Şimdi Ara

SİLİNSİN (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
1.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bizim okulda el arabalarına yüklüyoz dgsli ölülerini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poka Yoke

    Dgs öğrencilerine üzülüyorum. Sen git 2 sene oku. Sonra mühendisliğe geç. Sonra tabikide başarısız ol. 7-8 sene de ya bitir ya bırak. Bi bakmışsın 30 yaşına gelmişsin

    Yav he he dostum yav he he.. Çatlayanları buraya alalım.. Kaç kişiye dedim etrafımda dgs ile gelmek beleş şu bu diyenlere madem beleş bırak ygs lys yi dedim temelinde var sağlam anadolu lisesi öğrencileri çoğu yazma 4 yıllık dedim yaz iki yıllık makine kesin gelir sonra iki sene oku bitirme projesi yap bir dünya ders ver en az iki ortalama mezunu olman lazım bunu herkes biliyor diploma notunu 3 lere yakın tut dgs de aöbp de lazım oluyor 1 0 geriden başlamayasın ve sonra dgs ye gir yap netleri 50 net kolay yapar anadolu lisesi ya kardeşlerimiz sonra yaz itü leri gelir niye gelmesin kardeşlerimiz iyi temele sahip ooppp ne oluyor itü de bu kardeşlerimiz de zorlanıyor öss den kazanmadılar çünkü yani dgs liler ile aynı kaderi onlar da paylaşıyorlar.. O yüzden yav he he..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keskesizadam


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hayvangibicalıstım

    Tam ulan 28 yaşında adam ne kadar cahilce mesajlar atmış diyecektim ki gelecekten bahsettiğinizi gördüm. Sen bu zekayla Oxford'da da(-da ayrı) okusan bir şey olamazsın kardeş.

    Kardeş imzanda ilk cümlenin sonundaki noktadan sonra bir boşluk ve ikinci cümlenin sonuna neden bir nokta koyma gereği duymadın?

    Ayar yapmaya çalışırken ayar olmak bu olsa gerek.. Komedi ahahahaha ne güldüm ha helal olsun "keskesizadam " .. Aldırma sen kardeşim ben de dgs liyim itü de fen liseli arkadaşlarım var ve bana saygı duyuyorlar abi dgs den çok az kişinin girdiğini duyuyoruz ve sen bize göre daha zoru başarmışsın çünkü sizlerin temeli olmadığını eğitim sisteminden görüyoruz hem iki yıllık bitir üstüne dgs den itü kazan kolay iş değil abi deyip takdir ediyorlar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Citizen


    quote:

    Orijinalden alıntı: Poka Yoke

    quote:

    Orijinalden alıntı: keskesizadam


    quote:

    Orijinalden alıntı: Poka Yoke

    Dgs öğrencilerine üzülüyorum. Sen git 2 sene oku. Sonra mühendisliğe geç. Sonra tabikide başarısız ol. 7-8 sene de ya bitir ya bırak. Bi bakmışsın 30 yaşına gelmişsin

    Ben o genellemeye dahil degilim
    Basarisiz olurum belki ama bunun DGS ile alakasi olmaz İTU zorlugundan kaynaklanir :)

    İTÜ zorluğundan kaynaklanmaz o. Şimdi LYS ile giren adam başarılıdır. Zaten önceden de başarılı olmuştur lise hayatı boyunca. Bu yüzden bölüme geçince zorlanmaz. Kolayca halleder 4 senede hadi diyelim hazırlık okudu 5 senede bitirir. Ama DGS ile gelen adam zamanında başarısız olmuştur. Üniversite sınavında kazanamamıştır. Altyapı bilgisi yoktur. DGS kolay bir sınavdır kolayca başarılı olur gelir bölüme. Bi bakar bir sürü konu ama altyapısı hiç yok. Normal bir itü'lünün 3 katı çalışır yine de başarılı olamaz.

    Ben ytü'deyim. Burdan örnek vermem gerekirse çoğu lys ile giren arkadaşım hazırlığı atladı. Zaten ingilizce bilgileri dolu bir şekilde geldiler. Bende aynı şekilde. Okulda 4. senem ve bitiyor okul. Ne alttan kalan ders var ne birşey. Ama sınıftaki DGS ile gelen arkadaşlar hazırlığa bir başlar altyapı 0 adam hayatında ingilizce görmemiş. Çoğu 2 sene de zar zor hazırlığı geçer. Hadi geçti diyelim. 1.sınıfa bi başlar Türev İntegral ve bilumum zor fizik dersleri. Adam affallar kalır. 2-3 senede de 1. sınıfı okur. Sonra anlar birşey yapamayacağını ben okulu bırakıyorum arkadaş der gider. Veya mühendislik bana göre değil der ve başka bir bölüme geçiş yapar. Mühendislik okumak 2 yıllık teknisyenlik bölümlerine benzemez çünkü. Orda pratik dersler ağırlıklıdır. Teorikler ise lisans eğitimine göre kat be kat kolaydır. Umarım orayla kıyaslamıyorsundur lisans müh. eğitimini. Bence hazırlıktayken türev integral dif.denklem öğrenmeye başla. Zira seneye çok kötü bir şekilde karşılaşacaksın bunlarla

    itü'de başarılı olmanın lys ile hiç alakası yok bence. ben de ösym sınavıyla girdim bitiremedim, ne dgs'ciler bitirdi

