Şimdi Ara

Sahte Apple şarj aletlerinin %99'u güvenlik testlerini geçemedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sahte Apple şarj aletlerinin %99'u güvenlik testlerini geçemedi

    ABD merkezli bağımsız ürün güvenlik sertifikasyon kurumu UL ve İngiltere'nin Ticaret Standartları Ofisi tarafından yapılan bir değerlendirmeye göre Apple cihazlar için satılan sahte şarj aletleri neredeyse hiç güvenli değil. UL, çevrimiçi olarak satılan sahte şarj cihazlarını bir araya getirdi ve yüksek gerilimi nasıl idare edeceklerini görmek için bir takım güvenlik testlerine tabi tuttu.

     

    ABD ve Çin de dahil olmak üzere sekiz ülkeden satın alınan şarj cihazları kullanıldı. Test edilen 400 üniteden sadece 3'ünde elektrik çarpmasına karşı koruma sağlamak için gerekli yalıtımın olduğu tespit edildi. Bu da internet üzerinden satılan sahte şarj cihazlarının %99'unun tehlikeli olabileceği anlamına geliyor.

     

    Ayrıca Bkz.Google Play, 2016'nın En İyi Oyun ve Uygulamalarını duyurdu
    Uluslararası Ticaret Standardları Enstitüsü'nden Leon Livermore, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada " Sadece test edilmiş ikinci el elektrikli malları satın alın ve bu tür elektrik malzemeleri alırken yalnızca güvenilir çevrimiçi tedarikçilerden alışveriş yapın. Bu birkaç lira daha maliyetli olabilir, ancak sahte ürünler evinize, hatta hayatınıza ya da sevdiğiniz bir kişinin hayatına mal olabilir" dedi.

     

    Apple, Kasım ayında sahte güç adaptörleri ve kablolarını Amazon üzerinde satmakta olan bir şirkete karşı dava açtı. Cupertino merkezli teknoloji devi kendi testleri sırasında son dokuz ay boyunca Amazon'da satılan "orijinal" Apple ürünlerinin % 90'ının sahte olduğunu tespit etti.

     







  • Sahtesi tamamda ikinci el şarj aletiyle ne alaka '

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Birkaç lira daha maliyetli olabilir" lira değil de dolar demiştir o adam ve bilmiyor ki o bir kaç doların bizde kaç lira olduğu ve vergilerle ıvırla zıvırla ne kadar daha eklenebildiğini :D Neyse Android tarafındaki kablolar için ve şarj aletleri için acaba durum ne. Orada orjinal ürünler çok da uçuk olmuyor sonuçta.

  • Yalan kokuyor.. Apple lisans satarsa, sahte dedikleri şarj aletleri 100% güvenli olur. Kendi satıkları çok süpermiş gibi.

  • "Hacı şimdi bana bir test lazım ama nasıl test olsun biliyon mu, sadece bizim kablolar geçsin bu testten. Kaptın mı kanka, hadi kolay gelsin."

  • "İkinci el malları satın alın"
    Demiş ya ne diyor lan bunlar.
    Bana göre ne sıfırı nede ikinci eli
    güvenili değil sahte sarj alet lerinin.

    Anlayacağınız boş muhabet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullananların neredeyse tamamında kopma sorunu olan kabloları halen vatandaşa satmaya devam eden Apple önce aynaya baksın.

  • Yersen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 4 Aralık 2016; 1:11:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kendi sattıkları sanki çok iyi....

  • Kabloyu ayrı şarj aletini ayrı satıyorlar ikisi de oldukça pahalı. Bende yan sanayi kullanıyorum. Biraz dayanıksız oldukları doğru ama güvenlik konusunda sıkıntı çıkarmadılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazı arkadaşlar yalan haber vs demiş ama haber %100 doğru yan sanayi şarj aletleri cihazların içinde ki U2 şarj entegrelerini bozuyor ve maalesef masraflı bir tamire yol açıyor. orj çipin resmi aşağıda.
    http://i.hizliresim.com/GPkAdV.jpg


    buda sahte çipin resmidir.
    http://i.hizliresim.com/GPkAqv.jpg

  • Sadece kablosuna 70 lira istiyor. Şarj aletini net hatırlayamadım. 100'ün üstündeydi. 7'nin yanında verdikleri şarj aleti zaten bildiğin tahtakale işporta.Yine kirli oyunlarından birini sergiliyor global soyguncular. Soranlara ttec'in çift usb girişli bir modeli var onu aldırıyorum. Hepside çok memnun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedense hiç şaşırtmamış açıklama. 5 lira verince tü kaka 80 lira verince Apple MFI Certified... Yersen ;)

  • Ya he he. Sahte diye değerlendirilen birçok Çin menşeili ürünün Apple'ın ürettirdiği cihazlardan çok daha kaliteli bileşenlerle üretildiğine eminim. İlla 50-100 TL gönecekler ya dert o.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 6 ay boyunca 10 liraya aldığım yan sanayi şaj kulandım hiçbi sorun çıkarmadı

  • Çakma kablodan bi şey olmaz ancak adaptörü kaliteli seçin. Samsung'un orjinal adaptörleri 40-50 lira civarı. En azından kafanız rahat olur. Tonla para verdiğiniz telefon mu önemli 50 lira mı ?
  • şu iphone daki kaliteye bak, helal olsun, adamlar, lighting portuyla kasa arasındaki boşluğu ikinci bir metal halka ile kapatıp, dış ortamdan yalıtmış, bununla da yetinmeyip kablo takıp çıkartırken veya kablo takılıyken bilinçsizce yapılacak ani bir hareketle şarj portuna binecek kuvvetin anakarta fiziki bir hasar vermesini engellemek için şarj yuvasının sağından ve solundan iki vida ile ayrıca sabitlemişler. işte bunlar hep ustaların ve kaliteden anlayanların görebileceği nuanslar, bunu huawei de yapıyor, zaten p9 u ele alınca malzeme kalitesi ve işçilik hemen kendini belli ediyor. birde hırsız dandik soni nin maliyet düşürme odaklı dandik çöp z2 si aklıma geldi, şarj kapağını açınca micro usb portun etrafı alabildiğine boşluktu ve plastikti, telefon resmen bükülüyodu, kamera sensorleri ortalı durmuyordu, ekran sarı leke çıkıyordu, kasa açıkları ve simetrisizlikler vardı, kamera ısınıp kapanıyodu vs liste daha uzun, 6 ayda bir para amaçlı test etmeden piyasaya sürülmüş ve maliyeti düşürmek adına herşeyin çalındığı(dualtone flaş-ois-kapasitif tuşlar-kablosuz şarj-rakiplerden düşük donanım 3gb ram ve hala emmc depolama-kalitesiz malzeme ve ucuz işçilik)dandik çöptür soni. en sonki xz çöpünde plastik kasaya dönmüş, ram 3gb ve emmc, dualtone flaş-ois-kablosuz şarj-kapasitif tuşlar çalmaya aynen devam etmiş usta hırsız soni. herşeyi gizli çalan açgözlü en dandik ve iğrenç çöpleri üreten en iğrenç dandik firmadır soni. yani kalitesizlik göstergesi onca detay var soni çöplerinde. sonra niye en sorunlu marka soni deyince, şaşırmamak lazım, dandik mal sorun çıkaran maldır, sorun çıkaran mal dandik maldır. bu tartışılmaz bir gerçektir ve mutlak ispattır...





  • Az ucuz Yapsınlar bari orjinalini alalım...

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    faydalı bir yorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.