Şimdi Ara

2si1 'Kayıp kaçak bedeli fazla' Teknoloji ve Oyun Programı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Rekabet Kurumu, TTNET hakkında soruşturma başlattı!
    https://www.donanimhaber.com/operatorler--kurumsal-haberler/haberleri/Rekabet-Kurumu-TTNET-hakkinda-sorusturma-baslatti.htm

    Kısa süre önce Türk Telekom’un sabit genişbant internet ve TİVİBU hizmetlerini içeren tarifeler (paketler) üzerinden piyasadaki hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle ön araştırma başlatan Rekabet Kurumu, gerekli incelemelerin tamamlanmasıyla soruşturma başlatılmasına karar verdi.
    4054 sayılı Kanun’un "Hakim Durumun Kötüye Kullanılması" başlıklı 6. maddesini ihlal ettiği iddia edilen TTNET’in rakiplerinin piyasadaki faaliyetlerini zorlaştırdığı düşünülüyor. Diğer taraftan eşit durumdaki müşterilere aynı haklar ve yükümlülükler için farklı şartlar öne sürerek ayrımcılık yaptığı, tüketicinin zararına olacak şekilde üretimin, pazarlamanın ya da teknik gelişmenin kısıtlandığı belirtiliyor.

    Kaçak elektrik kullanımını azaltacak yeni sistem uygulanmaya konuluyor
    https://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/Kacak-elektrik-kullanimini-azaltacak-yeni-sistem-uygulanmaya-konuluyor.htm

    Dicle Eletkrik Dağıtım A.Ş. tarafından paylaşılan verilere göre 2015 senesinde Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerindeki 21.5 milyar kWh elektrik kullanıldı.

    Kullanılan elektriğin yalnızca yüzde 22’sinin faturalandırılabildiği,
    geriye kalan 16 milyar kWh elektriğin ise kaçak olarak kullanıldığı bildirildi.
    Atatürk Barajı’nın 2015 senesinde 4.6 kWh elektrik üretebildiği göz önünde bulundurulursa,
    6 ilde kullanılan kaçak elektrik miktarı neredeyse 4 Atatürk Barajı’na denk geliyor.

    CD Projekt, Polonya'daki En Büyük Şirketlerden Biri Haline Geldi
    https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-CD_Projekt_Polonyadaki_En_Buyuk_Sirketlerden_Biri_Haline_Geldi-86151.htm
     
    The Witcher yayıncısı CD Projekt'in piyasaya değeri GOG.com noel satışları ve iyi bir performans veren Gwent betası ile birlikte büyümeye devam ediyor. 2016 mali yılı sonuçları öncesinde,

    CD Projekt'in piyasaya değeri 1.6 milyar doları geçti ve
    Japon merkezli Capcom'dan daha değerli bir hale geldi. Capcom'un şu andaki piyasa değeri 1.38 milyar dolar.

    CD Projekt, 5 yılda %1200, son 3 ayda ise %56 büyüme kaydetti. Ayrıca CD Projekt, 25,000 çalışana sahip Polonya'nın enerji devi Tauron Polska Energia'dan daha büyük bir piyasa değerine sahip oldu. Bilişim sektöründeki en büyük Polonya ihracatçısı olan CD Projekt Polonya borsasında da en değerli 15. şirket haline g eldi.

    Oyun dizüstü bilgisayarı pazarının lider isimleri: Asus ve MSI
    https://www.donanimhaber.com/tasinabilir-bilgisayarlar/haberleri/Oyun-dizustu-bilgisayari-pazarinin-lider-isimleri-Asus-ve-MSi.htm

    Gelen bilgilere göre Asus, 1.2 milyon oyun dizüstü bilgisayarı satarak pazarı lider kapattı. MSI ise yaklaşık 850 bin adet ile ikinci sırada geldi. 2017 için de %15'e varan bir artış öngörülüyor.

    PewDiePie'a büyük darbe: YouTube, Google ve Disney sözleşmeleri iptal etti
    https://www.donanimhaber.com/sosyal-medya/haberleri/PewDiePiea-buyuk-darbe-YouTube-Google-ve-Disney-sozlesmeleri-iptal-etti.htm

    Felix Kjellberg’in -namıdiğer PewDiePie- başı yayınladığı videolar yüzünden ağrımaya devam ediyor. Daha önce anti-semitik mizahın dozunu kaçıran ve Nazi göndermelerinde bulunan YouTuber, kısa süre önce paylaştığı son video ile oldukça fazla tepki çekti.

