Şimdi Ara

369. Dönem [Kasım 2017] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.070
Cevap
69
Favori
681.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nasıl gececek o kadar sure cidden merak ediyorum. Hayırlısı ile gidip gelsek bir an önce.

    Arkadaşlar mumkunse devrecilik yapmayın. Size yapılsa da bari siz başkasına yapmayın. Çocukca insanları taciz etmeyin. Benim gibi 28 yaşinda bir suru adam var. İnsanlara saygılı olun rica ederim.

    Allah hepimize hayırlı tezkereler nasip eylesin. Kazasız belasız gidip gelmek nasip eylesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DraGonS -- 14 Ekim 2017; 22:44:41 >
  • Kısa dönem olarak yapıyorum inşallah size de iyi yerler çıkar



    Acemi New York city zırhlı birlikler

    Usta Texas piyade



    Geçip gider inşallah
  • An itibariyle nizamiyeden çıkışımı yaptım şuan izban ile havaalanına gitmek üzereyim rota istanbul :)



    Tüm tertiplerime geçmiş olsun burada sayfalarca tartıştık askerlik şubesine gidip başvuru yaptığım günü bile yazmıştım, ardından gideceğimiz yerler açıklandı onun telaşı sardı, evden ayrıldığımız günü ve o anki duygularımızı yazdık.



    Biter mi nasıl geçer bu kadar gün dedik ve gün geldi bitirdik ! Şaka değil işte bu gerçek ! Allah’ıma şükürler olsun kazasız belasız bitirdim ve evime gidiyorum. Umarım herkes hayırlısıyla askerliğini bitirmenin gururuyla nizamiye kapısından çıkıp ailesine sevdiklerine ulaşır.



    Tüm tertiplerime geçmiş olsun, selamlar Efsane 369 KD




  • Benim şuan mevlütüm okunuyor nereye gittiğim belli değil işe bak
  • ctn48 kullanıcısına yanıt
    Olur kardeşim gelmeyiz sen iste yeter ki
  • bugünki aktivitem, e-devlete gir, tüm hizmetler bölümünden solda M harfini tıkla, msb altında yedek subay sınflandırma sonucunu.... tıkla, ASAL Sevk başvurusu e-Devlet Kapısı üzerinden başvuruların süresi bitmiştir. uyarısını oku ve sonra yeni sekmede bulunan forum donanım haber sayfasını aç yeni yazılanları oku sonra tekrar e-devlete dön, hizmetler listesine geri dön ü tıkla..... arada askerlik şubesini ara.... 6.buçuk saatim böyle geçti otomatiğe bağladım
  • Konuyu görünce bir bakayım dedim. 313. Kısa Dönem Jandarma Çvş. olarak tüm torunlara hayırlı teskereler diliyorum. Gerçi kısa dönemin torunu olmaz ama. Malatya merkez ve ilçesinde askerlik yaptım. Adından belli, kısa dönem, çabuk geçiyor. Neresi çıkarsa gidip yapacağız, yine adından belli vatan borcu. Bu şanlı ülkede ve topraklarda yaşamanın bir bedeli var, o bedel de böyle ödenecek.
    Kendinizi hayattan kısa bir ara vererek, gidip geleceğim diye telkin edin. Ben, her erkeğin yaşaması gereken bir ara gibi düşünüp, geldiğim için ve kısa dönem olduğum için zorlanmadım açıkçası. Her gün zaman nasıl geçer diye düşünüp, kafaya takarsanız kesinlikle geçmez. Yaşadığınız her anı severek, ileride arkadaşlarınıza, ailenize anlatacak anı olarak saklayın. İlla moralinizin bozulacağı zamanlar olacak fakat ileride bunların birer hatıra olarak kalacağını, yaşanan her şeyin orada kalacağını unutmayın. Her ne kadar doktor, polis, esnaf, memur, işçi olsanız da askerliğin size katacağı değerler olduğunun farkına varacaksınız.
    Hatta ben terhis olduğum 18 Mayıs günü utanmasam ağlayacaktım. Çünkü en sevmediğiniz insan ile bile birlikte saatlerinizi, dakikalarınızı vererek bir arada yaşıyor ve her şeyinizi paylaşıyorsunuz. İnsanları ne olursa olsun sevmeyi, onu öyle kabul etmeyi bir erdem olarak görürseniz, size verilen değer de artacaktır. Yazdıklarımdan askerlik bana kolay geçti sanmayın. Bazı uzun dönem erlerin yaptıklarını dinleyince, onlardan daha fazla iş yaptığımı söylerim. Tüm askerler Allah'a, vatan da size emanet. Bunu boş laf olarak düşünmeyin. Lafın gelişi, patates soyarsanız da, çatışsanız da bu ülkeye hizmet edilecektir.




