Şimdi Ara

Yeni Bir Ürün ..:: Elektrikli Kombi ::..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
9
Favori
154.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İzmir'de oturuyoruz, evimizde kat kaloriferi sistemiyle ısınıyoruz. Fuel-Oil çok pahallı ve pis bir yakıt olduğundan alternatif çözümler araştırıyorum. Şu anda elimizdeki mantıklı gibi görünen bir seçenek de bu.

    Hakkında biraz araştırma yapınca üreticinin bu yeni ürünü iki buçuk aydır ürettiğini ve bizim buradaki bayinin de bu süre içinde yaklaşık yüz adet eve kurulum yaptıklarını öğrendim. Tasarruf konusunda ise katı yakıtlı sisteme göre yaklaşık yarı yarıya daha tasarrufluymuş edindiğim bilgiye göre. Sonuçta katı yakıtla alakamızı tamamen kesecek, sadece elektrikle çalışacak. 380 volt'luk sanayi elektriği ile birlikte bağlayacaklar, bu sanayii elektriği evde kullandığımız şehir elektriğinden daha ucuz. Eski sisteme yeni kazanı bağlıyorlar, eskiden katı yakıtla ısınan su artık elektrikle ısınıp petekleri ısıtıyor.

    Hakkında kısaca bilgi böyle. Sizce faydaları / zararları nelerdir? Taktırmayı düşünelim mi? Nesini araştıralım, soralım. Hakkında emin olmak için ne yapalım? Teknik bilgi, kişisel yorum her türlü düşüncenizi, önerinizi bekliyorum.

    Ürünün Sayfasına Gitmek İçin Tıklayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zoomx3 -- 10 Şubat 2007; 1:11:16 >







  • quote:

    Orjinalden alıntı: zoomx3

    İzmir'de oturuyoruz, evimizde kat kaloriferi sistemiyle ısınıyoruz. Fuel-Oil çok pahallı ve pis bir yakıt olduğundan alternatif çözümler araştırıyorum. Şu anda elimizdeki mantıklı gibi görünen bir seçenek de bu.

    Hakkında biraz araştırma yapınca üreticinin bu yeni ürünü iki buçuk aydır ürettiğini ve bizim buradaki bayinin de bu süre içinde yaklaşık yüz adet eve kurulum yaptıklarını öğrendim. Tasarruf konusunda ise katı yakıtlı sisteme göre yaklaşık yarı yarıya daha tasarrufluymuş edindiğim bilgiye göre. Sonuçta katı yakıtla alakamızı tamamen kesecek, sadece elektrikle çalışacak. 380 volt'luk sanayi elektriği ile birlikte bağlayacaklar, bu sanayii elektriği evde kullandığımız şehir elektriğinden daha ucuz. Eski sisteme yeni kazanı bağlıyorlar, eskiden katı yakıtla ısınan su artık elektrikle ısınıp petekleri ısıtıyor.

    Hakkında kısaca bilgi böyle. Sizce faydaları / zararları nelerdir? Taktırmayı düşünelim mi? Nesini araştıralım, soralım. Hakkında emin olmak için ne yapalım? Teknik bilgi, kişisel yorum her türlü düşüncenizi, önerinizi bekliyorum.

    Ürünün Sayfasına Gitmek İçin Tıklayın.



    sayın arkadaşım bu tarz ürünler 10 yıldır türkiyede var ama marka olarak bu sordugunuz nasıldır iyi araştırmak lazım yoksa özelliklerini okuyunca iyi ama dedigim gibi bu markayı kullananları birde (marka diyorum)ilgili bölüme yzarsanız daha detaylı bilgi alırsınız marka hakkında iyi akşamlar


    not:bende izmirde oturuyorum en son kahramanlarda gördüm daha farklı bir modelini ama marka bu degildi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 10 Şubat 2007; 18:58:01 >




  • Ben Elektrikli kat kaloriferi taktırdım, markası HESKOwww.hesko.com.tr izmirdeyim, 3.400 tüm tesisat petek ve cihaz dahil taktırdım , elektrik tesisatı da yaklaşık 250 tuttu, tesisatta değişiklik yapmak gerekiyor, monofaze dedikleri sistemi taktırdım trifaze çok pahalıya yaptırılıyor, cihazı deneme imkanım olmadı, malum yaz, ama bir sorun var evin içindeki sigorta panosu ve aşağıdaki sayacın üstündeki sigorta 20amper değil 40amper olması gerekiyormuş, bunun sakıncası olarak tedaş sadece 20 ampere izin veriyormuş ama , başka ne zararı olabilir bilmiyorum bilen arkadaş varsa bana cevap verebilirmi? kullandıkça deneyimleri paylaşıcam.
  • okuduğum kadarı ile bazı kavramlar karıştırılıyor.

