Şimdi Ara

Avrupa’nın en kirli havaya sahip 10 şehrinden 8'i Türkiye’de!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
2.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avrupa’nın en kirli havaya sahip 10 şehrinden 8'i Türkiye’de! 
    İngiltere’de yayın yapan Guardian gazetesinde paylaşılan rapor ile en kirli havaya sahip şehirler açıklandı. Havada bulunan ve büyüklüğü 2.5 mikrona kadar olan partikül madde (PM 2.5) oranlarına göre belirlenen listede oldukça çarpıcı ve bir o kadar üzücü sonuç ortaya çıktı.
     
    Ayrıca Bkz.Amazon siparişleri havadan paraşüt ile teslim edecek
    Öyle ki Makedonya’daki Tetevo şehri şu an için listenin bir numarasında yer alırken, onun hemen arkasında ülkemizden sırasıyla Batman, Hakkari, Gaziantep, Siirt, Afyon, Karaman, Iğdır ve Isparta illeri geliyor. Bosna Hersek’e bağlı Tuzla şehri ise beşinci sırada. Diğer bir deyişle dünyanın en kirli 10 şehrinden 8'i Türkiye’de bulunuyor.

    Türkiye’de hava kirliliği konusunda yasal bir üst sınır bulunmuyor


    Yine Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa’daki büyük şehirlere göre hazırladığı bir diğer listede İstanbul metrekarede 33 mikrogram ile birinci sırada yer alırken, hemen arkasında Varşova, Budapeşt, Bükreş ve Prag geliyor. Ülkemizde bu alanda çalışmalar yürüten Temiz Hava Hakkı Platformu, Türkiye’de PM 2.5 için hazırlanan yasal bir üst sınırın olmadığını, bu yüzden hava kirliliği endeksinde üst sıralarda olduğumuzu dile getiriyor.
     
    Avrupa’nın en kirli havaya sahip 10 şehrinden 8'i Türkiye’de! 
    Dünyanın havası en kirli kentler araştırmasına göre ilk sırada İran’daki Zabol var. Listede ayrıca Hindistan’dan 10, Çin’den 5, Suudi Arabistan’dan 3, Kamerun ve Pakistan’dan birer şehir bulunuyor.

    Rapordaki bilgilere bakıldığında kentlerde yaşayan kişilerin yüzde 80'i risk sınırının üzerinde bir hava soluyor. Araştırmaya katılan 100 ülkeden 3000 bin şehir arasında düşük ve orta gelirli şehirlerin yüzde 98'i gerekli sağlık koşullarına sahip değilken, yüksek gelir düzeyine sahip şehirlerde ise bu oran yüzde 56 seviyelerinde.

    Hava kirliliği, trafik kazalarından 11 kat daha fazla ölüme neden oluyor


    Uzmanlar kamyon, otomobil, otobüs gibi araçların egzozlarından çıkan dumanların yanı sıra odun, kömür gibi fosil yakıtların, orman yangınlarının ve denetimsiz fabrikaların hava kirliliğine büyük etkisi olduğunu belirtiyor. Araştırmalara göre partikül oranı metreküpte 10 mikrogramı geçtiği zaman çok ciddi sağlık sorunları ortaya çıkarıyor. WHO verileri her yıl 12.6 milyon insanın çevre ve hava kirliliği nedeniyle öldüğünü söylüyor.
     
    Ayrıca Bkz.PewDiePie'a büyük darbe: YouTube, Google ve Disney sözleşmeleri iptal etti
    Zira solunum yollarıyla başlayan hastalıklar direkt akciğeri etkiliyor. İnce partiküller her ne kadar fark edilmese de kısa vadede göz, burun, akciğer tahrişlerine neden oluyor ve ilerleyen dönemlerde bronşit, akciğer kanseri, düşük akciğer kapasitesi ve kalp rahatsızlığı gibi problemleri doğuruyor. Astım ve kalp hastalıklarına sahip kişiler ise kirli havadan çok daha fazla etkileniyor.
     
    Avrupa’nın en kirli havaya sahip 10 şehrinden 8'i Türkiye’de! 
    Halk Sağlığı Uzmanları Derneği, Türk Tabipleri Birliği ve Türk Toraks Derneği ortaklığıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre Türkiye’de 33 bin 300 kişi hava kirliliğinin neden olduğu hastalıklardan dolayı hayatını kaybetti. Hava kirliliğine bağlı hastalıklar yüzünden ölenlerinin sayısının trafik kazalarında hayatını kaybedenlerden 11 kat daha fazla olduğu ifade ediliyor.

    Yetkili birimler ilerleyen dönemlerde ülkemizde kömürlü santral sayısının yaklaşık dört kat arttırılacağına dikkat çekiyor ve hava kirliliğinin yıllık ortalamasının yüzde 50 ila yüzde 150 aralığında artış göstereceğini, vatandaşlarda oluşan hastalıkların katlanarak artacağını belirtiyor.
      







  • "Akaryakıta zam geldi" şeklinde olacak sonraki haber heralde

  • Hakkari avrupa dami?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatsa52 -- 16 Şubat 2017; 10:32:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatsa52

    Hakkari avrupa dami?

