Şimdi Ara

DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.450
Cevap
89
Favori
911.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mertkan bey,
    Bu kadar çabuk ilginiz için çok teşekkür ederim.Böylece yeni digital kamera v.b.alırken sizin gibi uzmanların görüşlerini almadan hareket etmemem gerektiğini anladım.
    İster inanın ister inanmayın ama adsl ile tanışmadan önce net te böyle fotoğraf konusu ile ilgili kaynak bulunabileceğini,görüş alınabileceğini bilmiyordum.
    Gerçekten bu topik çok yararlı oluyor.
    Kolay gelsin.
  • Bugün ilk denemelerimi yaptım manual ayarları tam kullanamadığım için iyi şeyler çıkaramadım pek mesela ben ön taraf net arka taraf flu olsun istiyordum evde denemelerde yapıyorum bunu makro kullanrak zoom yapıorum netleme yi yaptıktan sonrada çekiyorum ama stadda makro yaptığım zaman futbolculara netleme olmuyor. ancak diyaframı kendim belirliyorum enstantaneyi kendisi ayarlıyor böylede güzel çıkıyor gibi ama tam istediğim gibi değil hareketli durumlarda nasıl yapıca M moduna aldığımda diyafram ve enstantaneyi kendim ayarlıorum ama bu seferde acayip karanlık çıkıyor resim.

    Bu resimde netlik felan tam istediğim gibi fakat arka plan flu çıkmadı bunada şükür başlangıc olarak ama arka planda flu çıkarsa daha hoş olacağını düşünüyorum.

     DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ


    buradaki resimdede taraftlar el çırparken bozuk çıktı burada enstantaneyi yükseltmem gerekiyor ama kapalı tribün olduğu için ışık az gelior ve karanlık çıkıor bunun için ne yapabilirim

     DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ




  • sevgili @mertkan

    sony-dsc-h1 foto makinemle panaromik foto çekebilirmiyim çekebiliyorsan hangi ayarlarla
  • Sevgili @nikefootball,
    Fujifilm FinePix S5200 (S5600)'ün maksimum diyafram açıklığı geniş açıda f:3/2, telephoto'da f:3,5'dur. Diyaframı sonuna kadar açmak net olmayan alan derinliğini arttıracaktır. (sen de ilk fotoğrafında öyle yapmışsın.) Ancak odaklanan nokta uzakta ise, diyframı açmak odaklanan noktaya yakından çektiğimiz fotoğraflardaki kadar net olmayan alan derinliğini sağlamaz. Uzaktaki bir nesneyi netledikten sonra yüksek düzeyde, net olmayan alan derinliğini oluşturabilmek için tele objektifler/SLR, D-SLR makineler (Örneğin diyaframı f:2,8 ya da f:2 gibi açılabilen) kullanılmaktadır. İlk fotoğrafında arka planda bulunan, fotoğraf çekmek yerine o sırada yürüyen basın mensubunun elinde bahsettiğim tele objektifi görebilirsin.

    İkinci fotoğrafında yüksek perde hızı kullanmak isterken ışık yeterli olmuyorsa, bu sefer ISO'yu yükseltmelisin. Ancak ISO'yu fazla yükseltmenin aynı zamanda noise oranını yükselteceğini de unutmamalısın.
    ____________________________________

    Sevgili @ramazanavci,
    Malesef Sony DSC-H1'in ön tanımlı sahne modları içerisinde panoramik çekim modu bulunmamaktadır. Ancak tripod yardımıyla yan yana iki ya da daha fazla kare çekip, panormik fotoğraflar oluşturan yazılımlar yardımıyla bunları birleştirerek panoramik görüntüler elde edebilirsin.




  • teşekkürler Mertkan bey,

    S 5600 (5200) makinalarına objektif takılmıyor sanırım yukarıda yazdıklarınızdan yola çıkarak SLR makinalarındaki gib net bir şekilde yakalamam mümkün değil sanırım
  • ARKADAŞLAR BEN FOTOĞRAF İŞİNE YENİ SARDIM ELİMDE GÜZEL Bİ MAKİNE OLDUĞUNA İNANIYORUM AMA ACEMİ OLDUĞUM İÇİN TAM NASIL BİŞEY OLDUĞUNU BİLMİYORUM ELİMDEKİ MAKİNE EOS500n
    BU MAKİNENİN DİYAFRAMI VARMI NASIL YAPILAR NERDEN BULURUM ESTANTANE AYARI VARMI BU SAYFA SAYESİNDE ISO AYARINI BULDUM TABİ BNEİM MAKİNE DİJİTAL DEĞİL BEN ANALOG SEVİYORUM NE ÇIKACAĞI SÜPRİZ :D NEYSE BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ ÖZELLİKLE DİYAFRAM VE ESTANTANE AYARLARI İÇİN
  • Mertkan Bey,

