Şimdi Ara

Giyotin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, aşağıdakine benzer bir giyotine ihtiyacım var. Doğru düzgün olanları bayağı tuzluya kaçıyor, kendim yapayım dedim ama bu giyotinlerin alt ve üst bıçakları nerede satılır? Bilenler yardımcı olursa sevinirim.

    Giyotin



  • Merhaba
    Bıçağın kesme hareketini yapan hareketli kısmını ve kesme hareketini karşılayan sabit tarafını sağlam bir rijitlikte yaparsanız, sert metali bu kısımlara vidalayarak bıçağınızı elde edersiniz.

    Yukarıdan aşşağı inen kol sağlam olucak, kesici metal de bu kola vidalanacak. Kesici bıçağı hem destekli hem vidalı yapabilseniz daha iyi.

    Mesela falçata bıçağı gibi. Ama daha kalın. Bunu siz vidalıyacaksınız. Hava çeliği ya da kalıp çelikleri gibi bir malzemeden lama şeklinde yani şerit gibi istediğiniz boyda kestireceksiniz. Malzemenize göre su vermeniz yani ısıl işlem yapmanız gerekecektir ama vida deliklerini açtıktan sonra.

    Kesmenin yapıldığı kısım stratejik önemdedir, gerisi kolay.

    Bıçağın kesme açısı çok önemli. Hazırlarından bu açıyı tespit edin. Ve de yukarıdan aşşağı inen bıçağın kestiği malzemeyi araya almaması yani eksenel hareket etmemesi yani keserken boşluk yapmaması gerekir.
    Köşebentle nasıl olur diye aklıma geldi. Hazır satılanların geometrisini taklit edebilirsiniz.Ve de ne kesiceksiniz?




  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Giyotini yapmaktaki amacım baskı devre kartlarını istediğim ölçüde, düzgünce, milimetrik olarak kesebilmek. Hazır kağıt giyotinleri bile kesebilir belki ama ekonomik olanların bıçakları ne kadar dayanır, bilenir mi değişir mi bilinmez. Aslında bunun için v-cut yöntemini kullanıyorlar ama onu yapmak daha zor.



    Bu giyotinlerde bıçağın ayrıca eşi de aşağıda sabit oluyor. O yüzden ikisini birden hazır olmayı düşünüyorum. Yoksa sırf bıçakları yapmak geri kalanından daha meşakkatli olacak gibi.



    Giyotin




  • Kağıt giyotinlerinin bozulduğunu duymuştum. Sac kesen tip bi alet var o uygundur. Yalnız giyotin pek ismen uygun gelmedi.

    Siz uygun aletin geometrisini direk taklit edebilirsiniz. Ya mağazdan ya kullanan birisinden ya da forumlardan teknik detaylara ulaşıp yapabilirsiniz.

    Bıçağı yapmak neden zor? Uygun malzeme kilo işi çelikçiden alınırsa hiç işlemeden kullanılır belki.
    Bu kesme işleminde bıçağın dışa açılması sorun oluyor. Bunu önlemek için bıçağın tuucusu sağlam olmalı. Yani rijit. Ve ya bıçak aşşağı inerken aşşşağıdaki kanala geçer ve bu alt kanal bıçağın dışa kaçmasını önlemiş olur. Yani bıçak yukarıdan aşşağı inerken alt kısımda ancak bıçak kalınlığında olan kanala gömülür ve hep sabit pozisyonda kalır. Ancak kesimin diğer tarafındaki malzeme bıçağa takılma sorunu var.

    Aklıma rulet gibi keserek ilerleyen tekerlek de geldi. Fantezik iş..

    Sac kesen tip aletin minyatürünü yapıp kurtulabilirsiniz. Esnemeyen rijit hareketli kısma gayet sert metalden bıçak yapın.
    Bi de su ile kesme, testere ile kesme fantezisi var. Ama benim aklıma yatan plaketi iki tarafından derince çizip kırmak. Kırmak için derince çizilen çizgi boyunca sıkıştıracak bi mekanizma yapılabilir.
    Eğer hadi hadi çok iş yapıyorsanız alın bi sac kesme makinası, ufağından




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.