Şimdi Ara

VGA çıkışını SCART'a çevirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
3
Favori
152.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar vga to scart olayını herhalde duymuşsunuzdur,durum şuki pc veya laptop tan alınan tv out çıkışı malesef çok kötü sonuç veren bir çıkıştır,bende bazı devreler yardımı ile vga çıkışını scart'a rgb sinyali olarak bağlayıp denemeler yapmaya karar verdim zaten net'te bu işle ilgili baya birşeyler var.aşağıdaki şemaya göre bağlantı yaptım fakat sonuç alamadım tv 100hz 3scart girişli beko, belkide çözünürlüğü 640x480 yapmak gerekiyor.görüşlerinizi bekliyorum.




  • [Deleted by Admins]
  • Anlayan yokmu arkadaşlar?
  • arçelik 84 ekran televizyona bağladım composite çıkışından. pek güzel değildi görütü. soora svideo'yu scarta çeviren bi dalga buldum bağladım televizyon ntsc görmeye başladı. şu an biraz daha kaliteli ama monitor gibi değil tabii. film izleme dışında pek zevkli değil. bu bağlantıyla pek de kalitenin değişeceğini sanmıyorum.
  • bağlantı şeması beni şaşırttı açıkçası :-) VGA çıkışındaki yatay ve düşey senkronizasyon işaretleri kısa devre edilip scart'a verilmiş vs vs...

    önyargılı değilimdir ama bu devrenin çalışmayacağını söyleyebilirim rahatlıkla, hatta ekran kartına zararı da olabilir iki tane çıkış sinyalini birbirine kısa devre ettiği için.

    sorun sadece bu değil aslında, RGB TV Video sinyali ile VGA sinyali tazeleme oranları ve tarama şekli açısından önemli farklılıklara sahitir.
  • VGA çıkışındaki video sinyali RGBHV'dir. Yani yatay ve düşey senkronizasyon bilgileri ayrı hatlardadır. Toplam 5 hat işgal eder. Halbuki standart tv'nin RGB girişi 3 hatlıdır. Yatay ve düşey senkron bilgileri RGB sinyalleri içinde karışıktır. Dolayısı ile araya adaptör (transcoder) koymadan bu bağlantı sonuç vermez. Gerekli olan malzeme VGA to component video adaptörüdür. Yinede tv'nin özelliklerine göre bu bağlantı sonuç vermeyebilir.(tv YPbPr girişini kabul etmelidir)

    http://www.hometheaterworld.com/keydikd.html
  • Valla sbk kardeş benide şaşırttı ama,bunu bi alman sitesinden aldım adamlar yapmışlar,bilemiyorum...bu arada alttaki resimlere de bir bak istersen.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax -- 9 Kasım 2004, 22:54:00 >
  • Eski vesa ekran kartları ile bu tur baglantılar yapılabiliyordu.Hatta dos tan vesa 2.0 vb programcıklar calıstırılması ile dusuk cozunurluklu görüntuler alınabiliyordu.2000 yılından sonra sadece Ati ekran kartlarının bir modeli bu şekilde calısıyordu.
    Su anki ekran kartları ile bu devrelerin calısabilecegini sanmıyorum.
  • vga'dan tvye yapılan bağlantı nekadar ii olursa olsun monitör ve tv arasındaki h/v frekans farklılıklarından dolayı görüntü mönitör gibi istenilen sonucu vermez.zaten tvout,ekrankartındaki tvchip(philips,chrontel vs.) ile bu frekansı sağlar.yaptığım araştırmalara göre eniyi bağlantı sıralaması
    dvi(digital aktarım)
    component(YPbPr)-->RGBnin modifiye hali gürültü dahaaz)
    RGB(3kanal--> red-green-blue;scart-vga)
    s-video(2kanal--> chrominance(color)-luminance(parlaklık))
    composite(1kanal--> hepsi tekkanaldan)
    şuanda component out ve rgb outlu ekrankartı yok,atinin amerika için hdtv kartıve dönüştürücüsü var,avrupa için böyle bir çalışma şuanda yok enazından atinin sitesinde böylediyor.Ama bunun için regedit ayarı falan yaparak ekrankartı moddingle
    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?s=&threadid=212199&perpage=20&pagenumber=1
    radeon ekrankartlarındaki VGA çıkışı ile component çıkışı alabilenler var ama TVnin bu özelliği sağlayan HDTV(YPbPr in) olması lazım(bence DVI i bilmem ama VGA da frekans olayı bozar), maalesef Scart girişi component nedir anlamıyor.SCART,RGB ve ses için iletim sağlıyor vekalitesi ortada,ör:digital yayınlar. s-videoda, scart tarafından composite gibi algılanıyor ve kötü sonuç veriyor.Scart için http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=1307018 benim açtığım topicde eniyi bağlantı chrontel çipli pciekrankartı bulmak ve bu bağlantıyı yapmak olsa gerek.Sonuçta componenta çok yakın RGB out elde edilmiş oluyor s-videodan daha kaliteli ve componenta yakın....
    yani tv out çıkışı ile ii sonuç almak mümkün..
    s-video YPbPr karşılastırma resmi:
    http://mr-71159.v-mirror.spb.ru/konkurs_2/img/ypbpr/movie2.jpg
    http://mr-71159.v-mirror.spb.ru/konkurs_2/img/ypbpr/game.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçanTürk -- 10 Kasım 2004, 21:32:58 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: barrotti
    component(YPbPr)-->RGBnin modifiye hali gürültü dahaaz)
    RGB(3kanal--> red-green-blue)



