Şimdi Ara

Istanbul'lu maaşini yollara dökuyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • 2015 Yilindan Bu yana Istanbul'da ozel arac ile işe gidip-gelen, bir kisi hurriyet'in hesabina gore 2015 maasinin, 35% ile 50% civarinda maas zam almadiysa "maasini yollara dokuyor" dememiz mumkun.

    Yorum sizin
    Istanbul'lu maaşini yollara dökuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Valla bende isterim toplu taşıma kullanmayı. Ama gereksiz zaman kaybı.

    Ev Zeytinburnu'nda, iş Başakşehir. Arası 22km.

    Güzergah: Zeytinburnu-E5-Topkapı-O3-Bayrampaşa-Hal-Tekstilkent-Batışehir arka yol- Başakşehir. Sabah gidişim yarım saat hadi bilemedin 40 dk. O tarafa gidiş boş oluyor sabahları. Akşamlarıda Zeytinburnu'na gidiş. Akşamda kaza filan birşey yoksa yolda 40 dk'da evdeyim.

    Toplamda 44-45 km yol.

    Peki toplu taşıma kullansam?

    Zeytinburnu'ndan otobüse bin metroya git, metroya bin esenler otogarda in, otogardan kirazlıya giden metroya bin, ordan başakşehirden giden metroya aktarma yap başakşehirde in. İndikten sonra işe 10 dk yürü. Aktarmaların hiçbirinde araç beklemediğim zamanlarda 1 saat 10 dk filan sürüyor. Ama akşam otogardan Zeytinburnu'na gitmek için binemediğin metrolarda oluyor. 10 araç beklediğim zamanlarıda bilirim.

    Milletin apış arası kokusunu çekmekte cabası.

    Şimdi ben niye toplu taşıma kullanayım 2-3 lira ucuz diye. Hergün yollarda daha fazla zaman kaybedeyim. Kimse kusura bakmasın arkadaş.

    Sanki toplu taşıma araçları bomboş, herkes arabasıyla gidiyormuş diye algı yaratılıyor. Yıllardır İstanbul'da toplu taşıma hep yetersiz hep yetersiz.

    Hiçbir para benim zamanımdan değerli değil.

    Hâlâ bu şehrin nüfusunu artırmaya çalışıyorlar. İstanbul doldu artık doldu. Bende istiyorum kaçıp gitmeyi ama ayak bağı bir ailem var.
    Pendik'te ikamet edip Kartalda çalışıyorum. Aracım dizel olmasına rağmen garajda yatırıp toplu taşımayla gidip geliyorum. Sebebi kesinlikle mazot falan değil. Sebebi trafikteki magandalar. Özellikle şirket araçlarının şöförleri ve gebze-harem minibüs terörü. Toplu taşımayı kullanıyorum kafam rahat.
    Istanbulun trafiğinde araba kullanana helal olsun 1 haftalık geldim önüne kıran, korna sesi, sağdan soldan gecen motorsukletler, ışıklar, hız radarları ve en çekilmezi beklemek. 2 gelişimde kiz kardeşime devlet yurdu çıkmadığı için özel yurt aramaya koyulduk o metrobüsler, metrolar ana baba günü, kimse gülmüyor, suriyeler jöleli saçları ile bağıra bağıra konuşuyor. Memleketten uçakla1 saate sabiha indik beylikdüzüne gidene kadar 5 saat gecti. Yani arkadaşlar istanbulda tiskindim 1 haftada .
    
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.