Şimdi Ara

Amazon İkinci El Satış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
978
Cevap
205
Favori
184.959
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu hayırlı olsunları bırakın da konu amacına uygun kullanılsın.
  • Senceru kullanıcısına yanıt
    Sipariş özetinizi görelim. Çok daha uyguna satıldı bu kahve makinesi.



    Birde şu Türkiye'de şu fiyat olayını bırakalım. Bu yüzden zaten Amazon'dan alışveriş yapıyoruz.
  • Burasi ticaret segil yardimlasma konusu.



    Murat bey size onerim urun satan kisiler amazondan aldiklari urunun satin alis fiyatinin ss'ini alsinlar.
  • SATILDI ve ALINDI mesajlarını içeren ilanları bir süre sonra silmeye ne dersiniz ? çünkü orada durmasına gerek yok artık boşa yer kaplamasın konu da şişmesin, katılımınızı mesaja artı vererek veya görüşlerinizi PM ile atmanız rica olunur, ben tamamen genelin görmek istediklerini yansıtmaya çalışıyorum yani siz ne isterseniz o.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Senceru kullanıcısına yanıt
    Satarsin ama.bu konuda degil. Ikinci el bolumunde.

    Bu konuda kar koymadan satiliyor.
  • Senceru kullanıcısına yanıt
    Baya uyanıkmışsınız.
  • Bu alınık mesajları bir tek bana mı saçma geliyor? Satan varsa ilan verir, aradığın şey ise sende talip olursun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TzisTa -- 29 Haziran 2017; 22:5:59 >
  • Amazon linki vermek size kalmış bir şeydir, konu sahibinin bununla bir alakası yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 27 Kasım 2017; 17:20:24 >



  • DİKKAT : Bu konunun en büyük olayı alıcılar ve satıcılar mesajını konuya bırakır ve bekler ondan sonraki bütün konuşmalar ilgililer arasında PM ile olmalıdır, burasını vitrin gibi düşünün her aklımıza geleni yazabileceğimiz sohbet konusu değil, konunun iyiliği için böyle olması gerekmekte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: congenial_boy

    Bu mesaj silindi.
    Öncelikle burada kimse kimseyi elinde patlamış ürünlerden kurtarmıyor. Sen ürünü iade etmek istediğinde Amazon zaten kargo ücretlerini karşılayarak geri alıyor.

    Buradaki mantık tek taraflı kazanç ya da lütuf değil, karşılıklı kazan-kazan. Satan adam hem iade teferruatı ile uğraşmamış oluyor hem de lojistik ücretleri ile Amazon'u zarar ettirmeyerek Amazon'un Tr operasyon ayağını olabildiğince uzun ömürlü tutmaya çalışıyor uzun vadede

    Alım yapan adam da ürünün satıldığı dönemdeki indirimini kaçırmışsa bu fırsat kendisine geri dönüyor. İndirim söz konusu değil ve fiyat aynı ise, yakın lokasyonlarda ürünü görerek elden almış oluyor, uzaksa da sadece ülke içi kargo süreci ve ücreti giriyor işin içine, burada da alım yapan tercihini yapacak. Hem bekleme süresi azalıyor, hem gümrük, yetki belgesi vs teferruat ortadan kalkıyor. Uzun vadede de Amazon'u bir iadeden kurtararak yukarıdaki gibi o ürün ve komple Amazon'un tr gönderim ömrümü uzatıyor bu tavır.

    Şimdi adam ücretsiz kargo ile ürünü almış 50 euroya. Türk lirası ile 200 lira. Zararını sıfırlamak için aynı fiyata satıyor, almak isteyen sensin kargoyu tabi ki sen karşılayacaksın. Yani adama, kargoyu da sen öde 20 lira zararla bana ürünü sat deme hakkını nasıl buluyorsun kendinde gerçekten şaşırtıcı. Alan olmaz, gider son çare iade eder veya iade etmek yerine kargoyu karşılamaya razı olur. Ama sanki hakmış gibi bunu sen dayatamazsın

    Başka bir konu Ramazan kodu. Şimdi bu kod 1 defa kullanılıyor. Örneğin ben bir sepet yaptım, 3 ürün var sepetimde. Toplam sepet tutarından 10 euro indirim almışım, ürünlerden birinin bedeni uymamış. O dönemde son ekrana geldiğim sepet tutarı üzerinden satar, indirimi diğer ürünlerde kullanmış gibi hareket ederim, ki hakkımdır. Satıcı 10 euroluk Ramazan kodunu sana hediye etmek zorunda mı? Hayır. Sen zaten muhtemelen 10 euroluk indirimi kullanmışsın, başkasının mağduriyetini kullanarak bir de başka ürün üzerinden aynı indirimden faydalanmak fırsatçılık değil de nedir?

