Şimdi Ara

Kiracı tahliyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
13
Favori
31.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ihtarname ile uğraşırsanız daha fazla süre kaybedersiniz. en hızlısı ve temizi üstadın dediği gibi icra takibi yoludur.sözleşme fotokopisi ile icra dairesinden örnek no 13 ile icra takibi yapacaksınız. internete örnek no :13 ödeme emri yazın çıkar. onu doldurun ve kiracının kayıtlı olduğu ilçenin bağlı bulunduğu adliyeye gidin. tevziden takibi tevzi ettirmeniz lazım eğer birden fazla icra dairesi var ise adliyede. tevziden söyledikleri icra dairesine gidip icra müdüründen takibiniz için görüldü alın. sonra dairede esaslara bakan icra memuruna takibi kayda girdirin. ödeme emri kiracıya tebliğ olduktan sonra 1 ay içinde ödeme yapabilir. eğer yapmazsa tahliye talebiniz geçerli hale gelecek ve tahliye davası açacaksınız. davada tahmini 6 ay - 1 sene içinde sonuçlanır. bunun sonrasında verilen kararıda icra dairesinden işleme koyup tahliye yapabilirsiniz. tabi bu süreçlerde kiracınızda masraf ödememek vs için çıkabilir. birikmiş bütün kiraları ve varsa aidat ve giderleri (sizin ödemiş olduğunuz) istemeyi unutmayın. bu süreci işletmek zor diye düşünüyorsanız meslekte yeni olan avukat meslektaşlarım sadece masraflar ve karşı taraftan alabilecekleri vekalet ücreti karşılığı dosyaya bakabilirler.gerçi vekalet ücretinin karşı taraftan tahsilide zor göründüğü için bu ihtimalide zor görüyorum. lakin cüzi bir ücret karşılığı işinizi takip etmek isteyenler olacaktır.




  • Hocam hukuk sistemi bitmiş kiracı kira vermiyor git derse hakkını hukuk yolunda arasan 1 sene sürüyor sonuçta hiç birsey alamıyorsun emlakci ve internet yoluyla kiraya ev filan verilmez bu devirde benim canımı yaktı bir kiraci zor çıkardım bide cebimden para verdim sırf evden çıksın diye ama yaşadığım maddi manevi bıkkınlık tarif edilmiyor ev boş kalsın daha iyi yada çok tanıdık biri vesile veya kefil olursa o şekilde verilmesi gerekiyor özellikle emlakcılara güvenmeyin bir komisyon almak için her onune geleni veriyorlar

    Ülkede kira sözleşmelerinde açığı istismar eden kiraci görünümlü hırsızlar var hukuksal olarak ev sahiplerini zor durumda bırakıyor kiraciyi çıkarmak için cebinden kiraciya para vermek zorunda kalıyorsun çok dikkatli olmak gerekiyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baaburcan -- 28 Mayıs 2021; 13:43:2 >
  • Beyler merhaba
    Bir kiracım var ve 5 aydır kirasını ödemiyor.
    Esasen ödeyeceğe de benzemiyor
    Eğer ödeme gücün yok ise evden çık ücrette istemiyorum diyorum.
    Ama başka mahalleye de geçmeye niyeti yok.
    Esasen tembel biri.
    Yarından sonra noter'den ihtarname vermeyi planlıyorum.
    Sağlam bir sözleşmemiz mevcut
    Tahliye için net yapmam gerekenler puf noktalar,
    En kısa sürede nasıl çıkarabilirim.
    Ve tahliyede alacak icra yolu ile mi alınıyor yoksa ayrıyetten icra'ya mı veriliyor.gerçi parasında değilim ama kısa sürede oluyorsa aynı anda olmasında fayda var
    Bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?
    Şimdiden teşekkür ederim



  • quote:

    Orijinalden alıntı: selvetarm

    ihtarname ile uğraşırsanız daha fazla süre kaybedersiniz. en hızlısı ve temizi üstadın dediği gibi icra takibi yoludur.sözleşme fotokopisi ile icra dairesinden örnek no 13 ile icra takibi yapacaksınız. internete örnek no :13 ödeme emri yazın çıkar. onu doldurun ve kiracının kayıtlı olduğu ilçenin bağlı bulunduğu adliyeye gidin. tevziden takibi tevzi ettirmeniz lazım eğer birden fazla icra dairesi var ise adliyede. tevziden söyledikleri icra dairesine gidip icra müdüründen takibiniz için görüldü alın. sonra dairede esaslara bakan icra memuruna takibi kayda girdirin. ödeme emri kiracıya tebliğ olduktan sonra 1 ay içinde ödeme yapabilir. eğer yapmazsa tahliye talebiniz geçerli hale gelecek ve tahliye davası açacaksınız. davada tahmini 6 ay - 1 sene içinde sonuçlanır. bunun sonrasında verilen kararıda icra dairesinden işleme koyup tahliye yapabilirsiniz. tabi bu süreçlerde kiracınızda masraf ödememek vs için çıkabilir. birikmiş bütün kiraları ve varsa aidat ve giderleri (sizin ödemiş olduğunuz) istemeyi unutmayın. bu süreci işletmek zor diye düşünüyorsanız meslekte yeni olan avukat meslektaşlarım sadece masraflar ve karşı taraftan alabilecekleri vekalet ücreti karşılığı dosyaya bakabilirler.gerçi vekalet ücretinin karşı taraftan tahsilide zor göründüğü için bu ihtimalide zor görüyorum. lakin cüzi bir ücret karşılığı işinizi takip etmek isteyenler olacaktır.

    soruyu soran arkadaş nerede yaşıyor bilmiyorum ama küçük yerlerde 2 ay gibi bir sürede icra hukuk mahkemeleri duruşma gününü veriyor. evrak eksiği de olmazsa 3 ayda tahliyesi mümkün olabilir. Tabi hem icraya hem de mahkeme kalemine de bağlı bazı şeyler. Ayrıca vatandaşın şahsen takip etmesi zor bir prosedürü var. ben yine de bir avukat ile işi takip etmesini öneririm, hak kaybı yaşamaması açısından




  • wolf_HKN kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkurler . Valla bu kiracılar başa bela bir daha evim çürümeye yüz tutsa dahi kiraya vermeyeceğim. Yasalardaki açıkları kullanıp çok güzel suistimal ediyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ben sero

    Merhaba hocam

    Bende kiracıyım. Ev sahibi eve ben geçecem diyor. Boşaltmam için noterden tebligat gönderdi. Durumu sizinkine çok benziyor. Ben kiralarımı düzgün ödüyorum sadece bir ay vermedim onuda verecem. Şimdi ev sahibi tahliye davası açsa kaç ay sürer ve nasıl sonuçlanır dava? Kira, aidat borcum yok zaten. Bu sürede tahliye davasını kaybedersem avukatlık masraflarını ödermiyim. Yine kaybedersem vatandaş evi başkasına kiraya verirse nasıl br yol izlemem gerekli?

    Alıntıları Göster

    Arkadaşım, ev sahibi size çıkmanız içinde süre verdiyse niye çıkmazsınız. Benim başında da böyle bir bela var. Sözleşmenin bitmesine 10 ay varken söyledim çıkmıyor. Ne yapalım zorluk mu çıkartalım.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sayerlack

    Arkadaşım, ev sahibi size çıkmanız içinde süre verdiyse niye çıkmazsınız. Benim başında da böyle bir bela var. Sözleşmenin bitmesine 10 ay varken söyledim çıkmıyor. Ne yapalım zorluk mu çıkartalım.



    Alıntıları Göster
    Sanane
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ben sero

    Sanane

    Alıntıları Göster

    Servet düşmanı. Senin gibilerin zihniyetleri yüzünden bir adım gidemiyoruz. İnsanlara maddi manevi zarar vermekten zevk alıyorsunuz.

  • tahliye talepli icra takibi yapın. ihtara yapacağınız masrafla takibi yapmış olursunuz. böylece hem alacağınızı hem de tahliye talebinizi işleme koymuş olursunuz
  • Evet beyler ilk mahkemede 2 gun once tahliye verildi.gerekceli kararın yazılmasıni bekliyorum.cıkar çıkmaz icra müdürlüğüne tebliğ edip aps ile gonderecegin.