    "Death to All Jews" (Tüm Yahudilere Ölüm) yazılı bir kartonu tutan insanların videosuna yer veren PewDiePie yoğun eleştiri yağmuruna tutuldu. Kısa süre içerisinde bir açıklama yayınlayan Disney, -sahibi olduğu Maker Studios çatısı altında hizmet veren- "Revelmode" video ağından Felix Kjellberg’in çıkarıldığını, sözleşmenin iptal edildiğini duyurdu.

    AMD Ryzen işlemci modelleri, hızları ve fiyatları
    https://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/AMD-Ryzen-islemci-modelleri-hizlari-ve-fiyatlari.htm

    AMD Zen mimarisinin temel yeniliklerinden biri olan XFR yani Extended Frequency Range özelliğine destek vermesi. Daha önce çok defa anlatmıştım ama bilmeyen ve merak edenler için bu özelliğin, saat hızı arttırımını farklı bir düzeye taşıyor. İşlemci sensörleri, gelişmiş bir soğutma algıladığında XFR devreye giriyor ve otomatik olarak standart Turbo frekansını daha da ileri noktaya taşıyarak kullanıcısı suya sabuna dokunmadan hız artışı yaşıyor.

    Nintendo Switch Kutu Açılışı
    https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Nintendo_Switch_Kutu_Acilisi-86182.htm
     
    Nintendo Switch henüz resmi çıkışını yapmadı ancak NeoGAF kullanıcısıhiphoptherobot epey bir şanslı olacak ki Nintendo Switch'i ön sipariş verdiği bir firma yanlışlıkla konsolu erkenden kargoladı. Bununla birlikte cihazın kutu açma videosu da yayınlandı.

    Kutu açmanın yanı sıra Nintendo Switch arayüzüne ait görüntüler de bulunmakta.

    Nintendo Japonya, Switch için yeni bir reklam videosu paylaştı. Paylaşılan bu video ile de FIFA'nın Switch sürümünü az da olsa görme fırsatı yakalamış olduk.
     
    Toshiba başkanı istifa ediyor: Zarar 6.3 milyar dolar
    https://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/Toshiba-baskani-istifa-ediyor-Zarar-63-milyar-dolar.htm

    Geçtiğimiz aralık ayında Toshiba, zararın miktarının 4.4 milyar dolar olacağını öngörürken bu zararı kapatmak için şirketin yonga bölümünün %20’sini satışa çıkaracağını duyurmuştu ancak bugün Shigenori Shiga’dan gelen açıklamayla net zararın 6.3 milyar dolar olduğu ve mart ayı sonuna kadar şirketin mali olarak tehkikede olduğunu belirtti.

    Dubai, insan taşıyan droneları temmuzda kullanmaya başlayacak
    https://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/Dubai-insan-tasiyan-dronelari-temmuzda-kullanmaya-baslayacak.htm

    Dubai’nin Yollar ve Taşımacılık Otoritesi(RTA)’nin dün yaptığı açıklamaya göre temmuz ayından itibaren Dubai manzarasını gökyüzünden seyretmek isteyenler için yolcu taşıyan dronelar kullanıma sunulacak. Dün gerçekleşen Dünya Yönetim Zirvesinde konuşan RTA Başkanı Mattar El Tayer yolcu taşıyan droneların faliyete geçmesi için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ve 2030 yılına kadar Dubai’deki bireysel gezilerin %25’inin sürücüsüz araçlarla yapılacağını açıkladı.
     
    Birleşik Arap Emirlikleri'nden ilginç proje: "2117 itibariyle Mars'ta şehir kuracağız"
    https://www.donanimhaber.com/uzay/haberleri/Birlesik-Arap-Emirliklerinden-ilginc-proje-2117-itibariyle-Marsta-sehir-kuracagiz.htm

    Birleşik Arap Emirlikleri başbakanı ve devlet başkanı yardımcısı Muhammed bin Raşid el-Mektum, 2117 yılı itibariyle Mars'ta bir şehir kurmayı planladıklarını açıkladı. Ülkesinin "Mars'a insan indirme" hayaline öncülük edeceğini söyleyen Şeyh Muhammed, önümüzdeki 20-30 yıl içerisinde de Kızıl Gezegen'e ilk insanları göndermeye başlayacaklarını ifade etti.