    Yani bu kadar hebele gübele tepki göstecek, egzantrik bir olay yok ortada, sakin ol. Kimse senin istediğin şartlarda uzlaşacak diye bir kural yok, almazsın olur biter.

    not : Yazdıklarım, ürünleri indirimli fiyatınlardan alıp indirim bittikten sonra amazondaki güncel fiyatına satmaya çalışarak kar etmeye çalışanları kapsamıyor, karıştırmayalım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Ah bide şu ürünlerin güncel fiyatını koymasaniz. Tek tek alintilayip rencide mı edelim. Neyse. Mekanik klavye varsa PM atabilirsiniz


    sıkıntı gördüklerinizi bana PM atın gereğini yapalım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • xacob X kullanıcısına yanıt
    Konuda sadece amazon dan alınan ürünler belirtiliyor.

    Aynı montu geçen yıl bende 20TL den Jack&Jones dan almıştım. Büyük ihtimalle sizde aynı aldınız, üstüne 100TL daha koyup satmaya çalışmanız da ayrı güzellik tabi.
  • Al benden de o kadar. Birkaç ihtiyacım var ama fiyatlar normal alacağım fiyatla aynı olduktan sonra neden kendi hesabımdan almak varken buradaki tüccarlardan alayım? Belli ki konuyu 2.el ilanlarının uzantısı olarak görüyor bu kişiler.



    Bir de konuda mesajlara standart gelmesi lazım. [ALINIK] Oyuncu kulaklığı 100-200 gibi bir şey olsa fena olmaz. Veya konu ikiye bölünüp ALINIK ilanları ve satılık ilanları ayrı olabilir. Şu anda bayağı karışık.

    Ayrıca ALINIK 2K 90Hz veya üzeri tercihen sıfır monitör.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 18 Haziran 2017; 23:35:19 >
  • bence yapılan paylaşımlar faturasıyla birlikte yapılmalı. Örnek olarak bi saat satılıyosa saatin linki ve faturası buraya koyulmalı. diğerlerine ticaretçi olarak bakıyorum direk geçiyorum
  • Eğer bu başlıkta Amazon dışı ürün satışı tespit edilirse uzaklaştırma verilecektir, bilginize...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • MustafaNamik kullanıcısına yanıt
    Herkes kim istiyorsa istediği ürünü,istediği fiyata satabilir,buna karışamayız,ama burada satmamalı satmak istiyorsa dilediği yerde dilediği fiyattan satabilirler burası AMAZON İKİNCİ EL ALIM SATIM, YARDIMLAŞMA KONUSU..........
  • Arkadaşlar konu düzenlendi, görüşüldü, karara bağlandı tekrar okumanızda fayda var.

    Bu arada benim için fark eden hiçbir şey yok ben sanki bundan pay mı alıyorum ? insanlar neyi görmek istiyorsa onu yansıtıyorum beni zerre alakadar eden durum değil bunu bir anlayalım önce. Benim amacım hem Amazona (dolaylı olarak hepimize) hem de insanlara fayda sağlamak, işleri kolaylaştırmak.
  • HATIRLATMA

    -İkinci el ilanı atıp hadi buraya bakın, dükkanıma bakın vs. tarzı paylaşımlar yasaktır.

    -Hesabı kullandırma, çek, kupon vb. paylaşımlar yasaktır

    -Fiyat yazmamak ve yuvarlak cümleler kurmak asla yoktur, mesajınız gereken bilgileri net bir şekilde içermelidir.

    -Satan kişi ürünü sattığı zaman mesajını SATILDI, ürün arayan kişi aradığını bulduğu zaman ALINDI şeklinde düzeltmelidir.
  • Senceru kullanıcısına yanıt
    Bir üstteki arkadaşın söylediklerinin aynısını söyleyecektim.
  • Arkadaşlar her fırsatta aynı şeyler sürekli tekrar edilmesin Lütfen rica ediyorum sıkıntısı olan birbirine PM atsın veya bana bildirsin aynı şekilde çok fahiş satış yapanları da şikayet edin veya bana bildirin gereken yapılır. (ne zaman böyle bir durum oldu da ilgilenilmedi ?)

    Bakın bazı arkadaşlar olayı kavramış ne kadar sade bir şekilde meramını dile getiriyor ve başka mesaj atmıyor biraz duyarlı olalım forumu daha iyi kullanalım ilk sayfadaki bilgileri boşuna yazmıyoruz.

    Herkesi mutlu etmek asla mümkün değil olmayacak ta, ben burada üst forumla da görüşüp aynı zamanda genelin istediklerini maksimum bir şekilde kesiştirmeye çalışıyorum bana yardımcı olun, sonucunda hepimiz fayda göreceğiz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.