenic'e 5 yıldız kazandıran tüm güvenlik ekipmanlarına sahip olan Conquest, ortalama 5.0 lt/100 km yakıt tüketirken, 135 g/km emisyon sağlıyor.




  • arkadaslar bu arabaların ozelliklede otomatik vitesli olanların her yanı elektronik. akunun alternatorun iyi durumda olmasi lazim. bence verilen abuk subuk hatalar yanan uyarı ısıkları bundan kaynaklanıyor. sonrada kendiliginden geciyor. kisin sogukta asiri yuk bindigini de hesaba katarsak kıs bakiminı atlamamak lazim. zaten servis 60 binde alternatoru degistiryor fiyatı 500 ytl hayırlı olsun.
  • Merhaba arkadaslar ,

    benim 2005 model megan scenic 2 triptonik aracım var.Benim sorunum arabanın bilgisayarı aşağıdaki
    uyarıları vermeye başladı.

    1)Egzos emisyonu kontrol et

    2)vites kutunuzu kontrol edin

    3)elektronik arızası.(servis uyarısıda bunlarla birlikte çıkıyor.)

    Bu uyarıyı daha öncede vermisti araç serviste 2 gün kaldı(bilgisayara da bağlandı) hiç bir şey bulunamadı.Kendiliğinden düzeldi ve servis bana kirli benzin almış olabiliceğimi ve ondan kaynaklanabileceğini söyledi.2 ay aradan sonra bu gün tekrar aynı mesajları vermeye başladı.Bunlar olurkende aracın çekisi düsüyor ilk kalkış ve yokuş yukarı
    çok zor gaz yiyiyor.Acaba daha önce böyle bir sorunla karsılasanlar varmı.Deneyimlerinizi paylasırsanız sevinirim.Bu arada benzini opet'ten alıyorum.




    Arkadaşlar merhaba,

    tekrar servise gitti araba bobin arızası dediler yaptılar simdilik hersey yolunda .




  • quote:

    Orjinalden alıntı: iwon

    Merhaba arkadaslar ,

    benim 2005 model megan scenic 2 triptonik aracım var.Benim sorunum arabanın bilgisayarı aşağıdaki
    uyarıları vermeye başladı.

    1)Egzos emisyonu kontrol et

    2)vites kutunuzu kontrol edin

    3)elektronik arızası.(servis uyarısıda bunlarla birlikte çıkıyor.)

    Bu uyarıyı daha öncede vermisti araç serviste 2 gün kaldı(bilgisayara da bağlandı) hiç bir şey bulunamadı.Kendiliğinden düzeldi ve servis bana kirli benzin almış olabiliceğimi ve ondan kaynaklanabileceğini söyledi.2 ay aradan sonra bu gün tekrar aynı mesajları vermeye başladı.Bunlar olurkende aracın çekisi düsüyor ilk kalkış ve yokuş yukarı
    çok zor gaz yiyiyor.Acaba daha önce böyle bir sorunla karsılasanlar varmı.Deneyimlerinizi paylasırsanız sevinirim.Bu arada benzini opet'ten alıyorum.




    Arkadaşlar merhaba,

    tekrar servise gitti araba bobin arızası dediler yaptılar simdilik hersey yolunda .

    Genellikle bobinlerde bir problem olduğunda arabanın rolantideki çalışma düzeni bile değişiyor..Geçenlerde aynı olay benim başımada geldi..servis bobinlerden birinin çalışmadığını ve değişmesi gerektiğini söyledi..su an bobinlerde 1+3 garanti olayı varmıs..yani ben bir bobin parası ödedim onlar 4 bobinide değiştirdiler garantiden..85 YTL ye benim iş hallodu..değiştirmen gerekiyorsa bobinlerin 4 nüde değiştir..aynı problemlerle karşılaşmaman için..haa birde unutmadan ben devamlı 97 oktan benzin kullanıyordum servisten bana bu arabalara 95 oktan benzin kullanılması gerektiğini söylediler..nedenini sorduğumdada motorlarının 95 oktan benzine uygun olduğunu 97 oktan benzinden dolayı yasadığım arızalara benzer arızalarla karşılaşabileğimi söylediler..sizce haklılarmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolis -- 29 Ocak 2008; 12:01:30 >




