Şimdi Ara

Surface telefon iddiaları yeniden gündemde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Surface telefon iddiaları yeniden gündemde


    Microsoft’un aynı Surface tabletlerde olduğu gibi referans bir akıllı telefon üreteceği ve satışa sunacağı iddiaları neredeyse 3 yıldır gündemde ancak halen elle tutulur somut bir gelişme yok. Gündeme gelen bazı sızıntılar en azından bir dönem basın görsellerinin hazırlandığını gösteriyor.


     


    Dizüstü Tarzında Akıllı Telefon


     


    Evleaks tarafından sızdırılan bilgilere göre Microsoft’un Surface telefonunda dizüstü modellerinde görebileceğimiz tarzda bir Intel işlemci yer alacak. Güç tüketim değerlerine bakarsak en fazla bir Core M sınıfı işlemci olduğu tahminlerini yapabiliriz.


     


    Evleaks bu yeni telefonun bir konseptten öte olduğunu belirtiyor ve beklemede kalmamızı istiyor. Paylaştığı görseller ise günlük kullanım esnasında Surface telefonu ile kameraların karşısına geçmiş bazı kişileri kare içerisine almış. Yani Microsoft’un en azından bu yeni telefon için basın tanıtımları hazırladığı anlaşılıyor.


     


    Microsoft’un bu yıl itibariyle akıllı telefon pazarından tamamen çekileceğine dair dedikodular güçlenirken, gelen sızıntılar kafaları karıştırdı. Bazı kaynaklar firmanın sadece bir Surface akıllı telefon ile yola devam edeceğini düşünüyor. En erken gelecek yıl mümkün olabilecek bu Surface telefon daha çok iş dünyasına hitap edecek.


     


    Ayrıca Bkz.Karşınızda yeni Meizu PRO 6S

    Diğer taraftan Surface telefonunun ultra ince bir dizüstü bilgisayar modelindeki donanıma sahip olabileceği ihtimali güçlenmeye başladı. Intel’in gelecek yıl piyasaya çıkacak 10nm sürecinde Cannon Lake ailesine mensup Core M işlemci, 4GB düşük güçte DDR4 RAM, UFS 2.0 bellek, 6 inçlik bir ekran gibi detaylar telefonu daha güçlü hale getirebilir. Elbette bu donanım bataryaya nasıl bir etki yapacak merak konusu. Aynı dizüstü modellerinde olduğu gibi 8-10 saatlik bir kullanım süresi can sıkabilir. 


     

    Surface telefon iddiaları yeniden gündemde 







  • bizim güzel deyişlerimizden biri tam bu habere göre aslında. Tatsız aşa tuz neylesin? Akılsız başa söz neylesin?

  • Demekki Microsoft çok yakında birkaç milyar dolar daha kaybedecek. Seneye elde kalan stokları bitirmek için 1 alana 1 bedava derler.

    Fotoğraflarda ne görüyoruz? Adam internete giriyor, fotoğraf çekiyor ve navigasyon kullanıyor eee? Bunlar her telefon yapıyor hani devrim hani farklılık?
  • Bir dock yardımıyla klavye ekran yazıcı gibi birimlere bağlanıp ayrıca bir bilgisayar satın alma ihtiyacını ortadan kaldırırsa tercih edebileceğim bir telefon olur.

  • Tutmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Surface ailesi gerçekten mükemmel ürün gamına sahip. Kötü diyebileceğimiz tek cihaz yok ama fiyatlar çok uçuk. Microsoft Surface ile güzel işler yapıyor ancak çoğu kullanıcı deneyimleme şansı yakalayamadığından farkında bile değil Microsoft'un bu cihazlarından.

    Microsoft'un kötü gidişatı durdurabileceği tek seçenek Surface ailesi. Umarım son kullanıcının rahat ulaşabileceği fiyatları görürüzde bizde deneyimleyebiliriz...

  • Klavye mouse vs takılabilir isteyenler oluyor iyide zaten bunu çubuk bilgisayarlar yapıyor üstelik neredeyse iki parmağım kadar hacmi var. Fiyatlarıda çok makul seviyelerde. Bence bir telefona sığdırılacak bilgisayar hiçbir şekilde keyif vermez. Ancak işinizi görür yavaş yavaş işlem yapar.

    Çok daha ilginç bir konuda şu: Galaxy s7 edge benim i7 4500U işlemcili laptopu internet performansında tokatlıyor! Arada bariz fark var telefon laptaptan daha hızlı sayfa açıyor. Yani o telefona zayıf işlemcili bir bilgisayar eklemekle şimdiki mevcut modelleri dahi geçebileceklerine imkan vermiyorum. Başka bir şeye ihtiyaç var ama o ŞEY'i bulmak bana değil Microsoft'un o çok zeki mühendislerine kalıyor.
  • yorumlara bak ya:). hala bu platformdan hayır bekleyenler var.:) Ya hu daha geçenlerde Satya Nadella kendisi söyledi mobilde treni kaçırdık başka alanlarda ses getirecek şeyler yapmalıyız diye.