    YPbPr, RGB'nin modifiye hali değil, band genişliği daraltılmış ve matrix'lenmiş halidir. RGB sinyali yapısı itibarı ile fazla yer işgal eder. DVD'ye kayıt yapılırken daha az yer işgal etmesi için band genişliği daraltılır ve sinyalin komponentleri değişik formülasyonda matrix'lenir. Böylece RGB den türetilmiş olan YPbPr, YUV,YCbCr.YIQ gibi formatlar elde edilir. Bu formatlar kayıt ve cihazlar arasındaki sinyal transferi sırasında kolaylık sağlar. Ancak görüntü cihazına gelen bu formatlar görüntünün oluşturulabilmesi için mecburen ilk hali olan RGB'ye dönüştürülür. Yani lafın kısası ANALOG komponent video sinyalinin en kaliteli hali RGB dir....En kaliteli RGB sinyal transferi ise RGBHV'dir. Analog komponent videodan daha kaliteli video sinyali ise DVI dır.
  • Yazdığınız tüm mesajları okudum.
    Ancak hala ekran çıkışını(HD-D15) tv ye bağlayan bir çözüm bulamadım.
    Olaylara biraz fransızım yardımcı olursanız sevinirim.
    Bu arada rgb-scart connektorler var bunlar ekran çıkışını scarta mı çeviriyor?
  • Tabiki çeviriyor ama fiyatları uçuk.
  • Peki nasıl?
    Özel bir devre ile mi yoksa bir kablo yardımı ile mi?
    Ve ben buna nasıl ulaşabilirim?
  • selam ben bilgisi olan arkadaşlara bişey sorcam ben monitöre video bağlamak istiyorum bunla ilgili devre projesi verecek olan arkadaş varmı ( vga to tv değil ) tv out la karıştırmayın lütfen video to vga (bilgisayarla ilgisi yoktur)
  • selam arkadasım bence hıc ugrasma vga cıkısını svıdeo ve composıt cıkısına cevıren bır adaptır mevcut.... aynı anda hem tvden hemde monıtorunden goruntu alabılıyorsun...


    fıyat olarak 39$ verebılırım.. usa dan aldıgım fıyata yani
  • super fiyat hic durma bence
  • ee nerdesın arkadasım.... o kadar planla programla ugrasmana gerek yok adamlar yapmıs...

    39$ da cok cok cazip fiyatata ben satıyorum
  • Grafikte dikkatimi çeken skartın sadece alt girişleri kullanılmış,oysa RGB video girişi 17-18 numaralı altlı-üstlü pinlerden gerçekleşiyor.Bunlar ya girişleri,ya da ground'u kullanmamışlar ki tahminimce ground yok.Bu grafikte ters olan birşeyler var.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: madmax

    Valla sbk kardeş benide şaşırttı ama,bunu bi alman sitesinden aldım adamlar yapmışlar,bilemiyorum...bu arada alttaki resimlere de bir bak istersen.





    arkadaşlar ben bu devreyi denemeye kara verdim..
    biras maddi durumumu düzeltince alacaım parçaları..
    çok fazla tutacak bişi yok gibi zati..
  • Merhaba Arkadaşlar bende yukarıdaki şemalardan esinlenerek vga2tv tasarlamıştım. Ek olarak gücünü USB dende alabiliyor. Devreyi yaptım ama tam randıman alamadım. Görüntü çok kötü geliyor. Sizde deneyimlerinizi paylaşırsanız belki olumlu bir sonuca ulaşabiliriz. Yaptığım devre ile ilgili PCB ve dökümantasyona aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımla





    Dökümantasyon + PCB için tıklayın...!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yxsdf -- 30 Ağustos 2007; 15:13:57 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.