Şimdi Ara

Intel i5 7600 mü Ryzen 5 1600 mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
4.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkangelevo

    R5 1600 ü kıyaslayacağın işlemci i7 6700K hatta i7 7700K

    i7 7700k az olmuş i7 6950X demeliydiniz bence
  • R5 1600 ü kıyaslayacağın işlemci i7 6700K hatta i7 7700K
  • Yıl olmış 2017 bu saaten sonra 4/4 çekirdekli işlemcilere para verilmez.
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece yüksek performansa almakla bayağı bir verim almış bulunmaktayım OC ayarı daha yapamadım eminim daha da iyisini verir
  • byshakram B kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkürler.



    Kuçuk ama etkili trickler olabilir. Buna benzer deneyimleriniz olursa paylaşırsanız kullanıcılar açısından yol gösterici olacaktır.



    Etkili olmasını beklediğimiz işlemciler ve oyun konusunda etkili olduğunu bildiğimiz intel işlemciler var. En önemli şey öncelikli olarak stabilite. Bu açıdan stabil fakat duşuk veya yuksek fps durumları kullanıcıların tercihine kalan bi şey.



    Bi kişi ben intelden şaşmam diyorsa mutlaka olumsuz ancak belki de küçük bi müdahale ile hal edilebilecek bi şeyle karşılaştığından bu kanaat oluşmuştur.



    Bunların tespiti bakımından şu an siz onumuzu açıp tercihleri belirleyecek kullanıcılarsınız.



    Sizin deneyimleriniz şu aşamada belirleyici olacaktır. İlerleyen safhada stabil zen oluşacaktır ancak erken tercihini amd den yana kullanan veya kullanmak isteyen kullanıcıların gerçekçi olmayan sorunlara takılmaması adına şu an oldukça önemli bi sureç.



    Değerli bilgileriniz için size ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim.



    Saygılarımla




  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz1122

    Ben olsam hiç düşünmeden ryzen 5 1600 alırdım

    -performansa göre düşük tdp
    -6 çekirdek (12 smt)
    -16MB önbellek (i5 7600->6MB)
    -2020 ye kadar garanti am4 platformu
    -harika çoklu program işleme performansı
    -gayet güzel oyun performansı ( güngeçtikçe de artacak. ryzen serisi sayesinde piyasada hiç olmadığı kadar 6-8 çekirdekli işlemci olacak. sıkıntılı fx serisinin aksine hiçbir oyun üreticisi artık bunu gözardı edemez yoksa hızlıca pazar payı kaybeder. yeni çıkan oyunlarda yoğun 6-8 çekirdek kullanımını görmeye hazır olmalı herkez)
    -am4 sayesinde upgrade istediğinde 3-4 yıl sonra ikinci el bir 1800x/1700x takarsın yoluna devam edersin. üstelik 1600 ü hala iyi bir fiyata satabilirisin muhtemelen (4 çekirdekli i5 in aksine).

    bunlar benim kişisel görüşlerim elbette. 1600 ü alırsın şansına nadir bir sorun vs yaşarsın bilemem. küfretme o zaman lütfen :)

    Gün geçtikçe pek değişeceğine ihtimal vermiyorum.Fx serisi için de öyle deniyordu.Bol bol gereksiz çekirdekten başka bir şey değildi.

    Fakat ryzen öyle değil.Şu halinin üstüne çok bir şey koymasa bile gayet iyi performans veriyor.Eski tırt çekirdekli fxler gibi değil.O yüzden kesinlikle r5 1600 diyorum ben de.




  • bilgilendirme için ekstra teşekkürler.

    ramler hayırlı olsun. test tablolarını takip etme imkanınız oldu ise yüksek mhz li ramlerin mutlaka olumlu bi etkisi olduğu söylenmekte ve görülmekte. yerine göre 7700k ya rakip olan 3.00 ghz lik 1700 ler var.

    ramleri 3200 mhz de kullandığınız zaman ekstra bi verim alacağınız söyleyebilirim.

    sizdeki artış dikkat çekici olmuş.

    dırt taki bariz ancak grw de %15 gibi bi farka neden olmuş ki bu sırf ramle (2933 mhz ) olan bi artış. witcher 3 de amd zaten iyi o yüzden sırf perf. artışı yaşamanız bile bence yeterli.

    verilere göre o.c olayına girmenizi gerektirecek bi sıkıntı yaşamanız pek olası değil gibi.

    bu yüzden bios güncellemelerini beklemeniz ve 3200 mhz nin getireceği ekstra perf. gözlemlemeniz daha yerinde olacaktır. bios güncellemeleri ile 3200 daha stabil ve verimli olur.