    1) Trifaze sayaç
    2) 3 zamanlı tarife olayı.

    1) Sayaçlar monofaze ve trifaze tip olarak 2 temel elektriksel besleme modeline ayırabiliriz. Sanayide kullanılan 3 fazlı(R-S-T) elektrikli cihazları çalıştırmak için ör: kuvvetli elektrik motorları, torna,fireze,kompresör vb. 3 fazlı elektirsel şebeke beslemesi kullanılır ve kullanılan enerji miktarını ölçmek için de tifaze aktif sayaca ihtiyaç vardır.

    Normal meskenlerde ise monofaze sayaç kullanılır çünkü evlerde sanayideki gibi kuvvelti elektrik motorları yoktur. Ama binaya direkten 3 faz olarak 3 ayrı kablo gelir her faza yük eşit olrak dağıtılır. Mesela asansör motorları 3 fazlıdır ve onun sayacı da trifaze sayaçtır.
    Trifaze sayaç az yazar monofaze sayaç çok yazar olayı yoktur. Her sayaç nekadar tüketim kwh yapılmış ise onu yazar.

    2) 3 Tarife olayı ise 24 saatlik bir gün 3 kısma ayrılır ve her kısımdaki tüketim sayaç tarafından ayrı ayrı ölçülür (T1-T2-T3) dağıtım şirketi tarafından farklı birim fiyatla çarpılır. Bu tarifenin kullanılabilmesi için mekanik diskli sayaçlar değilde meskende dijital monofaze bir sayaç gerekir. Sadece sayaç yetmez ayrıca ilgili elektrik dağıtım şirketine dilekçe ile başvurup 3 zamanlı tarifeye(puant tarife) geçmek istiyorum diye dilekçe vermek de gerekir ki onlarda bilgisayardaki hesaplama tarifesini değiştirebilsin.
    Bu tarifede 06-17 , 17-22, 22-06 arası farklı birim fiyattadır. Puant kısım denen 17-22 saatleri arası elektriğin en pahalı olduğu zaman aralığıdır. 22-06 arası ise elektriğin en ucuz olan zaman aralığıdır.
    2008 yılı tarife birim fiyatlarınıwww.tedas.gov.tr sitesinden tarifelerim linkinden öğrenebilirsiniz.




  • elektrikli kombi ile ilgili herşey bu sitedehttp://www.elektriklikombi.net/
  • Taklitlerimizden sakınınız.www.elektriklikombi.com


    Sakine Hanıma selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klimakalorifer -- 8 Nisan 2008; 18:05:53 >
  • yer müsaitse(müstakil bahçe vs)ilk maliyet de önemli değilse sizin için en uygunu ısı pompası aslında...

    http://www.isipompasi.net/Toprak_kaynakli_isipompasi.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makineman


    quote:

    Orijinalden alıntı: Epidoras


    quote:

    Orijinalden alıntı: heykali

    Dostum rüzgardan elektrik projenin onaylıyorum.
    Bence de güneş pilini birileri dayatıyor sanki ve de gerçekten çok pahalı sistemler.
    Kırılınca mıçtık tamiri yok falan yani.



    Evet ben sana dayatılma olayını söylim, Dünyada Tabi (güneş,rüzgar) enerjilerden Dünyanın hiç bir ülkesine kullanma diye dayatamazsın ancak Şu değilde bunu kullan diye öneride bulunup dost olabilirsin (Pozitif Lobi) buna ister dayatma dersin istersen beni düşünüyorlar diye bilirsin, bu işte mantıklı olan Rüzgar enerjisidir. ilave olarak bir birilerini desteklesinler diye Rüzgar enerji yanına Güneş Pili kurubilirsin.

