Şimdi Ara

Qashqai'ye rakip Opel Grandland X ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
6
Favori
37.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Qashqai'ye rakip Opel Grandland X ortaya çıktı

    Artık Fransızların bünyesinde olan Alman markası Opel, bugün yaklaşmakta olan Grandland X orta boy SUV modelini ortaya çıkardı. Mokka X ve Meriva'nın yerini alan Crossland X'in arasına katılan Opel'in yeni jenerasyon SUV serisinin üçüncü X modeli, Eylül'deki Frankfurt Otomobil Fuarı'nda ilk kez görücüye çıkacak.

     

    Grandland X'in Avrupa'da beş kişilik Renault Koleos, Volkswagen Tiguan, Seat Ateca, Ford Kuga (Escape), Nissan Qashqai ve diğer orta büyüklükteki SUV'lara rakip olması bekleniyor. Bugün Opel'in "X" ailesinin üçüncü üyesi Grandland X SUV'nin ilk net görüntüleri ve videosu yayınlandı. Araç muhtemelen Peugeot 3008'le aynı 1.6 litrelik turbo benzin, 1.6 ve 2.0 litrelik turbo dizel motor seçenekleriyle gelecek.

     

    Ayrıca Bkz.iPhone 8 paslanmaz çelik çerçeve ve dikey iSight Duo kamera ile geliyor
    Grandland X, 4477 mm uzunlluk, 1844 mm genişlik, 1636 mm yükseklik ve 2675 mm dingil mesafesiyle Mokka X ve Crossland X'den yaklaşık 200 mm daha uzun. Ayrıca beş kişilik oturma yeri ve arka koltuklar katlanarak azami 1652 litreye kadar genişleyebilen 514 litrelik bir bagaj hacmi sunuyor. Araçta dört tekerlekten çekiş söz konusu değilken, beş sürüş modu ile Opel'in Electronic Grip Control sistemine sahip olacağı belirtiliyor. Bu sistem tork dağılımını ön tekerleklere aktarabildiği gibi yol ve sürüş koşullarına göre tutunmayı da arttırıyor.

     

    Qashqai'ye rakip Opel Grandland X ortaya çıktı

    Grandland X'de standart viraj fonksiyonlu ve uzun far asistanlı adaptif LED farlar, otomatik frenlemeli ve yaya algılamalı çarpışma uyarısı, adaptif cruise control, sürücü uyku uyarı sistemi, park yardımı ve ayak hareketi (tekme) ile açılan bir 'akıllı bagaj kapısı' var. Sürücü ve ön yolcu tarafında, Opel'in tıbbi olarak onaylanmış ergonomik koltuklarının yer aldığını belirtelim. Ayrıca direksiyon simidi gibi araçtaki beş koltuk da ısıtılabiliyor. İç kısım ise merkezi dokunmatik ekran, kablosuz akıllı telefon şarjı ve Onstar bağlantı sistemi gibi teknolojilerle donatılmış.

     

    Grandland X'in 2018 başında muhtemelen 27.500 dolarlık bir fiyat etiketiyle satışa sunulması bekleniyor.

     


     



    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Qashqai'ye rakip Opel Grandland X ortaya çıktı
    Qashqai'ye rakip Opel Grandland X ortaya çıktı
    Qashqai'ye rakip Opel Grandland X ortaya çıktı
    Qashqai'ye rakip Opel Grandland X ortaya çıktı
    Qashqai'ye rakip Opel Grandland X ortaya çıktı
    Qashqai'ye rakip Opel Grandland X ortaya çıktı
    Qashqai'ye rakip Opel Grandland X ortaya çıktı







  • Bu yorumun yeri burası mı bilmiyorum. 10 yıldan fazladır sigortalı çalışıyorum. Vergim maaş daha hesabımı geçmeden her ay kesiliyor, ekstra ekmeğe, sigaraya, ona buna da vergimi paşalar gibi ödüyorum. Dürüst bir vatandaşım seve seve. Ama artık zoruma gitmeye başladı! Ailem büyüdü geniş bir araç almak istiyorum ama aylardır sadece fotoğraflara, ilanlara bakabiliyorum, 100.000TL'den aşağı yok! Neden arkadaşım? Benim memleketimde insan gibi yaşamaya, gönlümden geçen arabayı almaya neden hakkım yok! Bir çılgınlık yapıp alayım diyorum bazen, ki nereden baksan 10 yıl borcunu öderim. Yakıtı nasıl yapıcam diyorum bu seferde! Ben ciddi anlamda dürüst bir vatandaşı olduğum güzel ülkemde küskün bir şekilde yaşıyorum. Neden bu konuya yazdığıma gelince, bu aracı çok beğendim ama asla alamayacağım işte!
    3008 ön tasarımı hariç dış tasarım olarak çok başarılı. Tasarım ve estetik beğenisi elbette görecelidir ama 3008'in ön tasarımı bana fazla göz yorucu ve oyuncaklı geliyor. Ki Peugeot tasarımlarını genelde çok beğenirim.