    Opera, “Reborn” ile yeni tasarıma geçiş yapıyor
    https://www.donanimhaber.com/tarayicilar/haberleri/Opera-Reborn-ile-yeni-tasarima-gecis-yapiyor.htm

    Tasarımla birlikte yenilenen özelliklerden birisi de kenar çubuğu. Speed Dial gibi hızlı bir şekilde internette dolaşmanızı sağlayan kenar çubuğu, aktifleştirildiği takdirde ekranın sol kenarında yer alıyor ve Speed Dial’a, favorilerinize eklediğiniz adreslere, eklentilerinize, geçmişinize ve indirdiğiniz uygulamalara erişimizi kolaylaştırıyor.

    Reborn ile yenilenen Opera’nın kenar çubuğunu ayrı kılan bir diğer özellik de, artık kenar çubuğunda Facebook Messenger’ın da bulunabilmesi. Bir tıklamayla Messenger üzerinden mesajlarınızı kontrol edebilmenize ve mesaj gönderebilmenize olanak sunan bu özellik, sıklıkla Facebook’ta zaman geçiren kişilerin işini bir hayli kolaylaştıracaktır.

    General Motors’tan etkileyici otonom sürüş videosu
    https://www.donanimhaber.com/otomobil-teknolojileri/haberleri/General-Motorstan-etkileyici-otonom-surus-videosu.htm
     
    Hali hazırda şirketin 40’tan fazla otonom özelliklere sahip Bolt EV aracı bulunuyor. Bu araçlardan birkaçının test amacıyla aralık ayından bu yana sokaklarda dolaştığı iddia ediliyor.

    Tesla’nın yayınladığı videolardan sonra General Motors cephesinden gelen bu video Tesla’ya bir yanıt niteliğinde olmuş. İlerleyen günlerde Tesla cephesinden de etkileyici bir video görmemiz şaşırtıcı olmaz. Şimdi sözü daha fazla uzatmayalım sizleri o video ile baş başa bırakalım:

    Forza Horizon 3 Satış Miktarı Açıklandı
    https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Forza_Horizon_3_Satis_Miktari_Aciklandi-86147.htm
     
    Microsoft ile geliştirici stüdyo Playground Games, Xbox Wire üzerinden Forza Horizon 3'ün satış miktarını paylaştı. Yapılan açıklamaya göre de Forza Horizon serisinin en son çıkan açık dünya yarış oyunu 2.5 milyon adet satış yaptı.

    "Aralık ayı itibarıyla, Xbox One ve Windows 10'da 14 milyondan fazla eşsiz oyuncu Forza topluluğuna dahil oldu. Ödüllü Forza Horizon 3 2.5 milyon adet sattı."

    Microsoft, otonom araçları sanal ortamda test etme imkanı sunuyor
    https://www.donanimhaber.com/diger-yazilim/haberleri/Microsoft-otonom-araclari-sanal-ortamda-test-etme-imkani-sunuyor.htm

    AirSim’i yapay zeka araştırma platformu olarak geliştirmek ve böylece bütün otonom araçlar için derin öğrenme, bilgisayarla görme, güçlendirilmiş öğrenme algoritmalarıyla testler yapabilir hale getirmek olduğunu dile getirdi.

    Suyun üzerindeki yansımalar, gölgeler, puslu hava ve yol yüzeyindeki birikintiler gibi sanal ortamda oluşturulması oldukça zor olan detayları da barındıran AirSim, geliştiricilerin kullanabilmesi için GitHub platformuna eklenmiş durumda.

    AirSim'in test görüntülerini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:
    https://www.youtube.com/watch?v=-WfTr1-OBGQ

    Cities: Skylines İlkbaharda Xbox One ve Windows 10'a Geliyor
    https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Cities_Skylines_ilkbaharda_Xbox_One_ve_Windows_10a_Geliyor-86178.htm
     
    Paradox Interactive, şehir yönetimi oyunu Cities: Skylines'ın 2017 ilkbahardaXbox One ve Windows 10'a geleceğini duyurdu. ana oyun Cities: Skylines'ın yanı sıra özellik listesine turizm ve gece hayatı seçeneklerini ekleyen "After Dark" genişlemesi de yer alacak.