    Canon A620 ile Enstantane Onceligini kullanarak cekim yapiyorum. Ozellikle su damlalari orneginiz cok hosuma gittigi icin onu deniyorum ama neden se fotolarin EXIF kisminda Shutter Speed icin 1/501 ve Exposure Time da 1/500 gosteriyor. Oya ben 1/2500 Enstantane ile cekim yapiyorum. Damlalari cok guzel goruyorum.

    Fotografin orjinalini 7.1MP ile cektim ama buraya koymak icin kucultuyorum biraz.

    http://img404.imageshack.us/img404/5263/enstan5rd.jpg


    Sizce bu fotoda daha ilk fotosunu cekmis birisi olarak ne gibi hatalar yaptim ? Benim ilk fotograf makinesi denemem ve sizin yazdiklarinizi okuduktan sonra yaptigim bir deneme bu.
    Cok tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShoCkwave -- 6 Şubat 2006 19:29:13 >




  • Sevgili @nikefootball,
    Malesef Fujifilm FinePix S5200 (S5600)'ün objektifi değiştirilememektedir. Ancak sadece geniş açı dönüştürücü ek objektifini (WL-FX9B) desteklemektedir. Bu dönüştürücü objektif sayesinde Fujifilm FinePix S5200 (S5600)'ün 38mm olan geniş açı değeri 30mm'ye düşürülmektedir. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgilere kullanım klavuzunun (eng) 117. sayfasından ulaşabilirsin.
    _____________________________________

    Sevgili @BooMeranG,

    Canon EOS 500N, diğer isimleriyle "Rebel G" ve "EOS New Kiss"'in command dial'ı üzerinde bulunan "M" Manuel mod, "AV" Diyafram öncelikli mod, "TV" Enstantane öncelikli modları sayesinde, diyafram ve enstantaneye aynı anda ya da ayrı ayrı müdehale edilebilir. Ayrıca buraya tıklayarak ulaşılacak link Eos 500N hakkında faydalı bilgiler içermektedir. Yararlı olabileceğini düşünüyorum.

     DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ
    Canon EOS 500N Command Dial
    _____________________________________

    Sevgili @ShoCkwave,
    Yanılmıyorsam aynı sorunun cevabını bir önceki sayfada da vermiştim, Canon A620'nin kullanım klavuzunun (eng) 42. sayfasında da yazdığı gibi, Canon A620'nin flash senkronizasyon hızı max. 1/500sn'dir. Bunun üzerinde belirlenecek perde hızlarında, fotoğraf makinesi perde hızını otamatik olarak 1/500sn'ye düşürecektir. Fotoğrafın konusunda ise; sadece kadraj içerisine konu haricindeki objeler dahil edilmeden farklı bir açı ya da zoom ile yaklaşılabilseydi daha iyi olabilirdi diye düşündüm. Fotoğraf makinesini tanıdıkça ve bol bol fotoğraflar çektikçe çok daha iyi çekimler yapabileceğinden hiç kuşkum yok. Ellerine sağlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 7 Şubat 2006 1:44:50 >




  • Eweeet nihayet konuyu bastan sona okudum -2 gunumu alsa da ;) simdi tesekkur sıram geldi
    Bu iki günde aklımdaki bir cok soruya cevap buldum @Mertkan harikasın ve de çok sabırlı
    ve su an temel bazı sorulara da cevap werebilecegimi düşünüyorum :) Soğol @Mertkan

    Son olarak basit bir soru aklıma takılan. SONY-DSC model bi makinem war ve SCN modu!
    Bu nedir? Fotograf cekim modundan ne farkı wardır? Kullanıcıya ne sunar?...

