Şimdi Ara

Bedelli Askerlik Çıksın Diye Binlerce Başvuru Yapıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
313
Cevap
0
Favori
13.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TBMM Dilekçe Komisyonuna, bedelli askerlik için yasal düzenleme yapılması amacıyla binlerce başvuru yapıldı.

    Dilekçelerde, bedelli askerliğin bir milyon genci ilgilendirdiği belirtilerek, bedelli askerlik için yasa çıkarılması talep edildi. Bedelli Askerlik Platform Başkanı Ferhat Doğan, birçok imzacısının bulunduğu dilekçesinde, bedelli askerlik konusunun Meclis’te gündeme alınarak, kısa zamanda çözüme kavuşturmasını istediklerini ifade etti.

    Özellikle evlenmiş, çocukları olan, kritik makamlarda görev yapan, bazı hastalıklara sahip çocukların ailelerinin bedelli askerlik beklediğini öne süren Doğan, bu konuda milletvekillerinden, Milli Savunma Bakanı'ndan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istediklerini belirtti.

    Bir vatandaş dilekçesinde, 30 yaşında olduğunu belirterek, bu yaşına kadar zorunlu sebeplerden dolayı askerlik vazifesini yerine getiremediğini, şu an da kendi işini kurduğunu ve 3 senedir işlettiğini bildirdi. Vatandaş, “İşimi bırakabileceğim bir yakınım yok. İşletmemi kapatıp 12 ay askere gitmem gerekir. Bu durum da takdir edersiniz ki askerlik görevimi ifa edip döndükten sonra hayatımı idame ettireceğim bir işim olmayacak” görüşlerine yer verdi.

    Komisyona ulaştırılan bu ve benzeri dilekçeler, birçok kişi tarafından imzalanıyor.

    http://www.hurriyet.com.tr/meclise-bedelli-askerlik-yagmuru-40712809







  • Bedelli değil bu ülkede ZORUNLU ASKERLİK KALDIRILMALI.
    Bir kişi asker olmayı düşünürse olur yoksa bu kadar insanı zorlamak insafsızlıktır.
    Olacaksa kadın erkek eşitliği gözetilip aynı İsrail'deki gibi hem kadına hem erkeğe mecburiyet getirilmeliydi.
    Bedelliyle olacak iş değil bu zorunlu askerlik kaldırılmalı.
    BT çağındayken bir insanı 6 ay içeriye tıkmakla askere almak arasında fark yok.
    İkisi de devlete ne para kazandırıyor(vergi) ne de işini yapıp ailesine, milletine yarar sağlayabiliyor.
    Ölürse şehit düşüyor gömülüyor. Ancak UNUTMAYINIZ DAHA HERHANGİ BAKAN ÇOCUĞUNUN ASKERE GİTTİĞİ GÖRMÜLMEMİŞ, YA BEDELLİDEN FAYDALANMIŞ YADA ÇÜRÜK RAPORU ALIP ASKERLİKLERİNİ YAPMAMIŞLARDIR.
    OLAN TÜRK MİLLETİNE, MEHMETÇİĞE OLUYOR OLMAKTADIR.




    Hadi lan oradan , siz rahat uyun diye zangır zangır titredim diyor birde



    Bizim rahatımızı düşünerek yapsaydın " eşşek gibi gidecekseniz , ortamı bıraktım amelelik yaptım " demezdin.



    Adam kendi kurtulamamış , başkası da yansın istiyor



    Bu ülkenin bu halde olmasının sorumlusu senin gibi zihniyetler zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Son of Hades

    Bu sene operasyonlardan dolayı bedelli zor. Akp-mhp beraber yürüyor ve mhp'nin en çok karşı çıktığı konulardan biri de bedelli.

    https://m.sabah.com.tr/gundem/2014/11/18/devlet-bahceli-bedelli-askerlige-destek-verdi/amp

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Six Feet Under.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Zeen

    Eşşek gibi gideceksiniz.



    Ben okul bittiği gibi üni ortamını bırakıp 6 ay amelelik yaptıysam. sizde gideceksiniz arkadaş



    bende 5 bin liraya çiğköfteci açsaydım işimi kurdum nasıl gideyim diye ağlasaydım o zaman.



    Bedelli çıkarsa Hakkımı helal etmem gece 3 5 nöbetlerinde az zangır zangır titremedım siz rahat uyuyun diye. Sıra sizdeyse gideceksiniz

    Bakın işte bu zihniyet varya bu zihniyeti gördükçe iyiki ülkenin başında RTE var diyorum bu halka hakettiğini, layığını veriyor. Bu zihniyeti öğretmen maaşı konularında da görebilirsiniz. '' Ya öğretmenler çok tatil yapıyor çok maaş veriliyor maaşı benim aldığım gibi 3 kuruşa çekilsin! '' derler. Demezki hepimiz insani koşullarda çalışalım, onların maaşını düşürmek yerine benim aldığım ücret artsın. Ortadoğu'da kafa böyle çalışıyor. Standartlarının yükselmesini istemez, onun yerine ben çektim o da çeksin der.



    https://www.youtube.com/watch?v=EXOXPBRAtjo




  • sigarayı yere atmamayı askerde öğrendim ben, üstelik mıntıka temizliğini yapan değil yaptıran olmama rağmen.

