Şimdi Ara

ONEPLUS 5 KULLANICILARI KULÜBÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.754
Cevap
103
Favori
447.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kusura bakmasın kimse de bu telefon alınmaz.



    Yahu oneplus one ilk çıktığında insanlar dedi ki "ulan sonunda amiral gemisi katili ucuz ama üst seviye bir telefon"



    Bu telefonun neresinde gelişme var? Her zaman qualcomm snapdragon'un 8 serisinin çıktığı zamandaki üst modelini kullandılar.şimdi de 835 var,ilk çıktığında da s801 vardı.



    Kafa tuttuğu telefonlardaki



    Su geçirmeme yok.

    Basınca duyarlı ekran yok.

    Çift kamera var fakat OIS yok?!

    Ekran çerçeve oranı da HTC'den beter.

    Stereo hoparlörler yok



    Açıkçası tasarımı da bana göre iyi değil.



    Kılıf takılmış i7 plus'a benzettim.



    Özetle oneplus 1den beri eklenen tek şey parmak izi sensörü ve bir kamera.



    Ve her nesilde artan fiyata ne demeli?

    One'ın ilk modeli 299 dolarken bu cihazın fiyatı 439 dolar.





    Oneplus 1 ve 2 ile iyi işler başardı ama şu an saçma sapan bi şekilde hiçbir gelişim olmadan ilerliyor. Isıtıp ısıtıp kullanıcıya sunuluyor. dünyanın en hızlısı da olsan her şey malesef ki hız değil. Tasarım ve yukarıda saydıklarım da önemli etmenler.



    Artık telefonlarda kasma devri kalmadı. Özellikle android için. Eski bir telefonunuz varsa custom rom ile de kullanabiliyorsunuz uzun süre.



    Ben artık tasarıma ve kullanım kolaylığına daha çok önem veriyorum. Kullandığım telefonu da öyle aldım.



    Alacaklara saygım sonsuz tabi ki. Kişisel zevkler tartışılamaz. Cevap vermek isterseniz saygı çerçevesinde lütfen.
  • Arkadaşlar amacınız ne anlamadım, bugün itibari ile 6/64 versiyonu $479 S8'e oranla 2 gb ram farklı ile ve kullanım oranı daha fazla olan bir işlemci (Qualcom) ile çift kamera ile. El insaf yani neyi beğenmiyorsunuz anlamıyorum. Eyvallah xiaomi mi6 buna göre daha kötü bir kamera ile ve kulaklık girişi ve amoled ekranı olmadan su geçirmezlik getiriyor gidip onu alıp saçma sapan hatalarla uğraşabilirsiniz. Ama kalkıp yok hiç yenilikçi değil tatavası yapmayın. Bu firmada samsungun ve apple in ettiği karları etseydi muhtemelen daha iyi ar-ge yapardı. Ayrıca ekran gövde oranı ekran gövde oranı diye saçma sapan tutturuyorsunuz, Ekran gövde oranı yüksek olan S8 plusta'da video 5.5 inç bunda da. Geçin bu işleri bir kere düşmede arka camı kırılan telefonları gelip övmeyin burda. Oneplus güzel firma güzel telefon üretiyor. Hele ki eğer bu sefer avrupa amerika model farklılığı yapmazsa süper olucak.
    Evet arkadaşlar 1 haftadır cihazı kullanıyorum ve şunu söyleyeyim cihaz harika. Olumsuz olan şey ekran çerçeveleri biraz daha iyi olsaymış harika olurmuş.

    Telefon ile ilgili en çok merak edilen konulardan birine açıklık getirmek istiyorum.

    BATARYA PERFORMANSI



    Yazdıklarım biraz uzun olacak ama çok kişi ben niye başkaları gibi ekran süresi alamıyorum? Benim telefon mu bozuk? Vs şeyler yazdığı için biraz izah gerekiyor.



    Batarya kullanımı herkese göre farklılık gösterebiliyor. O yüzden telefonu almak isteyenler için kafa karıştırıcı olabiliyor. Ben çoğu zaman aynı şekilde kullandığım için batarya konusunda en doğru sonuçlara ulaşabiliyorum. Telefon alınca bende hastalık olduğu için ilk dikkat ettiğim şey 10-15 gün boyunca batarya durumudur. Bu konuda o kadar hassasım ki, bazen her %1 şarj kaç dakikada gidiyor diye rapor bile tutuyorum.

    Telefon özelikleri noktasında iddialı biri değilim ama iş batarya olursa bu iş benden sorulur.



    Peki bu telefonun bataryası nasıl bir performans gösteriyor diye soran arkadaşlara şunu söyleyebilirim HARİKA.

    Batarya kullanımında farklı sonuçlara neden olan çok etken vardır . Ben genelde günlük olarak nerdeyse hep aynı standartta kullandığım için her telefon hakkında doğru neticelere ulaşabiliyorum.

    Son kullandığım telefonlar ile kiyaslayarak size durumu izah edeceğim.

    Bundan önce kullandığım son iki telefon batarya performansı ile efsane sayılan Redmi note 4x ve tasarım harikası mi note 2.

    Günlük kullanımda genelde %50 wifi %50 mobil veri kullanıyorum. (hattım turkcell)%40 dışarıda %60 kapalı alanda kullanıyorum (ev ve iş)

    Bu şekilde kullandığımda 24 saat bekleme süresi ile otomatik parlaklıkda

    Redmi note 4x 9 saat

    Mi note 2 ile 6,5 saat

    Oneplus 5 ile 7 saat ekran süreleri alıyorum (+- yarım saat oynayabilir)

    Peki neden oneplus 5 HARİKA oluyor? Diğer telefonlara bakınca çok artı yok gibi görünüyor.

    Şunu söyleyeyim telefonda en önemli etkeni insanlar mobil veri ile wifi kullanımı sanıyorlar. Oysaki ondan daha önemli etkenler nit (telefonun parlaklığı) otomatik parlaklığın nasıl kullanıldığı ve işlemci.

    Redmi note 4x 4100 mah pile sahipken oneplus 5 3300 mah pile sahip yani yaklaşık %25 daha büyük pili var verdiği ekran süresi 9 saat. Oneplus 5 3300 pil ile verdiği süre 7 saat yani redmi note 4x yaklaşık %25 fazla ekran süresi veriyor Aslında oneplus 5 in pili ile kiyaslayinca tam pilinin hakkını veriyor . İkiside 5.5 inç, ikiside full hd. (%25 büyük batarya, %25 fazla ekran süresi)

    Fakat oneplus 5 aslında daha iyi performans gösteriyor. Neden derseniz...

    Oneplus 5 size bu 7 saati verirken daha iyi performans ile veriyor ve nit değeri yani parlaklık seviyesi redmi note 4x e göre dahada fazla olduğu için daha iyi bir ekran kullanımı ve performansı ile veriyor.

