Şimdi Ara

Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler elimde geçen yıl almış olduğum ama bir iki kez kasama kullanabilmek maksadı ile taktığım evga gtx980 ti classfied 6gb ekran kartımı bir türlü kullanamadım. Oyun oynayalım dedik oyuna girer girmez kasılma ve donmalar yaşadım. Driver güncelledim olmadı bios güncelledim olmadı sorun nedir çözemedim bir türlü. Ayrıyetten 3d Mark 11 Extreme testine tabi tuttum sonuç rezalet tek kelimeyle... Akabinde evganın 970 modelini aldım Test sonuçlarına bakın. Velhasıl amazondan alınmış olan bu kart 1 yıl boyunca kutusunda öylecene beklettim ne de olsa 3 yıl garantisi var dedik. Bugün vektrona gittim bir inceleme yapmaları için rica ettim sağ olsunlar kırmadılar. Ne deseler beğenirsiniz kart çatır çatır çalışıyor gta V tek kelimeyle mükemmel oynuyorum dedi. Şaştım kaldım. Sistemim ise hani kötüde değil orta üst sınıf. 4690K / 16 Gb 1600mhz Ram / Asus Deluxe-Dual z87 Anakart / 1200W SilverStone Gold Psu ... Ne yapmam gerekiyor, darboğazmı yapıyor servise mi göndermem gerekiyor bu durumda ... Yardımcı olurmusunuz bu garip durumuma ...

    Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ? Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_GuNeS -- 8 Mart 2017; 11:29:3 >







  • İlk yazımda açıklamıştım ama hiçbir paylaşım yapmamışsınız. Sadece skoru paylaşmak sorunu analiz etmeyi sağlamaz. Afterburner ile her şeyi kontrol edip paylaşın demiştim biraz daha açıklayayım. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız tekrar sorabilirsiniz.

    Öncelikle Windows üzerinden güç seçeneklerine gidip Yüksek Performans'ı seçin test öncesinde.

    https://www.msi.com/page/afterburner##downloads
    http://download.msi.com/uti_exe/vga/MSIAfterburnerSetup.zip


    Afterburner kullanın saat hızı, sıcaklık, fps, güç, gpu kullanım yüzdesi, cpu kullanım yüzdelerini ve sıcaklık değerlerini sol üst tarafta listeletin. İngilizce olarak: gpu temperature, gpu usages, power, core clock, memory clock, memory usage, framerate, cpu temp cpu usage. seçenekleri aktif olsun.

    Bunu yapmak için;
    Afterburner içinden Monitoring sekmesine gidip bunların üzerine teker teker tıklayıp akabinde Show in On-Screen Display'i işaretleyeceksiniz alt taraftan ve bir diğerine geçip bu adımları tamamlayacaksınız. Bu şekilde yaptıktan sonra Screen Capture sekmesine geçin.

    Screen Capture'ın sağında yer alan kısma tıklayıp bir tuşa basın ve o tuş sizin ss almanızı sağlayacak bundan sonra. Numpad üzerinden + - ideal bunun için. Onun hemen alt kısmında yer alan Screenshots Folder bölümüne Masaüstünde özel bir SS klasörü yaratıp orayı linkletin Browse üzerinden seçim yaparak.

    Böylece ssleriniz oraya kaydedilecek.


    Heaven ile bench alın.

    https://unigine.com/products/benchmarks/heaven/

    Ayarları aşağıdaki gibi yapın.

    Preset: Custom
    API: DX11
    Quality: Ultra
    Tessellation: Extreme
    Stereo 3D:Disabled
    Monitors: Single
    Anti-aliasing:x8
    Fullscreen: İşaretli
    Res: 1920x1080

    https://www.techpowerup.com/realtemp/

    ile de extra bir şekilde işlemci sıcaklık değerlerini kontrol ettirin arka planda.

    Bu sonuçların ve değerlerin ekran görüntüsünü alarak paylaşın. Saat hızlarından sıcaklıklara kadar her şey gözüksün ki ortada bir sorun varsa bu şekilde gözükmesi sağlansın.

