Şimdi Ara

Aşk Acısı Çekenler, Reddedilenler, Terk Edilenler vs | ANA KONU |

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
15
Favori
2.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bana kalırsa bu tarz konularda muzdarip arkadaşlar belli bir başlık altinda toplanıp dertleşsin.




    Terkedilip Aşk acısı çeken arkadaşlara birkaç kelam. Rovaniemi

    ----------------------
    ----------------------


    Arkadaşlar merhaba hepinize. Simdi buraya birkaç şey yazmak istiyorum. Şunu belirtmemde fayda var, genel olarak erkekler demek istemiyorum ama biz Dh erkekleri fazla duygusal oluyoruz. Kızların çoğu bu defterleri dürüp tarihin karanlık yerlerine atıyorlar. Daha fazla yazmadan sunu da belirteyim, ben artık sevgili vs. aşk meşk konularına sıcak bakmıyorum. Aşıkken dünya üzerindeki en aptal ve saftirik insan oluveriyorsunuz.

    Neden çok fazla duygusalız, neden çabuk unutamıyoruz. Sebebi çok basit, kendimizi çok fazla kaptırıyoruz. Çok fazla pembe hayallere dalıyoruz, evlilik vs. düşünmeye başlıyor, belki çoluk çocuk ismi koyuyor, belki de ileride yaşayacağımız evin krokilerini çiziyoruz. İnanın boş hayaller bunlar. Siz kendinizi kaptırmayın böyle şeylere ki yarın birgün ask acısı çekip unutamayan kitlenin içine dahil olmayın. Bilmeniz gerekir ki kızlar tek kalemde silebiliyor her şeyi. Her zaman yarın bir gün o yokmuş gibi hareket edin. Asla ve asla aileniz ve arkadaşlarınızdan ustun tutmayın kızları. Senin için dünyaları karşıma alırım, tarzı kelâmlar etmeyin. Yaşandı, yaşanıyor ve yaşanacak bunlar.. İşin özü kendinizi kaptırmayın.

    Bilmiyorum, genelleme de yapmak istemiyorum ama kızların çoğu önce kendine bağlıyor erkekleri. Fiziksel olsun duygusal olsun her türlü adımı önce atıp sizi kendisine bağlamak istiyor. Siz artik oyuna geldikten sonra da bu sefer siz onun pesinde koşmaya başlıyorsunuz. Aman diyeyim kendinizi kızlara peşkeş cekmeyin. Hepinizin ihtiyacı farklı, bazınız cinsel acıdan doyum yasamak için, bazınız heves ettiğiniz için, bazınız yalnızlıktan dolayı vs vs pek çok sebeple kız arkadaş edinmek istiyorsunuz. Ama benim söylediklerimin muhattabı genel anlamda ciddi düşünen ve olaya duygusal yaklaşan arkadaşlarım için. Çünkü onlar hem iyi bir niyetle yola çıkıyor hem de olaya duygusal olarak bakıyorlar. Sonuç olarak ayrıldıktan sonra da en büyük acıyı bu arkadaşlar çekiyor.

    Kural belli arkadaşlar, kari kız işlerinden uzak durun işinizi elinize almadan, kendi ayaklarınız üzerinde durmadan önce. Olmadı fazla bağlamayın, yazdığım gibi hareket edin.

    Oldu ki diyelim çok sevdiniz, ümit beslediniz, herşeye göğüs gerdiniz ve ayrıldınız.. O zaman ne olacak? Durumu maddeler halinde yazmak istiyorum:

    1) Eski sevgilinize ait resim, mesaj geçmişi, hediyeler vs hepsini silerek ise başlayacaksınız. Sosyal medya üzerinden asla ve asla onu takip etmeyeceksiniz. Bu altın kural, kesinlikle sosyal medya hesaplarına göz atmamaya özen gösterin. Telefon numarasını da silin.