    Note 4x ile bu süreyi alırken telefonun nit değeri düşük olduğundan ortalama 200-250 nit ile bu süreyi alırken, oneplus 5 ile 300-350 nit ile daha parlak, daha canlı ve daha kullanışlı şekilde bu süreyi alıyorsunuz. Özellikle güneşte kullanımda çok daha iyi bir performans alıyorsunuz ekrandan.

    Mi note 2 yi söylemiyorum bile. Maalesef snapdragon 821 yüzünden 4100 batarya ile 3300 lük oneplus 5 den daha az ekran süresi veriyor. Yüksek fiyatlı telefon alacak arkadaşlar snapdragon 800 lu serisinden 835 dışında telefon almasınlar derim.Dusuk fiyatlı telefon alacak arkadaşlar ise snapdragon 625 li telefonlara yönelsinler. (batarya konusunda hassas olan kişiler için söylüyorum)



    Diğer bir konu, telefonda aynı işleri yaparken farklı sonuç alan arkadaşlar

    bunun sebebi otomatik parlaklık. Bu telefon otomatik parlaklığı hiç sınırlamiyor. Dışarı çıktığınızda size tam performans veriyor. Batarya tasarruf konusunda rahatsız etsede performans konusunda ödün vermiyor. Zaten bildirim panelini indirip ortam ışığını degistirdiginizde çok hızlı şekilde ortama göre parlaklığı ayarladigini göreceksiniz. Mesela evden çıkarken bakarsanız parlaklığın ev ortamında %10-20 seviyesindeyken kapıda bir anda nasıl ışık oranına göre %80-100 seviyesine geldiğini göreceksiniz.

    Yani evde bir filmi izlerken atıyorum %15-20 giden şarj,kapıda veya daha aydınlık bir ortamda %30-35 gidebilir.

    Evde 8-9 saat ekran süresi alırken dışarıda aynı kullanım ile 6-7 saat alabilirsiniz. Bunu göz önünde bulundurun yada otomatik parlaklığı kapatın. (Nit değeri yüksek olduğu için ışık farklılığı olan ortamlarda batarya kullanımı böyle çok farklı sonuçlar verebilir)

    Daha yazacaktım ama yoruldum. Zaten bu kadar uzun yazıyı bizim forumda okuyan pek çıkmaz.



    Mobilden yazdığım için yazım hataları oluyor kusura bakmayın.
    İlk önce şu kafalardaki wipe data and cache ile ilgili soru işaretlerini ortadan kaldıralım diyorum. Dilim döndüğünce çok basit bir ifade ile anlatmaya çalışacağım.

    Menüye ilk girdiğinizde Wipe Data and Cache çıkıyor fakat daha sonra farklı menüler çıkıyor karşımıza biz genelde Wipe cache seçeneğini kullanıyoruz.

    Wipe cache

    Burada yapılan işlem sadece önbellek bölümünün temizlenmesi, işletim sisteminizdeki yüklü uygulamalarınız tarafından oluşturulmuş olan ön belleğin temizlenmiş olması demek oluyor.

    İşletim sistemi uygulamaların daha hızlı açılması, çalışması ve uygulamalar üzerinde kaydedilen ayarlarında hatırlanması için ilk kullanımdan sonra cache partition bölümünü kullanmaktadır. Bu alanı temizlemek uygulamalardan kaynaklı açılma ve genel kullanımla alakalı sorunlarında çözülmesi konusunda faydalı olabilmektedir.

    Not: Burada yapılan işlem, her hangi bir veri kaybına sebep olmamaktadır.

    Reset system settings

    Eğer bu işlemi yapıyorsanız yada yapacaksınız, telefonla beraberinde gelen stok yazılıma geri döneceğinizi de bilmelisiniz. Telefonu bir nevi fabrika ayarlarına döndürmüş oluyorsunuz.

    Not : Bu bölümde Cache ve Data partition temizlenmektedir. Lakin telefonunuzun dahili hafızasına her hangi bir müdahalede bulunulmaz ve bununla beraber system partition bölümüne de her hangi bir müdahale söz konusu olmadığı için, işletim sisteminin silinmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Üzerindeki güncel yazılım ile sıfırdan bir kurulum yapılıyor gibi düşünebilirsiniz.

    Erase everything(Music, pics, etc)

    Eğer bu işlemi yapıyorsanız yada yapacaksanız telefonunuzun dahili hafızası da temizlenecektir.

    Not: Bu işlemde de işletim sistemine doğrudan her hangi bir müdahale söz konusu olmadığı için, işletim sisteminin silinmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Üzerindeki güncel yazılım ile sıfırdan bir kurulum yapılıyor gibi düşünebilirsiniz.

    Telefonun stabil çalışması için önerilen en iyi yöntem;

    Dahili hafızadaki bilgileri ( Resim, Müzik, Video, Whatsapp vs. ) yedekledikten sonra Erase everything diyerek sıfırdan kurulum yapmak. Lakin bu işlemi yaptıktan sonra her şeyi yeniden yüklemeniz gerekecektir ve bu işlem bir çok kişi için can sıkıcı bir duruma da dönüşebilir. Özellikle Whatsapp datalarının geri yüklenmesi sırasında bazen sıkıntılı durumlar oluşabilmekte.

    Saygılarımla.

    Öncelikle yaptığım işlemler çok tehlikeli ve Tavsiye etmem ama ben doğru düzgün bir pil bulamadığım için deji den Xiaomi mi5s plus batarya aldım (3800 mah üzerinde yazan) ve onu telefonuma uyarladim, ölçüleri neredeyse çok yakın ancak 2mm daha geniş onun içinde wifi kablosunun geçtiği yeri dremel ile birazcık trasladim. Suan 3620mah veriyor , iki gün çok rahat çıkıyor.

    Batarya ömrünü uzatmak için bir kaç öneri. Umarım işinize yarar. Sonuçları yazarsınız.

    Play Store > Ayarlar > Bildirimler

    Otomatik güncellemeler kapalı olacak.



    Play Store > Ayarlar > Uygulamaları Otomatik Güncelle

    Uygulamalar Otomatik güncellenmesin.



    Google Chrome uygulamasını açıyorum.

    Ayarlar > Veri Tasarrufu

    Veri tasarrufu açık olacak.



    Ayarlar > Google



    Kişisel



    Arama



    Ses



    "Ok Google" algılama



    Kutu içindekiler kapalı olacak.



    Ayarlar > Konum



    Sağ üst köşedeki 3 noktaya basıyorum. Tarama kısmını açıyorum.



    Kablosuz tarama ve Bluetooth taraması kapalı olacak.



    Ayarlar > Kablosuz



    Kablosuz Tercihleri



    Kutu içindekiler kapalı olacak.



    Ayarlar > Bluetooth

    Kullanmıyorsanız kapalı tutun.



