Şimdi Ara

Nvidia’dan AMD’ye cevap gecikmedi: Yenilenmiş GeForce GTX 1080 ve 1060

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nvidia’dan AMD’ye cevap gecikmedi: Yenilenmiş GeForce GTX 1080 ve 1060


    Havaların ısınması ile birlikte ekran kartı pazarında yoğun bir rekabetin yaşanmaya başladığına şahit olduk. AMD’nin yenilenmiş Polaris mimarisini temel alan Radeon RX 500 serisinin ardından Nvidia da Pascal mimarisini yenileyerek piyasaya sürdü.


     


    Nvidia’nın yenilenmiş ekran kartları GTX 1080 ve GTX 1060 olarak sıralanıyor. Nvidia’nın diğer kartlara göre daha fazla ilgi gören bu iki kartı yeniden elden geçirmesi anlamlı. Ayrıca fiyatların bir miktar da aşağı çekilmesi asıl vurucu taraf olacak gibi gözüküyor.


     


    Nvidia yeni ekran kartlarında belleği biraz hızlandırarak bant genişliğini arttırmış. Böylece eskisinden daha iyi iki yeni kart ortaya çıkmış. Bunun haricinde ekran kartlarının çekirdek değerlerinde herhangi bir değişiklik olmamış.


     


    GeForce GTX 1080


     


    GP104 grafik birimini temel alan ekran kartı 2560 CUDA çekirdeği barındırıyor. 1.6GHz taban hızı olan ekran kartı 1.7GHz seviyesine çıkabiliyor. 16nm FinFET süreci sayesinde ekran kartı 2.1GHz seviyelerine kadar da hız aşırtılabiliyor.


     


    Ayrıca Bkz.AMD Radeon RX 480 ekran kartları Radeon RX 580’e dönüşüyor

    Yenilenmiş ekran kartında 11GB/s hızında çalışan bellek yer alıyor ve böylece 256-bit veri yolu ile bant genişliği 320GB/s seviyesinden 352GB/s seviyesine yükseliyor. Fiyat olarak ise 499$ bandı belirlenmiş. Geçen yılın kartını biraz pahalı bulanlar için yenilenmiş GTX 1080 biraz daha avantajlı duruma geçiyor. Ekran kartı 11Gbps GTX 1080 ismiyle pazarlanacak.


     


    GeForce GTX 1060


     


    GP106 çekirdeğini temel alan yenilenmiş GTX 1060 ekran kartı da eskiye göre hızlanmış bellek ile geliyor. 8GB/s bellek hızı 9GB/s seviyesine çıkıyor ve bant genişliği de 192GB/s’den 216GB/s’e yükseliyor.


     


    Fiyat tarafında da değişiklik söz konusu zira yeni ekran kartı 299$ seviyesinden alıcı bulacak. Böylece doğrudan Radeon RX 580 ekran kartının karşısına çıkıyor. Her iki ekran kartı da benzer fiyatlara sahip olacağından AMD biraz zorlanabilir. Yeni ekran kartı 9Gbps GTX 1060 isimlendirmesiyle pazarlanacak.


     


    Görüldüğü üzere AMD ve Nvidia bu yıl tüm segmentlerde mücadele etmeye kararlı. Nvidia art arda GTX 1080 Ti, Titan Xp ekran kartlarını piyasaya sürerken AMD de Vega mimarisi ile şov yapmaya hazırlanıyor. Son sözü ise Nvidia söyleyecek zira yeni Volta mimarisinin yıl sonunda tanıtılması bekleniyor. 


     







  • İşte böyle kıran kırana rekabet edin ki biz de ucuz ekran kartı satın alabilelim. Şimdi sıra da Vega'yla 1070-1080'nin fiyatını iyice indirmeye geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 21 Nisan 2017; 16:19:5 >
  • rekabet şimdiden meyvelerini vermeye başladı

  • gtx 1060 da tam incelemeyi görmek lazım tdp değerleri rx 580 de çok yükselmiş o yüzden bu gtx 1060 rx 580 nin canını yakabilir ama tabiki amd olmasa bunlar revize falan etmezdi bu kartları rekabetin gözünü seveyim.
  • Yenilemelerine gerek yoktu aslında.480 in oc edilmiş halini amd yeni kart diye satacaktı . Bu halleri ile bile rakipleri yoktu . İyice domine etmek istiyor nvidia pazarı galiba . Tabi fiyat düşüşüne kimse hayır demez :D Ah bide dolar 2 seviyelerinde olaydı...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BigEng

    Yenilemelerine gerek yoktu aslında.480 in oc edilmiş halini amd yeni kart diye satacaktı . Bu halleri ile bile rakipleri yoktu . İyice domine etmek istiyor nvidia pazarı galiba . Tabi fiyat düşüşüne kimse hayır demez :D Ah bide dolar 2 seviyelerinde olaydı...

    Amd'nin orta seviye de 6 tane kart alternatifi varken Dx 12'de bu kartlar rakiplerini ezip geçiyorken ve sadece orta seviyeyle pazar payını yükseltmişken ve daha üst seviye kozunu oynamamışken "rakipleri bile yokmuşmuş" demek talihsiz olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD'ye özendiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vega hem ucuz hem güçlü gelirse nvidia fiyatlarını iyice aşağı çeker, şu an ekran kartı almayı düşünüyordum ama biraz daha bekliyeceğim. 1080 fiyatı 700 800 düştükten önce alanlar şimdi duvarı yumrukluyorlardır :D

  • Edit.

    Vega'yı görelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mementopolis -- 21 Nisan 2017; 16:50:08 >
  • İyi iyi bunlar bize yarıyor :)

  • Çok fazla çekişme var anında birbirlerine cevap veriyorlar çok garip ve güzel

  • 1080 1070 in rakibini bana bi göstersene... Ben yenilenen modellerden bahsediyorum .

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BigEng

    1080 1070 in rakibini bana bi göstersene... Ben yenilenen modellerden bahsediyorum .

    Onlara rakip gelecek ama Nvidia'nın rakibi var, senin yorumuna bakarak söylersek eğer rakibi olmasaydı Gtx 1060'ı bu fiyata alabilirdin demi!
  • amd vega şuan önemli olan hbm2 ile neler yapabilcek
  • 1060'a 50 dolar fazladan (299) fiyat bicmeleri sacma olmus. Halihazirdaki 1060'larin effektif vram'leri 9gbps uzeri cikiyor (oc ile)



    Ayrica beklentilerimin uzerinde de bir fps artisi sagladigini soyleyebilirdim.

    https://youtu.be/WyImP-_dZrs



    Ama oc yapmak varken bu fiyata kesinlikle degmez. Ayrica ulkemizde fiyati daha da yuksek olur. Bir urunun fiyati kadar kazigi da artiyor mubarek.

    Bakalim inceleme siteleri nasil yaklasacaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 21 Nisan 2017; 17:20:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vega gelmeden çok fazla bir şey beklememek gerek. Fazla bir indirim olmaz eski kartlarda.
  • Vega vs Volta geliyor işler karışacak.Eski kartların fiyatları biraz daha düşse çok iyi olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel Nvidia'nın bu hareketi,Amd de indirime gitsin,rekabet sayesinde ucuza kart alabilelim.
  • İmi vigi ikrin kirtliri dihi tinitilmidi kii .s .s

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 Mayısta görücüye çıkar Vega kartlar,Haziran 10 satışa sunulur.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.