Şimdi Ara

Anakart Kısa Devre Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
32.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    bir anakartım var ekrana görüntü gelmiyor sanırım kısa devre sorunu var bu kısa devre sorunu yapılabilirmi bu konuda bilgisis olan arkadaş varmıdır?



  • kaan_66 arkadaşım aynı problem bendede war.anakartın markası we modeli ne???bnm gigabyte GA-M55S-S3 board war.arkadaşlar bu sorunu nasıl çözerim???
  • benimki asus P4S533 hocam.
  • Hocam ne bu kısa devre falan.Eğer bu iş okadar basit olsaydı anakartı at çöpe derdim.Öncelikle kısa devre nin anakart dağil hiçbir parçada tamiri yoktur ki öle herkezin başına gelen olay değildir.Garanti varsa garantide değişebilir.
    Sen bize sorununu ayrıntılarıyla yaz biz ne olduğu konusunda ve çözüm önerileri ile ilgili yorumlarımızı yazalım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aydenk

    ekrana görüntü vermiyorsa kısa devre yoktur. Bios arızası olabilir



    tmm bios arızası ise nasıl çözülecek peki??? görüntü gelmeden nasıl gireceğim bios a :D
  • POST UYARI HATASI FALAN VERMİYORMU


    EKRANA GÖRÜNTÜ GELMİYORSA ANA BİLEŞENLERİ KONTROL EDECEKSİN İŞLMECİ RAM VEYA EKRAN KARTI BUNLARI TEK TEK SÖK BİR DE ÖYLE DENE
  • selam arkadaşlar. anakart da kısa devre olmaz. arızanın nasıl meydana geldiğini anlatırsanız, yardımcı olabilirim...
  • bios arızası teknik müdehale gerektirir. yardımcı oluruz...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: anakart

    selam arkadaşlar. anakart da kısa devre olmaz. arızanın nasıl meydana geldiğini anlatırsanız, yardımcı olabilirim...


    ARIZA ŞU ŞEKİLDE MEYDANA GELDİ :D YENİ GELEN SİSTEMİ TAKTIM AMA HİÇBİR ŞEKİLDE GÖRÜNTÜ ELDE EDEMEDİM.RAM LARI DEĞİŞTİRDİM EKRAN KARTINI BAŞKA TAKTIM ONA RAĞMEN GÖRÜNTÜ ELDE EDEMEDİM.
  • Sorması ayıp hangi işlemciyi kullanıyorsun?Eğer lga775 ise iğnelere zarar vermiş am2 veya s939 ise bacakları kırmış olabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkacmaz -- 21 Şubat 2007; 20:17:44 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hkacmaz

    Sorması ayıp hangi işlemciyi kullanıyorsun?Eğer lga775 ise iğnelere zarar vermiş am2 veya s939 ise bacakları kırmış olabilirsin.


    kullandığım işlemci am2 4200.bugün yeni işlemci siparişi werildi bakalım oda olmazsa artık ne yaparım bilmem :D
  • 2 gün önce bende aynı sorunu yaşadım kasadaki bütün donanımları tek tek değğiştirip denedim ama sorun çözülmedi,kasada şase sorunu olduğunu tahmin ettim ve doğru çıktı,sanırım sen kısadevreden şaseyi kastediyorsun,çözümü bütün donanımları başka bir kasaya kurdum ve sorun kalmadı pc gayet güzel çalışıyor,sanırım senin anakartın vaya diğer donanımlardan biri kasaya şase yapıyor ,eğer imkanın varsa bütün parçaları boş bir kasaya kur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sasori

    2 gün önce bende aynı sorunu yaşadım kasadaki bütün donanımları tek tek değğiştirip denedim ama sorun çözülmedi,kasada şase sorunu olduğunu tahmin ettim ve doğru çıktı,sanırım sen kısadevreden şaseyi kastediyorsun,çözümü bütün donanımları başka bir kasaya kurdum ve sorun kalmadı pc gayet güzel çalışıyor,sanırım senin anakartın vaya diğer donanımlardan biri kasaya şase yapıyor ,eğer imkanın varsa bütün parçaları boş bir kasaya kur.


    BENİM PROBLEM HİÇBİR YERDE GÖRÜLMEDİ HERHALDE :D SİSTEMİN BÜTÜN PARÇALARI ANAKART KUTUSUNUN ÜSTÜNDE DURUO YANİİ SİSTEM DIŞARDA OLMASINA RAĞMEN GÖRÜNTÜ ELDE EDEMİORM.DELİ OLUCAM YAAA.DEDİĞİM GİBİ YENİ İŞLEMCİ CUMARTESİ GELİO YANİ YRN TAKIP BAKICAZ ARTIK.UMARIM İŞLEMCİDE SORUN WARDIR..
  • sistemden güç kablosunun çıkar .bios pilini ve sisteme bağlı olan bütün kabloları çıkar ve yarım saat kadar bekle sonra tak ve eğer bileşenlerde sorun yoksa çalışır.benim 2 tane am2 de aynı sorun başıma gelmişti ve bu şekilde çözmüştüm...kolay gelsin...
  • saol ist3 kardeş bakalım artık pazartesiye kaldı yeni gelen işlemcide olmazsa senin taktiği uygularız artık.
  • Hjm daha okurken saus dedim konuya girmeden içimden geçti vallahda asusmuş anakart anti pati oluşmaya başladı bende asus anakartlara...
  • benimde ayni . asus k8n anakartim var . islemcinin telleri yamulmus . . amd sempron 2600 islemci . teller yamulduugu icin bilgisayar fani calisip goruntu gelmeyip tuslar basmiyo olabilir mi ?
  • Bip sesleri geliyormu, eger geliyorsa kac tane ve nasil(örn. 3 kisa 1 uzun seklinde) oldugunu yazarsan yardimci olabiliriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LORD OF CASHMONEY(ŞANSLI)

    Hjm daha okurken saus dedim konuya girmeden içimden geçti vallahda asusmuş anakart anti pati oluşmaya başladı bende asus anakartlara...

    kolay gelsn kasadan bip sesii gelmiyor , islemcinin telleri yamulmus o yuzden anakart islemciyi okumuyo olabilir mi eger okumuyosa o yuzden ekrana goruntu gelmiyo olabilir mi acabada ? anakart yanmamistir dimi kisa devre diye dusundm herseyi dgstrdm soktum tkrar taktm bios sifirladm gene olmadi ? soruun islemcinin telleri yamulmus diye olabilir mi kirilmsta ? yeni islemci almali mym bosuna para vermiyim diye diyorum eger duzelmycekse . anakart yanmamstr dimi
  • hocam aynı sorun bende de var.anakartı söktüm üzerinde sadece işlemci var ram de yok normalde açılışta ram olmadığı zaman uyarı varmesi gerekiyor ama hicbir ses yok bios pilini de söktüm ekranda sadece soru işareti var görüntü gelmiyor.işlemciyi üç defa değiştirdim (sıfır olmamakla beraber) yine sonuç aynı..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.