    Ayarlar > Diğer

    NFC özelliğini kullanmıyorsanız kapalı tutun.



    Ayarlar > İşlem kısayolları

    Kullanmıyorsanız tamamı kapalı olsun.



    Ayarlar > Ekran

    Uyarlanan parlaklık kullanma ihtiyacınız yoksa kapalı olsun.



    Ayarlar > Geliştirici seçenekleri

    Uygulama WLAN Multi/Broadcasting Filtre

    Bu bölümde ki kutucuğu eğer sizde pil tüketimini arttırıyorsa kapatın işe yarıyorsa da açın.



    Pencere animasyonu ölçeği ve Geçiş animasyonu ölçeğini 1x ten 0.5x e çekin.



    Ayarlar > Yedekle ve sıfırla

    Gerekmedikçe kapalı olsun.



    Ayarlar > Gelişmiş



    Ayarlar > Gelişmiş > Son Uygulamarı Yönet



    Normal Temizlik işaretli olsun.

  • Arkadaşlar amacınız ne anlamadım, bugün itibari ile 6/64 versiyonu $479 S8'e oranla 2 gb ram farklı ile ve kullanım oranı daha fazla olan bir işlemci (Qualcom) ile çift kamera ile. El insaf yani neyi beğenmiyorsunuz anlamıyorum. Eyvallah xiaomi mi6 buna göre daha kötü bir kamera ile ve kulaklık girişi ve amoled ekranı olmadan su geçirmezlik getiriyor gidip onu alıp saçma sapan hatalarla uğraşabilirsiniz. Ama kalkıp yok hiç yenilikçi değil tatavası yapmayın. Bu firmada samsungun ve apple in ettiği karları etseydi muhtemelen daha iyi ar-ge yapardı. Ayrıca ekran gövde oranı ekran gövde oranı diye saçma sapan tutturuyorsunuz, Ekran gövde oranı yüksek olan S8 plusta'da video 5.5 inç bunda da. Geçin bu işleri bir kere düşmede arka camı kırılan telefonları gelip övmeyin burda. Oneplus güzel firma güzel telefon üretiyor. Hele ki eğer bu sefer avrupa amerika model farklılığı yapmazsa süper olucak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gogolag90


    quote:

    Orijinalden alıntı: Pedimento

    Gereksiz bir yorum, ekran süresinde yanına yaklasamazlar. Ulaşilamayan ciğer hesabı. Senin kafa daha güzel sanki.

    yazdığımda ekran süresiyle ilgili bir şey mi vardı? telefon bildiğin i7 kopyası buna bi cevap veermelisiniz. zira başka bi konu yazmadım.

    Gayet başarılı bi çihaz olmus applenin yapamafığını yapmış Android i yapıştırdı. Pinpon kullananlar kuduruyoooorrrr.😁😁😁 kop gel...
  • Evet arkadaşlar 1 haftadır cihazı kullanıyorum ve şunu söyleyeyim cihaz harika. Olumsuz olan şey ekran çerçeveleri biraz daha iyi olsaymış harika olurmuş.

    Telefon ile ilgili en çok merak edilen konulardan birine açıklık getirmek istiyorum.

    BATARYA PERFORMANSI



    Yazdıklarım biraz uzun olacak ama çok kişi ben niye başkaları gibi ekran süresi alamıyorum? Benim telefon mu bozuk? Vs şeyler yazdığı için biraz izah gerekiyor.



    Batarya kullanımı herkese göre farklılık gösterebiliyor. O yüzden telefonu almak isteyenler için kafa karıştırıcı olabiliyor. Ben çoğu zaman aynı şekilde kullandığım için batarya konusunda en doğru sonuçlara ulaşabiliyorum. Telefon alınca bende hastalık olduğu için ilk dikkat ettiğim şey 10-15 gün boyunca batarya durumudur. Bu konuda o kadar hassasım ki, bazen her %1 şarj kaç dakikada gidiyor diye rapor bile tutuyorum.

    Telefon özelikleri noktasında iddialı biri değilim ama iş batarya olursa bu iş benden sorulur.



    Peki bu telefonun bataryası nasıl bir performans gösteriyor diye soran arkadaşlara şunu söyleyebilirim HARİKA.

    Batarya kullanımında farklı sonuçlara neden olan çok etken vardır . Ben genelde günlük olarak nerdeyse hep aynı standartta kullandığım için her telefon hakkında doğru neticelere ulaşabiliyorum.

    Son kullandığım telefonlar ile kiyaslayarak size durumu izah edeceğim.

    Bundan önce kullandığım son iki telefon batarya performansı ile efsane sayılan Redmi note 4x ve tasarım harikası mi note 2.

    Günlük kullanımda genelde %50 wifi %50 mobil veri kullanıyorum. (hattım turkcell)%40 dışarıda %60 kapalı alanda kullanıyorum (ev ve iş)

    Bu şekilde kullandığımda 24 saat bekleme süresi ile otomatik parlaklıkda

    Redmi note 4x 9 saat

    Mi note 2 ile 6,5 saat

    Oneplus 5 ile 7 saat ekran süreleri alıyorum (+- yarım saat oynayabilir)

    Peki neden oneplus 5 HARİKA oluyor? Diğer telefonlara bakınca çok artı yok gibi görünüyor.

    Şunu söyleyeyim telefonda en önemli etkeni insanlar mobil veri ile wifi kullanımı sanıyorlar. Oysaki ondan daha önemli etkenler nit (telefonun parlaklığı) otomatik parlaklığın nasıl kullanıldığı ve işlemci.

    Redmi note 4x 4100 mah pile sahipken oneplus 5 3300 mah pile sahip yani yaklaşık %25 daha büyük pili var verdiği ekran süresi 9 saat. Oneplus 5 3300 pil ile verdiği süre 7 saat yani redmi note 4x yaklaşık %25 fazla ekran süresi veriyor Aslında oneplus 5 in pili ile kiyaslayinca tam pilinin hakkını veriyor . İkiside 5.5 inç, ikiside full hd. (%25 büyük batarya, %25 fazla ekran süresi)

    Fakat oneplus 5 aslında daha iyi performans gösteriyor. Neden derseniz...

    Oneplus 5 size bu 7 saati verirken daha iyi performans ile veriyor ve nit değeri yani parlaklık seviyesi redmi note 4x e göre dahada fazla olduğu için daha iyi bir ekran kullanımı ve performansı ile veriyor.

    Note 4x ile bu süreyi alırken telefonun nit değeri düşük olduğundan ortalama 200-250 nit ile bu süreyi alırken, oneplus 5 ile 300-350 nit ile daha parlak, daha canlı ve daha kullanışlı şekilde bu süreyi alıyorsunuz. Özellikle güneşte kullanımda çok daha iyi bir performans alıyorsunuz ekrandan.

