Şimdi Ara

Turkcell Superonline VDSL Hız Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Uzun bir süredir 16 mbit'lik Turkcell Superonline Yalın ADSL kullanıyordum, VDSL'e başlamaları ve telefon açıp 84 mbit'e kadar hız alabileceğimi öğrenmem sonucunda Dört Dörtlük Kampanya ile 50 mbit'lik Yalın VDSL'e geçiş yaptım. Aslında kurulum süreci de epeyi bi vakit aldı, daha çok bayilerinin bir türlü modemi teslim edememeleri sonucu bekledik ama hizmetten memnun olduğumuz için devam etmek istedim. Huawei'nin HG658 modemini verdiler, hızla ilgili olarak enteresan bir problemim var.

    Speedtest üzerinden sunucuyu Turkcell Superonline seçerek hız testi yaptığım zaman çok rahat 40'ın üstünü 47-48 mbit'i görebiliyorum. Gidipte Türk Telekom, Uydunet veya Vodafone hatta Turkcell seçtiğim zaman hız testi 30 mbit'in üstünde bir hızla başlayarak kademeli olarak 16-17 mbit'e düşerek tamamlanıyor. Yabancı kaynaklı sağlam sitelerden büyük dosyaları indirmeye çalıştığım zamanda gene 16-17 mbit'i geçemiyorum. Kablolu internetten kaynaklanıyor olabilir diye modeme ethernet ile de bağlanarak denedim ama sonuç değişmedi.

    Çağrı merkezini aradığım zaman kayıt oluşturup Türk Telekom'a ilettiler. Biraz önce de yapılan inceleme sonucunda binanın içerisindeki kablolama da sorun olduğunu söylüyorlar. Açıkçası ben buna anlam veremedim çünkü Turkcell Superonline kaynağından taahhüt edilen hıza ulaşabiliyorum ama başka kaynaklarda da oldukça hızlı başlayıp eski Yalın ADSL'deki değerlerime dönüyorum. Modem üzerinde hat değerlerini de yardımcı olması açısından paylaşıyorum, yardımcı olup fikir verebilirseniz sevinirim :)

     Turkcell Superonline VDSL Hız Problemi







  • Şuan aynı problem bendede var 2 haftadır arıyorum bunları 2 tane arıza kaydı verdim hala cozemediler. Dediklerini göre türk telekom bizim eski paketimizin hızını gondeiyor sabitliyor paket değişikliği talebini görmemişler . Onlarla konuscaklarmis kalbim sıkıştı sinirden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Caddebostan'da oturuyorum hani Türk Telekom'un santraline de uzaklık olarak mesafemiz epeyi iyi durumda diyebilirim. Hattın değerleriyle ilgili fikri olan var mı? Mesela o noise değerleri nasıl yorumlanabilir?
  • Hat değerleri normal. Büyük ihtimalle tt vanaları kısıyor başka isslerin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.