    2) Acı çekmeyi bırakın. Söylemesi çok kolay değil mi? Ama şunu belirtmek istiyorum ilk 3-5 gün, 1 hafta, 1 ay, artık bünyenize göre değişir, acınızı çekin. Dünyanın en saçma acısıdır bu ve atlatması çok zor gözükür. Kendinize şunun sözünü verin, Acımı çekeceğim ve bu süre içinde, ozellikle 1.kurala, tüm kurallara uymaya özen göstereceğim. Acınızı çektiğiniz gün, artık bu saçma dertten kurtulmaya karar verin ve yeni bir sayfa açın kendinize.

    3) Kendinizi zorlayın. Asla ve asla ne bir mesaj atın ne de arayın. Biliyorum çok zor gelecek belki ama dişinizi sıkmanızı istiyorum bu konuda. Zaten ilişki içerisinde onca sevgi sözcüğü ile tavan yaptırdığınız "ego" bu çabalar sonucu bir canavara dönüşecek ve çok muhtemel büyük bir red cevabı yiyerek büyük bir sarsıntıya uğrayacaksınız. İşin özü hani şu Tv.de çıkan adam gibi "Tülay nolur geri dönn" şekillerine girmeyin.

    4) Bu zaman dilimi içerisinde ailenize büyük zaman ayırın. İslerine yardım edin, sürekli onları sevdiğinizi, önemsediğinizi belli eden tavırlar sergileyin. Kızlara boş yere sarf ettiğniz sevgi sözcüklerini asıl hak edenler ailenizdir. Ailenizi önemseyin ve onlarla vakit geçirin. Bu size büyük bir manevi rahatlama sağlayacaktır. Unutmayın sizin yanınızda olacak insanlar yalnızca ailenizdir.

    5) Eve kapanmayın. Çıkın gezin, boş boş olsa da gezin. Alın bir bisiklet boş boş pedal çevirin. Fiziksel aktivite ile salgılanan mutluluk hormonu daha iyi hisstmetmenizi sağlayacak. Evde durdukça üstünüze gelen duvarlar sizi saçma sapan hayallere daldıracaktır. Hayalleri unutun artık, yeni hayatınıza adapte olmak için çıkın dışarı ve varis yerinizi önemsemeden gezin. Buradaki en önemli nokta, onunla gezdiğiniz mekanlardan ve yerlerden uzak durun. Bir süre uğramayın, yakınından bile geçmeyin boyle yerlerin.

    6) Akadaşlarınızdan yardım isteyin ve onlarla vakit geçirin. Samimi bulduğunuz arkadaşlarınıza derdinizi açın, yardım isteyin. Arkadaşlarınız ile sürekli aktivite içinde olun. Gezin, tozun, maca gidin, sahile gidin, boş boş isler yapın. Yeter ki yalniz geçmesin vaktiniz. Gece yastığa başınızı koyduğunuzda "vay be yalniz değilmişim" dedirtecek tarzda arkadaşlarınız olsun.

    7) Yine yukarıda belirttiğim gibi fiziksel aktivitelerde bulunun. Spor salonundan tutun aklınıza gelebilecek her türlü bedeni yoracak ve kafayı dağıtacak şeyler olur. Olmadı gidin bir ise girin çalışın. Burada amaç, dikkatimizi farklı islere vermek, mutlu olacağımız aktiviteler yapmak ve vücudu elinden geldiğince yormak. Aksam kafayı yastığa koyduğunuzda uyumaya razı, yorgun bir bedeniniz olsun. Bu gece boyu saçma sapan düşüncelere dalmaktan sizi alıkoyar.

    8) Asla kotu alışkanlıklara başlamayın. Sigaraydı, alkoldü vs. eğer sırf bu acınız yüzünden bu maddelere bulaşırsanız çok büyük aptallık edersiniz. Bu şekilde içinde bulunduğunuz durumdan çıkmayı bırakın, yeni bir batağa batmış olursunuz. Burada kamu spotu vermek istemiyorum ama söylediğim gibi eğer bağımlılığınız yoksa bu veya başka turlu maddelere asla bulaşmayın.

    9) İlişkinizde yaşadığınız mutlu anları unutun, unutmaya çalışın. Bunun yerine sizi yıprattığı, size acı çektirdiği ve mutsuz olduğunuz anları anımsayıp ondan nefret etmeye bakın. Bu tam anlamıyla bir nefret değil tabi, saman alevi şeklinde ondan soğuyana ve onu unutana kadar sürecek süreç. Kimse kusursuz değil kardeşim, elbet vardır kotu yanları. Sen daha iyilerine layıksın.

