Şimdi Ara

DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.450
Cevap
89
Favori
911.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sevgili @bettyonpower,

    Öncelikle bir yanlış anlaşılma olmaması için minik bir düzeltme yapmak istiyorum. Şu anda almayı planladığın fotoğraf makineleri SLR sınıfı değil, D-SLR sınıfına aitler

    Şimdi de sorularını yanıtlamaya çalışayım. Evet, D-SLR sınıfına ait makineler içerisinde full manuel ayarların yanı sıra full otomatik mod ve ayrıca dijital vari diye adlandırılan ön tanımlı bir kaç mod da bulunmaktadır. Sonuçları da gayet başarılıdır.

    D-SLR makine satın alındığında ne tür fotoğraf çekilecekse ona uygun bir de objektif alınmalıdır. Örneğin macro fotoğraflar çekilecekse genellikle kit halinde satılan objektifler yetersiz olacaktır. Bunun için ayrıca bir macro objektif almak gerekmektedir. Tabi aynı zamanda zoom ağırlık fotoğraflar çekilecekse zoom ya da tele objektf, manzara fotoğrafları çekilecekse de geniş açılı bir objektif almak gereklidir.

    Diyelim ki elimizde 18-70mm'lik bir objektif var. İlk rakam her zaman için objektifin geniş açısını belirler bu rakam düştükçe açı genişler (yani 18mm), ikinci rakam ise zoom mesafesini tanımlar ve bu rakam yükseldikçe zoom mesafesi artar (yani 70mm). Senin de yazmış olduğun gibi, bu değerlerin X olarak yakınlaştırma mesafesini biribirine bölerek buluyoruz. Yani yukarıdaki objektifi örnek alırsak 70/18=3,8X optik zoom (18mm'den başlayarak) diyebiliriz. Her objektifin ait olduğu bir gurup ve bu guruba bağlı kullanım amaçları vardır. (Macro, Zoom, Tele, Geniş Açı, Balık Gözü, Single vb gibi)

    Nikon D70S almayı planlıyorsan 28-100mm'lik objektif yerine 18-70mm'lik kit objektifi ile birlikte satın almanı öneririm. Çünkü bu objektif çok kaliteli bir objektifdir, ayrıca geniş açılı manzara fotoğrafları için de gayet uygundur. Bir de D-SLR fotoğraf makinelerinde focal çarpan vardır. Örneğin bu çarpan değeri Nikon için 1,5'tur ve makineye takılacak olan objektifin açısını doğrudan etkiler. Diyelim ki; 18-70mm'lik objektifi Nikon D70S üzerine taktık, bu objektif aşağıdaki aralıkta çaışacaktır.

    18-700mm --Focal Çarpan--> 27-105mm
    28-100mm --Focal Çarpan--> 42-150mm

    Yukarıdaki örneklerde de görüldüğü gibi focal çarpan objektifimizi açı genişliği yönünde negatif ama zoom mesafesi yönünde pozitif olarak etkilemektedir. Bu sebeple 28-100mm'lik bir objektif alındığında manzara çekimleri için istenilen etkiyi vermeyebilir.

    Eğer bir D-SLR fotoğraf makinesi almayacaksan ve her özelliği içinde barındırmasını istiyorsan Nikon 8800 ya da Fujifilm S9000 önerebilirim. Bu iki makinenin kıyaslamasını "Fotoğraf makinesi satın alma rehberi" başlıklı üst konumuz içerisinde bulabilirsin.

    Arkadaşın için ise üzerinde full manuel ayarları barındıran (compact) ilk aklıma gelen Canon A510, A520, A610, A620 modellerini önerenbilirim. Yine bu makineler hakkında forumumuz içerisinde bir arama yaparak detaylı bilgilere, kullanıcı yorumlarına, örnek fotoğraflara ve bir çok kıyaslamaya ulaşabilirsin.

    Son olarak Objektifler üzerinde yazan kısaltmaların anlamları için, markaların resmi sitelerini ziyaret ederek çok detaylı açıklamalara ulaşabileceğini hatırlatmak istiyorum.




