Şimdi Ara

Microsoft ile IOTA ortak değilmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Son dönemin popüler kripto para birimlerinden olan IOTA, geçtiğimiz ayın başlarında 0.30$ seviyelerinde değere ve 1 milyar dolar civarında ticaret hacmine sahipken 28 Kasım'da IOTA'nın mikroblog platformu Medium üzerinden yaptığı açıklama, kripto para biriminin değerini 5.5$'a ticaret hacmini ise 14 milyar dolara çıkarmıştı. Diğer kripto paraların aksine Blockchain'den değil de Tangle teknolojisinden güç alan ve Nesnelerin İnterneti sektörüne odaklanan IOTA'nın yaptığı açıklamadan sonra IOTA'nın; Microsoft, Fujitsu, Bosch ve Volkswagen gibi önemli şirketlerle ortaklık içinde olduğu iddia edilmişti. Bugün ise önce Microsoft sonrasında ise IOTA sözcüsü tarafından ortaklık ilişkisi yalanlandı.
     

    Microsoft Azure Müşterisi 

    Konuyla ilgili olarak TheNextWeb'e açıklama yapan Microsoft sözcüsü, IOTA'nın Microsoft Azure müşterisi olduğunu ve IOTA'nın kendi teknolojisini test etmek için Microsoft Azure'u kullandığını ifade etti. Microsoft sözcüsünün bu açıklamasıyla son günlerde kripto para yatırımcıları tarafından büyük şüpheyle yaklaşılan ortaklık açıklamaları netlik kazanmış oldu. İki şirket doğrudan bir ortaklık anlaşması imzalamış değil ancak IOTA, Tangle ağıyla yeni teknojiler geliştirmek için Microsoft'un ürünlerinden faydalanıyor.
     
    Microsoft sözcüsünün açıklamasının ardından IOTA, yüzde 10 civarında değer kaybederken konuyla ilgili bir açıklama da IOTA'nın kurucularından Dominik Schiener'den geldi. Dünyanın en büyük 30 şirketiyle çalıştıklarını ifade eden Schiner, bu şirketleri hiçbir zaman ortak olarak adlandırmadıklarını, sadece katılımcı olarak değerlendirdiklerini vurguladı. Schiener ayrıca kendilerinin Microsoft ile olan ilişkisini Microsoft'un onayıyla birlikte olması gereken sınırlar içinde duyurduklarını ancak medyanın bu duyuruyu ''Microsoft'la IOTA'nın ortaklığı'' şeklinde yorumladığını açıkladı. 
     
    İki taraftan yapılan açıklamalar iki şirket arasında doğrudan ortaklık olmasa da bazı görüşmeler olduğunu işaret ediyor. Dominik Schiener de ''Microsoft'taki birçok birimle temas halindeyiz. Bugün Chicago'daki perşembe günü ise Paris'teki Microsoft ofisleriyle iki buluşma gerçekleştireceğiz.'' açıklaması Microsoft'un IOTA'da katılımcı ya da ortaklık rolünden ziyade fikir önderliği rolünü üstlenmiş olabileceğini gösteriyor.
     

    Çelişkili Açıklamalar 

    Dominik Schiener kafalardaki şüpheleri gidermek adına açıklama yapmış olsa da Schiener'in açıklamasındaki bazı noktalar şüpheleri daha da artırmış durumda. Schiener'in ifadelerine göre IOTA, bu hafta Microsoft'un Blockchain Uzmanı Omar Naik ile bu hafta içinde bir araya gelecek ve Bosch'un Chicago ofisinde yaptıkları gibi Microsoft'un ofislerine sensör kurmaya yardım edecek. Schiener'in açıklaması oldukça normal gibi görünse de IOTA'nın birkaç hafta önceki basın açıklamasına göre IOTA zaten Microsoft'un ofislerine sensörleri kurmuştu. Yani Schiener'in açıklaması IOTA'nın geçmiş dönemdeki duyurusuyla çelişiyor.
     
