Şimdi Ara

Kanserin metastazını önleyebilecek yeni bir yöntem geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Son dönemde kanserin erken safhalarda gelişimini önlemeye ve vücudun diğer kompartmanlarına yayılmasını önlemeye yönelik araştırmalar revaçta. Bu çalışmaların son örneği The Scripps Research Institute’de gerçekleştirilen deney oldu.

    Şu ana dek yapılan çalışmalarda hücrelerin büyüyüp gelişmesinin kontrolünde görev alan TGF-B proteini hedef alınmıştı fakat bu proteinin bloke edilmesinin vücutta ciddi yan etkilere sebep olduğu anlaşılmıştı. Bu yan etkiyi ortadan kaldırmayı amaçlayan bilim adamları çareyi TGF-B’yı da kontrol eden proteinin yani LTBP3’ün ekspresyonunu engellemekte bulmuşlar.
     
    Piliç embriyolarından ve kemirgenlerdeki kanser modellerinden yararlanan ekip, insandakine benzer yapıda prostat karsinoması ile baş ve boyun bölgesindeki karsinomların yanı sıra fibrosarkomlar da elde etmiş. Uzmanlar daha sonrasında LTBP3 proteinin üretimini engellediklerinde primer odaktaki tümörlerin metastaza uğramadığını gözlemlemişler.
     
     
     
    Çalışmanın kurucusu Elena Deryugina yaptığı konuşmada LTBP3’ün üretiminin engellendiği tümörlerin anjiyogenez faaliyetlerinin önemli ölçüde azaldığına ve bu sayede kanser dokusunun büyüme-gelişmesinin de önlenebileceğine yer verdi.

    Sağ kalım oranları artabilir

     
    Uzmanlara göre yeni keşifin uygulamaya geçmesiyle birlikte kanser vakalarının erken safhadaki metastazının önüne geçilebilecek ve böylelikle sağ kalım oranları önemli ölçüde arttırılabilecek. Son olarak ekibin bir sonraki çalışmasının TGF-B ve LTBP3’ün tümörlerin anjiyogenezindeki görevi üzerine olacağını da aktaralım.







  • Haber tıbbi bir dil ile hazırlanmış. Doktorum ve anlamakta zorluk çekmedim. Doktorlara yönelik olan bir sitede yayınlansa herhangi bir sıkıntı olmazdı. Ancak haklı olduğunuz bir nokta var ki DH daha geniş kitlelere hitap ediyor ve içerik biraz daha anlaşılır olabilirmiş.



    Ancak yine de bu tarz haberleri DH'de görmek güzel. Elinize sağlık.
  • Haber içeriklerinizi okuduğumda Türkçe' yi katledişinizi korkuyla izliyorum. Kompartman nedir yahu? Bölüm, bölge desenize. Ekspresyon nedir? Expression dan buraya mı geldiniz? Üretim, oluşum diyemiyor muyuz biz buna? Yazık yahu!...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 12 Şubat 2018; 22:2:33 >
  • BekirHan kullanıcısına yanıt
    Haber tıbbi bir dil ile hazırlanmış. Doktorum ve anlamakta zorluk çekmedim. Doktorlara yönelik olan bir sitede yayınlansa herhangi bir sıkıntı olmazdı. Ancak haklı olduğunuz bir nokta var ki DH daha geniş kitlelere hitap ediyor ve içerik biraz daha anlaşılır olabilirmiş.



    Ancak yine de bu tarz haberleri DH'de görmek güzel. Elinize sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • USA 150 milyar dolar ve Türkiye 3 milyar dolar harcıyor :(( Kanser büyük bir pazar ! Kimse kaybetmek istemez. Tabi önce silah ve uyuşturucu ...

  • Haberin dilinde bir sorun yok, sorun alanina girmeyen haberleri yayinlayan dh’de.

  • Reçete tercümesi yapılır.

  • Böyle başlıklar atılması yasaklanmalı, umut en büyük silahtır ve sadece hit veya herhangi bir gazetede olabilir, okunacağım diye böyle umut verici başlıklar atılmamalı. İnsanların ne halde nelerden medet umduğunu görseniz şurda 2 click için başlığın adını böyle koymazsınız. Belki kasıtlı belki kasıtsız her türlü düşüncesiz bir hareket. İnsanlara en ufak umut vermeyin ki ertesi gün aaa 5 yil sürer heralde bunun piyasaya düşmesi henüz test aşaması diye üzülmesinler. Böyle milyon tane araştırma yapıldı ve haberi sunuldu. Yeter artık

  • Ailemden,rahmetli olan annem de dahil olmak üzere pek çok kişiyi bu illet yüzünden kaybettim. Şimdi son olarak ta sevgili eşim için bu tanıyı koydular. Başlığı görünce atladım. Sonuç mu? Umut tacirliği haberi...Yakıştıramadım bu siteye bu başlığı. Yapmayın lütfen.

  • Genetik bölümü öğrencisi olarak diyebilirim ki çeviriniz facia,

    Seçtiğiniz Türkçe kelimelere hayret ediyorum

    Yinede haber haberdir emeğe saygı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jaws78 kullanıcısına yanıt
    Allah şifa versin eşine duacıyım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BekirHan kullanıcısına yanıt
    Arkadaşımız bir tıp öğrencisi olarak hitabınızdaki göt kıllığından daha yüksek bir saygıyı hakediyor; baştan onu belirteyim.
    Kompartman: göz, hücre gibi eşanlamlıları daha büyük yanlış anlaşılmalara sebep verebilir, bölüm ise tıpta geçemeyecek kadar müphem kalır.
    Ekspresyon: ifade, sunum gibi tabirleri yeterli gelmez; yürürlükte olma gibi bir anlamı vardır.
    İlmi, göt kıllığı seviyesinde takip ettiğimizden aradaki uçurumu bu öğrencinin kalbini ve de şevkini kırma vesilesiyle kapatabileceğiniz hazırcılığına kapılmayın. Daha iyisini siz yapın, zaten böylece tezahürlerinizin neticesizliğini birinci elden duyumsarsınız.
  • Ben de bu tarz iddialı başlıkların kesinlikle atılmaması gerektiğini düşünüyorum.

    Sonuç kesin ve halihazırda uygulanıyor değilse, kesinlikle "geliştirildi" veya "3 yıla sonuç alınır" gibi başlık veya içerikler olmamalı, hatta ceza bile verilmeli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Pardon ne demek istediğinizi anlayamadım. g** kılı derken? Böyle birşey mi söyledim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.