  • Yardımlarınız için çok teşekkür edrim.Diğer extra satılan objektiflerinde fiyatlarına baktım ve bu objektiflerde hiç de ucuz sayılmayacak fiyattalar hatta birçok objektif fiyatına normal ve kaliteli olarak adlandırılabilecek bak çek makinelerden almak mümkün.Ancak muhakkak ki bu objektiflerden aldığım fotoğraf kalitesini ve fotoğraf çekerken bunların vermiş olduğu hazı da diğer bahsettiğim makinelerinde verebileceğini zannetmiyorum.Ben en iyisi bütçemi tekrar gözden geçirmeli ve ona göre karar vermeliyim. D-SLR sınıf bir makine alarak ileriye yönelik daha iyi bir yatırım yapmış olur muyum?Peki Canon eos 350 d hakkında ne dersiniz kaliteli bir makine midir? özellikle sağlamlığı ve uzun ömürlü olması bakımından? Çünkü fiyat olarakD70 s den daha uygun fiyatla satılıyor.
    Bir de balık gözü dediğiniz mercek tipi nedir?
  • Sevgili @bettyonpower

    Fotoğraf hobisi çok güzel ve zevklidir ama malesef pahalı bir hobidir. Hatta öyle objektifler var ki; o paraya değil bir bas-çek makine, bir D-SLR gövde bile satın alınabiliyor. Ayrıca insan bir D-SLR fotoğraf makinesi alınca malesef tek bir objektifle de yetinmiyor hatta zorunlu olarak ek aksesuarlar dahi almak gerekiyor ve bunlar da malesef hiç ucuz değiller. Daha sonra fotoğraf çekmek için dışarıya çıktığında bir bakıyorsun, bir sırt çantasında tam olarak 15-20kg arası malzeme artı makine taşıyor oluyorsun.

    Bence öncelikle makineden tam olarak neler beklediğini ve ne tür fotoğraflar çekeceğine karar verip ona göre D-SLR ya da SLR-Like sınıfına yönelebilirsin. Ama gelecek için bir D-SLR fotoğraf makinesini genişletme olanağı çok daha geniştir aynı zamanda malesef mali durumumuzla doğru orantılıdır. Canon 350D ve Nikon D70S hakkında forumumuz içerisinde pek çok mesaja ulaşabilirsin, hatta D70'in firmware update ile D70S olduğunu düşünürsek, yine bölümümüz içerisinde üst konu olarak yer alan "Fotoğraf makinesi satın alma rehberi ve ön incelemeler" başlıklı konu içerisinde çok detaylı olarak yazılmış Canon 350D ve Nikon D70 kıyaslamasını da okuyabilirsin. Tüm bunları okuduktan sonra, mümkünse bir mağzaya gidip Canon 350D'yi ve Nikon D70S'i eline alarak da yakından incelemenin çok faydalı olacağına inanıyorum.

    Gelelim fish eye (balık gözü) objektiflere; 6mm ve 18mm arasında olan, çok geniş görüş açısı (180 derece) sağlayan yaratıcı çekimlerde kullanılan objektiflerdir. Ancak yatayda ve dikeyde çok fazla bozulmalara sebep olup, dairesele yakın bir görüntü verilrer. Nikkor 10.5mm f/2.8G ED AF DX Fisheye objektif ile çekilmiş örnek fotoğraflara Buraya Tıklayarak ulaşabilirsin.

     DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ
    Nikon Nikkor 10.5mm f/2.8G ED AF DX Fisheye




  • Çok teşekkür ederim Mertkan.Sanırım kıyaslayınca d-slr yerine slr like yani bir alt sınıf olan makinelerden benim için daha uygun olacak galiba. Çünkü dediğiniz gibi ileriki zamanlarda yanımda objektifler ve sırt çantası ile dolaşmak onun haricinde objektiflere de bir dünya para vermektense en iyisi bir Nikon 8800 almak galiba.Çünkü alacağım bir d-slr makinenin üzerinden çıkan objektiflerle galiba Nikon 8800 kadar verim alamayacağım.8800 ü inceledim gerçekten çok güzel bir cihaz ayrıca boyut olarak da çok büyük taşınılamayacak bir boyutta değil.Ayrıca 8800 de titreşim azaltma özelliği de mevcut.Tabiki bu da bir + olarak hanesine bu makinenin yazılıyor.Fuji s 9000 de çok güzel fakat internette biraz araştırma yaptım fakat Türkiyede Nikon daha geçerli bir marka.Bazı internet sitelerinde de makinelerle yapılmış olan çekimlere baktığımda Nikon gerçekten çok keskin fotğraflar çıkarıyor (Canonla kıyasladığımda) ki bu gerçekten benim çok beğenimi kazandı.
    Yardımlarınızda ötürü çok teşekkür ederim.Beni gerçektebu konuda aydınlattınız
    Saygılarımla