  • Bunun gpu opencl destekler. Böylece bu telefondan 10 tane alınarak cluster kurabilir ve O(N*N) karmaşıklık seviyesine sahip algoritmalar hızlandırılabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

    Bunun gpu opencl destekler. Böylece bu telefondan 10 tane alınarak cluster kurabilir ve O(N*N) karmaşıklık seviyesine sahip algoritmalar hızlandırılabilir.
    bunun ucuz olmasi zor bin dolar ustunde olur, sd820-50 dolar civari telefonların fiyatları belli, core m'ler ciddi pahali, son cıkan kaby-lake-y 280 dolardan satılıyor...https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_M_microprocessors



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackzeros -- 5 Kasım 2016; 20:9:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackzeros


    bunun ucuz olmasi zor bin dolar ustunde olur, sd820-50 dolar civari telefonların fiyatları belli, core m'ler ciddi pahali, son cıkan kaby-lake-y 280 dolardan satılıyor...https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_M_microprocessors

    O zaman compute stick akar. Hemd aha ucuz hem daha iyi işlemcili. Tek eksiği ekran.
  • Bu nedir yahu? Endüstriyel tasarım öğrencisi ikinci dönem 3D Studio Max ödevi gibi olmuş? Bunu katı modelleme bilen her insan evladı tasarlar açıkçası...

  • Windows Phone adlı rezil işletim sistemini dünyanın en güzel tasarımına koysan, tasarım 10 sene rakipsiz kalsa MS mobil piyasasında yine bir yere gelemez. Önce adam gibi bir işletim sistemini yapabilmesi lazım. Yapamayacağını kaçtır ispatladı.

  • Açıkçası bana daha çok böyle bir telefon lazım. Fakat uygulama desteği can sıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 10 telefon arayüzü baştan sona değiştirilmeli bence bide Windows Storedaki uygulama sıkıntısı var tabi.

  • Yapamadın işte Microsoft. Sana güvenip Nokia Lumia 1520 almıştım, telefonu her güncellemeyle biraz daha kötü yapmaktan başka bir şeyini görmedim. Mağaza zaten çöptü, bunu bilerek aldım. Her geçen gün birer-ikişer eksildi iyi çalışan uygulamalar da. Millet dalga geçti, "Windows Phone kullanılır mı?" dedi, "Windows 10 Mobile'la bildiklerinizi unutacaksınız." dedik. Ama sen bizi unuttun Microsoft. Windows 10'dan önce Windows 10 Mobile'ın çıkacağını söyledin. Temmuz 2015'te Windows 10'u piyasaya sürdün, bizim mobil Windows'u Mart 2016'da anca dağıtabildin. Dağıttın da ne oldu? Telefon iyice kullanılamaz hale geldi. Isınmalar başladı, şarj eskisi gibi gitmemeye başladı... Nokia adı hâlâ pirim yapıyor neyse ki. Bu sayede 1000₺'ye adamın birine sattım telefonu geçtiğimiz yaz aylarında. Gittim mis gibi HTC 10'umu aldım, akıllı telefon deneyimini yaşamaya başladım.

    Nokia zamanında Symbian'ı geliştirmekle uğraşsaydı, şu anda en güçlü platform olurdu. Yazılıma önem vermediler, anca yeni model çıkarma derdindelerdi. Yazılımı yapamadın diyelim, o halde Android'e geç be kardeşim. Ne diye ısrar ediyorsun Symbian'da. Samsung da 2009-2010 dolaylarında Bada diye bir işletim sistemi yaptı, baktı olmuyor; Android'e geçti. Bu iş bu kadar basit. Bizim Nokia iş işten geçtikten sonra Android'e geçti. Samsung, Sony, HTC, LG, Huawei, Xiaomi gibi rakiplerinin karşısında işi zor tabii. Ancak hâlâ Nokia'nın ayrı bir yeri var herkes için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eeltorm E kullanıcısına yanıt
    Kullanıcı gelmediği sürece uygulama sorununun çözülmesi imkansıza yskın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satya nadella'nın da dediği gibi Microsoft treni kaçırdı. Nokia'nın ismiyle belli bir kullanıcı kitlesine ulaştılar. Fakat Microsoft kullanıcıları elinde tutmayı başaramadı. Üç aşağı beş yukarı aynı telefonları kitlediler. Herkes yine de aldı. Ama microsoft yazılımdaki beceriksizlikleri yüzünden elindeki kullanıcıları da kaybetti.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft geleceğin mobil platforma olduğunu hala anlayamadı. Sistemi geliştirmeye devam etse de kaplumbağa hızıyla hiç bir yere varamaz. Surface telefonlarda diğer rakiplerinde olan özelliklerin hepsini koyması ,üstüne farklılık yaratacak özelliklerle tanıtması lazım ki kitlenin ilgisini çekebilsin.Bekleyip görücez.
  • Fiyatları düşürse Ms tablet alanında lider olur çünkü Windows tabletler varken android ve ios tablette acayip gereksiz bence. Surface tabletleri ben çok beğeniyorum ama iş mobil olunca asla ama asla Microsoft'a güvenmeyin. Zaten Windows 10 Mobile ölmüş durumda 8in en azından bir havası vardı. Wp'dan Androide geçmiş biri olarak söylüyorum 1 sene severek kullandım çünkü platform yeniydi ve Nokia sayesinde sürekli yeni şeyler görüyorduk. Geri kalan 2 sene ise eziyetti. Uygulamaların kalitesi zaten belli port uygulamalar yavaş ve çöküyor, 300 400mb yer kaplıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.