    Şimdi, ilk fırsatta daha bilinçli fotoğraf çekmek için sabırsızlanıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blur -- 7 Şubat 2006 23:34:02 >




  • Sevgili @Blur,

    Öncelikle konuyu baştan sona okumuş olamana çok sevindim. Aklındaki bazı soru işaretlerine cevap verebildiysem ne mutlu bana. Fotoğraf makinenin tam modelini yazmamışsın ama SCN; Scene Modunun kısaltılmış halidir. Yani ön tanımlı sahne modları. Örneğin (Portrait, landscape, macro vb) Eğer yanılıyorsam, fotoğraf makinenin tam modelini yazarsan yine yardımcı olmaya çalışırım.
  • Sevgili Mertcan arkadaşım

    Yardımın için çok teşekürler bişey daha sormak istiyorum şimdi ben Av den diyafram ayarını ayarlayıp tv e geçip ordanda estantaney, ayarladıktan sonra manuel e dönüp mü çekim yapiyim yoksa bu ayarları mesela av de bırakıp diyafram öncelikli çekimmi yapiyim yani menüden ayarları kombine kullanabiliyomuyum yoksa hepsi kendi içindemi kulanılabiliyo?
  • Sevgili @BooMeranG,

    Gerçi içerisinde bulunduğumuz konunun ilk sayfasında çok daha detaylı olarak (örnek fotoğraflar ile) açıklamaya çalışmıştım ancak, kısaca tekrar yineleyeyim:

    AV- Diyafram Öncelikli Mod: Belirlediğimiz diyafram açıklığına göre fotoğraf makinesi otomatik olarak enstantane değeri ataması yapar. Sadece diyafram açıklığını belirleyebiliriz.
    TV-Enstantane Öncelikli Mod: Belirlediğimiz enstantane hızına göre fotoğraf makinesi otomatik olarak bir diyafram açıklığı belirler. Sadece enstantane hızını belirleyebiliriz.
    M-Manuel Mod: Hem diyafram aralığını hem de enstantane hızını biz belirleriz.
    P-Program Modu: Buna otomatik mod da diyebiliriz. Makine otomatik olarak o anki ışık miktarını ölçerek diyafram ve enstantaneyi kendisi ayarlar.

    NOT: Bu ayarları kombine olarak kullanamayız.

    Mümkünse içerisinde bulunduğumuz konuya ilk sayfasından itibaren içerisindeki tüm soru cevaplara bir göz atabilirsen, büyük faydasının olacağını düşünüyorum.




  • Pardon... mertkan kardeş Bütün konuyu baştan sona okudum ama esas kısmı atlamışım
    Benim son sorum bir usta olarak Eos 500n iyi makinemidir.İyi makine derken bana keyf yaptırırmı onu bilmek istiyorum.
    Yoksa Öyle bi makinedir işte mi dersin... cevabın benim için çok önemli
    Bütün engin bilgilerini paylaştığın için teşekürler...
  • SONY Cybershot DSC-P51 modelim tam olarak bu!
    Bir de diyafram acıklıgını ve enstantane ayarlarını sanırım bu kamerada yapamıyorum?!
    Sadece ISO ve EV degerleriyle oynayabiliyorum. İlginc olan bir cok pahalı ve ust model
    dijital kamerayı da inceledim ve bu ayarlar ile oynamaya izin weren bir makine ile karsılasmadım.
    Mesela; konika minolta x1.
    Scene mod diyoruz ya bu modda standart cekim modundan farklı olarak degisik ortamlar icin
    makinenin cekim ayarlarını otomatik olarak yapması mı saglanıyor? Dedigin gb landscape portrait macro vs
  • Sevgili @BooMeranG,
    Canon EOS 500N, biraz eski bir model olmasına karşın ön tanımlı çekim modlarının yanısıra full manuel ayarlara sahip gayet güzel bir Analog SLR fotoğraf makinesidir. 500N ile keyifli fotoğraflar çekebilmek için bence hiç bir engel yok. Önemli olan şu anda hissetmekte olduğun fotoğraf çekme isteğidir. Bol fotoğrafları günler dilerim.
    ___________________________________