  • bir videoda izlemiştim. yurtdışındaki scenicler navigasyonlu satılıyor. Türkiyedeki sceniclere takılmaz mı? ilerde istiyorum da
  • EVET EVET BEN DE NAVİGASYON ALETİ TAKTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM AMA PROBLEM KULLANILAN HARİTA PROGRAMI HERYERİ KAPSAMIYOR. BEN DİYARBAKIR'DAYIM NAWCİTY'NİN HARİTA PROGRAMLARINDA 31 İL BİLMEM KAÇ İLÇE BİLMEM KAÇ CADDE DETAYLI OLARAK VERİYOR DİYOR AMA ALINCA SORUN YAŞAMAKTAN KORKUYORUM. BİLEMLERİN BİLMEYENLERİ AYDINLATMALARI RİCA OLUNUR....
  • ısıtmalı koltuk hangi modellerde var? taktırılabiliyor mu? benimki en üst versiyon ama ısıtmalı koltuk yok bilen varmı?
  • VALLA BENİM ARABA DA EN ÜST VERSİYON AMA BENİMKİNDE DE YOK BEN DE ANLAMADIM. BENİMKİ 2.0 16V RXİ MODEL UZANTILI. SENİNKİNİN UZANTISI NEDİR? BELKİ BEN YANLIŞ BİLİYORUMDUR. BU ARADA NAVİGASYON ALETLERİNİ ARAŞTIRDIM 350-2000 YTL ARASINDA FİYATLARI.
    BEN ALICAM YAKIN ZAMANDA AMA BAHSETTİĞİM HERŞEHRİ KAPSAMAMASI İLE İLGİLİ PROBLEMLERDEN KAYNAKLI SORUNLAR VAR. BATIDA İSEN BU SORUNLAR FAZLA YOK AMA DOĞUDA BU SORUN BÜYÜK. MESELA İSTANBUL'DA HER CADDE SOKAĞI GÖSTERİYOR SANA ALTERNATİF YOLLAR ÇİZİYOR VE HATTA BAZI MODELLERİNDE TRAFİK DURUMUNU BİLDİRİP TRAFİK SIKIŞIKLIKLARINDA ALTERNATİF YOLLARA YÖNLENDİRİYOR. AMA BU ÇOK SINIRLI İLLERDE VAR. BEN DİYARBAKIR'DAYIM SADECE NORMAL YOL BİLGİSİ VAR NE CADDE NE DE SOKAK. BEN BURDAYKEN BİRAZ ZOR GİBİ AMA ARAŞTIRMAYA DEVAM EDECEM. BU YOL HARİTALARI AYRI BİR PARAYA SATILIYOR. ALIPTA KURDUKTAN SONRA BAZILARINDA GÜNCELLEME İSTİYOR BAZILARINDA İSTEMİYOR. İSTEYENLERDE İSE SANIRIM 100 DOLAR CİVARI BİR PARAYI VERİYORSUNUZ. TABİ BU GÜNCELLEMELER 3 AYDA BİR. TABİ BEN BİRAZ CİNFİKİRLİLİK YAPIP İSTEDİĞİM ZAMAN GÜNCELLERİM DİYE DÜŞÜNÜYORUM AMA ONUN DA ÖNÜNÜ KESMİŞLER. YANİ HER 3 AYDA BİR O PARAYI VERECEZ YA DA İSTEDİĞİN ZAMAN ÜÇ DÖRT KATI BİR FİYATA GÜNCELLEYECEKLER . BU BİLGİ SADECE BAZI OKUDUĞUM MARKALARDA VAR DİĞERLERİNİ BİLMİYORUM. SİZİN DE BİLİGİLERİNİZ VARSA PAYLAŞIN LÜTFEN.....