    Grandland X'in dış tasarımı bana göre sadece 3008'den değil sınıfındaki bütün rakiplerinden daha güzel olmuş. Zaten yeni Insignia da çok başarılı olmuş. Opel dış tasarım olarak çok başarılı işler yapmaya başladı. İç tasarım açısından bence hala en güzeli tartışmasız bir şekilde 3008'de. Bunun uzun bir süre boyunca da değişebileceğini sanmıyorum. I-Cockpit olayı gerçekten mükemmel.

    PSA'nın yeni motor gamını da görmüş olduk bu haberle. 1,6 Bluehdi'lar 1,5 olmuş ve beygir güçleri artmış.(muhtemelen tork da arttı, tüketim de düştü). Aynı şekilde Puretech ve THP benzinlilerde de güç ciddi şekilde artmış. PSA motor konusunda gerçekten çok başarılı. Sadece güç açısından değil, verimlilik ve sorunsuzluk açısından da çok iyiler.

    PSA'nın en büyük sorunu hiçbir modelinde(ulaşılabilir olmayan ve gerçek bir 4x4 olmayan hibritli seçenekler hariç) 4x4 sunmaması. Bir an önce iyi bir 4x4 sistemi geliştirip ürünlerinde bu seçeneği de sunmalılar. Özellikle SUV'lerde bu gerçekten önemli. Tamam bu araçlar çoğunlukla şehirde kullanılıyor ve 4x4'e belki genelde gereksinim olmuyor. Ama kar yoğun iklimli şehirlerde, kırsalda yaşayan veya outdoor hobileri olan ciddi bir kitle de var. Ve bunlar mutlaka 4x4 ister. Ben şahsen SUV alacak olsam 4x4 mutlaka isterim. Yoksa elerim. 4x4 olmayınca bence SUV anlamsızlaşıyor. Aynı paralara çok daha konforlu, rahat ve iyi yol tutan D segment araç almak çok daha mantıklı olur. Ayrıca 4x4 sistemi geliştirdiklerinde bunu performans araçlarında kullanabilirler, gerçek bir off roader ve pick up üretme imkanları da olur.

    Son olarak Opel'in PSA çatısı altında çok daha iyi noktalara geleceğine eminim.
  • Tekme ile açılan Ayak hareketiyle dense daha iyi olurmuş

    Dış tasarım güzelde iç tasarım biraz farklı olmasını beklerdim.
  • güzel olmuş da,

    artık yeni moda belli.

    yeni çıkan c/d sınıfı aracını ön arka harmanla, yükselt, kaslı hale getir, alsana suv. iç tasarımları nerdeyse değiştirmiyolar direkt aynı sunuyolar zaten.

    kötü demiyorum hepsi zaten yeni güzel araçlar ama insan biraz farklılık arıyor.

    yeni tiguan aynı, ateca aynı, kodiaq aynı, bu da aynı olmuş.
  • tipi kesin berbattır diye laf etmeye gelmiştim, güzel olmuş gidiyorum
  • voovv
  • çok güzel olmuş canlı bir araç olmuş tiguan ateca kodiaq çok sıkıcı duruyordu bu hareketli bir tasarıma sahip.
  • Şu yan sinyalleri aynaya koymama inadına anlam veremiyorum
  • Ön ızgarası kötü olmuş
  • qashqaiden çok daha iyi tasarımı var ben hem içi hem de dış olarak
    opel modelleri fazla iyi olmaya başladı bakınız astra k yeni insignia
  • farklı olarak ne bekliyorsunuz ki ? aynı segmentin, aynı platformunun yükseği işte.

    çok şık olmuş
  • Çok şık olmuş 3008 C-HR ve bu diğer rakiplerinden daha şık tiguan ateca kodiaq qq kuga kalas gibi tasarımlara sahip.
  • crossland X Türkiyeye güzel bir fiyattan gelirse ben J kasa astramdan vazgeçerim gayet güzel görünüyor
  • Tasarımı güzel olmuş ama halk olarak illa başka arabaya benzetme hastalığımız olduğu için arkası Kia Sportage olmuş diyip gidiyorum

    Qashqai'ye rakip Opel Grandland X ortaya çıktı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmedaltair -- 19 Nisan 2017; 16:2:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Opel Grandland X in kendisi güzel ama fiyatı pahalı olur.

  • Tip olarak artık hiçbir marka yenilik vaadi etmiyor. İç hacmi inşallah bir Pejo ayarında olur, yoksa Opel'in​ eski imajı düşmeye başlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilindik suv tipi işte

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiyat konusunda crv ile kapışır gibi gözüküyo
    gerçi bunun için de bonzai içip alacaklar çıkacaktır mutlaka



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maligezgin -- 19 Nisan 2017; 16:29:46 >
  • opel`in satisi iyi oldu, GM avrupa pazarini eskisi kadar onemsemiyordu. ama PSA gurubuda umarim uvey evlat muamelesi yapmaz.

  • 200 mm : 20cm yapar epey büyük fark...

  • Hormonlu astra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.