Şimdi Ara

......::::::A T İ K E R [DOSTLUK] KULÜBÜ::::::...... (FoReVeR) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.028
Cevap
5
Favori
199.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vedat_damci

    arkadaşlar benim 1999 model opel astram var. atiker marka tüp taktırmayı düşünüyorum siz tavsiye edermisiniz? bilenler lütfen msj atsın.


    Arkadaşım ben 1996 model 2000 cc vectra cd aracıma iki hafta önce atiker sıralı sistemi sivas ilinde taktırdım ve benim düşünceme göre mükemmel oldu,şehir içi yakıtım 320 lerden 170 ykrşa düştü,şehirler arasını kendim denemedim ama bir arkadaşım benim otomla şehir dışına çıktı ve dönüşünde ortalama 170-200 km süratlerde 150 ykrş yaktığını belirtti.ancak takan ustalara ve servise dikkat edilmesi bütün forumlarda belirtilmektedir.yakın çevrende atiker taktıranlar ile görüşme imkanın olursa takan yer hakkında malumat al ve ona göre davran,atiker sistem olarak bence çok iyi.




  • Arkadaşlar Atikerin sitesindeki asil otonun yan kuruluşunda ve yetkili bayii aracıma baktırdım sorun benım focusta rolantı motoru ve kelebegınde olduğu tespit edildi şuanda bir sıkıntı yok ankarada tüp taktıracaklar kesınlıkle benı arasın ben onlara super bır yer tarıf edıcem ve memnunıyet son derece super olucak x5 volvo s60 t5 e bıle sorunsuz atıker takıyor ve arkasında duruyorlar 0505 569 98 06 alper
  • BENDE TAKTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM ARKADAŞLAR KOCAELİ GEBZEDE İKAMET ETMEKTEYİM ARKADAŞLAR AMA KARAR VEREMİYORUM ARAÇ 88RENO21TURBO TAKTIRIR İSEM RANDUMAN VERİRMİ NE DERSİNİZ
  • Arkadaşlar benim bir sorum olacak sizlere. Araç ilk çalışmada benzinle çalışıyor sonradan tüpe kendisi geçiyor. Sorum şu araç benzinden tüpe belirli bir devirden sonramı geçiyor yada belirli bir motor ısısına ulaşıncamı geçiyor yada belirli bir zamanımı var da geçiyor. Aydınlatırsanız sevinirim. Saygılar...
  • Arkadaşım sıralı sistem LPG de motor iç sıcaklı30 derece ile 40 derece arasında ulaştığında kendı otomatık benzınden gaza gecıyor saygılar
  • Eywallah kardeşim bilgin için sağol.
    quote:

    Orjinalden alıntı: kiowa98

    Arkadaşım sıralı sistem LPG de motor iç sıcaklı30 derece ile 40 derece arasında ulaştığında kendı otomatık benzınden gaza gecıyor saygılar
  • arkadaşlar İstanbul da atiker taktıran var mı? buradaki bayiler çok yeniymiş sanırım hyundai accent te taktırmayı düşünüyorum bir bayii tavsiye eder misiniz?
  • arkadaşlar ben 2000 model focus ghia sedan a atiker lpg taktırdım gayette memnunum acaba şehir içinde ne yakar?
  • arkadaşlar
    bir daha yazmam demiştim ama,dayanamadım tekrar yazıyorum.okis dip not olsun bu yazımı ileride belki kullanırsın
    şimdi genel de yapılan ''gaz ecu'' sundan ( iki adet kablo ) gelerek, benzin enj.lerinin + ucuna (arac ecu'sun dan gelen) gelen kabloya keserek (benzin enj. soketinin hemen üst tarafından) bağlantı yapıyorlar. okis bu yazıyı okuyunca anlamayabilirsin ama taktıracağın zaman sana ayrıca bunu çizerek gönderebilirim.bu sayede brc nin bize satmadığı arkadaşın gösterdiği kablo setini ben yapmış oldum. üstelik onun kadar kaba olmadı ve daha az yer kapladı.
    emniyet konusunu derseniz emniyetine kendi imalim olduğu için hepsinden fazla güveniyorum.sisteme uygun ölçüdeki aynı kalitede kablodan üretimi yaptım.

