Şimdi Ara

ankara içi kulaklık kablo tamiratı/değişimi için öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar,

    ankara içi kulaklık tamiri yapabilecek işinin ehli birini arıyorum. sorun çok büyük bir ihtimalle kabloda. yapılacak işlem de çok zor değil fakat kendim yapmaktansa işinin ehli, tecrübeli birine yaptırmayı düşünüyorum. techno-fi forumunda compicat (boğaç bey) ya da kornography nin yardımcı olabileceğini söylemişler fakat boğaç bey izmire diğer arkadaş da istanbul a taşınmışlar.

    bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim. ve aynı şekilde önerisi olan arkadaşlar da paylaşabilirlerse kral olur :)

    bu arada kulaklık vsonic gr07be ve temassızlık kulağa yakın bir yerlerde. ve problem çok büyük bir ihtimalle kabloda, dediğim gibi.

    herkese teşekkürler :)



  • head-fi de kablo değişimi yapan birileri var. bunlar arasında ufak bir rehber hazırlayan birisini de buldum. aşağıdaki linkte adam anlatmış. hatta bu rehberle açıp kablo değiştiren birileri de var. dikkat etmek gereken bikaç şey var. birincisi kasaya zarar vermemek. bu önemli çünkü kasada çok ufak hava delikleri var, başka delikler oluşursa ya da bu delikler epoxy vs bir şey ile tıkanırsa bass yalan oluyor (ki bi tanesi yapıştırırken epoxy ye fazla abanmış delikleri tıkamış. bas azalmış baya, airy diye tarif edilen olay yok diyor.). ikincisi lehimi düzgün yapmak. ve son olarak kasayı tamamen kapalı, deliği tamamen açık bırakmak. kasayı açarken saç kurutma makinası yardımıyla yapıştırıcıyı yumuşatmak mantıklı olabilir, ya da daha profesyonel ısıtıcılarla.

    http://www.head-fi.org/t/552132/vsonic-gr07-impressions-thread/6945#post_11812008
    http://www.head-fi.org/t/552132/vsonic-gr07-impressions-thread/7155#post_12567153

    masraf konusunda da yeni kablo almayı düşünmüyorum. zaten sıkıntılı yer üstlerde, biraz kısalır kablo 5 10 santim o da çok problem olmaz diye düşünüyorum. kulaklığın kablosu gümüş, jack altın kaplama. o ayarda kablo almaya kalksam 60 70 dolar verecem, zaten çinden 85 90 dolara bulunabiliyor kulaklık şu anda. gereken malzemeleri (lehim makinası, epoxy vs) ben karşılarım, sadece işçilikle kapatmayı düşünüyorum meseleyi mümkünse. işçilik için ücreti de konuşuruz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.