    Mi note 2 yi söylemiyorum bile. Maalesef snapdragon 821 yüzünden 4100 batarya ile 3300 lük oneplus 5 den daha az ekran süresi veriyor. Yüksek fiyatlı telefon alacak arkadaşlar snapdragon 800 lu serisinden 835 dışında telefon almasınlar derim.Dusuk fiyatlı telefon alacak arkadaşlar ise snapdragon 625 li telefonlara yönelsinler. (batarya konusunda hassas olan kişiler için söylüyorum)



    Diğer bir konu, telefonda aynı işleri yaparken farklı sonuç alan arkadaşlar

    bunun sebebi otomatik parlaklık. Bu telefon otomatik parlaklığı hiç sınırlamiyor. Dışarı çıktığınızda size tam performans veriyor. Batarya tasarruf konusunda rahatsız etsede performans konusunda ödün vermiyor. Zaten bildirim panelini indirip ortam ışığını degistirdiginizde çok hızlı şekilde ortama göre parlaklığı ayarladigini göreceksiniz. Mesela evden çıkarken bakarsanız parlaklığın ev ortamında %10-20 seviyesindeyken kapıda bir anda nasıl ışık oranına göre %80-100 seviyesine geldiğini göreceksiniz.

    Yani evde bir filmi izlerken atıyorum %15-20 giden şarj,kapıda veya daha aydınlık bir ortamda %30-35 gidebilir.

    Evde 8-9 saat ekran süresi alırken dışarıda aynı kullanım ile 6-7 saat alabilirsiniz. Bunu göz önünde bulundurun yada otomatik parlaklığı kapatın. (Nit değeri yüksek olduğu için ışık farklılığı olan ortamlarda batarya kullanımı böyle çok farklı sonuçlar verebilir)

    Daha yazacaktım ama yoruldum. Zaten bu kadar uzun yazıyı bizim forumda okuyan pek çıkmaz.



    Mobilden yazdığım için yazım hataları oluyor kusura bakmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordan Geçenbay -- 19 Eylül 2017; 19:22:1 >
  • Uzun pozlama. Müdahale yok

    ONEPLUS 5 KULLANICILARI KULÜBÜ
  • ONEPLUS 5 KULLANICILARI KULÜBÜ





    GÜNCEL OxygenOS SÜRÜMÜ





    OxygenOS 5.1.5
    Yayınlama Tarihi: 27.08.2018






    GÜNCEL OpenBeta OxygenOS SÜRÜMÜ





    OxygenOS Open Beta 16
    Yayınlama Tarihi: 15.08.2018





    voLTE AKTİF ETME REHBERİ










    ONEPLUS 5 KULLANANLAR





    rideordie - 8/128 Black
    asil1425 - 6/64 Gray
    burcink - 8/128 Gray
    volkan52k - 6/64 Gray
    ismeyu - 8/128 - Black
    lektonstar - 8/128 - Black
    baybosert - 8/128 - Black
    absolutely33 - 8/128 - Black
    kemalex1907 - 6/64 - Gray
    orvy123 - 8/128 - Black
    ICromwellel - 8/128 - Black
    MGM Barut - 8/128 - Black
    hanıncipsi - 6/64 - Black
    MAS207 - 6/64 - Gray
    Hastiger - 8/128 - Gray
    BatikanBora - 6/64 - Black
    Togy'Iceman - 6/64 - Gray
    Ordan Geçenbay - 6/64 - Gray
    Mesudum - 6/64 - Gray
    arfyilmaz - 6/64 - Black
    ilker_1907 - 8/128 - Black
    DarknessTiger - 6/64 - Black
    emrecpt - 8/128 - Black
    balekoglu - 6/64 - Gray
    drvimu - 8/128 - Gray
    webelectronics - 8/128 - Black
    Ghost18tr - 8/128 - Black
    zaquda - 8/128 - Black
    santhora - 8/128 - Black
    bulky - 8/128 - Black
    İnfinitePerson - 8/128 - Black
    Pelagic - 6/64 - Black
    ilisyus - 6/64 - Black
    psycho81 - 8/128 - Black
    fefeyx - 6/64 - Black
    mutlu648 - 8/128 - Black
    mkivanc - 6/64 - Black
    Erkin59 - 8/128 - Black
    tekepan - 6/64 - Black
    xxx187 - 8/128 - Black
    Hyperior - 6/64 - Gray
    savetheplanet - 8/128 - Black
    ustaiktisatci - 6/64 - Gray
    kertenkedi - 6/64 - Black
    barebelyum - 8/128 - Black
    JrMaster - 8/128 - Gray
    muhammet - 8/128 - Black
    esedix - 6/64 - Black
    Sucuklu Pizza - 8/128 - Black
    gkcrdnc - 6/64 - Gray
    hrnaltinsoy - 8/128 - Black
    Ahmtgk - 6/64 - Gray
    meteor0636 - 6/64 - Black
    newvirtusft - 8/128 - Black
    Neferzade - 6/64 - Black
    NonFirStep - 8/128 - Gray
    vader1903 - 6/64 - Gray
    alperen_26 - 8/128 - Black
    Sucuklu Pizza - 6/64 - Gray
    mustafa 09 - 8/128 - Black






    ONEPLUS 5 TEKNİK ÖZELLİKLER





    Yazılım
    İşletim Sistemi: Android 7.1.1 (Nougat)
    Kullanıcı Arayüzü: OxygenOS

    Genel Özellikler
    Hızlı Şarj: 5V/4A Dash Charge ile yarım saat şarjla bir günlük kullanım süresi
    Ağırlık: 153 gram
    Genişlik: 74,1 mm
    Yükseklik: 154,2 mm
    Şebeke Frenaksı: GSM850 - GSM900 - GSM1800 - GSM1900
    Bluetooth: 5.0, A2DP, LE, aptX HD
    Batarya: 3300 mAh
    Wifi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot
    Renkler: Gri, Siyah
    USB: 2.0, Type-C 1.0
    NFC: Var

    Donanım

    Çipset: Qualcomm Snapdragon 835 MSM8998
    İşlemci: 2,45 GHz Kyro 280 & 1,9 GHz Kyro 280
    İşlemci Sayısı: 8
    RAM: 6/8GB LPDDR4X
    Grafik İşlemcisi(GPU): Adreno 540
    Sensörler: İvme ölçer, yakınlık sensörü, parmak izi okuyucu, ışık sensörü, jiroskop, dijital pusula

    Kamera

    Arka Kamera: Çift Kamera (16 MP, f/1.7 + 20 MP, f/2.6)
    Ön Kamera: 16 MP, f/2.0, 1080 piksel (Full HD)
    Ekstra: Otomatik, dokunarak odaklanma, Sony IMX398 ana kamera sensörü, 20 MP telefoto lens, EIS - Jiroskop ile görüntü sabitleme, Bokeh efekt, Coğrafi etiketleme, HDR, Panorama, Yüz algılama, Çift LED flaş, EIS destekli ön kamera
    Video Kayıt: 2160p@30fps (4K)