    Bir kaç gündür yaptığım araştırmalarda sanırım yakında kendime 2/3 Bin TL lik bir evin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir sistem kuracağım, kullanılacak ekipmanlar 10 yıl garantili ve bu ekipmanlar dk başı kurcalanacak oynanacak sistemler değil yani bir kere kuruyorsunuz bir daha pek işiniz olmuyor, yani 10 yıl boyunca bolacağını sanmıyorum bolacak hassas cihazlar olsaydı bu kadar uzun süreli garanti verilmezdi :)


    Bu sistemi kendiniz mi kuracaksınız başkasına mı kurduracaksınız? Bu işi hangi firma yapıyor? Saygılar.



    http://shop.gunes-pili.com/ adresinde var oradan alacağınız kurulum gerektirecek cihazlar için ora ile görüşülebilir, yalnız buradakiler sanırım hepsi markalı biraz tuzlu, iyi bir detaylı arama sonucu daha ekonomikleri bulunabilir daha önceden bulmuştum kaybettim, bulursam yine yazarım.




  • arkadaşlar

    adamlar istanbul için elektrik sarfiyatını yapmışlar...

    http://www.elkoterm.com/elektrikli_kombi_kazan/elektrik_sarfiyati.html

    ben biraz vazgeçtim...
  • Rüzgardan elektrik üretmek tahmin ettiğiniz kadar kolay değil. Akülerin fiyatlarından hiç bahsetmiyorum bile. Eğer akü doldurulup ısıtmada kullanılacaksa yüksek DC gerilimler kullanılmalı 20 Tane akü alıp 240 Volt elde edip DC olarak direk kalorifer peteği besleyebilirsiniz. Tabi bunların hepsi kağıt üzerinde. Düşünce olarak güzel ama uygulaması ve işletmesi kolay değil.
    http://forum.donanimhaber.com/m_3899535/mpage_159/key_/tm.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: menerio

    Ben 24 saat kullanmıyorum kombiyi, kara kış olursa belki, yoksa tüketim anlamsız artar.
    Eve 7'de geldik, salon 20 C derecedeydi, saat 13'te evden çıkmıştık ve kapalıydı kombi, çıkarken 24 C bırakmıştık evi.

    Şimdi 70 C ayarladım, saat 8'de 60 C düşüreceğim, vanalar 4'te duruyor. Dış sıcaklık 8 C şu anda.
    Bende bir ara oda termostatı almayı düşündüm ama sonra odaları farklı sıcaklıklara ayarlarım diye vazgeçmiştim.

    Benim cihaz 24 kW olduğu için saatlik 6 kW tüketim normal geliyor bana.
    Sizin değerleriniz de iyi ama 24 saat açık bırakmıyorum ben, o yüzden bu ay 900 - 1.000 kW tüketim, Ocak'ta 2.000 kW planlıyorum.
    Günlük olarak ortalamaları takip ediyorum, şu anda 30 - 35 kW/gün tüketim ortalaması ile gidiyorum. :)

    Tabi bu değere evin tüm kullanımı dahil.
    Kombide ayarı kaçırmazsam hesap tutar, yoksa 70 C getirip 24 saat açık bırakırsam herhalde 1.750 TL öderim elektriğe :)
    Hafta içi ikimizde çalışıyoruz, oğlumu sabah anneme birakiyoruz ve saat 06 - 16 arası ısıtma yapmadığımız için 24 saat açık bırakmaya gerek duymuyorum ben.





    Sana daha ucuz bir yöntem önericem :) inan çok daha ucuz olduğunu garanti ederim :)

    Evinin de yalıtım yoksa söyleyeceğim cihazlarının her birini 8m2 ısıtır olarak düşün.

    16m2 olan odana iki adet kullan 15 saatte 12KW kullanırsın.

    Yatak odası zırt pırt girilen bir yer olmadığı için varsayalım ki 1 adet koy ve 8 saat çalıştır: 3,2KW

    Holde bir adet 15 saat çalışsın 6KW

    Banyoya da 1 adet koy ve 5 saat çalıştır: 2KW

    12+6+3,2+2= 23,2 KW kullanırsın günlük.

    En soğuk günlerde bu aletleri hiç kapatmayacağım desen ve 24 saat çalıştırsan günde 48KW harcarsın.

    30x48=1440KW
    1440x0,36= 518TL yapar
    Yetmez ısıtmaz dersen iki adet daha bunun üzerine eklersin hiç kapatmadan 207TL de o yakar buda sana 518+207=725TL yapar.

    Hafta içi günde 13 saat evdesiniz ve 7 adet kullansanız: 36,4KW yapar hiç kapatmadan.
    36,4x30= 1092KW
    1092x0,36= 393,12 TL yapar.