  • Daha çok uzun bi süre var bence erken açılmış bi konu :)
  • Zaman geçmiyor yerler bir belli olsa da rahatlasak hepimiz adına hayırlısını diliyorum
  • Bu zamana kadar rahattım şimdi bir heyecan bastı niyeyse, yarın sonucu ekranda zınk diye görünce ne hissedeceğiz bakalım
  • Merhaba arkadaşlar;

    size bazı şeyleri özetlemek istiyorum .

    bende 28 yaşında biri olarak kasım ayında büyük ihtimal askeriye teslim olacağım.

    1-Acemi döneminde biraz işler sıkı olacaktır buna şüpheniz olmasın bir an boş kalmayacaksınız.
    2-botları numaranızı denemenize izin verecekler eski sistemdeki gibi önünüze bir şey atılması söz konusu değildir. ( nadir durumlarda nadir yerlerde sıkıntı olabilir ) termal çorabınızı tabanlığınızı takarak deneyin botunuzu
    3-kart olayı sıkıntı değil yanınızda bir miktar nakit para bulundurun.
    4-kaliteli elbiselerinizle askeriye gelmeyin zaten çarşıya çıkma durumu olmayacak onun için kimseye kendimi göstersem havasına girmeyin. çalınması söz konusu olabilir.
    5-ıslak mendil tuvalet kağıdınızı unutmayın alacağınız kişisel bakım ürünleri arasında.
    6-diğer kişisel bakım ürünleri sizin takdirinize ve alışkanlığınıza kalmış
    7-28/10/2017 sisteme kayıtlı olan bir tarihtir buna çok takılmayın normalde sene sonuna kadar bakaya veya kaçak durumuna düşmeniz söz konusu değildir.
    kasımın ilk haftası teslim tarihidir bu çıkan yerlere göre veya km bazında size yol süresi verilir
    8-acemilikte telefon götürmeyin derim zaten kullanacağınız zaman çok az olacak ve komutanlar hep tepenizde olacak yakalanma durumunuzu göz önüne alın.
    9-botu aldığınızda botu mümkün oldukça oradan çavuş veya onbaşınızdan çekiç isteyin güzelce botu dövün vurma veya bir başka olayları en aza indirirsiniz.
    10-size her zaman basit güzel iş verecekler diye bir şey yok salağa yatın ehliyeti olana araba yıkatırlar kömür taşıtırlar yerine göre her şeye takılmayın askerlik bitmez.
    11-sorumluluk almaktan sakının.
    12-hemen arkadaş edinin yaşa falan takılmayın askerlik yanınızdaki arkadaşlarla daha iyi biter yoksa bitmez.
    13-takıldığınız kişileri koruyun onlardan aynı şeyi yapmasını acıkça dile getirin.
    14-komutanlarınızı kendinizce ölçün subaylar egosuz insanlardır ama astekler asteğmen kidemli başçavuşlar genelde kibirli ve uyuz insanlardır bu hayatın her yerinde var.
    15-mesleklerinizi hemen dile getirmeyin bunu tekrarlıyorum.
    16-kesinlikle elbise fırçası götürün kış ayında gidiyorsunuz çamurlu yerlerde yere yat emri aldınız mı o çamuru sabaha kadar kurutup elbise fırçasıyla temizlersiniz. yıkayıp sabaha kadar kurur düşüncesinde olmayın.
    17- termal elbiselerinizi en kalite olanlarından alın 24 saat boyunca giyeceksiniz yatarken bile çıkmayacağınız zamanlar olacak
    18-tıraşınızı akşamdan olun sabah hababam gibi tuvaletlerde sıra olur :) kapılar yumruklanır çık diye bir ton dalavere
    19-kitap alacaklar bir tane alması yeterli onu bile belki okuması zor olacak. acemilikte