    NASA’da çalışan bilim insanı, Trump’ın seyahat yasağından etkilendiğini açıkladı
    https://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/NASAda-calisan-bilim-insani-Trumpin-seyahat-yasagindan-etkilendigini-acikladi.htm

    NASA’da görevli olan Sidd Bikkannavar isimli bilim insanı, Amerika’nın yeni başkanı Donald Trump’ın seyahat yasağı nedeniyle 30 Ocak tarihinde Houston Uluslararası Havalimanı'nda gözaltına alındı. Amerika’da doğmuş ve büyümüş olan Bikkannavar, ebeveynlerinin İran asıllı olması nedeniyle ülkeye girişi yasak olan kişiler arasında bulunuyordu. Seyahat yasağı Yemen, Sudan, Libya, İran, Irak ve Suriye asıllı olan kişilerin Amerika’ya girişini kısıtlıyordu.

    Yaklaşık 2 hafta önce yaşanan olayla ilgili The Verge ile bir röportaj yapan bilim insanı, NASA’nın Jet İtiş Gücü Laboratuvarı’nda görevli olduğunu ve Şili seyahatinden evine geri döndüğü sırada gözaltına alındığını dile getirdi.

    SoftBank'ın insansı robotu ABD’de ilk işine başladı
    https://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/SoftBankin-insansi-robotu-ABDde-ilk-isine-basladi.htm

    Oakland Havalimanı'nda yolculara yeme-içme önerilerinde bulunacak, yol tarifi yapacak ve her türlü sorularını yanıtlamaya çalışacak.

    Guardians of the Galaxy Vol. 2, Marvel'in en beğenilen filmi oldu
    https://www.donanimhaber.com/sinema-ve-dizi/haberleri/Guardians-of-the-Galaxy-Vol-2-Marvelin-en-begenilen-filmi-oldu.htm

    Guardians of the Galaxy Vol. 2 adını taşıyan devam filmi için meraklı bekleyiş sürerken, film hakkında ilk yorumlar gelmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde ilk test gösterimi yapılan Guardians of the Galaxy Vol. 2, izleyenler tarafından beğeniyle karşılandı. Hollywood Reporter'ın haberine göre film, bugüne kadar çekilen Marvel filmleri arasında test gösteriminden 100 tam puan alan ilk film oldu.

    Ghost in the Shell'in yeni fragmanı yayınlandı
    https://www.donanimhaber.com/sinema-ve-dizi/haberleri/Ghost-in-the-Shellin-yeni-fragmani-yayinlandi.htm

    Masamune Shirow'ün ünlü manga serisi daha önce çeşitli animasyon filmlere kaynaklık etse de, ilk kez canlı aksiyon (live action) film olarak sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Snow White and the Huntsman ile adını duyuran Rupert Sanders'ın yönettiği filmin başrollerinde Scarlett Johansson, Pilou Asbaek, Takeshi Kitano, Juliette Binoche, Michael Pitt ve Michael Wincott yer alıyor. Ghost in the Shell, 31 Mart'ta vizyona girecek.


    Sony: Horizon: Zero Dawn'ın Seri Olma Potansiyeli Var
    https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Sony_Horizon_Zero_Dawnin_Seri_Olma_Potansiyeli_Var-86161.htm#yorumlar

    "Oyunun arkasında harika bir stüdyo var ve şimdiye kadar ortaya çıkardığımız şeyler oldukça iyi karşılandı. Ayrıca birçok "2017'nin En Çok Beklenen Oyunları" listesinde yer almamız da güvenimizi arttırdı. Bence Horizon: Zero Dawn'ın heyecan verici yeni bir seri olması için çok fazla potansiyeli var - sadece beklemek ve görmek zorundayız."

    Jon Edwards ayrıca ön siparişlerin de beklentilerine uygun olduğunu belirtti.

    "Oyuncuların şimdiye kadar gösterdiği tepkilerden dolayı heyecanlıyız. Ön siparişler beklentilerimiz doğrultusunda. Oyuncular bu yeni deneyim için heyecanlı ve bu da ön siparişlere yansıyor."

    Daha önce Killzone oyunları ile tanıdığımız Guerrilla Games'in açık dünya aksiyon rol yapma oyunu türündeki Horizon: Zero Dawn 1 Mart 2017 tarihinde çıkış yapacak.



     



  • Hayırlı bir program olmuş :)

  • Erdi var diye izledim

  • Konu çok yerinde olmuş. Bu gün neredeyse hiç kullanmadığım halde 49 lira elektrik faturası gelmiş. Elim gitmeye gitmeye ödemek durumunda kaldım.


