Şimdi Ara

YENİ BAŞLAYANLAR veya TELEFONUM VAR AMA KAMERASI YETMİYOR diyenler -->> (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.333
Cevap
73
Favori
71.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dr.Flareon kullanıcısına yanıt
    Sony daha iyi bir seçim olmuş, Güle güle kullanın.
  • Umut K. kullanıcısına yanıt
    ZS100 - LX10 - Canon Eos M5
    bunlardan hangisini uygun fiyata bulursan al.

    İkinci eli de değerlendir bhphoto amazon un ikinci elleri garantili.
    ebayde daha da ucuza bulunabiliyor.
  • Hocam ellerinize sağlık bayağı bir uğraşmışsınız belli bir fikir sahibi olduk sagolun
  • Merhaba, ben de bir çırpıda tüm sayfaları keyifle okuyup, konu sahibinın de tavsiyesi ile Rx100 makinesini takibe aldım. Yerli yabancı bu makine ile ilgili video ve yazıları inceledim ve kendi kategorisinde önerilen ve beğenilen bir makine olduğunu gördüm. Sahibinden de 2.el bir tane aldım ve fotograf çekme teknikleri ile yazıları da okumaya devam ettim bir yandan. Diyafram, enstantane ve ISO uyumunu manuel çekimler ile anlamaya, pekıstırmeye ve anladıkça da keyif alamaya başladım. Bu keyıf ile ilk hafta 1000 e yakın foto çekmişim:) birçok yerde bu işin çok foto çekmek suretiyle daha kolay ogrenılecegı tavsiye edilmiş. Güzel bir hobi olduğunu düşünüyorum, şu aralar çekecek konu bulmak da zorlanıyorum ama. Çocuklar sıkıldı artık poz vermekten bana:) konu sahibi arkadaşa katkısından dolayı teşekkür ediyorum bu arada. İki kelime de ben yazayım istedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: multimatom

    Ondan çok daha iyi bir seçenek yok.

    RX100m3 filan var onlar da denk sayılır.



    G7XM2 iyidir
    Baya bi inceleyip karşılaştırınca bende ona karar verdim zaten.Yeni modeli çıkmış bu serininde oda baya pahalı olur.G7XMark2 yi 500 dolara buldum sıfır.Artık çok düşünmeden bunu alacağım.Yoksa kafam karışıyor o kadar model arasında :)
  • ilk rx-100 hala iş görür mü ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: multimatom

    İlk sayfayı güncelledim.
    Son haline gelmedi ama çoğu bitti.
    Görüş ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
    küçük üç ayak veya gorlliapod falan tavsiyesi de verebilirsin.
  • multimatom kullanıcısına yanıt
    Fotoğrafların hepsini küçük boyutta eklerseniz daha güzel bir görüntü olur sayfada...


    Rx10M4 tam istediğim makina aslında daha öncede yazdığım gibi hobi fotoğrafları çeken biri için fazla bile ama fiyat olarak çok fazlalar maalesef M3'de aynı şekilde, Şuan elimde A6000+18-105F4 var, Ama bir zoom lens olsa fena olmaz diyorum arada e mount alsam aşırı pahalı 3000TL civarı başka markalara yönelsem 1000TL'de adaptör için vermem gerekiyor en azından, o yüzden hiç birşey almıyorum şuan Aslında aklımda elimdeki lensi satıp canon adaptör ve sigma 17-50 veya 70 lens almak var ama keskinlik konusunda ne kadar fark eder bilmiyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: multimatom

    İlk sayfayı güncelledim.
    Son haline gelmedi ama çoğu bitti.
    Görüş ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
    güzel düzenleme olmuş eline sağlık ...
  • bu konuya bugün denk geldim, daha önce neden gözden kaçırmışım bilmiyorum ama çok faydalı bir konu olmuş. açan arkadaşın eline sağlık.

    ben de biraz kendi hikayemden bahsedeyim,

    bundan yaklaşık 10 yıl önce öğrenciyken bir süreliğine İspanya'ya gittim. orada çok fotoğraf çekmek istediğim ve fotoğrafçılığa da ilgim olduğu için nikon d40 makine aldım ve öyle başladım. tabi o zaman akıllı telefonlar olmadığı için telefonla fotoğraf çekme olayı yok. telefonlardaki kameralar olmasa da olur cinsten.

    d40 makine ile epeyce fotoğraf çektim. ancak ne yazık ki talihsiz olaylar zinciri sonucu (hem laptop'ımın hem de fotoğrafları yedeklediğim harici hard disk'in aynı zamanda bozulması) sonucu tüm fotoğraflarımı kaybettim. o dönemden deviantart'a attığım birkaç foto kaldı sadece elimde.

    sonra çalışmaya başladıktan sonra bir süreliğine Kanada'ya eğitime gittim, orada da nikon d5100 aldım. bu sefer bir de prime lens aldım kendime ve prime lens'e deyim yerindeyse aşık oldum. meğerse benim sevdiğim fotoğraflar bokeh etkili portrelermiş. bu makineyi de bir süre hevesle kullandıktan sonra hem makinenin ağırlığı hem de artık mobil fotoğrafçılık olayının iyiden iyiye ilerlemesiyle benim d5100 ev dekoruna dönüştü iyice. ben de "en iyi makine yanındaki makinedir" felsefesine uyup bu makineyi elden çıkardım ve aynasız dünyasına adım attım.

