Şimdi Ara

0'dan 206'ya

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Meraba beyler. Yaklaşık 1 hafta önce 206 1.4 hdi aldım. x-line serisi ve arabaya ufak tefek orta butcelerede modifiye yapmak istiyorum. Daha önce hiçbir arabamda modifiye işine girmedim o yüzden öyle çok iyi bir bilgim yok bu konularda ,o yüzden sizlerden destek bekliyorum. Her turlu tavsiyeye açığım tabi gereksiz elestiriler hariç. Forumların çoğunu okudum fakat çok karışık geldi. Sanayiye gidip sormak belki daha net olur fakat adamlarin derdi sadece para yeterince yardımcı olmuyorlar. Neyse sorularıma geceyim.

    Araba dizel olduğu için egsoz ve filtreye herkez karşı ama güzel bir ses istiyorum. Bu konuda ne yapabilirim. Egzosu vanali dusunuyorum ama ses ortadan çıkıyor diyorlar fakat ben şu ucu yanık buyuk egsoz uçlarındanda taktirmak istiyorum bu ikisi uyumlu olurmu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yaklaşık 3 gün önce egsoz yaptırdım deneyimlerimi buraya yazayım belki birinin işine yarar. forumlarda okumama rağmen inat edip dizel aracıma taktırdım egsozu.Hks marka silincerli yanık egsoz taktırdım işçilik ile beraber 250 tl tuttu. Sesi cidden çok güzel ve tok, yüksek motor olsa ve benzinli olsa çok tatlı bir ses verir ama dizele yaptığıma pişman oldum. Gerçekten ses çok az araba rolantideyken gaza basarsan dışardakiler duyabilir ama ne içerden nede yolda giderken ses yok.Önceden katalizörü boşalttırmıştım zaten araba rahatlasın diye yani şuan alabilceğim maksimum sesi almama rağmen hiç yeter bir ses değil. Ertesi gün tekrar ustaya gittim buna bir hal çare bul diye egsoz borusuna 10 tane delik açtı en fazla %10 arrtı diyebilirim ses. 2-3 ustaya gidip egsoz sistemini komple düz boru yaptırsam bundan ne kadar artar dedim ve %10-%15 anca artar dediler bende hiiiiiç gerek yok diyerek zorlamaktan vazgeçtim. Artık şansımı benzinli araçlarda deneyeceğim. Aslında 250 tl bir kayıp değil çünkü aynı parçayı söktürüp başka araca geçirebiliyosun. Yada 50 tl ucuza tekrar satarsın en kötü. İşi bilen abiler belki saçmaladığımı düşünecek ama benim hiçbir fikrim yoktu bu konuda bu işe girişmeden önce ve forumlardan ve işi bilenlerden böyle bir açıklama bekledim. Bulamayıncada kendim deneyip öğrendim. Ben yandım sizler yanmayın arkadaşlar. Sakın dizel egsoz yaptırmayın.En azından 1.4 veya 206 gibi eski tip araçlara.Yoksa BMW 3.20 dizeller yıkıyor ortalığı.Kalite meselesi.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.