    20-benim gibi yemek konusuna takıntılı insanlarsınız ben bu son olaylardan sonra kantinden beslenmeyi düşünüyorum çoğunlukla kaça bildikçe kantine kaçmaya bakın derim ne yedirdiklerini bilmiyoruz sizinde başınıza gelmesin. ( ayrıca vegan gibi bir şeyim çok aç kalacağız belli :) )
    21- sıkıntılarınızı rahatsızlıklarınızı bildirin çekinmeyin. sonuçta oradaki her asker önemlidir çünkü orada askere bir şey olduğunda rütbe alma durumları zora giriyor. veya soruşturma yiyorlar ve gideceğimiz dönemde malum siyasi durumlardan dolayı askerleri birliklerin üstünde çok baskı var.
    22-siyasi olaylara sakın girmeyin.
    23-en zevk alacağınız şey silahlı eğitimler olacaktır o mermileri atmak istemeyeceksiniz bitmemesi için o anı bekleyin :)
    24-torpil olaylarına girmeyin veya torpilli olacaksınız bunu çaktırmayın.( ben yıllarca askeri birliklere langirt atarı çay makinesi falan koyuyorduk işletiyorduk çoğu askeride bir çok komutan tanıyorum ama hiçbirine haber vermedim torpil bazı durumlarda zararlı olabilir size gıcık veya uyuz olabilirler )
    25-kilitlerinizi şifreli kilit alın anahtarı eğitimlerde kaybedebilirsiniz anahtar aramakla uğraşmayın :)
    26- cımbıza kadar bir çok şeyi alın yanınıza ne lazım olacağı bilinmez titiz insansanız
    27-ilk bir hafta çok zor geçecektir psikolojik olarak bilmediğiniz bir yerde bilmediğiniz bin bir türlü insanlarla birlikte yatıp kalkıp zaman tüketeceksiniz dişinizi sıkın.
    28-usta birliğinizi düşünmeyin acemi birlik bambaşka usta birliği bambaşka bir şeydir hazırlığınızı acemi birliğine göre yapın ustayı düşünmeyin.
    29-termal veya iç çamaşır olaylarını askeri yeriniz belli olduktan sonra bakın bazı yerlerde renge falan bir şey demezler siyahta giyebilirsiniz göstermediğiniz sürece açın bakacağım diye bir olay olmuyor neredeyse kimse sizin boxer veya donunuzu merak etmez.
    30-pahalı aksesuar götürmeyin.
    31-Not defteri alın çavuş olmak istiyorsanız usta birliğinizde sınav yapacaklar sözlü olarak gördüğünüz eğitimleri not alırsınız. örnek vermek gerekirse 1000 kişiden 20 30 tane çavuş çıkar sınavdan sonra
    32-sevdikleriniz numarasını çıktı alın telefon kartıyla falan ararsınız yanınızda bulunsun.
    33-beklemek beklenmek zordur bunu kafanıza takmayın kendinize orada çok iyi bakın.
    34-bere eldiven vermezler kısa dönem olduğunuz için uzun dönemlere veriyorlar siz yanınızda götürün. bazı zamanlar takmanıza izin vermezler çok soğuk olmadıkça.
    35-çamaşır yıkamakla uğraşmak istemiyorsanız misal acemilik 18 gün ile 35 gün arasında olabilir 30 günü baz alarak 15 tane götürün 2 günde bir değiştirip kirli olanı çöpe atarsınız 50 tl fazla harcayın kafanız rahat olsun.
    36-dudak kremi kesinlikle alın dalga geçen olur ama onlar pişman olur ayazda dudaklarınız hemen çatlayacak milletin dediğine takılmayın.
    37-elektrikli aletleri sokmanız çoğu yerde yasak onun için pilli makineler götürün yedek pilleri almayı unutmayın.
    38-herkesle iyi olmaya bakın he deyin geçin
    39-devrecilik yapanlar olacaktır ama bende yapacağım demeyin beni ezdiler ezeceğim havasına girmeyin yoksa gelecek nesillere aynı ortamı bırakmış olursunuz. 20 yıl sonra sizinde oğlunuz askere gidecek bu yönden bakın.

