Şimdi Ara

HGS'li Araçla OGS'den geçmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
41.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, geçenlerde dalgınlıkla OGS gişesinden geçtiğimi son anda farkettim, o anda şerit değiştirip trafiği tehlikeye sokmamak için devan edip geçtim ve kaçak geçiş yazdı. Aracımda HGS var, içinde bakiyede var. Sadece yanlış gişeden geçtiğim için 100 lira ceza yazmışlar. Benzer durum yaşayan ve cezayı sildirmeyi başaran var mı?



  • gidip bir de ogs alırsam olur belki ama ona kaybeceğim vakit vs. uğraşamam bir de OGS cihazınında parası var yanlış bilmiyorsam.

    Hayır o zaman OGS olsaydı sadece, HGS neden çıktı. Hayatımda ilk defa HGS diye OGS'den geçtim bedeli 100 lira oldu. Hayır HGS'mde olmasa gerçekten kaçak geçsem içim yanmaz. Plakayı söküp kaçak geçeni yakalayazlar benim gibi HGS diye OGS'den geçene 11 kat ceza yazarlar. Bu düzenlemeden sorumlu kimse haram zehir zıkkım olsun.
  • Şuraya yazmakta fayda var. Otobanda şerit değiştirmek hoşuma gitmez. Neticede elektronik sistem bir yolunu bulsunlar.https://www.ombudsman.gov.tr/

    Benim başıma daha ilginci geldi. 15 temmuzda ortak gişeden yani HGS-OGS gişesinden geçtiğim halde 1 Ağustosta "bakiyeniz az yükleme yapın yoksa ceza " diye bir mesaj geldi. Yükleme yaptım ama yasal süre olan 15 geçmiş haliyle 196 lira civarı bir miktardı.
    O tarihten sonra bir kaç defa daha farklı yerlerden geçtim, anormal bir uyarı almadım. Hatta uzun yolculuklardan bir kaç gün sonra e-devlete bakarım trafik cezam var mı, hgs bakiyesi ne alemde ... Anormal bir durum görmedim.
    Meğer ortak gişelerden geçişte tahsilat 1 ayı bulabiliyormuş. Sistem 15 gün sonra tahsilata çalışıyor bakıyor bakiye yetersiz, basıyor cezayı. Aynı gün de bana sms ile uyarı geliyor.
    Karayolları - PTT derken en son geç tebliğat yaptınız diye itirazda bulundum. Çalışanlar ilgililer haklarını yememek lazım. Cezam iptal edildi, geçiş ücretinin tahsilatını bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 16 Ağustos 2017; 11:43:16 >




  • bugün bende dalgınlıkla ogs den geçtim hgs bakiyeden düşmemiş kgm.gov.tr den ihlalden ödedim cezasız 0 850 460 60 60 numarasını aradım 10gün içinde hgs de bakiye varsa otomatik düzeltiyor bakiye yoksa cezalı ödüyorsunuz dediler.

    ödeme :https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/WebIhlalSorgulama//Sayfalar/Sorgulama.aspx

    not: HGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda; geçiş yapılan plaka üzerine 15 (on beş) gün içinde HGS veya OGS abonesi olunması veya mevcut HGS veya OGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiyesi olması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.

    OGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda ise; geçiş ihlali yapılan plaka üzerine 15 (on beş) gün içinde OGS veya HGS abonesi olunması veya mevcut OGS veya HGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiyesi olması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.
    http://hgsmusteri.ptt.gov.tr/mobil/notSupported.jsf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 6 Kasım 2019; 9:8:50 >




  • Herkese merhaba, Oto servis sektörüyle ilgili bitirmem gereken bir tez yazım var. Anketimi çözüp katkıda bulunursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim. (İyilik yapan iyilik bulur lütfen yapın)


    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd6SFa0XfD3y1CVkTXMMpyWVE3ACnTya7ti78fByiYyrxmxNQ/viewform

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.