    Türkiye Avrupa'ya giremese de neredeyse tüm Avrupa etkinliklerinde Avrupa'lı gibi sayılıyor Hakkari'de Türkiye'nin bir ili olduğundan onu da dahil ediyorlar.
  • Buna bi el atsalar ya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatsa52

    Hakkari avrupa dami?

    "Hakkari avrupa damı ..." < İşte bu yüzden dünyadan 300 sene gerideyiz.
  • Yazılan illerin çoğu hatta hepsinin (detaylı incelemedim) listede yer almasının 1.sebebi ısınmadan kaynaklı.
  • Hakkari'nin havası neden kirli bombalardan mı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exnuc

    Yazılan illerin çoğu hatta hepsinin (detaylı incelemedim) listede yer almasının 1.sebebi ısınmadan kaynaklı.

    lastik ile ısınma olsa gerek !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arel.gr


    quote:

    Orijinalden alıntı: Exnuc

    Yazılan illerin çoğu hatta hepsinin (detaylı incelemedim) listede yer almasının 1.sebebi ısınmadan kaynaklı.

    lastik ile ısınma olsa gerek !

    Soba olacaktı yani kömür ile ısınma.
  • Kötü olan çoğu şeyde olduğu gibi hava kirliliğinde de lideriz. %100 milli kirlilik...

  • Batı bizi kıskanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 16 Şubat 2017; 11:25:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eSSelamuAleykum

    quote:

    Orijinalden alıntı: fatsa52

    Hakkari avrupa dami?

    "Hakkari avrupa damı ..." < İşte bu yüzden dünyadan 300 sene gerideyiz.

    avrupada dersek ne değişecek 300 sene değil 5 sene ileri mi gidicez biz trakya bile avrupada değil yaşam kalitesi bakımından bir gidin görün biz insanmıyız diye sorgularsınız kendimizi kötülemek adına yazmıyorum
    bikaç sefer almanyaya gidip gezdim az biraz çeşitli yerlerini raylı ulaşım sistemi çok gelişmiş burda hızlı tren dedikleri şey orda önüne hızlı denmesine gerek yok ayrıca sıfır sarsıntı ankaradan eskişehire kadarmıydı tam bilemiyorum baya oldu bir kısmına kadar kullandım acaba ne zaman raydan çıkacak diye düşündüm hep
    ayrıca raylı sistem şehir içi ulaşım şehirler arası olsun camdan dışarı bakıyordum insan geçmez kırsalda adamlar tren yolunun yanına patika yapmışlar ve çimleri biçmişler çalı çırpı değil kuzeyinde kalan dağlık bir bölgesine gittim bikaç gün geçirdim göznün gördüğü her yer çim saha gibi her yerin çimlerini biçmişler biraz ikliminden bitki örtüsündende kaynaklı tabi yabani otlar yok sadece kaliteli çim saha gibi nizami çim biçilmiş çim balyaları toplanmış hava yollarından bahsetmeye gerek yok onları herke anlatıyor zaten yaya ve bisiklet diye ayrı yollarıda var ayrıca "yol" bunlar köstebek yuvasından hallice değiller gelelim hava kirliliğine adamlar geri dönüşümde aşmışlar havası ve çevre temiz yere atmıyorlar herşeyi bir defa başıma geldi kaldığım yere yakın atık toplama tesisinde yangın çıkmış polis kapı kapı uyarıyor herkezi camı pencereyi kapatın dışarı çıkmayın diye bizimkiler seyirlik film gibi izlemeye gider adamlar plastik malzemeye öcü diye bakıyorlar resmen pet şişeleri marketlere götürüp 25 sent geri alıyorsun poşet istiyorsun byuna göre 5sent 25 sent arası alabiliyorsun burda Bim poşetleri rüzgar gülü gibi gelelim bulgaristana 10 yıldır gitmedim o zamanlar bile çevre düzeni hava kirlilik şartları bizim avrupalı trakya şehirlerimizden daha iyiydi...
    yanlış anlaşılmasın ülkemi seviyorum keşke daha temiz düzenli şehirlerimiz olsa hayat şartları kalitesi yükselse hak ediyoruz ama bu iş hakkariye yada edirneye avrupa şehri demekle olmuyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H34RTL3SS -- 16 Şubat 2017; 11:42:7 >




  • bi an avrupalı hissettim kendimi looo

  • Hep mi lider olacagiz allahim artik sıkıldım ya biraz avrupalilarada birakalim yazik degil mi kiskandikca kiskaniyorlar bu yuzden

  • Oy almak için dağıtılan atık kömür yüzündendir, ama millet nimet sanıyor zehirlendiğinin farkında değil. Ulan şu ülkede insanın hiçmi kıymeti olmaz ya, hadi diyelim halk cahil peki devlet ne işe yarar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupa’nın en kirli havaya sahip 10 şehrinden 8'i Türkiye’de!

    İsrail'i avrupadan sayan sığır araştırmacılar Suriye'yi de saysın bari



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmedaltair -- 16 Şubat 2017; 12:7:39 >
  • Avrupa’nın en kirli havaya sahip 10 şehrinden 8'i Türkiye’de!

    ...geneli noolcak bilmem, ama tetovo bu flama ve arma ile yakın zamanda kendini iyice paklar !
  • Yine utandık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz avrupalı değiliz ki, gelişmemiş orta doğu ülkesiyiz
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.