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mertkan

    Sony DSC-P43 malesef full manuel ayarlara sahip olmayan bas-çek olarak nitelendirdiğimiz bir dijital fotoğraf makinesidir. Sony DSC-P43 hakkında ayrıntılı bilgiye Buraya Tıklayarak ulaşabilirsin.

    EDIT: Vermiş olduğun link içerisinde bulunan fotoğrafta modele çok yakın olarak patlatılan flash rahatsız edici boyuta ulaşmış. Bunun için flash'ı biraz daha yumuşatabilirdin. Örneğin, bir aydınger ya da selpak mendil kullanabilirsin.



    Konuyla pek bir ilgisi olmayacak gibime geliyor fakat bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    Ben yukarıda belirtilen Sony DSC-P43 markalı bir dijital fotoğraf makinası kullanmaktayım, acaba bu makinayı webcam olarak kullanma gibi bir şansım varmı? bir arkadaşım eğer özelliği destekliyor ise kullanabilirsin demişti fakat bu makina hakkında pek bir bilgim yok. Birazda eski sanırım bu makina.

    Konu hakkında yardımda bulunabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
    Tuğçe.




  • Sevgili @Sebring,

    Fotoğraf makinelerinin nasıl webcam olarak kullanılabileceği hakkında bilgiyi, aşağıdaki link içerisinde bulabilirsin.

    http://forum.donanimhaber.com/m_2171867/tm.htm
  • öncelikle merhabalar. Formu özellikle bu konuyu okuyordum ama soru sormak bugüne imiş. Fotoğraf çekmeye meraklı bir insanım, sadece bas çek ile bugüne getirdiğim fotoğrafçılığımı geçen hafta sonu aldığım FinePix s7000 ile daha farklı noktalara taşımak istiyorum. Daha önce SLR yada SLR_like tipi analog/dijital ayarlanabilir bir makina kullanmadım. Hobi olarak ilgileniyorum. ISO, diyafram ve enstantane ile ilgili yapılan açıklamalar çok güzel. Sorum şu : Diyafram ve Enstantane başlıklı bölümün çıktısını alarak evde benzer değerlerle çekim yapmaya kalktım ama istediğim görüntüyü (elde edilen) elde edemiyorum. Bunun nedeni ne olabilir? ISO değerini mi yanlış set ediyorum? sizin vermiş olduğunuz değerleri aldığım makinada direk göremiyorum neden bumu? yoksa çekimleri akşam, iş dönüşü yapıyorum sebep ışık mı? Özetle : Her makina için bu değerler ayrımıdır? eğer ayrı değil ise yada benzer ise bu tür değerleri ve yanında çekilen resimleri veren (sizin çalışmalarınız gibi) siteler varmı? ayrı ise kendi makinam ile ilgili siteler var mıdır?
    Yanıtlarınız için teşekkürler..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mertkan

    Sevgili @Sebring,

    Fotoğraf makinelerinin nasıl webcam olarak kullanılabileceği hakkında bilgiyi, aşağıdaki link içerisinde bulabilirsin.

    http://forum.donanimhaber.com/m_2171867/tm.htm


    Sevgili Mertkan;

    Yardımların için çok teşekkür ederim, çok sevindiğimi bilmeni isterim.

    Verdiğin linkteki tavsiyeye de uyarak bu işten vazgeçip bir webcam almaya karar verdim.