    Tabi Schiener'in açıklamaları IOTA ile ilgilenen kişilerin kafalarını karıştırsa da görünen o ki IOTA şu an Microsoft ve diğer şirketlerle iletişime geçerek teknolojisinin kullanılabileceği alanları keşfetmeye çalışıyor. Bu süreçte IOTA'nın yaptığı açıklamalarda net ifadeler kullanmaması ilk etapta spekülasyonlara neden olurken şimdi ise insanların IOTA'dan şüphe duymasına neden olmuş durumda. Bu problemler IOTA'nın odaklandığı teknolojilerin değerine gölge düşürmese de ilerleyen günlerde IOTA ekibindeki isimlerin çalışmalar ve yol haritası hakkında daha detaylı açıklamalar yaparsa hem IOTA yanlış anlaşılmaların önüne geçebilir hem de IOTA'ya yatırım yapan kişilerin güveni sağlanabilir. 







  • Elinize sağlık, güzel yazı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla 14 gelmeden IOTA alımı yapan çok kişi biliyorum şuan zararda olduklarından satmazlar diye düşünüyorum. Ancak 1-2 hafta bu kripto paranın işlem hacmini takip edip incelemek lazım, yoksa yatırımcısını ciddi anlamda üzebilir.

  • Bu haberden sonra iota çakılır:D

  • Hiç bir coine duygusal olarak bağlanmayın. Bu proje bambaşka bir şey. Güvenilirliği %100 kanıtlanmış değil.
    Henüz çok yeni. Adam akıllı cüzdanı yok. 15 kat artmış 1 ayda. Parasını kazanan kazanmış. Şu anda diğer coinlerde çok güzel artışlar olurken IOTA alıp 1-2 sene artmasını beklemek hiç zevkli olmayacaktır.
  • DH Specialist kullanıcısına yanıt
    Oyle ama zaten yuksek olan koinlerinde daha yukselmesini beklemekte zevksiz . Ornek olarak suan 320 dolar olan litecoin 1000 dolar olursa 3 kat kar ediyoruz.. ama iota suan 4 dolar ve bunun 12 olmasi bence daha kisa vade de gerceklesecektir.. tabi bu herkesin kendi dusuncesi.. bence ilk 10 siralamadki her koin kar ettirir uzun vadede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz IOTA'yı, Bitcoin'i bırakında Ripple'a bakın. Şu anda %100 ün üzerinde değer kazandı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 14 Aralık 2017; 9:28:23 >
  • Millet işi gücü bıraktı kumar oynuyor. Kişiye alnının teriyle, elinin emeğiyle kazandığından fazlası yoktur. Bu böyle biline. Sistem bu şekilde olursa herkes kazanır, mutlu olur. Bugünkü sistem ve daha da ilerisi için düşünülen sistemlerde hep az bir kesim haksız kazanır ve diğerleri kaybeder, sömürülür. Lakin en büyük kaybı yine en çok sömürenler eninde sonunda yaşar! Bu hırs, tamah ve haksızlıktan nasıl kurtuluruz diye düşüneceğimize, sömüren tarafta olalım diye uğraşıyoruz maalesef!

  • seternallovet kullanıcısına yanıt
    hocam o mantıkla doge alalım 1 dolar olması daha kolay. sizi coinin fiyatı yanıltmasın. önemli olan market hacmi. iota 12 dolar olursa 30 küsür milyar dolar olacak. bu coin daha 700 milyon dolardı 2 ay önce. 30 milyar doları hakedecek bir şey gerçekleşmedi. şu anki seviyesi bile oldukça yüksek. insanlar geleceği parlak diyor, evet parlak fakat geleceğe daha çok zaman var. kısa vadede iotanın büyük bir haber gelmedikçe yükseleceği yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alito

    Siz IOTA'yı, Bitcoin'i bırakında Ripple'a bakın. Şu anda %100 ün üzerinde değer kazandı.

    Bende epey Ripple var gerçi ama birinin gerçek bir koine işaret etmesi güzel oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 14 Aralık 2017; 17:51:11 >
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Sakın satma uçacak Ripple, en fazla 2 senesi var.
  • alito kullanıcısına yanıt
    Acelem yok, hocam. Zaten siteye üye olunca hediye vermişlerdi , epey bir

    İyi para oldu.
  • Tron uçtu gitti bu arada

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.