Şimdi Ara

Gemi makinaları mühendisliğimi duim mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Meraba arkdaşlar sizce gemi makinaları yoksa duim mi çalışma olanakları maaş konusu olarak nasıl değerlendirirsiniz bu sene mezuna kaldım ve gemicilik herzaman hayallerimi süslemiştir yardımcı olursanız severim.



  • dostum en başta gemicilik değil denizcilik.Maaş olarak ikisi de aynıdır çok nadir firmalarda kaptana 100-200 dolar daha fazla verirler ama önemsiz bir durum iş bulma konusunda makina bir nebze olsun daha iyi ben güverteciyim (DUİM) arada özellikle stajda keşke makınacı olsam dediğim oldu fakat ikisinin de kendine has zorlukları vardır.
  • Teşekkür ederim aydınlattıgınız için bide şu sorum var son olarak konuşmamda kekemelik var aceba problem yaşarmıyım çalışırkenn duim için mülakat yapılıyorya orda mülakattan kalırmıyım. Gemi inşa benimde 1. Önceliğim tabiki.

    Saygılar
  • kekemeysen büyük ihtimalle güverteci olamazsın üzgünüm zaten gemi adamı olur sağlık belgesine göre konuşma bozukluğu olanlar telsiz operatörü de olamıyor. Makine için bir şey söyleyemem ama.
  • lazmanya canavarı L kullanıcısına yanıt
    peki maaşlarda ve iş imkanına düşme var diyorlar bu doğrumu
  • Valla kardeşim benden sana tavsiye sen yine de iyi bir araştır derim :) bak sektörle alakalı konuları da takip edebilirsin ki biraz dertli bi sektör

    http://www.virahaber.com/gemi-adami-haberleri-90hk.htm
  • Denizcilik çok zorlu bir meslektir. Hayalleri süslenecek bir meslek değil malesef çünkü denizde çalışanlar bu işi sadece para için yaparlar. Eğer uzun süre denizlerde çalışmaksa amacın Duim i tercih et eğer bir süre para kazanıp karada çalışmak istiyorsan gemi makineleri bölümünü seç. Belirtmekte fayda var duim gemide her zaman daha rahattır makinecilere göre. Bilmek istedikleriniz konusunda yardımcı olabilirim.
  • O konuda malesef haklısın zaten şöylede bi durum varki duim e istesemde gidemiyorum ama şöylede bi durum varki kazanılan para ikisindede çok güzel
  • O kazanılan para genelde çarkçıbaşı veya kaptana değil eşlere ve çocuklarına yar oluyor. Bir nevi kendi hayat zamanını onlar için satıyorsun. Yada evlilik hazırlılıkları yapmak için kendine ev falan alıyorsun evlenemezsen de tatillerde rusya tayland geziyorsun. Sonra da yoldan çıkıyorsun. Kesinlikle değişik bir adam oluyorsun onu biliyorum.
  • Su an kim ne derse desin makina daha rahattir her konuda kafani bulandirma makinayi sec gemi kara yasam ucret is konusu hepsinde rahat olursun guverteye oranla
  • dirkpitt D kullanıcısına yanıt
    Biraz geç cevap verdim efendim affola. Malum sınavlara az bi zaman kaldı tempolu bi şekilde çalışıyoruz gemicik zor ama üstte bi arkadaşın dediği gibide ücret konusunda tatminkar ama her ne olursa olsun yazacağım umarım istediğim puanı alırsam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rashqu1

    Su an kim ne derse desin makina daha rahattir her konuda kafani bulandirma makinayi sec gemi kara yasam ucret is konusu hepsinde rahat olursun guverteye oranla

    Genelde herkes bunu diyor makinacılar rahattır diye ancak şöyle iş bulma konusunda nasıldır mezun olunca hemen iş bulabilirmiyiz
  • Kutsal Ruhh kullanıcısına yanıt
    Kardeşim gemicilik yapman için okumana gerek yok.
    Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği ile Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği farklı bölümler bunu bil ve mesleğin artılarını ve eksilerini iyice araştırmadan tercihini yapma ister DUİM olsun ister GMİM istersede Gemi İnşaat olsun.
  • Biliyorum üstadım ikisininde yaptığı işleri hedefimi belirledim zaten gemi inşaatı istiyorum. Okumadan gemici olunur ancak okulunu okuyunca ne olursa olsun çalıştığın yerde bi rütben olur bunuda göz önünde bulundurmak gerek.
  • ITU de gemi insaat okuyorum 1 .sinif .Sen denize cikmak istiyorsun sanirim ama bolum olarak gemi insaat yazmissin.Biz cikamiyoruz.Ben de sene sonu denizcilige gecmeyi planliyorum bu arada.
  • Merhaba cevapaldığınız için teşekkür ederim. Gemilerin makine dağirelerinde çalışıyoruz diye internette biyerde okumuştum ondan demiştim onu ama sanırım bugünki ygs ile zor gibi görünüyor gecemi gündüzüme katıp ders çalışmamama rağmen hiçbi konudan nerdeyse sorı gelmedi ( karmaşık sayı parabol çarpanlara ayırma denlemler vs) sizce 3. Sene hazırlanmakmı sıkı birşekilde lys çalışıp tahmini sıralamam 300k 300k dan 50 k ya çekebilirmiyim moral felan 0 şuan bende dersanede 100 netten düşmezdim hep cevaplarsanız sevirim teşekkürler.
  • Kutsal Ruhh kullanıcısına yanıt
    kardeşim,senle aynı durumdayız ben de ilk sosyale geçtim fenden önce fene hiç bakamadan sınav bitti.Benim de sıralama senin gibi belki biraz iyi veya kötü olabilir.Kesinlikle lys'ye çalış birdaha mezuna bırakmamaya çalış yani;çünkü bir de ingilizce hazırlık falan okucaksın.Ben de İTÜ DUİM istiyorum veya piri reis %100 burslu.Sana tavsiyem mesela gir şu siteye puanza.com gir ygs netlerini sonra da lys netleri salla kafandan.Bak bakalım kaçar net yapman gerekiyor lys de.O şekilde hedef belirlersen daha verimli olur.Mesela girdin ygs netlerini 300k çıktı altta lys kısmına da mesela herdersten yarı yarıya veya sana kalmış nasıl paylaştıracağın,netler yaz.Bak bakalım mf4 60k çekmek için kaç lys neti gerekiyor.
  • Haklısın kardeşim ilgilendiğin için teşekkür ederim. Bırakmak yok pazartesi yeni bi program yapıp çalışmalara başladım hayırlısıyla. Doğrusu hiç bakmadım o siteye bi bakıp sonuclara bakayım ama tahminimce lys de 30 üstü mat ve 20 üstü geo yapmak yeteri puanı getirir fenden biyoloji hariç pek sıkıntım yok iyi yaparım gibi geliyo kendimizi bu yönde motive ediyoruz :)
  • yag pas ıle ugrasmayı sevıyorum dersen gemı makıne sec ama ugrasamam ben gemıyı kullanmak yonetmek ısterım dersen duım secebılırsın suan sektorde bır ıs sıkıntısı yok dıye bılıyorum cunkı mezun sayısı epey az
  • Kerem0559 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim güvertede departmanı hakkında ne düşünüyorsun bilmiyorum ama bizde pasın içinden çıkmıyoruz . Mezun sayısı az derkende neyi kastettin acaba ? Son yıllarda yeni açılan okullardan haberin var mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.