    Ey Yüce Devletim:
    1. Kaçak kullananların bedelini niye ben ödüyorum ????
    2. Bunu engelleyemiyorsan niye beni kertiyorsun ?
    3. Benim suçum ne? Yerinde ve zamanında ödemek mi ?
    4. Bu resmen insanları suça teşvik etmiyor mu?
    5. Benim hakkımı kim savunacak?


    Anlam veremiyorum kendimi kandıracak mantıklı bir cevap da bulamıyorum ki rahatlatayım kafayı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anoktakaya -- 18 Şubat 2017; 20:49:02 >
  • abi adamlar sanayi tipi su ısıtıcıları almışlar kuyunun içine atıyorlar kuyu daki suyu ısıtıp evde kullanıyorlar. elektriğe fatura ödemiyorlar bir de çok yüksek amper çekildiği için her hafta 2-3 kez trafo patlıyor. bir trafo binlerce lira

  • Ttnet batma dilegiyle

  • 29:13 de ki 1 snlik sessizlik
  • Batmış Toshiba'dan reklam almışlar. Üzerine aaa kardeşim durumunuz kötü biz size verelim demeliydiniz.

  • Cd Projekt'in Witcher serisi dışında çıkmış oyunu yok.İki oyunu var geliştirdikleri başka da yok
    http://en.cdprojektred.com/#

    Sadece 4 oyun ile sağlam para kaldırmışlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 17 Şubat 2017; 23:22:20 >
  • yavaş yavaş akk hız sınırlaması kalkıyor, O, hız artınca genel internet hızları yavaşlayan kitle nerede acaba?


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tablet sürümden mp3 halinde dosya inmiyor haberiniz olsun. normal sürüme geçtiğimde sorunsuz iniyor.

  • 5 vakit namaz kılar, dini ibadetlerini yerine getirir sorsan ondan müslümanı yoktur evine gidersin her odaya klima taktırmış oda yetmemiş neredeyse her odaya elektrik sobası koymuş. Niye kaçak elektrik kullanıyorsun diye sorulduğunda böyle bir imkan var kullanıyoruz der, e kullanıyorsun ama bu haramdır hak yemektir yok der allah bu imkanı vermiştir ben de kullanıyorum (yaşanmış bir olaydan anektottur). Senelerdir buna çare bulmayan hak hukuktan bahseden basiretli yöneticilerimiz nedense bu konuda toplu iğne başı kadar ilerleme kaydedememesi ayrıca düşündürücüdür. Bu olay aslında şuna benziyor. Evinizde ki elektriği bir başkası kaçak hat çekerek kullanıyor siz kullanılmasına izin vermiyorsunuz ama eliniz kolunuz bağlı yapabileceğiniz bir şey yok. yani uzun lafın kısası faturasını zamanında ödeyenler resmen enayi yerine konuluyor, ve biz bir şey yapamıyoruz.

  • 40 saniyelik geçilmeyen reklamdan 10 saniyelik geçilmeyen reklama terfi etmişsiniz :D buna da şükür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaleyDeskop -- 18 Şubat 2017; 2:4:28 >
  • Tam 6 ay önce dilekçe ile Gaziosman Paşa Türk Telekoma başvurduk. İstanbul Eyüp'te yeni yapılan dairede intenet kullanmak için. Türk Telekom Sallamadığından. BTK'ya onlarca defa başvurdurm. Hatta her hafta yazıyorum. Her şeyi geçtim abi... bizi dalgaya almasınlar bari bu adamlar.

    Ben aynen şunu yazıyorum. Türk Telekom alt yapı hizmetini 6 aydır kurmadağından 6 ne telefon kullanabiliyoruz ne internet.

    Cevap veren Türk Telekom: Evet alt yapınız olmadığından internet ve telefon kullanamayıyorsunuz yazıyor. Bende tekrar cevap olarak... Afferrin nasılda bildin.... yazıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nınja




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kabaca ve basitçe; Türkiye, uranyum ve toryum yeraltı zenginliği olarak bayağı yüksek bir değere sahip. ama esas konu 2023. 2023 e kadar nükleer reaktörü kurduk diyelim. çöpünü nereye atacaksın? reaktör kurma maliyetleri v.s. önemli konular ama çöpünü okyanusa mı gömeceksin, Amerika gibi Meksika'ya çöle mi. yahut roketle uzaya mi fırlatacaksın? çöp daha külfetli bir konu kısaca. elektrik ürettin ettin, dağ oldu çöpten. sonra ne oldu, o çöpler her devletin kumbarasına kaçtı(yumuşatma politikalarına rağmen). reaktör kapanmaları üretim maliyetlerinin fazlalığından değil, boşaltım sisteminin çalışmamasından. sıçamazsan patlarsın.