    Kendine İyi bak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebring -- 6 Aralık 2005, 22:46:39 >
  • Mertkan hocam daha önce anlattınız belki ama detaya ihtiyacım var.. Lütfen -gerekirse- azıcık kızarak bir kez daha analtın

    İnanın karabasanlarla uğraşıyorum ancak siz kurtarırsınız beni

    Fena halde netlik sıkıntısı çekiyorum ve birşeyler öğrendikçe kafam karışıyor..Şimdi sorularımı sıralayayım, siz de lütfen cevapları sıralayın kurtarın beni bu dertten:

    1- Set up mensünde AF seçenklerinin( Singel/Monitor/Continious AF) manuel olarak netlik ayarında etkisi olmaması gerekir değil mi? Olmaması gerek biliyorum ama eğer eğer manuel ayarlarda bunların işlevi varsa bunu sormanın tam zamanı olmalı

    2) Diyelim bir portre çekeceğim.. Arka planın bulanık olmasını istiyorum ama gelin görün ki, portresini çekeceğim kişi kadrajın merkezinde yer alsın istemiyorum. Bu durumda, auto focus moduna almadan da odak noktasını merkezin dışına alamıyorum bir türlü. Flexible Spot AF diye bişey var ama manuel modda ne olacak? Diyafram aralığını kapatarak ya da PS ile mi halletmem gerek bu sorunu?

    3/ Bir manzara çekmek istiyorum diyelim. 8Mp çekim yapmama izin veriyor makine ama fotoğrafı orjinal boyutta izleyince özellikle uzakta kalan bölgeler hoş görünmüyor. Titremenin de etkisi var muhakkak ama sanırım, bunun "metering modu" ile bi alakası olmalı? Bu modu "multi pattern" olarak ayarlamak işe yarar mı? Ya da ne yapmalıyım?

    4* Örneğin, bi kargayı uçarken çekmek istiyorum :) fakat netliği ayarlamak için odak mesafesini deneme şansım olamaz.. Bu durumda metering mod ne olmalı? Odak uzaklığı sonsuza mı ayarlanmalı? Eğer kargaya odaklanmam gerekirse işler daha da karışıyor zaten. Oof off..


    İnternetten diğer fotoğrafları inceleyerek diyafram ve perdeleme hızları ile ilgili sorunlarıma cevap alabiliyorum ama özellikle bu konu pratik gerektiren birşey ve ben de çok fazla vakit ayıramıyorum bu işe. Haftanın bir iki gününü de deneme yanılma ile geçiremeyecek kadar da aceleciyim. Bi sürü fotoğraf çekip, daha sonra eve geldiğimde fotoğrafların bilgisayardaki halini görmek dayanılmaz bir acı.. Lütfen yardım edin sevgili Mertkan

    Edit: FK deki bi çok fotoğrafınız silinmiş.. Bir ara el atın lütfen yaa.. Deli gönül, hepsini görmekister, kendinden geçmek ister



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shinamira -- 6 Aralık 2005, 23:17:10 >




  • Sevgili @dervisali
    Öncelikle yeni fotoğraf makinen hayırlı olsun, en güzel günlerde güle güle kullan. Diyafram, enstantane ve ISO değerleri her makinede farklı olabilir. Ben o fotoğrafları Nikon 8700 ile çekmiştim. Örneğin damla fotoğrafları için makinenin el verdiği ölçüde enstantane hızını yükseltmeyi/azaltmayı, alan derinliği için de yine makinenin el verdiği ölçüde diyaframı açmayı/kapatmayı deneyebilirsin. Aynısı olmasa bile mutlaka benzer sonuçları elede edeceksindir. Tam olarak nasıl bir fotoğraf çekmeye çalıştığını anlatırsan yine yardımcı olmaya çalışırım. Son olarak makinen ile ilgili geniş incelemeyi aşağıdaki link içerisinde bulabilirsin.
    http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms7000/
    -----------------------------------------------------

    Sevgili @shinamira,
    Sorularına sırasıyla cevap vermeye çalışayım.

    1- Auto Focus seçenekleri ile manuel focusun hiç bir ilgisi yoktur. Makine manuel focusa geçtiğinde Auto Focus özellikleri kullanım dışı kalacaktır.