    Ekran

    Renk Sayısı: 16M
    Ekran Boyutu: 5.5" inç
    Çözünürlük: 1080 x 1920 px
    Piksel Yoğunluğu: 401ppi
    Ekstra: Optic AMOLED ekran, Corning Gorilla Glass 5 dayanıklı cam, Kapasitif Ekran, Çoklu Dokunmatik

    Hafıza

    Telefon Hafızası: 64/128 GB
    Harici Hafıza Yuvası: Yok


    Aksesuar
    • Fabrika çıkışlı ekran koruyucu
    • Dash Type-C Kablo
    • Dash Şarj Adaptörü
    • Sim Kart İğnesi
    • Kullanım Klavuzu




    HIZLI(DASH) ŞARJ GALAXY S8 KARŞILAŞTIRMASI





    PRİZDE

    İlk videoda Galaxy S8 ve OnePlus 5 modelleri 15 dakika boyunca şarj ediliyor. OnePlus 5 daha büyük bir pile sahip olmasına rağmen 15 dakika sonunda telefonda pilin %29’luk dilimi doluyor. Galaxy S8’de ise bu oran %20‘de kalıyor. 30 dakika sonunda ise OnePlus 5’te pilin %58’i dolarken, Galaxy S8’de bu oran %39’da kalıyor.



    ARAÇ İÇİ

    İkinci videoda telefonlar bir araç içerisinde navigasyona bağlıyken şarj diliyor. 30 dakika boyunca OnePlus 5’te pilin %43’ü dolarken, Galaxy S8’de ise pilin sadece %12’lik dolmuş görünüyor.






    İNCELEMELER





    Donanım Haber İncelemesi



    TeknoSeyir İncelemesi



    webtekno İncelemesi






    TESTLER





    OnePlus 5 Suya Dayanıklılık Testi



    OnePlus 5 EIS vs iPhone 7 Plus & Galaxy S8 Testi



    OnePlus 5 vs HTC U11 vs Galaxy S8 Batarya Testi







    FOTOĞRAF ÖRNEKLERİ





    ONEPLUS 5 KULLANICILARI KULÜBÜ
    Pro Mod
    Çeken: rideordie


    ONEPLUS 5 KULLANICILARI KULÜBÜ
    Gece Flaşlı çekim
    Çeken: Ordan Geçenbay





    REHBERLER





    DOSYALAR
    FASTBOOT & ADB: fastboot-tool-2016
    TWRP: TWRP 3.2.1-0 - Blu_Spark TWRP
    ROOT Dosyaları: SuperSU / Magisk


    ONEPLUS 5 BOOTLOADER KİLİDİNİ AÇMAK (UNLOCKING BOOTLOADER)

    UYARI : Bu işlem cihaz hafızasındaki tüm verilerinizi silmektedir. Önemli dosya ve verilerinizi yedeklediğinizden emin olun.
    BİLGİ : Bootloader kilidini açmak için ADB ve Fastboot Driverlarını yüklemeniz gerekir.


    1. USB Hata Ayıklaması ve OEM Kilit Açmayı aktif edin.
    Ayarlar > Telefon Hakkında > Derleme numarasına 7 kere tıklayarak Geliştirici seçeneklerini aktif edin.
    Ayarlar > Geliştirici Seçenekleri > USB Hata Ayıklamasını ve OEM Kilit Açmayı aktifleştirin.

    2. fastboot-tool-2016.zip dosyasını indirin ve adb-fastboot-tool-2016 klasörünü masaüstüne çıkartın.

    3. Telefonunuzu bilgisayara bağlayın.

    4. adb-fastboot-tool-2016 klasörün içine girin, boş bir alanda shift + mouse sağ tıka basın. Komut penceresini burada aç veya PowerShell penceresini burada açı seçin.

    5. Telefonunuzu FASTBOOT modunda başlatmak için komut penceresine adb reboot bootloader komutunu yazın.

    6. Telefonunuz FASTBOOT modunda açıldığında fastboot oem unlock komutunu yazın. Gelen uyarıda YESi seçin ve güç tuşuna basın.

    Bootloader kilidi kaldırılacak ve telefonunuz yeniden başlatılacaktır.


    ONEPLUS 5 TWRP RECOVERY KURULUMU (FLASHING TWRP)

    1. twrp-3.1.1-0-oneplus5.img dosyasını fastboot-tool-2016 klasörün içine kopyalayın.

    2. adb-fastboot-tool-2016 klasörün içine girin, boş bir alanda shift + mouse sağ tıka basın. Komut penceresini burada aç veya PowerShell penceresini burada açı seçin.

    3. Telefonunuzu FASTBOOT modunda başlatmak için komut penceresine adb reboot bootloader komutunu yazın.

    4. Telefonunuz FASTBOOT modunda açıldığında fastboot flash recovery twrp-3.1.1-0-oneplus5.img komutunu yazın.

    5. fastboot flash boot twrp-3.1.1-0-oneplus5.img komutunu yazın.

    6. İşlem bittiğinde fastboot reboot komutu ile telefonunuzu yeniden başlatın.


    ONEPLUS 5 ROOT

    1. UPDATE-SuperSU-v2.82-20170528234214.zip veya Magisk-v14.0.zip dosyasını telefonunuza kopyalayın.

    2. Telefonunuzu kapatın. Ses Kısma + Güç tuşlarına aynı anda basın ve recovery modunda telefonunuzu başlatın.

    3. Install veya Yükle kısmından telefonunuza attığınız UPDATE-SuperSU-v2.82-20170528234214.zip veya Magisk-v14.0.zip dosyalarından bir tanesini seçerek yükleme yapın.

    4. Telefonunuzu yeniden başlatın.


    ONEPLUS 5 UNLOCK BOOTLOADER & TWRP & MAGISK ROOT




    ONEPLUS 5 YEDEK ALMA (NANDROID BACKUP) / GERİ YÜKLEME

    UYARI : TWRP ile yedek alma işlemini gerekleştirmeden önce cihazınızın tüm kilit ekranı güvenliğini devre dışı bırakmalısınız.Pin kodu,parmak izi yada şekil gibi.
    Eğer ekran kilidinizin güvenliğini devre dışı bırakmazsanız yedek alma işlemi sonrasında cihazınızın arayüzüne erişemezsiniz.


    BİLGİ : Yedek almak için cihazınızda custom recovery yüklenmiş olması gerekmektedir.

    1. Telefonunuzu TWRP Recovery modunda açın.

    2. Backup/Yedekleme menüsünden bütün kutuları seçerek yedek alma işlemini başlatın. (Yedek alma işlemi, verilerin boyutuna göre 4 - 8 dakika arasında sürebilmektedir.)

