Şimdi Ara

Ankara Magandası aynı şey size olsa ne yapardınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Maganda ayri konu da, Anne arabadayken Inat etmek de MAGANDALIK kusura bakmayin..



    Anne korkuyorum der, hala kornalar gaza basmalar..2 tane Maganda benim gozumde..



    Anne olmasa eyvallah,sikayet et vs.....Yazik gunah kadin korkmus eli ayagi titriyor..
  • en başta videoyu çeken araç mercedesi geçicekmiş gibi yapıp geçmediği için olmuş bütün olay. dikkat edersen o mercedes sağ şeritte giderken önünde bir araca yaklaşıyor, o yüzden sola geçmeye çalışıyor. mercedesin sola geçmeye çalıştığı farkedip 1 saniye frene basıp izin verseymiş videoyu çeken kişi bunların hiçbiri olmazmış. biraz hoşgörülü olmak lazım trafikte.
  • Olay sonrasında yapılanların savunulacak hiç bir yanı yok, resmen cana ve mala kasıt mevcut, düpedüz ayılık, öncelikle bunu belirteyim.

    Fakat, başlangıçta kameralı aracın yaptığı iş de saçmalıktan başka bir şey değil, bu kafayla o da kaza yapar eninde sonunda.

    Tamam Mercedes sağ şeritte yavaş gidiyor. Ardından hızlanıyor ve öne geçiyor. İleride sağ şeritte seyreden arabayı sollamak için sol şeride girmeye çalışıyor (sinyal yakmalıydı bu da ayrı konu).


    Mercedes hızlanıp sol tarafa ilk yönlendiğinde kameralı araç ile arasında rahat bir araçlık mesafe mevcut :




    Şurada artık sol tekerler sol şerit içinde, bu durumdaki bir araç benim için artık sol şeride geçmiştir. O araya artık girilmez. Ama kameralı araç neyin kafasındaysa kör gibi hala inatla yaklaşmaya devam ediyor :




    Hele ki şu halde hala inatla gaza basıp o aracın soluna girmeye çalışmanın hiç bir mantıklı açıklaması yok benim için, burada göz göre göre kazaya davetiye çıkaran kameralı araç ve her şey bu noktadan sonra gelişiyor zaten :




    Şu durumda yapılacak şey basitti, Mercedes hızlanmaya başladı, kameralı araç da gaza bastı. Yetişemediğin yerde bırakacaksın, adam bastı ve öne geçti zaten, hala neyi kovalıyorsun, bu birinci saçmalık.

    Sonrasında önünde sol şerite yönlenmiş bir araba varken niye inatla gaza yüklenip o daralmış aralığa sıkışmaya çalışıyorsun, bu da ikinci saçmalık.

    Bunların bir açıklaması yok benim için, karşındaki hata yapabilir. Mevcut yapılmış bir hatayı daha da büyütmeyeceksin, yoksa o kafayla eninde sonunda sen de kazaya karışırsın, suçlu sen olmasan bile.

    Mercedesli hızlanmaya başladığında ve geçemeyeceğini anladığında hızlanmayı kesip normal seyrinde devam etseymiş hiç bir şeyin yaşanacağı yokmuş. Karşında gördüğün bir hata için boş hırs yapmamak, uzatmamak lazım.

    Aynısı bana olsa ne yapardım :

    Geçemeyeceğimi anladığımda ve Mercedes sola yönlendiğinde ayağımı gazdan çekerdim, olur biterdi. Sinyal yakmadığı için de belki bir sellektör atardım uyarmak için. Bu kadar basit.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 23 Ocak 2018; 11:24:16 >




  • Mercedes linin yaptığını kesinlikle savunmuyorum yüzde yüz hatalı ve magandaligi yapmış ama aranmissin birader öncelikle arabada annen var annen bir bayan var yanında, hata yapmış olabilir Mercedes, hata değilse bile, ki farketmez itlikte yapmış olabilir ama yanında bir bayan özellikle annen varken alttan alıp geçeceksin bir insan bu kadar taciz edilmez adamı kovalayıp kornaya abanman selektöre abanman resmen cildirtmissin adamı ve belayı üstüne çekmişsin videoyu izlerken adamın arkasına dayanıp yanına geçip kornaya abanman benim bile cinlerimi tepeme çıkardı valla ne yalan söylim az adap bilin adap.
  • Hocam bunların yüzlercesi trafikte. Biraz genç bir arkadaş sanırım, ben 22 yaşındayım aynı şekilde ben de çok sinirleniyorum bu tip insanlara ancak yanımda ailemden herhangi bir birey varken asla böyle densizlere uymam; yol veririm ki defolsun gitsin. Bir gram hatası yok ancak kendini boşa germiş, bi korna-selektor atıp frene basması yeterliydi. Keyifli yolculuklar dilerim hocam.

    Edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shkoksal -- 23 Ocak 2018; 4:43:52 >
  • en başta videoyu çeken araç mercedesi geçicekmiş gibi yapıp geçmediği için olmuş bütün olay. dikkat edersen o mercedes sağ şeritte giderken önünde bir araca yaklaşıyor, o yüzden sola geçmeye çalışıyor. mercedesin sola geçmeye çalıştığı farkedip 1 saniye frene basıp izin verseymiş videoyu çeken kişi bunların hiçbiri olmazmış. biraz hoşgörülü olmak lazım trafikte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Nafaryus

    en başta videoyu çeken araç mercedesi geçicekmiş gibi yapıp geçmediği için olmuş bütün olay. dikkat edersen o mercedes sağ şeritte giderken önünde bir araca yaklaşıyor, o yüzden sola geçmeye çalışıyor. mercedesin sola geçmeye çalıştığı farkedip 1 saniye frene basıp izin verseymiş videoyu çeken kişi bunların hiçbiri olmazmış. biraz hoşgörülü olmak lazım trafikte.

    Mercedes gaza basiyor o yuzden gecemiyor
  • Yanınızda aile varken SAGIR DILSIZ KOR olmak zorundasiniz.



    Milletin delisine sizmi arabayi surmeyi ogreteceksiniz. Kime kac kisiye? Bitmiyor bitmiyor.. Yetemezsiniz.



    2 saniye gormemezlikten gelseydiniz ne o nede siz hatirlardiniz bu olayı emin olun.



    siz resmen deliyle deli olmussunuz.
  • Adamın tam bir pislik olduğu belli ancak yaptığınız doğru değil , kusura bakmayın.



    Öncelikle korna çaldınız , geçtiniz vs artık sakin olmanız gerekirken aynı Mercedes'in yaptığını yaptınız. Ki yanınızdaki anneniz defalarca uyarmasına rağmen.



    Ankara'da bir sürü maganda var , evet. Ama onlarla uğraşırken yine magandaya dönüşmek ne kadar doğru?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Leopard*** -- 23 Ocak 2018; 2:25:10 >
  • izleyince sinirleniyorsunuz
    https://www.youtube.com/watch?v=V-QHGHYt0Vc



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karahancer2 -- 22 Ocak 2018; 23:34:38 >



  • Videonun özeti Oğuz ilk sorması gereken soruyu kapanışta soruyor “nerde polis?”



    Adam yapmış bir hata bas kornaya geç. Sen adamdan daha hatalısın gibi resmen taciz etmişsin
  • Mercedes sahibi maganda bunda hemfikiriz. Video konu sahibine ait değil sanırım genel yazacağım.



    Yanınızda aileniz varken daha sakin kullanmalısınız.

    İlk başta adamın yavaşlamasına sinirlenip bir hışımla sollamaya çıkıyor, adam gaza basıp sollayamayınca, sinirlenip selektör falan yaptı heralde orada tam emin değilim. Herifte ufak fiestayı görünce sen kimsin diyip damarlarındaki asil apaciyi ortaya cıkararaktan magandalık yapmış.



    Şimdi bu genç yanında annesi olduğu için orada frene basıp adama da bulaşmayıp devam etmesi gerekiyordu.

    Ama o an gaza gelip seri şekilde selektör ve korna çalmaya başladı. Daha sonra mercedes yavasladı ve gencimiz son gaz kacmaya basladı.



    Öncelikle yanında ailen varken artistliğe gerek yok sakin olmak lazım.

    Artistlik yapıyorsan devamını getirmek lazım, mercedes'e yaklaşınca kaçacaksan ne diye o kadar taciz ediyosun adamı?

    Anneni o kadar korkuttuğuna değdi mi? Ayrıca kendinde üç buçuk attın video sonunda mıy mıy sesle şikayet edicem diyosun.