    aklıma gelirse yazarım

    bunları nereden biliyorsun diyeceksiniz kuzenim şubat celbinde gitti bende gidecektim gidemedim ondan duydum arkadaşlarımdan duydum en önemlisi 6 7 senemi askeri birliklerdeki gazinolara eğlence merkezi kurmakla geçti Sivas tan tutun Erzincan'a kadar bir çok birliğe girip çıktım Manisa merkez komutanıyla oturup rakı içmişliğimiz bile var. dediğim gibi subay askerler babacandır okuldaki proflar gibi düşünün egosuz insanlar birde kıdemli kıdemsiz başçavuşları düşünün onlarda doçent gibi düşünün hep bir zorluk çıkarırlar insana.
    acemi bittikten sonra usta birliğinde herkesin bir görevi iş alanı olacak daha çok nöbet tutacaksınız daha disiplinli hayatınız olacak görevlerden dolayı ne yapıp yapmayacağınız belli olacak acemilikte 2 hafta silahsız eğitim 1 hafta silahlı eğitim son haftada yemin töreni için eğitim alırsınız genelde
    genel eğitimler yürüme yat hazır ol sağa dön sola dön yat kak gibi komutlar ayrıca silahlardaki eğitimlerde atış ve silahlı hareketleri yaparsınız yemin töreni eğitiminde tiyatro gibi düşünün o güne prova yaparsanız

    benim aklıma tek takılan yemek konusu zor bir dönemde askerlik yapacağız yemek konuları bu kadar hastane kaldırma olayları falan oldu benim tek düşündüğüm konu bu açıkçası diğer her şey bir şekilde olacak ama yemek orada çok düşündürücü oluyor ister istemez :)

    şimdiden herkese hayırlı tezkereler önce ALLAH'a emanet olun sonra yanınızdaki asker arkadaşınıza
    ALLAH eve sağ salim dönmeyi nasip eder inşallah hepimize.




  • Allah sabır versin valla arkadaşlar



    Bazılarınız çok rahat, bazılarınız çok zorda kalacaksınız. Ben zor bir askerlik yapnlardanım, hayvan gibi de pişmanım yedek subaylığa hayır dediğim için. Bu ülkede adalet hiçbir yerde olmadığı gibi askerde de YOK.



    Okul hayatında hocaya, iş hayatında amirine yalakalık yapan arkadaşlar askerde ne yapar sizce? Evet doğru bildiniz



    Onlar rahat görevleri kapacaklar. Eğer geriye rahst görev kalırsa siz de belki alırsınız, nöbetten yırtarsınız vs. Ya değilse zor. 20'sinden sonra yerler açıklanınca ne alınır ne götürülür ne yapılır hepsini yazacağım. Her kafadan boş ses çıkıyor.



    Adam askere gidiyor, kalkmış "toplu iğne götür bilmem ne" diye tavsiye veriyor. yahu arkadaşım bunları boşverin, sabırla bekleyin 20'sini.




  • Allah hepimize sağ salim gidip sağ salim dönmeyi nasip etsin hayırlısıyla.
  • Arkadaşlar "ordan burdan duyum açıklanmış. şuymuş buymuş" diyenlere inanmayın ve boşuna gerilmeyin. Sinirlenmenize de gerek yok. E-devlete girin. Millî Savunma Bakanlığı hizmetlerinden ya Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu ya da Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu'na bakın. yarım saat ara ile işiniz varsa da seyrek bu seçeneklere bakın.. Siz böyle telaş yaptıkça eğlenmek isteyen troll'ler ellerini ovuşturuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alper Sönmez -- 20 Ekim 2017; 11:56:20 >
  • vay bee 366. kısa dönem olarak biz de heyecanla bekliyorduk 10ay önce falan, açıklandı yerlerimiz sonra gittik geldik işte eylül ayında. Göz açıp kapayıncaya kadar gelip geçiyor arkadaşlar hiç kafanıza takmayın. Yapmanız gereken tek şey bu 6 ay’ı kendinize azap gibi görmemek, herşeyi akışına bırakmak. Herkes için hayırlısı olsun, hayırla gidip gelin inşallah.
  • gençler nedir bu stres ya.
    ha şimdi öğrenmişsiniz ha akşam. bu kadar büyütmeyin:)

    ülkede mantıklı olan bir şey mi var? okumuş adam olarak buna hazırlıklı olmanız gerekirdi.

    günü ve saati kendileri koyuyor ama yetiştiremiyorlar. her sene 4 kez (hatta 8) yaptıkları işin ne kadar süreceğini bilemiyorlar. e dün başlasaydın madem? bugün yetişirdi. işini düzgün yapan kimse yok ki.
  • ya ne kartmis 100 mesajdir kredi karti ptt kart konusuyorsunuz
  • Hiç birşeye ayar değilim de şu askerlik şubesinde ki memurların egosu herhalde paşa da yok
  • dostum ben o izni kullandım 1 hafta ama keşke kullanmasaydım dedim ustaya gidince fakat şöyle bir durum var acemide ki yaşadıklarınızla psikolojiniz etkileniyor ve kullanıp kullanmamak birazda size kalmış birşey kullanmazsanız ilerde meyvesini alıyorsunuz.kullananlar sizden 1 hafta sonra çıkıyor. Yada acemiden ustaya giderken değilde ustada kafanız daraldığında kullanabilirsiniz o izni.