    2-Portre fotoğrafları çekerken; arka planın flu/bulanık, kıscası alan derinliğinde kalmasını istiyorsan diyaframı sonuna kadar açabilirsin (Örneğin : f:2.0 gibi). Konuyu kadrajın yanına almak için ise; konu kadrajın ortasındayken AE/AF Lock düğmesine basıp kadrajı sağa ya sola kaydırdıktan sonra çekimini gerçekleştirebilirsin. Ya da netlik noktasını seçerken bu noktayı istediğin bölgeye alabilirsin. Bunların dışında bir de Command Dial'ı, SCN (Scene Selection) kısmına getirip oradan Portrait Mode seçebilirsin

    3-Metering yani metraj; ışık ölçümüdür. Manzara fotoğrafları çekerken odak uzaklığını sonsuza alabilirsin, ışık ölçümü olarak da multi pattern kullanabilirsin. Ya da direkt olarak SCN menüsünden Landscape Mode'u da kullanabilirsin. Titreşime engel olmak için tripod + self timer kullanmalısın.

    4-Havada uçan bir kuşu fotoğraflamak için öncelikle Auto Focus seçeneklerinden Continuous AF'u seçmelisin ve uçan kuş ile birlikte hareket (deklanşör yarım basılı) ederek makinenin kuşu tam olarak odakladığıdan emin olduktan sonra deklanşöre tam olarak basmalısın. ışık ölçümlerinden Center Weighted ya da spot kullanabilirsin.

    Başarılı ve güzel fotoğraflar çekebilmek için öncelikle kullandığımız fotoğraf makinesini çok iyi tanımak, özelliklerini kavramak ve malesef bol bol fotoğraf çekmek gerekmektedir. Yukarıda yazdığım özellikler, örnekli fotoğrafları ile makinenin kullanım klavuzunda çok daha detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. Türkçe klavuz yoksa Sony ile irtibata geçilirse temin edilebiliyor, ing klavuz varsa ama ingilizce yetersizse örnek fotoğraflarla ve şemalarla dahi pek çok şey anlaşılabiliyor. İng. klavuz da yoksa sony'nin resmi sitesinden download edilebiliyor. Ayrıca yine yukarıda yazmış olduğum özelliklerin kullanımı hakkında içerisinde bulunduğumuz konu içerisinde pek çok mesaj bulunmaktadır, dilersen onları da inceleyebilirsin. Hiç sıkılmadan ve yılmadan mümkün olduğu kadar çok fotoğraf çekmeni tavsiye ediyorum. Eminim ki sonunda tam istediğin kareleri elde edebileceksin. Bol fotoğraflı günler diliyorum




  • Özellikle ikinci madde çok işime yaradı çok teşekkürler.. Teşekkür de yetmez ama daha ne diyeyim bilmiyorum :)
  • Hocam yardım için teşekkürler. Ben M (Manuel modda) ayar yaparak aynı görüntüleri elde etmeye çalışıyordum. Biraz çekim yapıp (enstantane öncelikli yada diyafram öncelikli ve farklı değerleri kullanarak) tekrar dönerim.
  • Merkan hocam taze taze bi ay resmi çekelim dedim SONY DSC-H1 Nasıl olmuş sence 2tane çektim sence hangisi daha makul?
    manuel modda çektim ikisinide değerler


    1/250sn f:5 Iso autoda idi İso 64 çekmiş
     DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ


    1/250sn F:8 isoyu bukez manuele aldım ama yine 64 yaptım...
     DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okan -- 9 Aralık 2005, 20:40:47 >




  • bence de çok güzel bi konu olmuş.biz de annemle yeni bi fotoğraf makinesi almak istiyoruz!!!hangisini önerirsin???
    ama digital osun!!!
    bizim evde çok eski profesyonel bi makina var ama kullanma kulvuzu da yok!!annem de yıllardır kullanmayınca unutmuş tabiiii....
    o yüzden digital bişi önerirsen sewinirim!!!

    EK: bu arada OKAN bence birinci resim daha güzel.hani parlak olanı....

