Şimdi Ara

Spectre güvenlik yamaları iPhone'ları yavaşlattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple geçtiğimiz günlerde iPhone ve iPad'lerdeki Spectre güvenlik açığını gidermek için iOS 11.2.2'yi yayınladı ancak şirket güncellemenin Windows'ta olduğu gibi cihazları yavaşlatıp yavaşlatmadığı konusunda herhangi bir açıklama yapmadı.

     

    Görünüşe bakılırsa Apple'ın güvenlik güncellemeleri iPhone'larda ciddi bir yavaşlamaya neden olmuş durumda. Yapılan benchmark testleri, yamalar yüklendikten sonra iPhone'ların bazı durumlarda %50'ye varan performans kaybıyla karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

     

    Ayrıca Bkz.AMD, işlemcilerinin Spectre açıklarına karşı savunmasız olduğunu doğruladı
    Melvin Mughal (melv1n.com) jailbreak uygulanmamış, bataryası değişmemiş ve arka planda hiç uygulama çalışmayan bir iPhone 6 üzerinde bazı benchmark testleri gerçekleştirdi. Sonuç olarak cihazın tekli çekirdek performansında %41, çoklu çekirdek performansında ise %39 oranında bir performans kaybı tespit edilmiş.

     

    En büyük performans düşüşünün ise tekli çekirdek kıyaslamasında yer alan HTML5 DOM testinde ortaya çıktığını görüyoruz. Güncellemelerden önce 1761 gibi bir skora sahip olan iPhone 6, Spectre yamaları yüklendikten sonra 778'e gerileyerek %56 oranında bir performans düşüşü yaşıyor.

     


    Microsoft bu konuda daha şeffaf davrandı


    Apple, güvenlik yamalarını yükledikten sonra cihazlarının nasıl bir performans gösterebileceği hakkında çok fazla bilgi vermedi. Şirket destek sayfasında şunları söylüyor:

     

    "Yürütmekte olduğumuz testler, yayınlanacak Safari önlemlerinin Speedometer ve ARES-6 testleri üzerinde önemli bir etkisi olmayacağını ve JetStream karşılaştırmasında %2,5'ten az bir etkisi olacağını göstermektedir."

     

    İşlemci açıklarıyla ilgili daha şeffaf bir yaklaşım sergileyen Microsoft, kısa süre önce Meltdown ve Spectre güncellemelerinin Windows PC'lerini yavaşlattığını doğrulayarak, eski donanıma sahip cihazlarda bu etkinin daha da büyük olduğunu belirtmişti.

     

    Apple da benzer bir yaklaşım sergileyerek işlemci açıklarıyla ilgili güncellemelerin iPhone modellerinin performansını ne kadar etkilediğini açıkça belirtmesi (belki de eski modellerle yenileri karşılaştırarak), tüm bu tartışmalara nokta koymasını sağlayabilir.







  • Buradaki mesele Apple intel AMD veya android olması değil hangi marka yada hangi özelliklere sahip olursa olsun bize para karşılığında vaad ettikleri özellikleri kendi hataları yüzünden geri almaları ve bizim paramızın karşılığını alamamamız eğer bu yamalarda ki sorunlar ve performans kayıpları düzeltilmez ise ABD de açılan davalar görebiliriz
  • Hemen gelirler şimdi "Ama o 6 bikere taam mı! X'lerde açık yok"diyenler :D

  • Ama opplo stabil olmadan bir şey çıkarmaz sürmez. Ama opplo tek çekirdekte Zamsungtan 5000 puan yüksek alıyor. Ama opplo kullanıcıları düşünüyor.Ama opplo en iyisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şehmistan -- 12 Ocak 2018; 23:31:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bataryadan yavaşlattınız anladık bide bu çıktı. Benim SE yavaşlaya yavaşlaya s3 ile aynı duruma geldi :(

    S3'e kernel atar hızlandırırız bunda oda yok. Yakında işlemciyi toptan kapatacaklar 😞

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Melvin midir nedir yanlış test yapmış

    Benim cihazımda bahsedilen düşüş olmadı



    Youtubede 11.2.1 vs 11.2.2 ip6 ne bakınca geekbech sonucu var ve hemen hemen aynı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • esas skandal "iPhone 8 ve X icin bir yavaslatma soz konusu degil zira o cihazlarin islemcilerinde herhangi bir risk olmadigi icin yamaya gerek kalmadi" derlerse cikacak... zaten o zaman cihazin fisini cekin atin camdan... Apple daha cok yama yapar, cihazi tamamen calismayacak duruma getirene kadar durmaz...
  • üstteki yorumuma ek olarak



    Geekbenchin sitesindennsonuçları görebilirsiniz

    https://browser.geekbench.com/v4/cpu/6312875

    İos 11.2.2 deki ip6 cihazında sonuçlar eskisiyle aynı

    Yorum sizin



    Not; appleı savunmuyorum, ben de şikayetçiyim yeni sürümlerle cihaz yavaşlıyor downgrade izin yok, ip4s e destek kesildi birbuçuk sene falan oldu bari ona aç da eskisine dönebilsin