    Genel olarak ailemiz ile birlikteyken başkaları hata yapsa da o an için kazaya sebebiyet vermeden kurtarabildiysek sakince devam etmemiz gerekir, eğer sakin kalamıyor ve taciz ediyorsak devamını getirmemiz gerekir. Mercedes bu 160 ile "kaçarken" arkadan yetişip değdirmiş, orada annesiyle birlikte elim bir kazaya kurban gitmediğine şükretsin, iyi bir tecrübe olmuştur.




  • Yıllar önce başıma benzeri geldi. Gece Foça dan dönüyorum. Foça yolu bitti Çanakkale İzmir yoluna dönüyoruz. Önümde giden scricco döner dönmez sert şekilde fren yapıp sinyal falan vermeden sağda durdu. Ben de selektör yapıp korna çalıp yanından geçtim. Hemen tekrar hızlanıp tamponuma yapıştı. Bilenler bilir 2 şeritli yol, sağ şerit full tır aralarına girmem bile mümkün değil. Süreli uzunlar sisler kornalar arkamdan geliyor. Hızlandım acelesi var diye sağa sinyal verdim kaçılacağım sabret anla. Yok baktım hızlandıkça tamponuma yapışık oda geliyor. Bu arada hız oldu 140-150, o anki sinirle asıldım frenlere. Ondan sonra yürüdüm 80 km hızla gidiyorum. Gelmiyor 100 metre geriden takip etti beni İzmir'e kadar. Burada arkadaki araç geçerken mercedes hızlanmış. Arkadaki aracın defansif sürüş sergileyip hiç bulaşmaması lazımdı. Ama mercedes'in magandalığını hoş göremeyiz. Youtube ta altta yorumu okursanız mercedes sürücüsünün telefonla konuştuğu bu sebeple korna çaldığını falan yazmış. Ne olursa olsun olayı kan davasına dönüştürmeyip çekmek lazım gazdan ayağımızı.






  • quote:

    Orijinalden alıntı: tomshardware

    Mercedes sinyal vermeyerek ilk hatayı yapmış ama öyle çok da abartılacak bir durum değilmiş aslında.

    Kameralı araçtaki kişi bence kaşınmış. Ufacık bir şeyi çok büyütmüş.
    Muhtemelen yaşı küçük, enerji kaynıyor, o yüzden önüne gelene atar yapıyor.
    Ben olsaydım merso sinyalsiz sola çıkarken en fazla arkadan kısa bir korna çalardım o kadar.
    Nedir yani bu kadar büyütmenin ne gereği var? Anneye sinir gösterisi mi?

    +1 Videoyu izlerken bile anladım başına gelecekleri kameralı elemanın. Böyle küçücük şeylere bile saçma sapan atarlar yapıyorsa işi zor trafikte.



    Adam görmemiş olabilir, sinyal vermeyi o an unutmuş olabilir insanlık hali zaten arada bir dünya mesafe var, gaz kes geçsin sonra tek bir selektör ya da korna yeter. Bu arkadaş resmen biri bana bulaşsa da sıkıntı çıkarsam kafasında, kendi yaptığı magandalığın farkında bile değil.




  • Hocam ailemden herhangi biri özellikle annem falan yanımdaysa hiçbir şekilde belaya bulaşmamayı tercih ederim. Çok zorda kalmadıkça tabiki. Ama tek olursam bilmiyorum kavga edebilirim yani sakin biri değilimdir pek.



    Bir de burda yapılcak pek bir şey yok boşu boşuna aracınıza zarar vermişsiniz. Durdurulabilse güzel bi ders verilir de o yolda durdurmak pek mümkün değil maalesef.
  • Bi kere kornaya bas geç adam hatalı ama sonradan biraz taciz edilmiş
  • bitane genç kapı mı açtı ışıklarda(neden sert durmuşum)avcı arabasının kapısını açtıgıyla kapatıp gitmesi bir oldu,yer sakarya full çomar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Nafaryus

    en başta videoyu çeken araç mercedesi geçicekmiş gibi yapıp geçmediği için olmuş bütün olay. dikkat edersen o mercedes sağ şeritte giderken önünde bir araca yaklaşıyor, o yüzden sola geçmeye çalışıyor. mercedesin sola geçmeye çalıştığı farkedip 1 saniye frene basıp izin verseymiş videoyu çeken kişi bunların hiçbiri olmazmış. biraz hoşgörülü olmak lazım trafikte.