    3. Yedek alma işlemi bittiğinde telefonunuzu yeniden başlatın.
    TWRP Yedekleme Klasörü /sdcard/TWRP/BACKUPS

    Backup geri yükleme işlemini de daha sonra istediğiniz zaman restore bölümünden yapabilirsiniz. Aldığınız backup’ı seçip swipe yapmanız yeterli olacaktır.

    BACKUP




    RESTORE








    SIKÇA SORULAN SORULAR





    OP 3T'den sonra, Neden OP 4 değil de ? OP 5
    • Çinliler 4 sayısını uğursuz olarak gördükleri için 4'ü atlayıp 5 serisinden devam ettiler.

    Telefon hangi android sürümü ile geliyor ?
    • Android 7.1.1

    OP 5 hangi Band/Frekansları Destekliyor ?
    FDD LTE: Band 1/2/3/4/5/7/8/12/17/18/19/20/25/26/28/29/30/66
    TDD LTE: Band 38/39/40/41
    TD-SCDMA: Band 34/39
    UMTS(WCDMA): Band 1/2/4/5/8
    CDMA EVDO: BC0
    GSM: 850/900/1800/1900 MHz

    Diğer şarj cihazlarıyla çalışıyor mu ?
    • Evet çalışıyor, orjinal dash adaptörü ve kablosunu kullanmazsanız hızlı şarj özelliği çalışmıyor.

    OnePlus 5 Suya Dayanıklı mı ?
    • Resmi olarak hayır. AMA

    Pil Yüzdesi nasıl gösterilir ?
    • Ayarlar > Durum çubuğu > Pil yüzdesini göster





    JELLY EFFECT YORUMLARI





    ONEPLUS 5 KULLANICILARI KULÜBÜ
    ONEPLUS 5 KULLANICILARI KULÜBÜ






    ONEPLUS 5 KULLANICILAR KULÜBÜ İMZASI






    ONEPLUS 5 KULLANICILARI KULÜBÜ




    [center][image]https://store.donanimhaber.com/8e/52/a1/8e52a1efc33651afd8144cfdae88f459.png[/image][/center]
    [center][link=https://forum.donanimhaber.com/oneplus-5-kullanicilari-kulubu--127013024][b][color=#eb0028]OnePlus 5 Kullanıcıları Kulübü[/color][/b][/link][/center]


    ONEPLUS 5 KULLANICILARI KULÜBÜ



    [center][link=https://forum.donanimhaber.com/oneplus-5-kullanicilari-kulubu--127013024][image]https://store.donanimhaber.com/7b/7c/13/7b7c130982700c535f1fbdbae6e5a4ea.png[/image][/link][/center]


    ONEPLUS 5 KULLANICILARI KULÜBÜ



    [center][link=https://forum.donanimhaber.com/oneplus-5-kullanicilari-kulubu--127013024][image]https://store.donanimhaber.com/77/12/de/7712deb7834c7d5524facf1c0ec0329e.png[/image][/link][/center]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rideordie -- 29 Ağustos 2018; 11:5:23 >



  • İlk önce şu kafalardaki wipe data and cache ile ilgili soru işaretlerini ortadan kaldıralım diyorum. Dilim döndüğünce çok basit bir ifade ile anlatmaya çalışacağım.

    Menüye ilk girdiğinizde Wipe Data and Cache çıkıyor fakat daha sonra farklı menüler çıkıyor karşımıza biz genelde Wipe cache seçeneğini kullanıyoruz.

    Wipe cache

    Burada yapılan işlem sadece önbellek bölümünün temizlenmesi, işletim sisteminizdeki yüklü uygulamalarınız tarafından oluşturulmuş olan ön belleğin temizlenmiş olması demek oluyor.

    İşletim sistemi uygulamaların daha hızlı açılması, çalışması ve uygulamalar üzerinde kaydedilen ayarlarında hatırlanması için ilk kullanımdan sonra cache partition bölümünü kullanmaktadır. Bu alanı temizlemek uygulamalardan kaynaklı açılma ve genel kullanımla alakalı sorunlarında çözülmesi konusunda faydalı olabilmektedir.

    Not: Burada yapılan işlem, her hangi bir veri kaybına sebep olmamaktadır.

    Reset system settings

    Eğer bu işlemi yapıyorsanız yada yapacaksınız, telefonla beraberinde gelen stok yazılıma geri döneceğinizi de bilmelisiniz. Telefonu bir nevi fabrika ayarlarına döndürmüş oluyorsunuz.

    Not : Bu bölümde Cache ve Data partition temizlenmektedir. Lakin telefonunuzun dahili hafızasına her hangi bir müdahalede bulunulmaz ve bununla beraber system partition bölümüne de her hangi bir müdahale söz konusu olmadığı için, işletim sisteminin silinmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Üzerindeki güncel yazılım ile sıfırdan bir kurulum yapılıyor gibi düşünebilirsiniz.

    Erase everything(Music, pics, etc)

    Eğer bu işlemi yapıyorsanız yada yapacaksanız telefonunuzun dahili hafızası da temizlenecektir.

    Not: Bu işlemde de işletim sistemine doğrudan her hangi bir müdahale söz konusu olmadığı için, işletim sisteminin silinmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Üzerindeki güncel yazılım ile sıfırdan bir kurulum yapılıyor gibi düşünebilirsiniz.

    Telefonun stabil çalışması için önerilen en iyi yöntem;

    Dahili hafızadaki bilgileri ( Resim, Müzik, Video, Whatsapp vs. ) yedekledikten sonra Erase everything diyerek sıfırdan kurulum yapmak. Lakin bu işlemi yaptıktan sonra her şeyi yeniden yüklemeniz gerekecektir ve bu işlem bir çok kişi için can sıkıcı bir duruma da dönüşebilir. Özellikle Whatsapp datalarının geri yüklenmesi sırasında bazen sıkıntılı durumlar oluşabilmekte.

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savetheplanet -- 31 Ocak 2018; 17:25:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghost recon advanced

    SAR değeri 1.3 yazıyor ama interneti kapatırsan bu sorun ortadan kalkar yani telefon görüşmesi yaparken neti kaparsın o zaman değer 0.300 ile 0.500 gibi oluyor zaten sınır 1.5 bunun üzeri tehlike yapıyor baş ağrısı yapar diğer yöntem herkesin tavsiye ettiği uzun konuşmalarda kulaklık kullanımı tahtakale den 3 ş ye kulaklık aldım inanılmaz derecede kaliteli ses veriyor telefonun ses çıkışları da mükemmel

    Sene 2017 sar değeri daha az zarar versin diye telefonla görüşmek için interneti kapatmak??? :):):)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Project Scorpio

    Beyler Dünya da bu telefonun donanım gücüne kafa tutabilecek kaç model var şuan satışta olan?