    10 gün itiraz veya ödeme olmaz ise tahliye hakki için icra müdürlüğünfen tekrar gün alacağım.

    Acaba tahliye masrafı ne kadar olur.

    Yediemin depo,nakliye l,cilingir ben mi ayarlıyorum yoksa standart bir ücret icra müdürlüğune odeyip onlar mı ayarlıyor.

    Ne kadar tutar ortalama.yardimlariniz için tesekkur ederim
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    Ben bi kalp krizi gecirip geleyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: güneyizmir

    Evi satın aldığım adamın üzerine abonelikler adam sildirmemiş bizde kiracıda zannediyorduk.

    Kiracının ödeyeceğini düşünmüyoruz.

    Su şirketi de belirli süreden sonra icraya veriyor.

    Fatura da eski ev sahibinin üzerine olduğu için o sıkıştırıyor.odeme olmazsa o güme gidiyor.

    Oyle bi durum var anlıyacağın.

    Yeni abonelik almak için de borcun da ödenmesi lazım.

    Ben evi kiraya vermeyi planlamıyorum ama bu süreç nasıl işler acaba ?

    zaman geçmiş herhalde suyu bağlatmışsındır ancak yine de yazayım. bu mümkün değil, su şirketindeki memur işini savsaklamış yapmamış. 2010 yılında bu başıma geldi kadıköyde ev aldım, evi tadilat yaptık, uğraştık vs 3 ay eve taşındım gideyim elektrik su gaz bağlatayım dedim.

    elektriğe gittim o zamanın parasıyla 3500 tlye yakın bir borcu varmış bir polo 20bin tlydi öyle söyleyeyim, eski ev sahbi ve kiracısından, elektrikte sıra bekle bekle uğraş oturtmuşlar nemrut memurları olmaz bağlamam diyor. o zaman bu kadar da değil internet işleri, hukuk vs konusunda google mugıl kurcaladım neyse buldum, zaten eski borç yeni sahibe geçmez, geçemez, başkasının borcudur o. neyse son kez gittim elektrik idaresine, yine olmaz dediler.

    bakın dedim hakkınızda görevi ihmalden suç duyurusunda bulunacağım paçası tutuştu eşşek gibi yaptı işlemi. yani özetle başkasının borcu sizi bağlamaz. şerefsiz herif beni 4-5 kere götürttü oraya... aslında uğraşıp ceza almasını sağlamak vardı ki ibreti alem olsun ama uğraşmadık.




  • Dostum merhaba uzun süredir girmiyordum

    Mail ile bildirim de gelmedi.yeni gördüm.

    Öncelikle icra müdürlügünden teblig yaptırman gerekli

    Örnek dilekçelerle.avukat ile filan uğraşma

    Ama param var uğraşmıyacam diyorsan güzel rahatlık ver yapsın.

    Şöyle bir durum var kiracı 3 ay iken ödemiyor ise ödeyemez ödemez sonra da durabildiği kadar durur çeker gider.3 aydan fazla tolerans tanıma.

    Senin yapabileceğin de bişey yok malesef.

    İcra müdürlüğünden tebliğini ver

    Yukarda neler yaptığım an ve an yazılı örnek dilekçelerine kadar.

    Süre ye gelince 6 7 ay sürüyor malesef.

    Benim toplam giderim adliyede 1500 tl gibi tutmstur.

    En son mahkeme karar verdi.tek celsede.

    Sonra itiraz içinde belli süresi var.itiraz etmediler.

    Çünkü sağa sola çok borç yaptığından çok fazla kağıt geliyordu kapıyı açmıyordu.muhtarlığa gidiyordu evraklar mahkemeden ve icradan giden

    Dolayısıyla mahkemeye de katılmadılar.bilmedikleri için.