    10) Eğer inançlı bir bireyseniz, dine yönelmeye bakın. Namaz kılın, camiye uğrayın, kitap okuyun ne bileyim sohbet ortamlarına vs. gidin. Emin olun bu isin büyük kısmı manevi bir rahatlama ile bitiyor.

    Benden bu kadar beyler. Tekrar söylüyorum işinizi elinize almadan bulaşmayın bu kari kız işlerine. Sevgi, ask falan cidden palavra bunlar..


    ----------------------
    ----------------------

    Konunun buradan sonraki kısmı Fırın Sütlaç adlı üyenin Kızlar için bu kadar üzülmeyin konusundan alıntıdır..

    ----------------------
    ----------------------


    Boşu boşuna üzülüyoruz. Bizim bazı nefes alsa yeter tayfa ve diziler sayesinde saçma bi havalara giriyorlar. Ve Türkiye deki erkek ve kızlara bakınca çoğu erkeğin belli bir gideri var. Kızlarda böyle değil. En kıytırık kızlar burnu havada geziyor. Çoğu hayatın zorluğunu bilmiyor. Parayı sınırsız bi kaynak sanıyor. Böyle olmayanları var eyv. Ama genel kızlara bakınca bu son birkaç yıldır çok saçma bir değişiklik var. Hepsi bir tek bende var havasında geziyor. Bunlara bunu böyle hissettiren kim işte hep o diziler filmler ve bu zihni gelişmemiş ergen tayfa. Bu yüzden bu tarz Türk dizilerinin izletilmesine karşıyım abi. Geçen otobusteyim 14 yaşlarında bir çocuk liseli sanırım. Normalde yapacağım sey degil birinin özel konuşmasını okumak ama tam baktığım anda dikkatimi çekti. Çocuk böyle kıza yazıyor yok aşkım bisey olmaz geçer bunlar ben seninle birlikteyim çok üzülüyorum aşkım nolur üzülme sen üzülünce ben de üzülüyorum.. Aşkım? Abi aşkım ne:D Ben aşka inanmıyorum hadi inanan vardır ama yaş kaç abim? 14. Bu ne abim? Peki bu yavrucakların ilişkisi tamamen menfaat ve hormonlar üzerine kurulu değil mi? Öyle. Peki bunların bu birlikteliği bittiğinde o kız hangi kafada olcak bu çocuktan dolayı? Ya peşimden koşsun böyle hepsi demeyecek mi? Bu Türk kızlarındaki özgüvene hayranım hatta takdir ediyorum. Ama işte konu dışında bu konuları gördüğümde kınıyorum hepimizi bu kızları bu kadar el üstünde tuttuğumuz için. 2 sevgilim oldu ikisi de benden yaşça büyüktü ama zihinsel olgunluk? Olmamıştı abi onlar zihinsel olarak gelişmemişti. Üstune üstlük bende sıkıntı var gibi davranıyorlardı. Biraz düşününce aydınlandım, ufkum 10 kat arttı bu kızların niye böyle olduğu konusunda. Erkeklere gelelim. Beyler bunlar kız. Kendi menfaatlerini düşünürler aşırı yüzsüzleri sizi bırakıp yedekte tutar. Bunların iki cilvesine, tatlı sözlerine kanmayın. Bunlar için en yakın arkadaşlarınızı satmayın üzmeyin. Karşınızdakinin size uygun olup olmadığını anlayın, hormonlarınız sizi yönlendirmesin. Sevgilisi olmayanlara da: Bu yokluktan sizi çıkaracak bi kız karşınıza geldiğinde çok şey beklemeyin. O kızı tartın anlayın kişiliğini. Uzun süredir beklemişsiniz biraz daha bekleyin ama emin kişiyi bulun. Benim yaptığım hataları yapmayın. Tüm yazımda yazdığım şeylere karşı istisnalar elbette vardır ama bu benim kafamda oturttuğum düşüncem. Ve kendinizi böyle eziklemeyin beyler hepinizin gideri olduğuna inanıyorum belki en iyi tarzınızı şeklinizi o an bulamadığınız için kendinizi yeterli bulmuyor olabilirsiniz ama eninde sonunda size oturan şeyi bulursunuz. Eski sevgilim ve ayrılışımız aklıma geldi ve böyle bir yazı yazmak istedim bu kadar fazla konuyu görünce.