    İşte gerçek yorumcu böyle olur bak adam öss ile diyor ve ne dgs liler bitirdi diyor kendi tarafını savunması gerekirken karşı tarafı savunuyor gerçi saçma oldu lafım ama bu konuma getirenler anca böyle anlıyor o yüzden o halde bile dgs lileri aşağılamayıp destek veren bir " citizen " arkadaş gördüm ya tebrik ediyorum kendisini net bir şekilde cevabı vermiş herkes ağzının payını almıştır umarım itü deyim çağrı merkezi 'nde çalıştım ben hazırlığı geçemeyen bir şahıstım ama benim gibi işini yapan arkadaşlarım itü 'ye öss den gelmişti çoğu size söyleyim neredeyse hepsi bir ikisi hariç olsun gözetim listesinde idiler yani not ortalamaları 1.8 'de olunca gözetim listesine düşüyorsun ve itü de 22 kredi normal dönem alma hakkına sahip biri 15 krediyle limitleniyor neden diyor ki sen itü de 2 not ortalaması altındasın başarısız olduğun için 22 kredi almana gerek yok 15 kredi sana yeter de artar diyor itü deki sistem yani neymiş hani bu arkadaşlar lys ile geldi ya kimya fizik matematik biliyorlar ya ha işte mühendsilik okumak fizik kimya matematik ten ibaret değil sadece bölüm derslerinde ayvayı yiyor kardeşlerimiz itü ye gelenlere bakın zaten ilk 2 dönem not ortalamaları çok iyidir 2.7 3 getirirler ama 4. 5. 6. dönemlere geçti mi görürler 1.8 leri ve altını ha itü de okuyan bana göre incelediğime göre yüzde 10 kesim çok iyi konumda gelip yüksek ortalama ile bitiriyor kalan kısım ya sevgili tutuyor ya spor a ilgi duyuyor ya klüplere katılıyor bazısı işe giriyor bazısı rehavete kapılıp salıyor ekşi de koca gün ona buna yazmakla gün geçiriyor ve sonunda kalan yüzde 90 zorlanıyor rahat bitiremiyor üniversite 'yi bu bahsettiklerim itü içindir 2 yıl orada çalışıtğıma çok kişi gördüm çoğu kişinin notlarını görüyorsunuz zaten çoğu gelen arkadaş bizlere transkript lerini onaylatıyorlardı imza alıyorlardı gerekli yerlere yönlendiriyoruk dolayısıyla kimin ne nota sahip olduğundan haberim oldu o yüzden kimse lys den geldik biz iyiyiz diyerek kafa kırmasın lys ile bitmiyor üniversite kazanmak bölüm derslerinde dgs liller iki yıllıkta aldıkları eğitimi misliyle koyuyorlar lys den okuyan arkadaşlar bilir 3. 4. sınıfta hep dgs lilere sorarlar abi bu nasıl çalışıyor sistem nereye basacağız kaç m.m. gireceğiz ekrana değer diye sorduklarını çok şahit oluyoruz.. Uzaktan yazmakla olmuyor bu işler işin kısası..
  • Merhaba, blok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya konuyu açan arkadaş bile demiş lys'lilere haksızlık oldu diye ama bazı ezik mi desem ne desem bilemediğim arkadaşlar hala yok efendim dgs zor kolaysa sen yap diye cevap vermişler. hazırlıkta kaldığım yurtta 2 tane dgsli arkadaşım vardı, hazırlık dahil 2 senede yamuldular. Altyapı yok dil yok, sen bir de gelmişsin elohab okuycaksın. Çok güzel bu kafalar çooook.
  • Su oss puanlariyla milleti ezenlere hasta oluyorum. Cok buyuk bir meziyetmis gibi, milletin hak edip etmedigine siz mi karar veriyorsunuz kardesim? Ben okurken lojistikten, bizim bolume(hukuga) gecen olmustu. Adam ortalama yapmis gecmis, o adam buraya yazsa linc edilir herhalde.
    Yok sen muhendissen ben degilim gibi cocuk tripleri. Oss sinaviyla girince senin muhendislige iliskin ekstra bir basarin mi oluyor?Hayir. O yuzden sacmalamayi kesin, oss basarisi hic bir sey ifade etmez. Ne adamlar gordum ilk 1000'e girip uniyi bitiremeyen. Sacma sapan bir ezber sistemiyle saglanilmis basari ile universitenin hic bir alakasi yoktur.
    3 saatte hayatinin belirlenmesi haksizlik degil mi? Ozel liselerde okuyan insanlarin aldigi okul puanlari haksizlik degil mi? Dgs'ye kadar neler var haksizlik olan, gecin bunlari.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 27 Ekim 2016; 10:11:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun öncelikle ama genelde dgs ile geçen arkadaşlarda temel bilimlerde sıkıntı çektiklerini gördüm. Matematik fizik gibi derslerde genelde zorlanıyorlar. Sana tavsiyem bu derslere ön bir çalışma yapman. Hazırlığı da boşlama sakın. Sonra çok uğraşırşın prof geçeceğim diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmea06

    Merhaba, blok.