    Uyumlu çalışmayan donanımı ne yapsın millet. Kamera koymuş en kalitelisinden ama yazılım koyamamış, ekran koymuş jely efekti diye sorun hemen her cihazda az çok hissediliyor. Bir ara acil çağrı yapmıyordu onu güncelleme ile hallettiler. Kısaca 2017 nin en fiyasko modeli oldu oneplus 5. Öyle herşeyin en üst modelini bir araya toplamakla iyi telefon olunmuyor maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deae -- 4 Ağustos 2017; 16:0:32 >
  • Arkadaşa katılıyorum . İnanın hiç farketmiyorum. Aklıma bile gelmiyor jelly denen şey. Telefon harika, keyfini çıkarın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ONURTO

    Bende marka parası vermeden üst seviye telefon araştırırken herkes gibi mi6 ile op5 arasında kaldım. Gördüğüm kadarıyla; ekranı daha büyük, amoled olduğundan canlı ve renkli. Op5 2 : 0 mi6.

    Bataryası amoled artısı ve çabuk şarj teknolojisi ile bence golü op5 atar. Op5 3 : 0 mi6. Tasarım, mi6 da elegant bir duruşu kaliteli materyalden yapılmış yekpare bir ağırlığı var. Op5 düşük kaliteli arka kapak kara plastiği mutlaka bir kaplama ya da güzel bir kılıf şart. Op5 3 : 1 mi6.

    Kamera, ois'i donanımını saymazsak op5 önde ama saymamak elde değil Op5 3 : 2 mi6. Maç böyle bitecek kazanan belli derken hesapta olmayan saha dışı faktörler devreye giriyor.

    Jöle. Evet ekrandaki kabul edilemez dalgalanma. Farketmeyenler için ne güzel güle güle kullansınlar ama benim için twitter, ig, face kullanırken sayfayı yavaşça aşağı kaldırırken o tek satırda bile dalgalanma yapınca gözüm oraya takılır, bütün tadım kaçar. Youtube da bin tane video var. Ekranı ters çevirince bariz azalıyor, normal kullanımda malesef hep var. Yok diye çekilen videolarda bile okunamayacak şekilde hızlı yukarı aşağı yapınca yok. Normal yumuşak kaydırmada yine var. Maça dönersek; op5 son dakikalarda takımı sahadan çekiyor ve hükmen mağlup oluyor op5 0 : 3 mi6.

    Benim için bu maçta kazanan yok. Bir daha lcd ekran telefon almam. Bir iki ay daha bekleyeceğim belki yeni modeller gelir yani 'önümüzdeki maçlara bakacağız'

    İyide almayacaksan bunları yazmanda ki amaç nedir? Burada kimse senin telefon hakkındaki kişisel fikrini sormamış durduk yere bunları neden yazdın?

    Hükmen mağlup nedir? Telefon mu alıyorsun? Maç mı yapıyorsun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crane61

    Öncelikle merhaba. İphone 6s telefonumun şarjından aşırı derece sıkıldığım için android telefona geçmek istiyorum. Op5 baya hoşuma gitti ancak şu jelly effect ve kamerada ois yerine eis olması beni biraz düşündürüyor. 6s den geçtikten sonra pişman olur muyum? Kullanan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim. İyi günler



    Öncelikle arkadaşlar artık şu jelly efekti konusu sıktı, suyu çıktı, konuların okunmamasından dolayı %90 hep aynı cümleler sorular...

    1 ay oldu alalı ne jelly gördüm, ne patrick, ne mr crabs... Hatta çok aradım sünger bob bile çıkmadı..

    varsa da var, ben görmedim, görülmüyor, yok

    yani artık şu jelly den, ois mi eis mi olaylarından artık yavaşça konu okuyarak çıkalım, bakın telefonda yapılacak o kadar çok ayar, yüklenecek uygulama var ki onları konuşalım...
  • Lafim meclisten dışarı ama ..Yorumları okuduğumda hala inatla sar değeri çok yüksek diyen 8bsanlari görüyorum neye göre çok yüksek ?hangi modellete göre yüksek ? Hangi telefonun fanboylugunu yapıyorsun? Sar değerleri daha öncede paylaşıldı azıcık arastirsaniz zaten anlarsınız sar değerinin yüksek olmadığını jelly efect diyenler olmuş o zaman almayın arkadaşlar kullanan arkadaşlar ki buna bende dahilim jelly felan görmedik Yeter yani şu telefonda kusur aramaktan vazgeçin kendi kusurlarinizi telefona yansitmayin
  • Arkadaşlar selam. 1 aydır Oneplus 5 128gb modelini kullanmaktayım. Telefonun özellikleri ve artıları saymakla bitmeyeceği için kendi yaşadığım sorun ve soruncukları bir videoda anlattım. Bazıları sorun bile olmayabilir. Yanlış bilgi verdiğim noktaları belirtirseniz sevinirim. O noktaları da düzeltmeye çalışırım.