    Sevgili @Blur,
    Malesef Sony DSC-P51 diyafram, enstantane öncelikli modlar dahil full manuel ayarlara sahip olmayan, bas-çek olarak tanımladığımız giriş sınıfı üyesi olan compact bir dijital fotoğraf makinesidir. ISO ve EV değerleri pek çok fotoğraf makinesinde kullanıcının değiştirmesine olanak tanıdığı gibi, Konica Minolta DiMAGE X1'de de bu ayarlar bulunmaktadır. Scene Modunun içerisinde bulunan ön tanımlı sahne modları, çekimleri kolaylaştırmak için yapılmışlardır. Örneğin "Macro" modu seçildiğinde fotoğraf makinesi odak noktasını lensleri hareket ettirerek macro seviyesine çeker. "Land Scape" modunda ise odak noktası manzara çekimleri için otomatik olarak sonsuza alınır. Bu modlarda makine aynı zamanda ışık ölçümlerini de otomatik olarak yapar. Fotoğraf makinesi SCN modundaylen, marka/model değişiklik göstererek beyaz ayarı, ev değeri, ISO ayarı gibi seçenekleri otomatik olarak yaptığı gibi bunların kullanıcı tarafından değiştirlmesine izin de verebilir.




  • sayın ustad,canon 520 de gece uzun pozlama nasıl ayarlanır.örngein, 10 sn gece uzun cekmek istersek nasıl ayarlarız.birde mimumu hız 15-2000 ne anlama geliyor.mesala 15 demek 15 sn kadar gece long tima yapıyor demek mi oluyor. saygılarımla...

    not: kodak c 340 da..long time:0.5-1-2-3-4 şeklinde gece çekimi içn ayarlar vardı.canon 520 de buayarların muadli hangisidi ve nasıl yapılır....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEMİRCİEFE -- 10 Şubat 2006 1:20:22 >
  • Sevgili @ONURUM88,

    Fotoğraf makineleri içerisinde bulunan perdenin açık kalma süresi saniyeler ile ifade edilir. Saniyeler ile geçen süre, sensöre ne kadar ışık düşeceğini belierler. Canon A520'de perde hızı (enstantane) min. 15sn açık kalabildiği gibi, max 1/2000sn (Saniyenin ikibinde biri) gibi bir hız ile açılıp kapanabilir. Canon A520'de perde hızını değiştirebilmek için Command Dial üzerinde bulunan TV (Enstantane Öncelikli) modu seçip, istediğimiz perde hızını (15sn ...... 1/2000sn arasında) seçebiliriz. Bu modda makine bizim belirlediğimiz perde hızına en uygun diyafram açıklığını kendisi atayacaktır. Ayrıca, yine command dial üzerinden "M" (Manuel Mod)'u seçerek, yine perde hızını kendimiz belirleyebiliriz. Ancak bu mod altında, diyafram açıklığını da kendimizin belirlemesi gerekecektir.

     DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ
    Canon A510/520 Comand Dial

     DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ
    TV Modunda perde hızı belirlenirken LCD ekran görüntüsü.

    Ancak flash açıkken perde hızını 1/500sn'nin üzerine çıkartamayız. Çünkü Canon A510/520'nin flash senkronizasyon hızı max 1/500sn'dir. Bunun üzerinde belirlediğimiz perde hızlarında (Ör: 1/1000sn, 1/2000sn vb.) fotoğraf makinesi otomatik olarak perde hızını düşürecektir.




  • sayı üstadım bilgilerinize teşekkur ederim .Özellikle resimli bilg iile daha da iyi oldu.saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEMİRCİEFE -- 10 Şubat 2006 16:38:24 >
  • canon a620 makine aldım..amatör bir kullanıcıyım..daha önce fotoğraf çekim bilgim olmadı...makinam güzel bişeye benziyr..ilk nelere dikkat etmem lazım...özellikle etkileyici fotoğraf çekmek istiyorum..bu konuda bilgi verirmisiniz
  • Merhaba.
    Makinem fuji s5600, diyaframi kullanarak daha guzel fotograflar cekmek istiyorum. Bu forumdaki bilgileri okudum, ancak makine de uygulayamiyorum!
    Daha yeni oldugum icin de fazla bilgim yok.
    Makineyi A konumuna getirip ( manuel ayarlara henuz gecemedim..) f degerlerini degistirerek cekim yapiyorum ama, hepsi ayni, bir degisiklik olmuyor. Gunduz de aksam da denedim, sonuc alamadim.
    arka planda netlik ya da bulaniklik olusturmaya calisiyorum. A konumundan baska degerlerde de mi degisiklik yapmam gerekiyor?
    Yardimlarinizi bekliyorum...Tesekkurler...
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.