    İtiraz da etmediler en son icra ile bosaltılacak tebligi gonderiyorsun su kadar sürede boşalt diye

    Onu görünce zaten boşaltıyorlar.o evrede boşalt yoksa icra ile ben boşaltacam diyorsun.benimkiler kendisi çıktı.

    Eğer çıkmazlarsa yediemin kirası,cilingir,nakliye hamal vs ucretleri de 2 3 bin tutuyor.ben ondan yırttiğıma kaldım.

    Sonuç 2 evim var.benim sıkıntım 2. Evi aldıktan sonra böyle durumm olması sıkıştıgım icin kendim koşturdum.

    Her ne ise toparlıyayım.

    Evlilik arefesindeyim.evi 49 bine almıştım hemen hemen 8 yıl kira aldım kendi değerini kiracıya çıkarttım.ondan pek üzülmüyorum.evin değeride 180 200 tl civarı oldu.

    Sonuç.yeni düzende ev kiraya vermek saçmalık

    .devlet vergisi

    .belediye vergisi

    .dask sigortası

    Zaten 1.5 2 kira'n devlete gidiyor.

    Geri kalan 10 ayın kirasını alabilmek de mechul ????

    Alamazsan mahkeme avukat masrafı vs 1 yıl kayıp ve gider..

    Şu an %15 %16 mevduat getirisi var bankaların.

    32 günde dert yok tasa yokay sonunda kiranın 2 katını al.

    Fonlar var bankaların %18 %20 veren. Bknz:iş bankası ve şeker bankası.

    Velhasıl iş değil artık böyle yatırımlar.bu da benden bir bakış açısı olsun.

    Kendine alacaksan al yazlık alacaksan al

    Ama eve yatırım dönemi devlet arkanda durmadığı sürece

    Tl de değer kaybedip enflasyon yüksek olduğu sürece biraz saflık.90 ların 2000 lerin kafası.

    Eğer sormak istediğin bisey varsa yazman yeterli

    İnsallah kısa sürede tahliye edersin.başın ağrımaz




  • Sayerlack S kullanıcısına yanıt

    Ev sahibi Kanun'daki ayrık haller dışında kiracıya süre vererek tahliye talep edemez. Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcelikbilek

    Ev sahibi Kanun'daki ayrık haller dışında kiracıya süre vererek tahliye talep edemez. Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.

    İhtiyaç nedeniyle tahliye davası açacağım. Başka evim yok kiradayım. Ne yapacağım 10 yıl kirada mı duracağım. İyi araştırın

  • Sayerlack S kullanıcısına yanıt

    Tabi ki ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açabilirsiniz. Zaten mesajımda da ayrık haller saklı şeklinde belirtmiştim. İyi günler.

  • Sayerlack S kullanıcısına yanıt

    Kiraya veren, kira sözleşmesini; kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü̈ olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, belirli sureli sözleşmelerde sürenin sonundan başlayarak bir ay içinde açacağı dava ile sona erdirebilir.


    Farklılık arz etmekle birlikte davanın açılması ile davanın karara bağlanması ve kararın infazı ile birlikte taşınmazın tahliyesi 1-1.5 seneyi bulabiliyor maalesef.

  • Sayerlack S kullanıcısına yanıt

    İlk celseden bitse bile yine söylediğim gibi sürecin sonlanması 1 seneyi bulabiliyor. Dava açtığınızda dosyanın hakimin önüne gelmesi ve duruşma gününün belirlenmesi 1-2 ayı bulabiliyor. Duruşma günü de 3-4 ay sonrasına veriliyor. İlk celseden karara çıktığını varsaysak gerekçeli karar duruşma tarihinden 1-2 ay sonra yazılıyor. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra icra aşamasına geçiliyor ki bu sure de yine 2 ayı bulabiliyor.

  • Geçen ay tahliye davası açtık. 5 ay sonrasına gün verdi.

    Evi gösterme davası açtık. 9 ay sonrasına gün verdi.9 ay nedir ya!

    Eksik yapılan zamlardan dolayı icra davası açtık. itiraz etti.


    Yaşasın adalet!

  • Chosen kullanıcısına yanıt

    Çıkmayın hiçbişey yapamazlar

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.