  • Telefonun tedirik sorunu ve Türkiye piyasasından ötürü çok aktif kullanıcısı yok fakat bu sakinliği haketmiyor bu telefon.Bunda konu sahibinin etkisi çok öenmli.Konunun başına telefonun tanıtımı özellikleri karşılaştırma videoları vs. vs. konularak renklendirilmeli.Kullanan arkadaşlar deneyimlerini de paylaşırlarsa çok iyi olur.Şu an piyasadaki 64/6 versiyonu 2500 civarında ve bir çok insan bu abartı fiyatın düşmesini bekliyor.En azından piyasası 2000 olmalı.Birçok arkadaş mi6 ve op5 arasında kalıyor ve elle tutulur kkarşılaştırma videosu yada incelemesi yok.Tabiki de mi6 nın 2000 tl olduğu piyasada op5 2500 olur olmalı da ama Bu muazzam telefonun seveni bekleyeni sabredeni çok bunlardan biri benim.
    Mi6 yı kullanmış incelemiş biriyim.daha önce mi5 kullanmış ve miui arayüzünü çok seven biri de değilim.Sebebi küçük basit ve çin malı adiliğinde premium hiss vermemesi.Ben daha çok stok android yada saflıktan yanayım ki sebebi özelleştirmeye tamamen açık olsun.Telefon ne kadar google ile yada aplikasyonlar ile uyumlu ise o kadar avantajdır.Baktığımızda miui arayüzü birçok sıkıntıyı androidle ve uygulamalarla olan sıkıntılardan bahsediyorum; ufak tefek tamponlama ve idare etsin mantığıyla geçiştiren bir sistem.her hafra beta güncellemesi alan romu olsada bu avantaj değil dezavantaj olmuş ki ciddi manada stabillik kamera ses ahize sesi kulaklık sesi parlaklık yönetimi vs vs yazılım alt tabanı isteyen yerlerde var mı var çalışıyor mu çalışıyor mantığı var.Donanım var ama android uyumu alt yapısı yazılım kalitesi yok bana göre.Ben kendim şahsen lineageos rom ile kullanıyordum.Gelelim şimdi op5'e.Aynı sınavı op5 kamerasındaki eis olayı ile verecek.ileriki güncellemelerde video ve eis desteğinde yazılım desteği ve alt yapı zenginliğini konuşturmak zorunda.Bu sınavı geçemezse büyük kayıp olur.Ama şu durumda bile günlük kullanımda premium telefon kalitesi var.Farklı romlarla dahi olsa bu donanımı coşturabilir.Mi6 ile op5 arasında kalan arkadaşlar için tek cümlem var.mi6 2000 liralık riske değecek telefon değil bunu alıp kullandığınızda bir süre sonra anlarsınız.günlük kullanımda sağlamlık bakımından dayanıklılık bakımından sıfır.bir mi mix gibi değil.gorilla glass 5 yok sertifikasız bir koruması var.ithalatçı firma garantili telefon alıpta servisten beklentisi olan bu fiyatlara hiç yaklaşmaın zaten.Bu işte telefona güvenerek donanımsal olarak sağlamlığına güvenerek yatırım yapmalısınız.op5 yazılım dışında sıkıntısı olmayan bir telefon ve güzel birpiyasası kıymet bilen kullanıcıları ve de çok uzun yıllar kullanım sağlayabileceğiniz bir yapısı var.Band desteklerini söylemiyorum bile. op5 e 2000 2500 verilir ama 128/8 versiyonuna.Sabretmekte fayda var layık olduğu fiyata düşünce en amantıklı seçim olacağı kesin.fiyat kaygısı olmayan kullanım keyfi ve içşindeki donanımı sonuna kadar kullanıp harbiden keyif almak isteyenler beklemeden alabilir.Bu arada op5 i de çok kullandım inceledim arkadaşımın açıkcası görene kadar mi 6 alıp kabullenmeyi düşünüyordum op5 i de deneyimleyince mi 6 ya yaklaşmam dedim.bir op3 yada 3t kullanıcısı olsaydım almazdım ama yeni telefon alacak yada değiştirecek arkadaşlara tavsiyemdir.kaldı ki şu anda dahi 3t nin bile xiaominin telefomnlarının bir çoğuna hatta mi 6 ya dahi kafa tutan yerleri var.
  • Bende telefonu yeni aldım (henüz kullanmayacağım başlamadım) jelly effect, jelly effect dediler tırsıyordum ama görünce dedim bu ne arkadas

    Bumuymus milletin böyle ortalığı ayağa kaldırdığı şey.

    Bende redmi pro vardı aynı şekilde jelly effect vardı kimse onda dikkat etmemiş lafı bile geçmedi. Hatta ben dedim benim gozlerdemi sorun var bir tek ben gördüm diye. Sırf jelly effect yüzünden vazgeçecekseniz yazık olur. O kadar çok telefon kullandım ve o kadar sorunlu telefon gördüm ki bunun lafı bile olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordan Geçenbay -- 10 Eylül 2017; 22:52:14 >
  • 2 gündür telefonu kullanıyorum. Deneyimlerimden bahsedeyim;
    İşlemci-rem- hafıza ve ekran bileşenleri günümüzdeki amiral gemilerle aynı ya da onlardan daha iyi. Dolayısıyla telefon akıcı, fazla ısınmıyor. FHD ekran güzel 2k farkını anlamak zor. Pili gayet iyi. Şarj olma süresi de harika.. Malzeme kalitesi de çok iyi ve sağlam. Iphone 7 plus un boyut ve ergonomi açısından iyileştirilmiş hali diyebilirim.

    Gelelim kamerasına:
    KAmera konusunda epeyce bir beklentim vardı. Telefonun kamerası iyi ama bazı çekimlerde soru işareti oluşturuyor. Oıs yok ama eis hem fotoğraf hem video da iyi çalışıyor. Fotoğraf çekim hızı çok iyi. Telefon nesneleri gayet iyi çekiyor ama manzara fotoğraflarında vasat. Manzarada Kontrast ve doygunluk vasat keskinlik ve renk seçimi iyi.. ama büyütünce foto biraz bozuluyor. Hareketli nesneleri iyi çekiyor ama ışık azaldığında f 1,7 lens çok az ışık alıyor. çekim vasat. KApalı mekan az ışık flaşlı çekimler gayet temiz ve doğal. (enteresan olarak..) Her çekimde insan yüzünü biraz mat gösteriyor. Selfi kamerası günümüzdeki en iyi selfi çeken kameradır diye düşünüyorum. Çünkü hakkaten çok iyi.. Arkadaki kameralar yüksek ıso lu foto çekiyor. Örneğin akşam bir foto çektim ıso 9600 .. ama ıso grenlemesini temizlemede başarılı.. gündüz çekimi bile ıso 160 dan düşük görmedim.. ıso yu çok fazla kullanıyor. Telelens kamerası da ışığa çok duyarlı.. Ama 18-55 mm lensli bir dslr makine mantığında çalışıyor. Optik zoom çok harika bir fikir. Sırf zoom kamerasıyla bile zom olmayan amiral gemilerden çok başarılı.. Video da iyi. Ama az ışıkta gren fazlaca artıyor. Az ışıkta 4k daha aydınlık iken 1080p 60 fps karanlık. anlamak çok zor bu durumu.. 4k için 10 dk kayıt uyarısı var...
    Hülasa, kamera donanımları güzel ama bir yazılım güncellemesi bence gerekli... Sony Z2 den geçtim. Manuel mod kullanırdım sürekli.. manzara çekimlerinde ve kontrast doygunluk gibi şeylerde halen rahmetle anmaktayım telefonu.. Almak isteyenlere yardımcı olmasını dilerim..
  • dhyeyolgosterenadam kullanıcısına yanıt
    keşke telefonu kullanıp ondan sonra bu yorumları yapsaydınız.Ben yaptığınız yorumların hepsini yanlış buluyorum.Bu telefonu satın aldım.Şu an tekrar hangi telefonu alırsın deseler yine bu telefon olur derim.Telefon gayet iyi bir telefon.
  • Bugün çektiğim portre fotoğraflar :)



    ONEPLUS 5 KULLANICILARI KULÜBÜ



    ONEPLUS 5 KULLANICILARI KULÜBÜ



    ONEPLUS 5 KULLANICILARI KULÜBÜ



    ONEPLUS 5 KULLANICILARI KULÜBÜ
  • Menüden volte on/off açmak mesele değil, PDC programı ile volte profillerini değiştiremiyorsun android 10da değiştiremediğin içinde volte aktif olmuyor şuan için.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.