    ben sadece benzin enj. ne takılan soketi söktüm. bunun ucuna takılabilecek soketli bağlantı yaptım bunun şasi( - ) ucunu direk benzin enj.' ne + ucun dan geleni de ''gaz ecu''sun dan gelen bir kabloya her iki uca soket yaparak gaz ecu sunun benzin enj. gitmesi gereken diğer ucu da benzin enj. nün + ucuna yaptığım diğer soket li kablo ya montajı yaparak bu bağlantı noktalarını önce makoronladım ayrıca uygun izole bez bantlar ile tek tek sardım.

    ayrıca lamda sensör bağlantısı ataşleme bobinaj bağlantısı da kestirmeden soketli yaptım .bilmiyorum ama acaba atikeri tasvip etmeyen ve sadece enj. kablolarına donanımı olan diğer markalar. acaba bu bağlantıları nasıl yapıyorlar merak ettim.çoğu arkadaşım bu seti alınca diğer yerlerin girişlerinin nasıl yapıldığını ya bilmiyor , yada ustasının vicdanına kalıyor bu bağlantılar.

    mevzubahis vatansa ,gerisi teferruattır.
    ( mevzu milli servet olan araclarımız ise bu teferruatlar işte o zaman yabancı ülkeler de üretilerek ülkemize satılan bu yedek parçaların yalnış bağlantılar ile artışına sebep olacaktır.dikkat edin .araclarınızı tanımaya çalışın.daha az bakım masrafı ödeyerek bile milletinize hizmet etmiş olursunuz )

    herkeze kolay gelsin.

    ve montajı yapan ustam da mükemmel olduğunu hiç böyle montaj yapmadığını söyledi.
    avrupa araclara bu forum da gösterilen kablo setini malatyada da kullandılar, bende gördüm .(laguna,temra,golf vb. gibi )ben bura da toyotaya göre bulamadım ama benim yaptığım da güzel oldu.




  • Arkadaslar benimde aklımda aracıma lpg taktırtmak vardı ondan bu topicteki tum yazıları okudum bazı arkadasın msn yerine buradaki tartısmalarıda dahil,bana Ankarada lpg taktırtabilecegim bir servis soyliyebilirmisiniz?pm atarak belirtebilirsiniz eger reklam olmasını istemiyorsanız
  • tüm tavsiye bekleyen arkadaşlar

    bu iş tavsiye ile olmaz sanıyorum
    çünkü bu işi merak ediyorsanız o bayii ye gidecek yaptığı işçiliği takip edecek kafanıza takılanları soracak ve bu topic te size faydası olan yazıları gerekirse not edecek ve ustanız ile görüşecek siniz.

    evet ben atikeri (corolla vvti 1,6 sol) kullanıyorum memnunum başıma :
    rolanti bozulması,gaz yeme problemi,tekleme,herhangi arıza ışığı yanması vb.varsa eğer başka tanımlanabilecek bir arıza gelmedi.mükemmel çalışıyor.
    bu topiği okuduğunu söyleyen arkadaşlar demek iyi takip etmiyor.

    tekrar söylüyorum kafanıza hangi marka yatıyorsa onun bayii ne gidin isteklerinizi söyleyin işinizi halledin bu sanal ortam da kimseden tam destek beklemeyin.zaten olmaları da zor.örnek : adam denizli den yazıyor nasıl ankara dakine yardım etsin.karşınız dakine anlayabileceği kadarını anlatabilirsiniz.

    ve kararınızı kendiniz buradaki gerçekten faydalı olabilecek yazıları takip ederek verebilirsiniz.
    bu sitedeki diğer lpg topic lerini de takip edin gerçekten güzel bilgiler var.




  • teşekkürler alfunu
  • ya arkadaslar bir piyasa arastırması yaptım herkes 3 kurusa bakma brc taktır diyor,benimde kafam karıstı yukarda yazan bir arkadasın dedigini soyledim (onemli olan sistem degil ustadır diye)adamlar tabiki oda onemli diyorlar ama sunuda kıyasla diyorlar,sen bir televizyon alacaksın sony mi tercih edersin yoksa shov umu?tamam ikiside cinde yapılıyor ama kullanılan malzemeye bak diyorlar,bende ne yapacagımı bilemedim
  • Hocam bir ara bir topic vardı. LPG hakkında her şey diye. Orada bağlantıda Genci Bey diye bir arkadaşımız vardı. 2a-mühendislik(brc türkiye distiribitörü) brc' yide bayaa meth ettiler diğer taktıranlar. Zannedersem usta konusunda bayilik verdikleri yerleri sıkı takipte tutuyorlar. Ama bazen brc hakkındada atıp tutan oluyor. Çok iyice dinledinmi ufaktan bir ses geliyormuş zil sesi gibimi neymiş tam anlatamadıysam affınıza sığınırım. Tartariniyi meth ettiler onda yokmuş dediler. Ama geneline bakarsan herkesin dediği gibi olayın çoğusu ustada bitiyor. Parçalar zaten iyi kötü denenmiş ve belirli bir teknolojide üretilmiş oluyorlar. Hata yapmaları zor. İş geliyor montaj yapan ustanın ne kadar teknik aletlerle ve ne kadar becerili çalıştığına. Bence siz aracınızın aynısından takan ve sorunsuz bir şekilde kullanan arkadaşlarla bağlantıya geçin ve adres alın. Kafanız rahat olur o zaman. Ha birde şu var. Anlatılanlardan edindiğim tecrübede şu ; Ustanın başından fazla uzağa gitmeyin. İnşallah sorunsuz bir LPG takar ve forumda sizde bunu anlatırsınız. Saygılar...
    quote:

    Orjinalden alıntı: bilim70

    ya arkadaslar bir piyasa arastırması yaptım herkes 3 kurusa bakma brc taktır diyor,benimde kafam karıstı yukarda yazan bir arkadasın dedigini soyledim (onemli olan sistem degil ustadır diye)adamlar tabiki oda onemli diyorlar ama sunuda kıyasla diyorlar,sen bir televizyon alacaksın sony mi tercih edersin yoksa shov umu?tamam ikiside cinde yapılıyor ama kullanılan malzemeye bak diyorlar,bende ne yapacagımı bilemedim




  • kıymetli arkadaşlarım

    bu yazımı atiker taktıran ve taktırmayı düşünenlere yazıyorum.

    atikeri taktıralı tam 16 gün oldu.şu ana kadar problem yok Allah utandırmasın.ben ilk başından beri eğer takip ettiyseniz; marka övmedim,takmasına sebep olduğum arkadaşlar ile birlikte sadece memnunuz dedim.

    herkeze buradan ATİKER sitesindeki online hatta yazılar yazmaya davet ederek,bundan sonra ki garanti döneminde tam teknik ve parça desteğinin ,müşteri memnuniyetinin oluşmasına küçük te olsa katkı ve bilinçli tüketici olduğumuzu hatırlatmak için YAZALIM DEDİM.
    KENDİM beş defa yazdım,karşı mesaj almadım ama bugün :
    Prof Hüseyin bey diye tabir edilen kişi ile tlf. ile 10 dakika görüştüm ve kendisinin bana dediğini aktarmak istiyorum:
    '' atiker kendi malzemesinde oluşabilecek her türlü parça değişimini 2 yıl süre ile garanti eder ve değiştirir.bunun değişimini Türkiye'deki bütün yetkili servislerimizden ücretsiz yaptıırabilirsin. ürünün nerede takıldığının bir önemi yok ek bir ücret ödemezsiniz.SADECE ARACINIZIN PERİYODİK BAKIMLARININ tam yapılması, gaz sisteminde periyodik değişimi gereken sarf parçaların zamanında değişiminin yapılması şartı ile bu garantimiz tamdır dedi''

    evet arkadaşlar ben duymak istediğimi duydum. hem de canlı olarak.
    DEMEK Kİ ATİKER ÜRÜNÜN ARKASIN DA DURUYOR.
    ve atiker ustalarının eğitimine de önem veriyor. çünkü malatya bayii 2 gündür konya da idi tamamlayıca montaj eğitimi alıyorlardı ve beni aratan da kendileridir.teşekkür ederim.

    bu anlattıklarım gerçektir reklam değil.tekrar diyorum arkadaşlar lpg dönüşümü tasarruf sağlar ;
    KAFANIZA YATAN MARKAYI araştırın kar-zarar karşılaştırması yapın ustanızı seçin ve montajınızı yaptırın.
    sadece şunu söyleyeceğim tabi ki alırken de kazanmak lazım.