    Hepsini tek bir elektrik şarteline/düğmeye bağlarsın ve eve girerken açar, çıkarken kapatırsın.
    http://econo-heat.com/tr/ bahsettiğim alet benimde kullandığım. 2 aydır 2 adet kullanıyorum ve işimi görüyor, arada açıyor kapatıyorum geçen ayın 21'inden beri bu güne toplam evdeki kullanımda dahil olmak üzere takriben 150KW kullanmışım. *Evde yalıtım var*

    Sen bence söylediğim sistemi kullan o ne öyle 2 bin TL ye yakın elektrik parasımı ödenir. Ayrıca söylediğime ilave olarak etkisini arttırmak için nalburlarda sobaların arkasına konmak için aliminyum yansıtıcı satıyorlar onlardan al iki tane ve o apartların arkasına uygun bir şekilde monte etmeden önce kes ayarla ve koy, sıcaklık olduğu gibi duvara gitmesin. Ben 1 tane alıp 2'ye böldüm :). Sen her ısıtıcın için bir adet al ve onları aparatın arkasında kalıp görünmeyecek şekilde kes o şekilde monte et üzerine apartları. Alet 150TL haberin olsun ;).

    Ayrıca ileride bir sorun elektrik kesildiğinde bu aletleri çalıştırmak istesen kombini asla çalıştıracak sistem bulamazsın. Ama benim bahsettiğim sistem için bir kaç adet akü alırsın bir kabin şeklinde evin uygun bir yerine kurarsın ıstıcılardan her biri 0,4KW elektrik çekiyor 4 adet 1,6KW yapar.
    4 adet 150Ah lık akü alsan 150x4=600Ah yapar. (istersen daha fazla akü al ama unutma bunlar en fazla 20 saat enerji sağlar)
    600x12=7,2KW lik elektrik ile ısıtıcılarını 5 saate yakın çalıştırabilirsin. Bu akülerin ve şarj aparatlarıda takriben 1500TL tutabilir.

    Ne yazdım arkadaş yahu :) yoruldum resmen ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 10 Aralık 2012; 4:35:17 >




  • @menerio

    çok faydalı bilgiler, teşekkürler :)

    Ben de elektrikli kombi araştırıyorum, trifaze sayaç hakkında bir şey soracağım. Halihazırda Köhler marka trifaze sayacım var, 4 tane de tel girip çıkıyor sayaca. Anladığım kadarıyla evin iç tesisatına 1 faz dağıtılmış çünkü sayacın ekranında T0 (toplam), T1, T2, T3 ve T4 diye ayrı ayrı tüketim değerleri görünüyor ancak bu T'lerden sadece bir tanesi ve toplam değer artıyor. Diğer T'ler sabit (ama sıfır değil, eskiden kullanılmış yani, sonra tüketim durmuş bu fazlarda). Şimdi her fazda elektrik vardır diyebilir miyiz yoksa tek tek tellere bakmak mı lazım? Eğer hepsinde elektrik var ise, kesinlikle 380V elektrik aldığım söylenebilir mi? Yoksa hem trifaze hem 220V almak gibi bir durum var mıdır?

    Sayacın görüntüsü de şöyle;
    http://dl.dropbox.com/u/14325644/sayac1.jpg

    Bir de ana sigortada 25A yazıyor. Şimdi ben elektrikli kombi taksam, bu sigorta yeterli gelecek mi? Daha büyüğünü takmak riskli midir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igorparker -- 7 Mart 2013; 11:59:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: igorparker

    @menerio

    çok faydalı bilgiler, teşekkürler :)

    Ben de elektrikli kombi araştırıyorum, trifaze sayaç hakkında bir şey soracağım. Halihazırda Köhler marka trifaze sayacım var, 4 tane de tel girip çıkıyor sayaca. Anladığım kadarıyla evin iç tesisatına 1 faz dağıtılmış çünkü sayacın ekranında T0 (toplam), T1, T2, T3 ve T4 diye ayrı ayrı tüketim değerleri görünüyor ancak bu T'lerden sadece bir tanesi ve toplam değer artıyor. Diğer T'ler sabit (ama sıfır değil, eskiden kullanılmış yani, sonra tüketim durmuş bu fazlarda). Şimdi her fazda elektrik vardır diyebilir miyiz yoksa tek tek tellere bakmak mı lazım? Eğer hepsinde elektrik var ise, kesinlikle 380V elektrik aldığım söylenebilir mi? Yoksa hem trifaze hem 220V almak gibi bir durum var mıdır?