  • AMD soket olarak şuan intelin kullandığı soketi kullanacak 2020'ye kadar 115x soket kullanacak demek bu , intel ise 201x soket'e dönerek skylake de dual yerine quad kullanmaya başlayıp yine ezecek. AMD şuan da daha yeni yetişti intel'e...
    Şuan için bunun bir önemi yok sanıyorsanız da yanılıyorsunuz ne kadar çok bacak o kadar az ısınma ve performans anlamına gelir. Fos AMD Zen mimarisi de 2020'ye kadar sürmesi de fos yakında görürsünüz. Gerçi şuan için hepsi yetiyor yerinizde olsam ikinci el 3930K - 4790 falan alırım tek çekirdek performansını yine de geliştirememiş AMD bu da ne yaparsa yapsın faydasız olacak demek. Bu arada ben de AMD'yi bu sene bıraktım sadece henüz bir yıl olmadı ancak bir şey biliyorum da konuşuyorum. Playstation 4 ilk çıktığında neyse o şuan için AMD ama hemen ezilecek ve yenisini çıkartmak zorunda kalacak ya da yine yıllarca ezilecek intele...Gerçi şu da var PC ile konsol arasındaki fark da çok değişti. Yani PS3 ilk çıktığında 7 sene kesin lider olarak kaldı PC önündeydi. Ama PC şuan ezici şekilde üstün işler tam tersine döndü Fifa-Pes olayı gibi de düşünebilirsiniz. Rekabet iyidir güzeldir ancak hakikaten rekabet varsa şuan yapılan sadece ilüzyonya da diğer bir değişle göz boyama...

  • anoktakaya A kullanıcısına yanıt
    Geçen ayla arasında 30TL fark var faturada ve bu sehven benim faturam.
  • Şuanda G.Antep'te yaşıyorum.Güneydoğuda bir çok şehirde yaşadım bundan 10 sene önce G.Antep Osmaniye gibi daha fazla şehirde kaçak kullanım vardı zamanla azaldı ve köylerde dahi faturalarını düzenli ödüyorlar (Bu arada bilgi olsun bir çok şehirde ve orta kesimlerinde kırsal alanlarında elektrik %50 daha ucuz hatta köylerde falan 6 ayda bir okuma oluyor adam 6 ayda kullanım olarak benden çok daha fazla kullanıyor ben ödüyorum 6 ay ortalama 700 lira bu ödüyor maks 250 lira)

    Doğuda hala gerek devlet otoritesi gerekse kolluk kuvvetelerinin otoritesi fazla değil bu kaçak kullanımın sebebi o ve ve saydıkları o şehirlerde memurları ve görevli insanları çıkar geri kalan herkes ya kaçakçı yada terörist ikisi birde olabilir , düşün yani belediyeye ait kaçak trafo bulundur trafo kaçak gerisini düşün direk şehri kes diyorsunda bölgede çok keskin bir siyasi kriz var sırf yatışmalarında faydalı olur diye göz yumuyorlar bilerek.

    hatta bazı öyle p..ler varki ben elektirik faturasından yakınıyordum o da cevaben ben diyor köyde ahıra bile 3 tane ufo aldım sabah akşam yanıyor köylerde kışın hiç hava kirlliği olmıyor artık falan diyor (kıkırdayarak) pe...venk ben şahsen hakkımı helal etmiyorum yüzünede dedim karşımda hacı takılıyor abi senin malını çalsam suçmu dedim suç falan dedi cezası ne dedim hukuki var dini var dedi elini keserim diyor pe...venk bende kapağı vurdum ben senin malını çalsam sadece senin hakkına giriyorum 1 kişisin öbür tarafta senle uğraşırım dedim sen 80 milyon insanının ve gelecekte doğacak sabilerin hakkını yiyorsun bunların her birinin hakkını tek tek nasıl vereceksin dedim zoruna gitti tersledi gitti bidaha benden iş yapmadı arkadaş

    Özet olarak devletin otoritesi arttıkça bu sayı azalacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuvvetMira27 -- 18 Şubat 2017; 2:50:59 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.