    Neden hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Physicist_Emre kullanıcısına yanıt
    Hocam bende bu bolumun hazirlik ogrencisiyim . ne zaman nerden mezun olmusta 5 haneleri gormus 😉

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende itu bu bolumun hazirligiyim . LYS Puaniyla artizlik yapiyo diyenler var . tabi yapar . adam tum turkiyenim girdigi sinava calismis bileginin hakkiyla gelmis . Bir suru arkadasim var ituye gelemeyip Ytu ye marmaraya giden , onlar dgs ile gelenler den daha mi az emek vermis oluyo . Ben olsam (ustunuze alinmayin) pezevenk git herkezin girdigi sinavda basari yap derim . Diger universitedikelrin basi kel o zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Smsn51 S kullanıcısına yanıt
    alcatelte çalışmıştı hocam sonra avea en son vodafone masterda itüden
    ingilizce anadil seviyesi ispanyolca ortaydı sanırım.
    8 yıllık mühendis.
  • Yorumlara baktım ve tek gördüğüm şey; eziklik,kiskanclik,zirvalama

    İtü'ye yerlesemeyen ytü'lünüm dramını okudum. Boş boş yorum yazmış, gerçekleştiremediği hayalinin acısı ile sacmalamista durmus. Sanane ulan sanane isterse 60 yaşında bitirir,dgs ile girenlere uzuluyormusta hahahhahahahha yorumlarına baktım da kendisine uzulmesi lazım.
    Aileden gelen bi maddi ezikliği de ustune eklenmiş.cevresindekilere acidim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler pspice biln var mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam sistemin açığını bulmuş sonra da kullanmış ona çemkireceğine sen de yatay geçiş için çalış bu kadar basit.
  • 3.sınıf İTÜ EHB öğrencisi olarak DGS geçişlilerle birlikte bir çok ders aldım. Bu aldığım dersler şansa Sinyal ve Sistemler, Sayısal İşaret İşleme gibi aşırı teorik ve aslında elektronikten çok uygulamalı matematik(kompleks analiz) içeren derslerdi. Emin ol DGS'li ile LYS'den girmiş adam bir olmuyor bunu çok rahat söyleyebilirim.İşin matematiğinde çok daha zorluk yaşıyorlar ve genelde de vasat notlarla geçiyorlar. Bunun nedeni LYS'den gelen adamın zamanında daha seçici bir sınavdan gelmiş olması ve o sınava göre bilgisini geliştirmiş olması olabilir bilemem. Açıkcası DGS'nin öğrenci kalitesini düşürmekten başka bir b*ka yaradığını düşünüyorum gerçi gelen kitle çanı bir güzel düşürüyor tek artısı o .
  • buraya konu açarsan bu şekilde bir sürü eleştiri alırsın yok de yi ayrı yazmış yok bitişik yazmış yok gözü yamukmuş g*tü büyükmüş falan.sanki burada ki herkes hiper mühendis adayı gibi bir de yazmışlar dgsliler şöyle böyle bencede zorlanıyorlar ama ne öküzler o okuduğunuz okulları bitirdi yani lys de 2 net fazla yapmakla mühendis olmak arasında çok büyük uçurum var.ha sınavlarda ve okurken çok zorlanacaksın orası bir gerçek ama emin ol dgsli birinin bile 4-5 senede bitirmesi çok zor değildir eğer düzgünce dersleri takip eder ve devam edersen. yoksa itülüymüş ytülüymüş osmangaziliymiş felan bunlar çok ahım şahım farklar değil herkes aynı dersleri okuyor. kimse atom fiziği yapmıyor egoist hocalar her üniversitede var(bu yeni kurulan tabela üniversitelerini pek işin içine katmıyorum)
  • İlk ve orta okulu birlikte okuduğum, anlama ve aktarma yeteneğimizin yakın olduğunu düşündüğüm kardeşim dediğim adamın babası kolunda bileziği olsun diye zorla meslek lisesine gönderdi. Zor bela vukuatsiz liseyi bitirip 2 yıllık elektrik bölümü okudu, sonrasında dys kasıp ki o meslek lisesi yıllarında alt yapıya dair birşey kalmamıştı. Ben mat calistirmistim. Sonunda 4 yıllık elektrik öğretmenliğini kazandı. Şimdi lys ile elektrik müh kazananlara unide hocalık yapıyor.

    Şartları bilmeden insanları aşağılayan kompleksli yaratıklara ezdirme kendini. Hayal ettiğin gibi yaşa, varsın 8 yıl sursun okul ama çıktığında mühendis değil 'adam' desinler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.