    Sayacın görüntüsü de şöyle;
    http://dl.dropbox.com/u/14325644/Photo%2023.02.2013%2014%2026%2011.jpg

    Bir de ana sigortada 25A yazıyor. Şimdi ben elektrikli kombi taksam, bu sigorta yeterli gelecek mi? Daha büyüğünü takmak riskli midir?

    Evet siz Trifaze abone gözüküyorsunuz. Eğer trifaze abone iseniz büyük ihtimalle tesisatta 3 fazlı çekilmiştir, tabi bu sayaç sadece sizin evinizin ise. Buradaki T, T1, T2, T3, T4 değerleri faz başına güç değeri değil, günün farklı zamanları için uygulanan tarifelerdir. T toplam değerdir T4 yedek tarifedir bunu dikkate almayın. Sadece bir T değerinin artması tekli tarife kullandığınıza işaret.

    3 Fazında geldiğine emin olmak için;

    Siyah-Sarı, Sarı-kahve, kahve-siyah fazları arasına multimetrenin AC 750 Volt veya varsa daha büyük bir kademesinde baktığınızda 380-400 Volt arası gerilim okursanız 3 Fazda geliyor demektir. Yalnız burada bahsettiğim sarı kablo kaçak akım rölesi üzerindeki.

    Trifaze abone iseniz hem 220 hemde 380 Volt kullanmanız münkündür. Faz-nötr arası 220 faz-faz arası 380 Volt alırsınız.

    Saygılar.




  • Kontrol ettim, evin içindeki sigorta kutusu şu şekilde. Anladığım kadarıyla trifaze değil mi?

    http://dl.dropbox.com/u/14325644/sayac2.jpg
    http://dl.dropbox.com/u/14325644/sayac3.jpg
  • quote:

    Orijinalden alıntı: igorparker

    Kontrol ettim, evin içindeki sigorta kutusu şu şekilde. Anladığım kadarıyla trifaze değil mi?

    http://dl.dropbox.com/u/14325644/sayac2.jpg
    http://dl.dropbox.com/u/14325644/sayac3.jpg

    Evet trifaze ancak bu panodan kazan için güç alamazsınız. Sayaçtan sonra ayrı bir hat alınması lazım.




  • izmirden selam arkadaslar elektrikli kombi imalatı yapıyorum sarfıyatı cok düsük 120 m2 ev icin 23 24 derece oda sıcaklıgı 16 saat ortalama 300tl
    sahibinden com dan bakabılırsiniz

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektrikli-ev-aletleri-isitma-sogutma-elektrikli-kombi-kat-kaloriferi-aylik-250tl-evinizi-isitin-139850563/detay/

    elektrikli kombi ıle ılgili sorularınızı sorunlarınıza cevap verebilirim




  • cengizumur C kullanıcısına yanıt
    40 derece gönderilen su 6.5 metre petekden sonra 37 derece olarak geri donmesi cok ilginc ev cok soguk degıldı sanırım ankarada soguklarda nasıl oldudada 40 dereceyle 21 22 derece ısındı hayret okadar evleri ısıttım 40 dereceyle ege de 21 22 dereceleri göremedim (dış sıcaklık 18 derece cıvarıysa ısıtır ama) ben 55 dereceyle anca 22 @cengizumur 25 dereceleri gördüm imalatcı ve uygulamacı olarak

    zaten 7-8 metre peteği 55 derece su sıcaklıgıyla oda 22 23 derece 24 saat acık günlük 50-60Kw la uyguluyoruz (max 20amp)

    40 derece evi ısıtır yeter dersenız hemen uygulamalı yaparım. (dış ortam 0 veya 1 ıken) oda sıcaklıgı 10 18 dereceyi gecmez oda ege bölgesi icin

    yaptıgımız işleri garantili olarak yapmaktayız ve cıhaz üzerinden kac kw harcadıgınızı saatlik olarak görebilirsiniz

    https://www.facebook.com/Elektrikli.kombi




  • Arkadaşım sana elektrikli kombiyi öneririm doğalgaz var ise lüks olur. Bu işin en doğru çözümüwww.elkoterm.com gir telefonunu al ara konuş ben taktırdım 2senedir kombi yüzü görmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://m.youtube.com/watch?v=B_0BhCx-YpY

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.