    Diğer mercedes gaza basıyor
  • Küçük şehirler böyle mi bilmiyorum ama ankara trafik açısından farklı,misal adam lambanın sarıdan kımızıya geçtiğini görür,aradan iki uc saniye gecer yine gecer,cunku diger tarafta yeşil yanan yerdeki araçlar nasıl olsa bekler bile bile üstüme sürmez der,korna çalınca da artistlik yapar ne var diye.mesafe uygun olmadan sollamaya çıkar,uyarı yaparsın ne var der.biride el kaldirmaz kusura bakma diye.ben zamanında istemeden hatalı sollamaya çıktım arkamdaki aracı farkeder etmez hemen kendi şeridime geçtim bir sıkıntı olmadı,ilerde yavaşlayıp dortluleri yakıp arkadaki aracı bekledim,camı açtım, yanıma gelince o da açtı camı,ilk lafım kusura bakma oldu, cevab şu!kusura baksaydik kardeşim ooooo diye atarlı bi sekilde cevap verdi.insanlar hayattaki karakterlerini trafiğe yansıtıyor, tanımak için ideal yerler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koç_hisarlı -- 23 Ocak 2018; 4:24:33 >
  • Annem varken uzatmazdım mevzuyu. Uzunca korna ve selektör ikilisini ben de yapardım. Sonrasında sıkıştırmasına fırsat vermez, en sağdan bir yerden bu hıyar oğlu hıyar, beyin fakiri, görgüsüz davarı geçerdim. Ondan sonra arkama dayarsa o zaman çaktırmadan önümde ani bir şey olmuş gibi davranıp ani fren çakmalar falan yapardım.

    Anneyi germezdim özetle...

    Bir de bana pek bulaşmıyorlar. Tamponlardaki hasarları, aynalardaki hasarları gidermem ben. Öyle gezerim. O yüzden korkuyorlar sanırım. Eşimin arabası da öyle, benim arabam da öyle. Far yıkama robotlarının üst kapağı bende yok. Öbür tarafta bir sürtme çiziği var. Panjurda çatlak var. Arka tamponda sağ ve orta tarafta çizik var. Ayna kasalarımın ikisinde de kırık var.

    Kalos (eşimin arabası), sağ yanda iki kapıda da hafif bir göçük var. Arka tampon boyanmış, rengi tam tutmadı. Çok belli oluyor. Ön tamponda 5-6 farklı yerde irili ufaklı çizik var. İki ayna da çizik içinde.

    ---------------

    Sanırım bu imaj pek bir korkumun olmadığı hissini veriyor. Doğrudur. Pek bir korkum da yoktur. Sıkıştırırsan en kötü mala yatarım, gömerim. Araçta kamera var. İnerim, sakin sakin konuşurum. "Geçmiş olsun" derim. "Kazadır olur" derim. Ödersin it gibi.

    Kavga sık etmem ben. Bazı kasti hatalara sert tepki veririm. Ama işi kavgaya dökmem. Genelde iyilik yapan yurdum insanıyımdır. Ters yönden gelene iyilik yaparım: "Yukarıda polis var abi, cezayı yapıştırıyor!" falan derim. Bir de teşekkür ederler bana.

    Kırmızıda geçene, sonraki ışıkta rastlarsam "aç camı aç" yaparım, "Aman" derim. "Orada genelde bir simitçi olur, o sivildir. Aynı zamanda fahri trafik müfettişi. Yersin cezayı, şansına yoktu bugün." derim. Hahahaha!

    Şehir efsaneleri benim gibi troller sebebi ile türüyor. Kulaktan kulağa yalan bilgi yayılır. Senin yarattığın efsane, sana geri döner, başkası anlatır... "O simitçi MİT müsteşarıymış" diye duyarsın.

    İşte hepinizi kekleyen o şerefsiz benim.

    ------------------

    Bu arada, Ankara'da, Şimşek sokaktaki Kokoreççi'yi bildin mi? Ona bulaşma. O gerçekten sivil. Bütün mahalle birlik oldu, herifi kovduramadı yerinden. Ağır ceza reisi falan da dahil mahalleliye...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 23 Ocak 2018; 15:31:17 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.