Şimdi Ara

Apple, aboneliklere de vergi zammı uyguladı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  •  
    İki gün önce Apple'ın App Store'da bulunan ücretli oyun ve uygulamalara bunların yanında uygula içi satın alımlara %18 oranında zam yaptığını duyurmuştuk. Ücretlerde yaşanan bu artışın sebebi ise Apple'ın App Store üzerinden kazandığı gelirin %18'ini vergi vermekle mükellef olmasıydı. Fiyatlarda yaşanan bu artıştan Apple'ın sunmuş olduğu abonelik hizmetleri de nasibini aldı. 
     

    Zamlı Apple Music Ücretlendirmeleri 

     
    Apple tarafından gelen maile göre; 25 Şubat tarihinden itibaren Apple Music yenilemelerinde zamlı tarifenin uygulanacağı belirtiliyor. Daha önce Apple Music bireysel abonelik ücreti 9,99 TL iken yapılan zamla birlikte bu ücret 13,99 TL'ye çekilmiş durumda. Bireysel yıllık abonelik ücreti ise 99 TL'den 139 TL'ye çekilmiş. Aynı şekilde 14,99 TL'ye satışta olan Apple Music aile paketi 20,99 TL'ye ulaşmış. 
     

    Zamlı iCloud Saklama Alanı Ücretlendirmeleri 

    Zamlardan etkilenen bir diğer Apple abonelik hizmeti ise iCloud oluyor. Apple tarafından gelen maile göre; 26 Şubat tarihinden itibaren iCloud saklama alanındaki yenilemelerde zamlı tarifenin uygulanacağı belirtiliyor. Ayda 2,99 TL olan 50 GB iCloud saklama alanı 3,99 TL'ye yükseliyor. Daha önce 7,99 TL'den satışta olan 200 GB'lık iCloud depolama alanı ise yapılan zamlar sonucunda 11,99 TL'ye yükseliyor.
     
     
    Zamların ana kaynağı ise yurt dışında faaliyet gösteren yabancı şirketlerin özellikle de dijital içerikler üzerinden para kazanan mecraların vergi ödemesi gerektiği ile ilgili çalışmaların yürürlüğe girmesinden kaynaklanıyor. Abonelik hizmetlerindeki yeni ücretlerin 25 Şubat 2018 tarihinden itibaren uygulanacağını hatırlatalım.



  • Dostum, aziz dostum; kur güncellemesi yapmıyorlar bildiğin çakıyorlar. Apple Music bir servis olduğu ve kontrolü de tamamen Apple'a ait olduğu için istedikleri gibi fiyat belirleyebiliyorlar. Amerika'da fiyat 9,99 dolar. Burada da 9,99 TL iken, vergi de gelince canları sıkılmış fiyatı artırmışlar.

    Son zamanlarda Apple'ın hareketlerinden acayip irrite oluyorum. Apple Türkiye ofisinin yaptıkları ise daha bile beter. Servislerinin gitgide kötüleşmesi, fiyatların sürekli artması, getirdikleri aksesuarların fiyatlarının daha da hızlı artması ve çeşitlerinin de azalması ve daha niceleri...

    Ben Apple cihazlarımın doğru düzgün çalışmamasından bıktım onlar içine etmekten bıkmadılar. Sonra da basına şaka gibi güvenlik kusurları yansıyıveriyor, bir bakmışsın milletin cihazına keyfince girebiliyorsun.
    
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.