    2011 yılında Libyalı bir manyak Topkapı sarayına pompalı ile dalıp nöbet erini yaraladığında yaralanan nöbet eri kısa dönemmiş, Sonra Turizm Jandarma biriminde kısa dönem askerler, iletişimi kuvvetli, halden anlayan, kafası çalışan, eli kalem tutmuş adamlar bu adamlara silah verip nöbet tutturuyoruz, olay anında karşısındakini vuracağına kendini vurdurtuyor mantığından yola çıkarak, kısa dönemler birliğinde direk çavuş olacak, rütbelilerle, er arasında köprü olacak dendi.

    https://www.sabah.com.tr/gundem/2011/12/01/sarayda-deli-sacmasi

    Bu olaydan 2 ay sonra ben askere gittiğimde bir turizmci olarak askerliğim İStanbul Silivri jandarma komutanlığında Selimpaşa Karakolunda görev yaptım ve gece çavuşuydum. Sabah karakol komutanı içtimayı aldıktan sonra da eğitim faaliyetleri için bölüğü ve emir komutayı geceden çıkan çavuşa yani bana bırakırdı.

    Acemi birliğim Alemdağ Jandarma komando alayında geçmiş, her sabah daha kahvaltı yapmadan izmarit topladığımız için, sigara içen birisi olmama rağmen o mide bulandırıcı kokudan tiksinmiştim, kendime şöyle bir formül geliştirdim, cebimde boş paket bulunduruyorum, sigara bitince külünü yere atıp, izmariti pakete koyuyorum. Bunu diğer arkadaşlarım da uyguladı, hatta bir gün sabah içtmiasında alay komutanı, bütün alaya, okumuş adamın hali başka oluyor, kendi temizliğinden kendi sorumlu olunca mıntıka temizliğine gerek kalmayacak şeyler geliştirebiliyor, işte askerdeki eğitim budur falan gibisinden bir şeyler zırvalamıştı. Ama haklıydı.

    sadece askerlik değil, nereye gidersen git bir şeyleri tecrübe eder, kendi akışına göre çevirebilirsin. Bunun için illaki Cast Away filmi gibi ıssız bir adaya düşmene gerek yok, yaptığın bir şeyde, kafanı kaldırıp ben ne yapıyorum ve neden yapıyorum diye bir bak neyin ne olduğunu anlarsın zaten. Ama anlamazsan koyun gibi yapmaya devam edersin.

    İşte askerde senin dediğin gibi herşeye he deyip, sabahın köründe kahvaltısını bile yapmadan küfrede küfrede mıntıka temizliğinde izmarit toplayan adam, dağılın komutundan sonra sigaraya asılıp, az önce sanki çiçek toplamdan gelmiş gibi, çektiği çilenin kaynağı sigara izmariti değilmiş gibi, yaktığı sigaranın izmaritini yine yere atanları geç zaten, o ne öğrenmiş ki sivilde uygulasın?

    Ama işte bu mıntıka ve sigara muhabeti ki, benim acemiliğim topu topu 24 gün sürdü, sonrasında dediğim gibi çavuştum, tecrübe etmeme ve bunu sivil hayatımda devam ettirmeme de kaynak olan durumlardan biridir.

    Askerlik her şeye he demeyi öğretmez adama, muhakeme etmeyi, insiyatif almayı, kararı uygulamayı öğretir.

    Zaten bu özelliklerden yoksun olan adamın he demekten başka şansı yok, oda he demeyi öğrenir, sivilde de her şeye he demeye devam eder.




  • tamamen kaldıracaksanız kaldırın şu askerliği.
    birileri de kalkmış normal askerlik yapanlara vasıfsız falan demiş.
    ne alakası var vasıfla bilmem neyle? askerliğimi normal bitirdikten hemen sonraki ÖSS'den 90 sözel sorudan 80 net YDS'de ise 100 ingilizce sorudan 90 net çıkardım ve şu an bunun ekmeğini yemekteyim şükür.
    bedelliye karşı değilim ama bedelli yapanla bedelsiz yapanın da arasında vatandaş olarak fark olması lazım.
    180boy 55kilo ve 8 derece miyop gözlerle erciş ve tendürek bölgesinde intikalle geçti askerliğim.
    bırak çürük almayı geri hizmete bile vermediler halime acıyıp. gözlüğümle dalga geçen zibidi astsubay bile oldu. bölük komutanım fetöden tutuklandı hatta kardeşi de tutuklanmış fetöden. düşünün bu adam tam 7 kez hastaneye sevk almama rağmen benim hastaneye gitmemi engellemişti. askerliğini viziteci olarak yapanlar anlar bu durumu.

    diyeceğim şu: kimsenin ne yaptığı umurumda değil. yeter ki artık sağlam bir neşter vurulsun bu işe ve kökten çözülsün sorun. komple kaldırın askerliği ve özel ordu paralı askerlik olsun. evin tek oğlu olduğu halde askere giden var. evli olduğu halde çocuğunu karısını bırakıp giden var askere. kocası askerde olduğu için bakımsızlıktan bebeği ölen kadın gördük daha birkaç sene önce haberlerde. sorun kökünden çözülmedikçe kimse rahatlamaz. anca böyle seçim yatırımı falan olur bu askerlik meselesi.
    https://eksisozluk.com/konyada-donarak-olen-minik-ayaz--4163917
    https://www.youtube.com/watch?v=2kGJjMec2Ao




  • Bedelliyi bilmem ama tsk bu sene 43 bin sözleşmeli er alacak. 4000 lira maaş veriyor. sözleşmeli er olanlar zorunlu askerlik görevini de yerine getirmiş sayılıyor. başvurmak isteyenler için: www.tskpersonel.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.