    ---------
    Peş peşe iki ya da daha fazla mesaj yazmak yerine, daha önceden yazılan mesajın üzerinde bulunan "Değiştir" butonunu kullanarak ilk mesaja ek yapılabilir. Son mesajınız eklenmiştir.
    Mertkan

    ----------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi illyria_snm -- 10 Aralık 2005, 23:46:39 >
  • Sevgili @okan,
    Diyaframın daha açık olduğu fotoğraf, çok daha başarılı. Ama Ay'ın çevresinde bir miktar meydana gelen beyaz patlamasın önüne geçmek için belki biraz daha diyafram kısılabilir ya da poz süresi biraz daha azaltılabilerek de denenebilir. Bu arada ışık ölçümü için hangi modu kullandığını belirtmemişsin, bunu da eklersen konuyu okuyan diğer üyeler için çok daha yararlı olacaktır. Sonuç olarak ellerine ve emeğine sağlık.
    ----------------------

    Sevgili @illyria_snm,
    Bu konu içerisinde çekim teknikleri hakkında soru ve cevaplar bulunmaktadır. Fotoğraf makinesi seçimi veya kıyaslamaları için aşağıdaki link aracılığı ile ulaşacağın konuyu inceleyebilir ve oradan devam edebilirsin. Fotoğraf makinesi tercihinde de, öncelikle ağırlıklı olarak ne tür fotoğraflar çekmek istediğini belirterek bu iş için ayırdığım maddi olanaklar dahilinde, kendi zevkine göre belirleyeceğin bir kaç makineden oluşan bir seçim listesi hazırlarsan, senin için en doğru fotoğraf makinesi satın alınması yolunda elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.

    http://forum.donanimhaber.com/m_2171867/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 11 Aralık 2005, 0:01:37 >




  • mertkan hocam ışık ölçümü ve isoyu hep autoda bırakıyorum. ancak bu akşam birde ışık ölçüm modlarını deneme-yanılma yöntemi ile test ederim... Ve sonucu buraya koyarım
  • Mertkan Hocam, izninizle birde ben soru sormak istiyorum;

    Önceleri Canon EOS 1000 makinem vardı. Hayata manuel çekim yapmazdım. Hep otomatik moda çekerdim. Ancak makine çok kısa sürede hemen istediğim minicik noktayı netleştirirdi. Mesela havaya dönük olarak 50 m yukardaki yüksek gerilim telini odaklardı.

    Sonraları yıkama masrafları film paraları derken bende dijitale döndüm ve yine bir canon aldım. A75 modeli.

    Ancak bu alet Canon A75 in odaklama marifeti verbat. Elektrik telerini felan göremiyor bu alet. 10 m ilerdeki kuşa odaklan diyorum ama o 500 m ilerdeki çöp tenekesine odaklanıyor ve kuş muş kalmıyor doğal olarak.

    Şimdi bunu benmi beceremiyorum yoksa bu aletin marifeti bu kadarmı ? ( sadece otomatik modda)

    Saygılar
  • Sevgili @XDiscovery,

    Elbette bir SLR fotoğraf makinesinin odaklama kabiliyeti bir compact modele göre çok daha hızlı ve başarılı olacaktır. Ancak Canon A75 ile odaklama konusunda zorlandığın yerlerde, odaklamayı otomatik moddan çıkartıp manuele alarak (Manuel focus) dilediğin yeri makinenin izin verdiği ölçüde odaklayabilirsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mertkan

    Sevgili @XDiscovery,

    Elbette bir SLR fotoğraf makinesinin odaklama kabiliyeti bir compact modele göre çok daha hızlı ve başarılı olacaktır. Ancak Canon A75 ile odaklama konusunda zorlandığın yerlerde, odaklamayı otomatik moddan çıkartıp manuele alarak (Manuel focus) dilediğin yeri makinenin izin verdiği ölçüde odaklayabilirsin.


    Cevabınız için teşekkür ederim.

    Ancak işte bazı hareketli veya her an hareket edebilecek cisimlerin odaklanması manuelde yetişmeyebiliyor.(en azından ben yetiştiremiyorum).

    Galiba ben yanlış makine aldım.

    Saygılar
  • evet hocam bencede yanlış bir seçim yapmışsın
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.