Şimdi Ara

sıcak rolantide silkeleme sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamünaleyküm arkadaşlar , ben şuanda bartın da oturuyorum ama maalesef burada gerçek usta yok . sorunum pejo 307 1,4 hdi aracımda soğuk motorda saat gibi çalışan motor var , ama tam ısındıktan sonra 80-90 derece ısıya ulaşınca motorda silkeleme var pp2000 bağladımda devir 739 gösteriyor ama 750 olması gerekiyor eğer 750 olsa herhalde silkelemeyecek. 4-5 bin klm önce motor blok değişti sıfır olarak ve iç parçaları hepsi sıfır kaliteli parçalarla toplandı , enjektörler temizlendi ayarlandı , dün ikinci defa söktürdüm başında durarak hepsi yeşil normal değerlerine geleceğe kadarı ayar yaptırıp yeniden araca taktırdım çünkü ustalar rolanti düşüklüğünü enjektörden yapar dediler ama rolantide milim değişmedi sadece cekişleri daha iyi oldu çünkü başında durunca zorla değerleri biraz daha iyi ayarlamasını zorlayabiliyorsunuz yoksa o kadarı incelemeyip üzerinde durmuyorlar baştan sağma iş yapıyorlar .şuanda ne yapıp nereye gideciğimi bilemiyorum.motor yapılmadan önce böyle sorun yoktu , motor yapıldı ilk gün çalışıp motor ısınınca hemen zatten ustaya dedim rolantisi düşük eskisine göre , ısınınca rolantide dururken silkeleme yapıyor çekişi eski motora göre daha kötüydü ancak dün enjektörleri yeniden ayarlatıp araca takınca çekişi düzeldi .


    pp2000 bağladımda arıza kodu olarak debriyaj kondiktorü gibi bir hata veriyor ama o önemli değil dediler bu hata nasıl ve hangi neredeki parçadan yapar ve giderilir.

    1. rolantiyi 739 dan 750 devire sıcak motorda gelmesi için ne yapmalıyım

    2. rolantide hiç gaza basmadan debriyaja basıp 1. vitese atıp az bırakınca araç kalkacak gibi yaparken silkeleme olmuyor sadece dururken , ama boşta debriyaja basılı tutsanda silkeleme yapıyor.

    3. pp2000 ile bağlandığımda enjeksiyon bilgileri olan kısım da dikkatimi çeken değerlerden enjeksiyon ön avans ve birincil avans değerleri ikiside -1 oysaki normal değeri biri -4 diğeri +6 olması lazım sıcak ve rolantide pp2000 deki olması gereken değerlere bakınca ancak enjektörleri ayarlatmadan ve ayarlattıktan sonra ayarları çok değişmesine rağmen o rakamlar sıcakta ve soğukta hiç değişmiyor motor yapılmadan önce kaç dı bilmiyorum. bu avans ayarlarını ne etkiliyor nasıl değişecek

    4. egr elektrovanası sıfır servisde değişmesine rağmen başlarda arıza vermezken şuanda yine veriyor silsemde geri geliyor anlamadım gitti .

    5. silkelemeyi volanttan diyebilirsiniz ama motor yapılmadan önceki volant ve baskı balata gei takıldı ayrıca bunlarda sabit volant varmı oynak olandan değil o yüzden volanttan olmaz diyorlar .

    bu konularda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum ankarada fiyatı yabancı extra artırımlı olmayan işin ehli bilgili deneme yanılma usulüne göre çalışmayan ustaya dahi gitmeye karar verdim yeterki bu sıkıntıdan kurtulayım şimdikten yardımcı olacak ve ilgilenecek arkadaşlara teşekür ederim.


    resimlerde dün enjektör ayarlarını tekrar yaptırmadan önce ama yaptırdıktan sonrada ayarlarda değişme yok sadece 1-2-3-4 enjektör yazan yerlerdeki değerler az değişti oda ayar yapıp makineye bağlandığı için sıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sugarboy067 -- 13 Kasım 2016; 12:12:7 >







  • sıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunusıcak rolantide silkeleme sorunu




  • arkadaşlar hiçbiriniz birşey yazmamışsınız kimsenin başına gelmedimi ustalar hiçbir fikriniz yokmu bu rolantiyi nasıl yükselteceğim pp2000 ile rolanti normal standart olan sıcakta 750 devire nasıl çıkartacağım hangi parça arızalı pp2000 de bulamadım rail sensöründen yaparmı en çokda hava debi metreden şüpheleniyorum ama arıza ışığı yanmıyor 3000 deviride geçiyor ama sıcekkenn rolanti düşüyor , yabancı sitelerde bakıyorum tıpa tıp aynı sorunlar yaşayan alman kullanıcılar var ama onlarda bulamamış çaresini , bu nasıl bir araba arkadaş almanyada yetkili kaçtane servise gitmiş farklı farklı kışiler ama hiçbiri sorunu çözememiş nasıl bir arıza bu yaaaaaa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sugarboy067 -- 13 Kasım 2016; 23:32:56 >
  • arkadaşlar hiçmi bu konuda tecrübe sahibi olan yok , başınızdan hiçmi geçmedi böyle bir sorun sıkıntı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.