    saygılarımla...

    düzenleme

    cpu kullanım oranı düşmüş gpu kullanım artmış. bu bence oldukça manidar bi durum. cpuyuda optimize etmiş bi sonuç oluşmuşa benziyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 18 Nisan 2017; 14:39:29 >




  • i5 7500 sahibiyim, aldığım zamanlar Ryzen yoktu, şimdiki düşüncemle kesinlikle R5 1600 alırdım.
  • Testlerde birbirlerine artı yada eksi bölümleri azda olsa var fakat ben Ryzen %5-10 daha kötü performanslı olsaydı Intel'e göre yinede Ryzen tercih ederdim çünkü uzun süre aynı soket desteği üzerinden çıkacak Ryzen serisi ve daha oturmuş bir platform değil, daha stabil olacağına inanıyorum. Intel şimdiden yeni serileri için yeni soket işlemcilerini duyurdu, bu kullanıcılar için büyük bir eksi olduğu gibi yüksek core/thread durumunun ileriye yönelik daha önemli olacağını düşünüyorum. Geçmişte yaşamıştık bu durumları, yine yaşayacağız.
  • ryzen 1600
  • Daha nasıl kararsız kalıyorsunuz arkadaş aynı fiyatta 4 çekirdekli işlemciyle 12 iş parçacıklı işlemci var al gitsin Ryzen'i 50 tane inceleme paylaşıldı bu kadar mı tembelsiniz anlamıyorum ki.
  • Ryzen 5 te karar kıldım. Teşekkürler.
  • GöKHaN 35 kullanıcısına yanıt
    Ryzen R5 iyi bir seçim. Hayırlı olsun.






  • Ramler geldi dayanamayıp eve geldim denemek için. 2933 üzerinde çalıştıramadım malesef. Çok da zorlamak istemiyorum oc işlerinden çok anlamadığım için. Muhtemelen mayıs ayında çıkacak Bioslar ile 3200mhzi görecek.

    Dirt Rally dün akşamki denememde pencere modunda çalışıyordu. Bugün normal çalıştı fark büyük onun bir nebze etkisi vardır. 2133mhz ve 2933mhz farkı Dirt Rally


    2133mhz ve 2933mhz farkı Ghost Recon Wildlands

    Witcher 3de fark göremedim desem yeridir. Belki 3-5fps farketmiştir.

    CPU-Z sonuç kaydı dökümühttp://valid.x86.fr/e9x8g2
    Ramler 14-14-14-34 olarak çalışmakta 2933mhz de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 18 Nisan 2017; 14:8:53 >




  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Hem teşekkür hem Rica ederim. Gigabyte forumlarını biraz kurcalayınca öğrendim ki F5 nolu bios 3200mhz'e çıkılıyormuş ama sıcaklıklar düzgün görünmüyormuş bu sürümle. Son sürüm F6 son bios ile 2933 üzerine çıkılmıyormuş ama sıcaklıklar düzgün görünüyormuş. Yani gelecek olan F7 biosu ile tüm sorunlar muhtemelen çözülecektir.
    2133mhz ramlere göre ekran kartı kullanım oranı da artmış görünüyor. Bu da fpsye olumlu etki ediyor. Akşam GTA V ve Hitman için de deneme yaparım.
    Emanet rami geri verdim haliyle ramlerim gelince. Bundan sonraki testler 2933mhz ile olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ömürcan

    Selamlar, elimde 4000 lira butce var. Yeni bir sistem toplamak istiyorum. Sizce bu islemcilerin gelecegi var mi? (Bios updatelerle vs.) Kesinlikle almalisin diyorsaniz istedigin siteden bilgisayar toplayabilir misiniz? Ssd, ekran karti elimde var. Onlari eklemenize gerek yok.





    Simdiden tesekkurler

    Hocam gün geçtikçe gelişme sağlanıyor, henüz işlemciler yeni tabii ki bazı sorunları olacak ancak hepsi yavaş yavaş halloluyor. Bence 4bin liraya çok güzel bir Ryzen sistem kurulabilir ki zaten sizde ekran kartı ve SSD de varmış. R7 bir işlemci alıp üst düzey performans alabilirsiniz.
  • Cumartesi gününe pc toplayacağım fakat işlemci konusunda kararsızım. Sizin düşünceleriniz neler bu iki işlemci arasında. Oyun ve uzun ömürlü olması benim için önemli.



  • GöKHaN 35 kullanıcısına yanıt
    Vallahi üstadım aksi bir karar vermeyecek kadar tecrübelisin :) İyi yapmışsın hayırlı olsun
  • İ5 6500 sahibi olarak hiç düşünmeden ryzen 5 toplardım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.