  • Kimden: aliserpil2006
    Kime: bilgecik
    Tarih: 27 Ocak 2008; 19:05:32
    Başlık: selam forum arkadaşı

    merhaba arkadaşım.yakın zamanda grand scenic previllege aldığını söylemiştin.ben de yakın zamanda almayı düşünüyorum ben senden özellikle aracın performansı,çekiş gücü,ağırlığını kaldırabilir yeterlilikte olup olmadığı, klimanın performansı,kabin içi gürültüsü,rahatsız edici bir gürültünün olup olmadığı,iç mekanının, işçilik kalitesinin iyi olup olmadığı,süspansiyonlarının iyi olup olmadığı,uzun yolda koltuklarının rahatsız edici olup olmadığı,kaç km de bir bakım aralığının olduğu,kullandığın süre boyunca genel bakımı dışında ekstra masraf çıkarıp çıkarmadığını,aracında cruise control olup olmadığı varsa cruise controlün gerekli olup olmadığı,yakıt tüketime katkısın olup olmadığı,ortalama yakıt tüketimin, ,şehir içi ve şehir dışı yakıt tüketimin,aracının BEĞENMEDİĞİN VE SEVDİĞİN özelikleri ve keşke su da olsaymış iyi olurdu diyeceğin araçta olmayan özellikleri,görüş probleminin olup olmadığı ,BAĞAJININ AİLE İÇİN YETERLİ OLUP olmadığı,arka koltukların birbirinden bağımsız hareket edip etmediği konularında beni bilgilendirisen sevinirim.bu fikirlerin doğrultusunda tercih yapacağım..başını ağrıttıysam özür dilerim.yardımın için şimdiden teşekkürler arkadaş

    Aliserpil arkadaş mail atmış ancak bir sorun nedeni ,ile cevabı oradan yazamadım buraya yazayım;
    Aracı yazın Dinamik sedan disel 80 Bg ile takasladım, mayıs başında Mais istanbuldan bekleyerek aldım 49.900 YTL Araçta CD Changer ve Xenon far hariç ful bir araç bu paketide özellikle almadım.Takasladığım araçta vardı Bixenon olmadıktan sonra 2,5 mio vermenin anlamı yok cd changera gerek yok çünki MP 3 çalarlı cd zaten geliyor.
    İç dizayn araçta fena değil her yerde bol kutu ve çep var ve esya koyma gözü var.Açık renk koltuklar oldukça güzel kenarları deri.Kullanım gerek şehir içi gerek şehir dışında rahat.Benim araç Grand Scenic II bence bu aracın grandı alınmalı normalinin kapasite olarak Megandan fazla farkı yok meganında bağaj yüklemesi 530 Litre bir yükseklik yok.Oda Station Wagon tipi alınarak çözülebilir.
    Bu araç megana göre yüksek ve ağır bir araç yaklaşık 1500 Kg.Ben ağırlığını kabulle atak olmayacağını bilerek aldım.Bu motora ve ağırlığına göre tahminimdn atak ve hızlı ataklık için örnek veremyeceğim ancak sürati beni şaşırttı düz yolda 190 km sürate kadar erişti ful yüklü olarak.
    Çizgisinde giden bir araç ancak yüksekliği ve hacmi nedeni ile yn rüzgarları alıyor.
    Sessiz kabin içi ve dışı ses katiyen rahatsız etmiyor.Hatta motor soğukken bile dizele bindiğinizi düşünmüyorsunuz.
    Sürüş rahat ,Tüm koltuklar bağımsız hareketli orta sıra ,tamamen yatırılabiliyor ,gererektiğinde ise bağaja gömülü olan 2 koltuk çıkartılarak 7 kişi taşınabiliyor.Bu durumda bağaj küçülüyor.Süspansiyon orta yumuşak yumuşağa yakın bu nedenle hızlı kullanacaksanız kesinlikle esp paketi ile alınız ancak hatırladığım kadarı ile 110 veya 120n km ye kadar devrede..Bakımlar 10 bin km de bir Megana göre % 30 pahalı hatırladığım kadarı ile.
    Araç 20 binde olup ekstre masraf çıkatmadı şu anda inşallahta çıkatrmaz özellikle garanti sonrası.
    Klima soğutması oldukça yeterli,hatta tavan aralık olarak mix kullanımda bile yeterli.Çift tavan nedeni ile araç içi içerde oturanlar için çok aydınlık gerekirse perdeler kapanabiliyor.
    Gelelim yakıta meganla 80 bg ile şehir içi 850 km yaparken bununla 700-730 km yapıyorum kg ve Bg farkı şehir dışında ise megan 1050- 1100 km gidiyordu yumuşak kullanımda bu araçı okadar devirsiz kullanamıyorsunuz çünki motor kasayı tartmak için güç istiyor verincede bu nedenlede gaza basıyorsunuz ne kadar fazla dikkat etsenizde şehir dışında 840-850 km civarı yol yapıyor.Cruise kontrol var ve işe yarıyor.
    Bende Toyota Verso ile bunun arasında bayağı düşünmüştüm sonra bunun dizel olması çekici geldi genel olarak araçtan memnunun mutlaka test sürüşü yapınız birde bu aracın bu günlerde arazi tipi çıktı diye duydum fiatını sorunuz genellikle aldığımda 3 ytl civarında pazarlık payı vardı takastan geldiğim için tamamını kullanamadım onu kullansam aracıma verdikleri parayı keseceklerdi aynı kapıya çıkacaktı ,bugün için 5-6 bin YTL pazarlık payı olabilir değerlendiriniz.