    TL;DR: Beyler kızları boşverin arayışa girmeyin doğru olan sizi bulur büyük ihtimalle


    ----------------------
    ----------------------


    Konunun sıradaki kısmı, Crixus01 adlı üyenin Kızlar neden hemen unutur? adlı konusundan alıntıdır. O konuyu okumanızı tavsiye ederim.

    ----------------------
    ----------------------


    https://forum.donanimhaber.com/kizlar-neden-hemen-unutur--84862152


    ~ 7 Aralık 2013; 1:49:52 ~ Crixus01

    1 yıl 1 ay oldu hala unutamadım.Bi 5 yıl gecse hala unutamayacagım biliyorum.Belliki o coktan unutmus.Eskiden 1 gun kus kalmaya dayanamaz gelirdi.Şimdi ise sanki ben hiç yokmusum gibi hissettiriyo..Neden bu kızlar hemen unutur..Bence kızlar psikolojik yonden erkeklerden daha guclu..Gece olunca tribe giriyorum kusura bakmayın içimi dokmek istedim.İyi geceler..


    ~ 9 Kasım 2016; 18:53:28 ~ Crixus01


    Vay be ne günlerdi.Şuan başka biriyle evlendim ve karım 6 aylık hamile :D


    ----------------------
    ----------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rovaniemi -- 15 Nisan 2018; 10:50:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ders diye okutulsun bu.
    Yoksa erkekleri ceylan gibi avlıyor avcı kızlar ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu açan arkadaş çok iyi yazmış, çok ta doğru yazmış. Fakat bir noktaya kendimce değinmek istiyorum; Arkadaş kızları baya havalı, ilişki sonunda tek taraflı kazanan olarak belirtmiş genel olarak. Ben buna katılmıyorum. Aşk acısını daha derinden çekiyorlar. Daha uzun sürede atlatıyorlar. Benim tezim şöyle: Erkekler çabuk aşık olur, daha kolay unutur. Kadınlar zor aşık olur, daha zor unutur. Ben şahsen hep böyle gördüm...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Undersis

    Konuyu açan arkadaş çok iyi yazmış, çok ta doğru yazmış. Fakat bir noktaya kendimce değinmek istiyorum; Arkadaş kızları baya havalı, ilişki sonunda tek taraflı kazanan olarak belirtmiş genel olarak. Ben buna katılmıyorum. Aşk acısını daha derinden çekiyorlar. Daha uzun sürede atlatıyorlar. Benim tezim şöyle: Erkekler çabuk aşık olur, daha kolay unutur. Kadınlar zor aşık olur, daha zor unutur. Ben şahsen hep böyle gördüm...

    Hocam tezim duygusal anlamda daha çok bağlanıp, kendini kaptıran erkekler üzerine olduğu için özellikle bu tarz arkadaşlara uygun bir şekilde yazmak istedim. Belirttim bunu da.

    Asıl yardıma ihtiyaç duyan kitle bence bu duygusal anlamda aşırı bağlananlar. Yoksa ayran gönüllü, daldan dala atlayan ve cinsellik meraklısı diğer erkekler çabuk sever ve çabuk unutur, dediginiz gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rovaniemi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Undersis

    Konuyu açan arkadaş çok iyi yazmış, çok ta doğru yazmış. Fakat bir noktaya kendimce değinmek istiyorum; Arkadaş kızları baya havalı, ilişki sonunda tek taraflı kazanan olarak belirtmiş genel olarak. Ben buna katılmıyorum. Aşk acısını daha derinden çekiyorlar. Daha uzun sürede atlatıyorlar. Benim tezim şöyle: Erkekler çabuk aşık olur, daha kolay unutur. Kadınlar zor aşık olur, daha zor unutur. Ben şahsen hep böyle gördüm...