    Bir de kasanızın fotoğrafını atabilir misiniz ? Ekran kartı gözükecek şekilde.

    Bol şanslar.




  • İstediğim şekilde olmamış ben detaylıca güzelce anlattım EKRANda görmek istiyorum o değerleri show-in on screen display ayarını bu yüzden vurguladım.


    Evga Gtx 980 Ti ClassFied 6Gb Ekran Kartım Arızalı Mı ? Bunu bir önceki mesajda istediğim bütün her adıma uygulayacaksınız. Heaven ile bench alırken de bunu tekrar edin tek bench almayın peşi sıra 3 bench alın ve test bitince skor gözükürken ekranda da bu değerler gözüküyor olsun.

    İlk skor normal ve olması gerektiği gibi lakin sonrasında yine bir şeyler ters gitmiş. Stabilite sorunu mevcut ya da gözünüzden kaçan bir detay var.

    Driverı söylediğim şekilde mi kaldırdınız ? Detaylı ve adım adım şekilde yazdım orada. İşin bu kısmı mühim üzerine kurmaya çalışıyorsanız bazen bu tarz sorunlar yaşanabilir. O yüzden öncelikle bu noktadaki açıklamamı tekrar detaylıca okuyup harfiyen yaptğınıza emin olun.

    Program ekle kaldıra girip oradan Nvidia driverını bulup screenshot alır mısınız ? Zira W10 ayarlarınız yapılandırılmadıysa driverı kendi kendine update edip eski sürüme çekebiliyor. İşlemciniz üzerinde OC mevcut mu ? Varsa ne boyutta ?

    Realtemp görüntüsü istemiştim benchler alınırken arkada çalışsın bittiğinde atın demiştim.

    http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html
    https://www.maxon.net/en/products/cinebench/

    cpuz ve cinebench yükleyin, realtemp açık olsun bench sekmesine gidin bench cpu tuşuna basarak bench alın ve bunu 3 kez tekrar edip 3 skoru birden ssleyin. Aynı anda sıcaklıklar da gözüksün.

    Sonra Cinebench yükleyin ve çalıştırın. Sol taraftan File tuşuna basın advanced benchmark seçeneğini işaretleyin.

    Hem CPU hem CPU Single core skoru alın RUN tuşuna basarak. Arka planda hiçbir uygulama çalışmasın bu testler esnasında her şey kapalı olsun.

    Akabinde bunları yine realtemp ekranıyla beraber gözükecek şekilde paylaşın bakalım işlemcimiz stabil mi istikrarsız sonuçların kaynağını saptayalım.

    Bir de kasa içi fotoğraf rica ettim sizden kontrol etmem gereken bir şey var ekran kartınız gözükecek şekilde çekin lütfen.

    Anakart modeliniz nedir ? Bios update yaptınız mı son zamanlarda ? Alternatif çözüm olarak skorlar tatmin edici çıkmazsa bios update yapılabilir ve sonrasında işlemci üzerinde oc olmaksızın testlere bir kez daha bakılabilir.

    Güç kaynağınız neydi ? Sisteminizde kaç adet hdd, fan vs mevcut bir de bunu kontrol edip hesaplayarak güç kaynağının ihtiyaç duyulan gücü karşılayabileceğinden emin olalım.

    Ekran kartında kullandığınız pcie kabloları hakkında da bilgi alabilir miyim ? Y kablo kullanılmıyordur umarım.

    Bunları eksiksizce sunun lütfen bir inceleyelim.

    İyi günler dilerim.




  • Daha önce belirtmiştim ama tekrar hatırlatayım.

    Nvidia son sürüm (hot fixli olan 378.77) ve 1080 serisi çıkmadan önceki en stabil sürüm olan 368.22'yi download edip ayrı ayrı deneyin bu dediklerimi yaparken.

    378.77 Hot Fixli sürüm için link =>

    http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/4411

    ve güç seçeneklerinden bench öncesi Yüksek Performans'ı seçtiğinize emin olun.

    Bol şanslar




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.