  • benimkinin model uzantısı yok.2007 model grand scenic privelege. bişi sorcam sana soonroof motorunu ne kadara çıkarttırabiliriz?
    bu arada ben marmara bölgesindeyim
  • Navigasyon için Mio cihazları öneririm yakında harira güncellemeleride çıkacak igo haritalarını kullanan bu cihazlar bildiğim kadarı ile 2 tip 350 ve 650 YTL civarı iki tipi var igo haritaları Başarsoftun olup Turkiyenin en güncel haritalarıdır...
  • SONROOF MOTORUNU BEN ÇIKARMADIM BİLEN BİRİNE ÇIKARTTIRDIM. BAŞKA BİR ARKADAŞTA ARIZASINA BAKTI AMA ONARAMADI. YARIN RENO SERVİSİNE GİDECEM ORDA SORACAM TEKRAR. BİLGİ VERİRİM. BEN ŞU AN ADANA'DAYIM. DİYARBAKIR'DA SERVİS İŞLERİ BİRAZ SALLAMA YAPILIYOR. DAHA DOĞRUSU DİYARBAKIR GENELİNDE BİLDİĞİM BÜTÜN MARKALARIN SERVİSLERİ BÖLE. BURAYA HAS BİR DURUM. YİNE DE İÇLERİN EN İYİSİ RENO SERVİSİ BENİM GÖRDÜĞÜM. YARIN DAHA AYRINTILI YAZARIM.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serdar1646

    arkadaşım aliserpil onu bana sordu sana değil


    Ne tesadüf bana da aynı metni, copy paste yapıp sormuştu
    Ne kadar Scenic kullanıcısı varsa hepsine göndermiş...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nightbird


    quote:

    Orjinalden alıntı: serdar1646

    arkadaşım aliserpil onu bana sordu sana değil


    Ne tesadüf bana da aynı metni, copy paste yapıp sormuştu
    Ne kadar Scenic kullanıcısı varsa hepsine göndermiş...


    arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler.kısmetse yakın bir zamanda ben de aranıza katılacağım.scenic 3 ün 2009 da çıkacağı söyleniyor.fiyatlar bir miktar daha ucuzlayacak gibi gözüküyor.bu nedenle tem ayında almayı planlıyorum.
    copy paste iyidir bu arada




  • serdar onbaşı bu derdine deva olurdum ama mesajlarında gereksiz şeyler yazıyorsun onu sana sordu bana sordu gibi adam uyanıklık yapmış herkese sormuş ,ayrıca cevabımı okursanız esasında mail gönderdiğini ama benim bir problem nedeni ile bu şekilde cevap yazdığımı görürsünüz.Burası paylaşım yerimi desarj olma yerimi bazen çözemiyorum...
  • Siz bu mantıkla devam ediniz bir gün size bir dogru işaret koyacak çıkacak syg..
  • arkadaşlar ben birkaç soru sordum hiç cevap gelmedi hamsiman yeni çakmak yaptırdım arabaya onun resmini vereceğim demişti lastiklere kaç hava basıyorsunuz diye sordum yakıt ne alemde benim yol bilgisayarı 11 ve üstü gösteriyor fm transmitter ile ilgili tecrübelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum bakın birsürü şey sordum sonra da hala ' ya forumda hareket yok' demeyin bekliyorum...
  • 10.3l yakıt

    1.6 BVA aracım
  • excerius arkadaşım.arabandaki sesleri kesebildinmi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serdar1646

    excerius arkadaşım.arabandaki sesleri kesebildinmi?





    hayır çoğalarak devam ediyor.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.