    Hocam tezim duygusal anlamda daha çok bağlanıp, kendini kaptıran erkekler üzerine olduğu için özellikle bu tarz arkadaşlara uygun bir şekilde yazmak istedim. Belirttim bunu da.

    Asıl yardıma ihtiyaç duyan kitle bence bu duygusal anlamda aşırı bağlananlar. Yoksa ayran gönüllü, daldan dala atlayan ve cinsellik meraklısı diğer erkekler çabuk sever ve çabuk unutur, dediginiz gibi.

    Hocam konuya ayrı noktalardan bakıyoruz halbuki. Sizin dediğiniz de doğru. Şahsen ben sizin dediğiniz 'duygusal olarak' bakmayı ben gerçekten sevmek gibi anlıyorum. Eğer sadece bir taraf gerçekten sevmişse; nam-ı diğer 'duygusal olarak', ayrılırken zaten o gerçekten seven her halukârda daha çok üzülür. Bunun erkek ya da kadını olmaz bence. İki cins te yaşayabilir bu tür ilişkilerde aşk acısını. Sizin dediğiniz gibi eğer kadın gerçekten sevmemişse zaten tekmeyi koyup gider, hiçte umurunda olmaz, aynı şey erkek için de geçerli demek istediğim. Benim düşüncem; sadece 'ciddi' anlamda birbirini gerçekten ve duygusal olarak seven iki insanın ayrılık sonrası yaşadığı aşk acısının cinsiyette farklı olduğudur. Nedeni ise biz erkeklerin yaradılış olarakdan kadınlar kadar duygusal olamamamızdan kaynaklanmaktadır. Sadece kişisel düşüncem bu...




  • Guzel yazmissin eline saglik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • not ettim
  • Çok iyi yazı.

    4S kuralı geçerli artık hayatta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadınlar ilk basta baglayip pesinden kosturmalarinin ic yuzu : o kisiyi tanimak isterler irdelerler erkek de kadina baglanir fakat kadinin kafasinda hala soru isaretleri olur. Kadinlar zor guvenir.

    Ayrica bence kadinlar erkeklerden daha derin ask acisi yasiyorlar ama bunu yansitmiyolar cunku kizlar arasinda hep bir mucadele var maalesef. Yani ailesine karsi , hayata karsi , sorumluluklarina ve hemcinslerine karsi guclu gorunme zorunlulugu hissediyolar. Gulen bi kadina aldanmayin icinde firtinalar kopuyor olabilir.

    Her iki cins icin de aski abartamamak ve aski idealleri ve ailesinden sonraki plana atmak en sagliklisi bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kelimesi kelimesine katılıyorum adeta bu biz erkeklere ders olarak okutulmalı.
  • Yazıyı bu saatte okuyamadim tek diyeceğim kızı erkeği yok insanoğlu kaypaktır.
    Allah bizi kaypak insanlardan korusun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isi gücü ele aldıktan sonra uğraşmak. şu cümleyi bir yere yapistirin. hayatınızı kurtarın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin okuması lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyisi aşık olduğunuzdan daha iyi bir kız bulun unutursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel yazmışsın sadece cinsiyet belirten kelimeler yerine "karşı cins" "eski sevgili" gibi kelimeler koymanı tercih ederdim.
  • iyi yazmışsın hocam eline sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okuyunca editleyeceğim.

    edit: Helal olsun gerçekten gayet başarılı bi yazı olmuş ve gerçekleri objektif bir şekilde yansıttığını düşünüyorum. Bağlanmak istiyorsanız 20-25 yaşlarını bekleyin. Genç yaşta bunun anlamı yok. Belki biz erkek tarafı olarak gerçekten bağlanma isteği taşıyoruz falan filan ama kızlar bizim kadar hızlı olgunlaşmıyor. Burası onların küçük oyun bahçesi değil gerçekleri yüzüne vurmaktan çekinmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC8BE145A -- 5 Kasım 2016; 0:22:3 >
  • Gerçekten doğru ama insanları genellemeyin. Tüm ihtimalleri düşünüp ne yapacağınıza kendiniz karar verin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok uzun bir ara okurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline sağlık hocam güzel yazı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.