    o dönem beğendiğim bir leica makine 1000 USD civarındaydı ve gerçekten çok istiyordum. ancak bütçemi de çok aşmak istemediğim için yaklaşık 600 USD vererek bir Olympus OM-D E-M10 aldım. O zamanlar daha mark ii ve mark iii yoktu, mark i yani bendeki. yatırırımımı da lenslere yapmaya karar verdim. 25mm, 45mm prime lensler ve 12-40 mm lens aldım (bilmeyenler için ff eşleniği için bu sayıları ikiyle çarpmak gerekiyor). bu üç lense de 700-800 USD civarı bir para verdim. bu düzenden de pişman değilim ama yine de başlık sahibinin önerdiği gibi sabit lensli bir makine kadar esnek bir çözüm değil. tüm lensleri yanımda taşımak ve ihtiyaç oldukça değiştirmek de sanıldığı kadar kolay değil, neredeyse bir dslr kadar ağır bir çanta oluyor. bazen tek bir lensi makineye takıp çıkıyorum sırf bu sebeple. ancak yine de zaman zaman bu parayı harcayacağıma en baştan leica alsa mıydım diye de düşünmüyor değilim. benim gibi en çok bokeh etkili portre çekmeyi seven insanlar için gayet de ideal bir çözüm olabilirdi. şu anda yeniden bir 1000 USD daha verecek bütçem olsa düşünmeden bir leica alırdım ama maalesef oldukça geç kaldık onun için, hele de dolar bu haldeyken.

    özetlemek gerekirse, bence de bu işe yeni başlayan arkadaşlar için rx100 gibi bir kamera oldukça ideal. hem taşıması hem kullanımı kolay. başlık sahibinin söylemediği ama yine çok ünlü bir sözü de ben ekleyeyim, "en kötü fotoğrafınız ilk çektiğiniz 10.000 fotoğrafır." kötü bir genelleme olsa da çok doğru bir mesaj taşıyor içinde. aldığınız bu makineyle yeterince fotoğraf çekip kendinizi hazır hissettiğinizde daha profesyonel, değiştirilebilir lensli bir makineye geçerbilirsiniz. hem de hangi lensi ne zaman kullanacağınızı görmüş olursunuz.

    hepinize bol şans.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deimos -- 8 Eylül 2018; 9:46:41 >




  • multimatom kullanıcısına yanıt
    teşekkürler cevabınız için
  • justimefor J kullanıcısına yanıt
    Fiyatına göre iyidir.

    Nx3000 kullandım bir süre memnundum.

    Ama bulabilirseniz fuji X10, XF1 filan daha pratik olabilir.

    Konuda belirtilen sebeplerden dolayı.
  • 10 numero yazmışsın kardeşim.. benim gibi zamanında analog slr ler kullanmış birisi bile hataya düşme eğiliminde ise. diğerlerine neler neler olur. bu arada bahsettiğin son rx100 maşallah 900tl 2. el başlamakta.

    istediğim retro görünümlü fujiler ise maşallah 3000tl den başlıyor

    napıcam bilmem.. sony severim ama foto makinasının üzerinde görünce içime sindiremiyorum. sanki böyle bilindik. markası için alınmış gibi geliyor bana..
  • Fuji X100, RX100 ve RX100m3 ü bir inceleyin.
  • multimatom kullanıcısına yanıt
    32 gb aldim bende 37 gaymeydi tesekkurler.
  • gorkem0707 kullanıcısına yanıt
    Merhaba. fiyat performans olarak iyi tabii ki. ama beklentiniz yüksek olmasın. Etrafta kararmalar -vignetting- oluyor. Dijital zoom kullanmak gerekiyor.



    Bir de fq.4 te filan kullanırsanız sadece ortası çok az net oluyor.



    Eğlenmek için deişiklik için güzel lens. Ama o kadar.
  • AFK_is_now_AFK kullanıcısına yanıt
    canon powershot a470 modelinde "M" manuel modu var ve 15 saniyeye kadar uzun pozlama yapabiliyor, ilk denemelerinizi bununla yapın yetmezse sonrasını düşünürsünüz ...
  • UHS 3 32 GB Micro Sd + SD dönüştürücü 34,90

    Migrosta.



    Tavsiye ederim. Bence sıcak fırsat sayılır.

    Uzum video çekenler, raw çekenler için kullanışlı olur.





    YENİ BAŞLAYANLAR veya TELEFONUM VAR AMA KAMERASI YETMİYOR diyenler -->>
  • hie kullanıcısına yanıt
    LX100, G7Xm2, RX100M3

    bunlara bir bakın.
  • P99walther P kullanıcısına yanıt
    Kağıt üzerinde düşük ışıkta muadillerinden daha iyi LX10. Ama RX100m3 m4 ve Canon G7Xm2 nin de kendine göre ekstra özellikleri var.



    Amacınız düşük ışık ise

    Canon M10 + 22mm 2.0 lens

    Fuji X100T

    A6000+ 35mm 1.8

    Ricoh GR2

    gibi makinalara bakmanızı öneririm.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.