    Ama bu haber gibi boşa kötülemeye gerek yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu tarz haberlerin altında iki tipte yorumcu görürüz:

    1- "ne alakası var ya benim cihazım gayet iyi durumda" diyen sadık ve muhafazakar kesim
    2- "no olokoso vor yo bonom cohozom goyot oyo doromdo" diye eleştiren muhalefet kesim

    marka ve cihaz ne olursa olsun forumda her zaman görebileceğimiz tipler bu haberde de ön safları doldurmuş durumda. kimse demiyor ki bu açıklar bizleri nasıl etkiler, bu haberden çıkan pay nedir vs. herkes birbirinin cihazını kötüleme derdinde. sorsan en büyük fanboy da başkaları. hayırlı işler.
  • Adamlar ne güzel güdüyor ya...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şehmistan

    Ama opplo stabil olmadan bir şey çıkarmaz sürmez. Ama opplo tek çekirdekte Zamsungtan 5000 puan yüksek alıyor. Ama opplo kullanıcıları düşünüyor.Ama opplo en iyisi.

    Kardeş apple a sallıyorsun da bu açık android telefonlarda da mevcut değil mi? Performans düşüşü android tarafında da olacak, performansı geçtim şu an kullanılan çoğu cihaz bu güvenlik güncellemesini almayacak. Rezillik tek kelimeyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grkwnxs -- 13 Ocak 2018; 0:10:5 >
  • Exfat E kullanıcısına yanıt
    30 yaşında koskoca adamsın, Appla çakacağım (+) ları alacağım diye 3 yaş seviyesinde espri yapmışsın.

    Şu tabloyu incele...
  • 900 liraya aldığım gm5 plus modeli spectre'den etkilenmiyor yaşasın ölücülük
    Edit: Spectre'den etkilenen işlemci çekirdeklerini şu linkten öğrenebilirsiniz beyler.https://developer.arm.com/support/security-update



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 13 Ocak 2018; 1:38:53 >
  • Güvenlik açığının kapatılması tabii ki önemli. Test sonucuna gelirsek yeni batarya ile yapılmamış test sonucunun sağlıklı çıkmasını beklemeyin.
    Bataryanın şarjı az iken bile düşük sonuçlar çıkabiliyor. Sonuçta eski bataryalar ile kullanmaya devam etmenin anlamı yoktur.

    Iphone X de tekrar tekrar test yaptım eski değerler ile karşılaştırdım hemen hemen aynı hatta biraz ayar çektim en yüksek skora ulaştım.
    Eski modellerde durum nasıldır bilemem yeni modellerde içiniz rahat olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darknet -- 13 Ocak 2018; 2:4:2 >
  • Buradaki mesele Apple intel AMD veya android olması değil hangi marka yada hangi özelliklere sahip olursa olsun bize para karşılığında vaad ettikleri özellikleri kendi hataları yüzünden geri almaları ve bizim paramızın karşılığını alamamamız eğer bu yamalarda ki sorunlar ve performans kayıpları düzeltilmez ise ABD de açılan davalar görebiliriz

  • Bu açık her cihazda var ve ciddi bir konu. Olan yine kullanıcılara olacak, firmalara bir şey olmayacak.

  • Nerde Geekbench vs. izlediysem hep sonuçlar çok yakındı. Ayrıca 7plus cihazımda da değişim farketmedim ama böyle bir durum varsa üzücü olur açıkcası. Sektördeki tüm cihazlarda olduğu gibi. Fakat karalama haberi de olabilir..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazywinner3

    900 liraya aldığım gm5 plus modeli spectre'den etkilenmiyor yaşasın ölücülük
    Edit: Spectre'den etkilenen işlemci çekirdeklerini şu linkten öğrenebilirsiniz beyler.
    https://developer.arm.com/support/security-update

    cortex a7 ile bende yırtmışım hehe
  • Ben bu haberi dün gördüm intel haberinde birbirini yiyen millete yazacaktım da ortalığı karıştırmak istemedim. Siz hala yok intel yavaşlıyor iphone yavaşlıyor diyin farkında değilsiniz bir açık yüzünden kaç senelik teknolojik gelişim 1-2 yıl geriye gitti. Amd işlemciniz android telefonlarınız yavaşladığında zırlamaya başlarsınız o zamana kadar birbirinizi yemeye devam...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyseki Dh'deki cihaz sahipleri hiç bu yamadan etkilenmiyorlar. Hep okuyorum, "aa benimde var ama benimki yavaşlamadı", intel konusunda da öyle. Yeni 8700 almışların pc'leri hiç yavaşlamadı. Neyseki Türkiye'ye gönderilen Intel, Iphone modellerine kıyak geçilmiş. :D

  • ayfonu bilmem ama i5 2400 lü pc baya bi göçtü.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.