    lazım olacak eşyaları ben sıralayım fakat önce şunu söyliyim kesinlikle yanınıza termal içlik takımından başka kıyafet namına birşey almayın herşeyi askeriye veriyor acemide veriyorlar zaten 21 günde yapıcağınız duş sayısı taş çatlasın 4 kere onlar size 7 8 tane don atlet veriyorlar. Çok titizim diyen varsa götürsün boş yere ağırlık olur çünkü askeriyede size vericekleri malzemeler zaten 1 valiz ediyor ve ciddi ağırlıkta birde kendi çantanızı taşırsınız yemin töreninden sonra zulüm olur size.

    almanız gereken önemli şeyleri sıralıyorum

    1- Tıraş malzemesi : en iyi bıçağı ve en güzel köpüğü almaya çalışın çünkü hergün traş olucaksınız ve cildiniz biryerden sonra çok tahriş olucak o yüzden iyi bir köpük ve iyi bir bıçak alırsanız cildinize yazık etmemiş olursunuz

    2- Askeri termal içlik haki yeşil olmasına dikkat edin siyah yada başka renk içliklerde sorun çıkarabilirler. Askeriyede içlik verseler bile siz bir takım yanınıza alın malum kasım kışı baya sıkıntı oluyor.

    3- Bebek pudrası

    4- El kremi çatlaklar için birebir.

    5- Çengelli iğne

    6- Vatka

    7- Ayak kremi (kozmetik mağazalarında satılıyor çok ayakta duracağınız ve çok yürüyeceğiniz için akşamları ayağınızı yıkadıktan sonra rahatlaması için çok güzel bir çözüm hem mantar oluşumunuda önler)

    8- Şampuan

    9- Terlik ( bu biraz isteğe bağlı birşey askeriyede size terlik veriyorlar fakat o terlik emin olun 2 güne yer değiştiriyor )


    benim yanıma aldıklarım bukadardı acemi birliğinden sonra ustaya geçerken gerekli olan şeyleri tedarik edebilirsiniz çünkü izne gitmeseniz bile 2 gün en az yol izniniz var o arada ne eksiğiniz varsa hallolur.




  • Merhaba beyler yerleriniz açıklandı bizde 368/1 olarak yapıyoruz. Başlarda bizde neler goturup goturmeme konusunda kararsiz kalmistik şunu soyleyeyim hirsizlik olaylari cok az miktarda olmakta herkese yeni bot kamuflaj verildiği icin acemi birliginde sadece kep yer degistirebilir. Sizlere valizler verilecek onlarin icerisinden hemen hemen hersey çıkıyo ama bedeninize olmama ihtimali veya büyük gelme ihtimali yüksek. Kış doneminde askerlik yapicaksiniz o yuzden iclik felan en az 2 tane almanizi öneririm askeriyenin verdikleri yünlü olmakta ve kaşıntı oluyo bu sebepten. Degistirilebilir başlıklı tras bicaklari var 15-20 lira arasinda benim 84. Gunum 2. Bicagi kullaniyorum baya bir götürüyor. Ic camasiri ve coraplar siyah veya yesil olsun. Yapacaginiz yere göre ekstra ihtiyaclari alabilirsiniz ama benim önerim kirtasiyeden hemen hemen hepsini temin edebilirsiniz nedir bu kirtasiye olayi icerisinde askeriyede kullanilabilecek her turlu cimbiz ic camasiri tirnak makasi saat batarya sarj aleti hatta telefon bile satilmakta( hixing mi ne ). Botunuz kışlık olacak 1 numara buyuk almaniza bence gerek yok ama siz bilirsiniz isteyen kirtasiyeden yds veya oks nin botlari mevcut fiyat ortalama 200 lira civari güzel bot. Diyeceğim o ki dagitim iznine cikacaksaniz pek bir sivil kiyafet goturmeyin derim. Simdiden hepinize hayırlı teskereler. Şunu da akliniza kaziyin 6-12 ay ordasiniz artik siz birer askersiniz o psikoloji ye girin. 116 dan sevgilerle....




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.