Şimdi Ara

El Yapımı Wireless Anten (cantenna) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
8
Favori
241.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: net_katil

    Sen neyi bağlıyorsun abicim. Acaba Anakartla bir ilgisi olabilirmi. yada senin usb kablolar bya bir kalitelidir. Biraz anlatırmısın senin bu sistemi


    Evet aynen dediğim gibi 5+2+1 birbirine kendi soketleriyle ekliyorum bırakın cihazı görmemeyi sorunsuz bi şekilde çalışıyor.Bencede ilginç ama özel bir çaba harcamadım.Bana kalırsa anakarttan.Tabi kablo kalitesi de önemli.
  • Abicim bende hiç şans yok 2 metresi çalışısn dua ederim. Senin Anakartın markası neydi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: net_katil

    Abicim bende hiç şans yok 2 metresi çalışısn dua ederim. Senin Anakartın markası neydi



    Eski bir anakart Gigabyte GA-8IPE100MK model anakart.
  • Bendeki leptap. Dedim ya birazda şans işi.
  • RG 213 kablonun metre fiyatı 5.ytl ayrıca bu kablo 20.mt olarak satılmakta 5 mt alamıyorsunuz bu da 100.ytl ye falan geliyor...
  • Sizin ili bilmem ama Adanda işler böyle yürümez.Zaten müşteri kitlesi az bir urun adam mecbur benim istediğim uzunlukta kesip verecek.Ben ne yapim 20 metreryi.

    Ben projemin yarısana kadar yaptım hatta baya bir kısmını ama şu kablo ile benim leptaba bağlamak için gerkli edimax ın usb wifi adaptörünü alamadım.


    jack tı falan. hepsi zor bulunana şeyler ama işin sonundaki mukafat çok buyuk..

    Birde ''Makhan'' arkadaş anakartın eski olabilir ama sağlam markaymış Gigabyte diyorsun. Anakart sistemin kararlığını en çok belirleyen unsur zaten. Bilgisayarı alırken iyi seçim yapmışsın.


    ya arkadaşlar yokmu peki burada anten yapan arkadaş. deneyimlerini bizimle paylaşsın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tworoad

    RG 213 kablonun metre fiyatı 5.ytl ayrıca bu kablo 20.mt olarak satılmakta 5 mt alamıyorsunuz bu da 100.ytl ye falan geliyor...


    Parça olmaması kötü. Birde RG-213 için RPSMA konektör yok mecburen birde araya pigtail (ara kablo) almak lazım.
  • Kablolarda sorun yaşayan arkadaşlar içinhttp://www.hyperlinktech.com/web/pigtail_cable.php bu adresi öneriyorum bilgilenmeniz için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tworoad -- 27 Ağustos 2007; 22:43:01 >
  • 15.KM mesafeyi kapsayabilecek bir antene ihtiyacım var hazır satılan 15.km yi destekleyen antenler var mı bildiğiniz ve denediğiniz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tworoad

    15.KM mesafeyi kapsayabilecek bir antene ihtiyacım var hazır satılan 15.km yi destekleyen antenler var mı bildiğiniz ve denediğiniz


    15 km çooooook uzun bir mesafe özel durumlar hariç bu mesafelerde WiFi işine girişilmez, çünkü ev kullanıcısı bütçesini aşan maliyetler sözkonusudur. bu iş için özel olarak üretilen çanaklar ile noktadan noktaya bağlantı sağlanır. zaten olay bu noktada WiMax olarak değerlendiriliyor.
  • WiMax Bildiğim kadarıyla ülkemizde henuz mevcut değil sadece istanbul da superonline tarafından belirli bolgelerde test edilmekte bu teknolojinin ülkede yaygınlaşması baya uzun bir zaman alacak gibi görünüyor
  • arkadaşlar bu kutuya n kollektörünü yerleştirmek için ne ile açıyoruz. zedelemeden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertugrulgazi -- 7 Eylül 2007; 0:06:49 >
  • konuyu yenı gordum anten çok guzel elıne saglık lightt yapıcaklar içinde örnek teşkil etmiş
  • bu teneke anteni laptopa nasıl bağlarız bende adaptör falan yok pc nin kendi wireless kapsama alanını nasıl arttırırız
  • Selam,

    Laptoplar için üzerlerindeki miniPCI karta takılan özel arakablolar (pigtail) vardır. Bunlardan kullanarak bilgisayarına anten bağlayabilirsin. Site içerisinde mkbatur isimli arkadaş tanıtmıştı aratırsan bulursun. gittigidiyorda da kendisi bu ürünün satışını yapıyor.
  • ARKADAŞIM ANTENİ YAPTIM (DAHA YAPMADIM DA YAPTIM DİYELİM ZAMAN BULAMADIM HENÜZ).APARTMANDA YADA EVDE UYGUN BİR YERE KOYUNCA BENİM ALT KOMŞUNUN BAĞLANTI SEVİYESİNİ YÜKSTELCEK Mİ? YADA MODEME Mİ BAĞLIYACAM , BİŞEY YAPCAM MI EXTRADAN ????

    AYRICA CANTENNA YETERLİ OLUR MU ? ARAMIZDA BİR KAT VAR KOMŞUYLA BAĞLANTI SEVİYESİ 2-3 ÇUBUKTA BAĞLANTI İYİ YAPILIRSA 5 OLUR MU ????
  • arkadaşlar cantenna kutusu yaptırabilirim kafamda bir soru var. Hangi tip metal önerirsiniz?
    Bakır, aluminyum, kalay, kurşun, bronz, krom vsvs... ?

    bu arada

    böyle bir tip antende tam olarak ne kadar kazanç var? ayrıca ölçüleri nedir tam olarak? burdaki şahıs demiş 30 derece olacakmış heralde D2=17/10D1 gibi birşey oluyor bu durumda. Uzunluğu ise heralde yapınca görürüz gibi birşey olmuş


    Birde cantenna için tavsiye edeceğiniz simulasyon programı var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 5 Kasım 2007; 23:42:46 >
  • Selam,

    Kutu yapımı için bildiğin teneke idealdir, sağlam birşey olmasını istiyorsan alüminyum olabilir yda paslanmaz çelik borular var. kafadaki o kanatların boyu çok önemli değil çünkü amacı siyal yoplamak ayrıca bunun alındığı yerde o boydan bahsediyordu sanki (siteyi bulamadım).
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lightt

    Selam,

    Kutu yapımı için bildiğin teneke idealdir, sağlam birşey olmasını istiyorsan alüminyum olabilir yda paslanmaz çelik borular var. kafadaki o kanatların boyu çok önemli değil çünkü amacı siyal yoplamak ayrıca bunun alındığı yerde o boydan bahsediyordu sanki (siteyi bulamadım).


    Ciddi bir etki yartmasada kanat boyu önemli, fazla uzun veya fazla kısa yapmayın.
  • Bu cantenna için ideal olan demirciye kıvırtırtmaktır ama hasas çalışmıyorlar genelde.
    Bende biraz metal işçiliği var sanayide (gıdanın yanındaki kaçıncı sanayi bilmiyorum) orada arkadaşın dükkanda kalın tenekeden yapıtım tam ölçülerinde.
    Burada şekil olarak örnek alınması gereken LNB olabilir sonuç tipi ona benziyor. Tabi çok daha büyük frekans farklı olduğu için ben bu antenin cantennanın yani kesinlikle çanak antene montajını tavsiye ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.