    ALFUNU 17




  • arkadaşlar benden de samimi şeyler. ben atikeri 2 kere taktırdım. başıma gelenleri anlatayım. ilk olarak 97 model astra otomatik vites aracıma taktırdım. aracın yakıtı lpg ile 0,25 ytl civarındaydı ki benzinle zaten 0,27 ytl idi. ustaya dedim olay bu diye. ayrıca motor stop ediyordu.rolantide bile kendi kendine duruyor ve vuruntulu çalısıyordu. usta baktı evet sorunlu dedi. tekrar baktı tekrar baktı. iş dolayısıyla da takibim zor olduğundan 1 ay kadar haftasonları sanayiye gider oldum. en son olarak usta dedi bu iş olmadı sökecez dedi. tamam sök dedim zaten. aracı almaya gittiğimde kardeş sorun çözüldü tamam dedim. hakikaten de sorunsuz olmuştu. meğersem takılırken ejentörlerden biri eksik takılmış. yakıt falan düştü 0,15 ytl lere.stop etme vuruntu falan bişey kalmadı. sonra onu sattım marea araba aldım ona da taktırdım. onda hiç sorun olmadı zaten 0,15-0,16 ytl şehir içi şehir dışı da hıza bağlı olarak tabii ki inanın 0,105 ytl ye kadar düştü. şimdi olan olay şu. adamlar bu piyasaya yeni girdi sıralı olarak. ilk taktıranların araçları birer deneme tahtası olmuştu fakat artık tecrübelendiler, ithal markalardan bir farkları kalmadı. adamlar gün geçtikçe yeni birşey keşfediyorlar ve yazılımlarını yenileyip hemenden yüklüyorlar. teknik destek sürekli yani. anlayacağınız çok para vermelere hiç gerek yok.atiker zaten ilk olarak LPG tankı işiyel başladı bu işe. sonra da geliştirdi. parçaları zaten ithal çoğunlukla. yani uzun laftan öteye yok. MADE İN TÜRKİYE. İYİ BİŞİY...




  • Atiker hakkında bir DUYUM;şu anki aylık satışları 5000 adeti aşıyormuş.belirttiğim gibi sadece bir duyum.Ama gurur duydum.
    Olaya şöyle bakın bu adamlar kötü mal üretiyorlarsa bu kadar kişiyi karşılarına alamazlar.Demekki kullananlar memnun.
  • Toledoya taktırdım memnun kaldım. E200 kompressor aldım onada taktırdım. Toledoda ucuz diye taktırdın diyen varsa, kompressor da paradanmı kaçtım? Alın size fotosu.

     ......::::::A T İ K E R  [DOSTLUK]  KULÜBÜ::::::...... (FoReVeR)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: reyha

    Arkadaşım Atiker ile OMVL yi kıyaslayan bayiye asla güvenme derim ben...
    OMVL köklü ve italyan bir üründür. PRİNS markasından sonra en kaliteli üründür. Yakıt konusunda ise en az yakıt yakan lpg kitidir. bu konuda çeşitli uluslararası belgeleri var. hatta guines rekorlar kitabında da bu alanda yerini almış bir marka...
    Bayine sorar mısın? Atiker'e kaç km ya da kaç yıl garanti veriyormuş....

    bunu sormanda da mantık şu.... OMVL tam 100.000 km ya da 3 yıl garanti veriyor. Her 15.000 km de bir de kontrole çağırıyor...

    BİLGİLENDİRMEK İSTEDİM...


    quote:

    Orjinalden alıntı: ozcanak


    Benim Antalyada Atiker taktırdığım bayi aynı zamanda OMVL bayisi. Bana Atiker tavsiye etti. Benim arabaya montaj yapılırken 94 model mondeoya OMVL takılıyordu. Takan usta şuna verilen okadar paraya yazık Atikerden hiçbir farkı yok diyordu. Bu biraz daha rahatlattı. Bu arada Atiker taksitle 1200 OMVL 1700 ytl idi.


    quote:

    Orjinalden alıntı: ALABORA41

    peşin de aynı taksitlede 1200 tl ama kararsızım hiç uzun vadede bilen yok çünkü bir tarafta atiker öteki yandan ovml peşin 1700 tl ama 3 sene garanti veriyorlar 500 lira için başım ağrısın istemiyorum 3-4 kere sanayiye gitmektense ovmlyi çok övüyorlar rekorlar kitabına girmiş diye her neyse 1 haftada araştıralım bakalım






    Dostum bu OMVL kaç kuruş ? Ben de düşünüyorum altımdaki araba lm de 30-35 ykr yakıyor performans kullanıyorum, ekonomik uğraşamam LPG iyi olacak perf. düşürmeyecekse




  • Arkadaşlar biz boşamı konuşuyoruz burda. İnsanlar hala ikna olmayıp omvl den bahsediyorlar. Antalyada Galip Otogaz omvl, brc, Atiker bayisi. Ben o bayide hem toledoya hem E200 kompressor a Atiker taktırdım. Daha ne diyeyim size.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.