Şimdi Ara

Bu zamanda 2016 model sıfır BMW F10 5 serisi alınır mı? 520i M EXECUTIVE TESLİM ALINDI RESİM TEST

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
10
Favori
50.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar,

    Yeni kasa 5 serisi çıktı biliyorum fakat şu anda BMW çok dolu ve m paket 5 serilerini çok uygun kampanya ve koşullarla veriyor. Sizce şu anda BMW F10 almak için doğru zaman mı?

    Çıktığı ilk günden beri çok beğendiğim ve aynı e39 gibi efsane olacak bir kasa gözüyle bakıyorum. Yeni kasanın dış dizaynını ne kadar beğensemde, içindeki o mercedes ipad tarzı tablet ekranı 5 serisine hiç yakıştıramadım.

    520i nin motoru orjinal BMW motoru (n20). 1 ve 3 serilerindeki gibi pejo tabanlı değil. Performans olarak bana yeteceğini düşünüyorum. Uzun süre 5-6 yıl binmeyi planlıyorum o yüzden değer kaybının çok olacağını düşünmüyorum. Yeni kasanın, mevcut kasaya göre en az 50-60 bin TL daha pahalı geleceğini ve 1.6 olmayacağını düşünürsek sizce f10 BMW 520i mantıklı mı?

    Şu anda çok iyi bir teklif aldım çok ama çok cazip geliyor 90bin TL sıfır faiz, çok iyi bir iskonto ve düşük euro kuru. Ayrıca her araçta olduğu üretim süreci boyunca gibi tüm sorunları çözülmüş bir araç gözüyle bakıyorum f10'a.

    Yakıt tüketimide çok önemli değil evde dizel aracımız var uzun yol için (CLS350CDI AMG BRABUS D6S)

    G30 yeni kasa 5 serisininde, yeni kasa w213 mercedes e ninde daha en az 2-3 yıl hatta facelifte kadar sorunlarının anca çözüleceğini düşünüyorum.

    Siz ne dersiniz şu anda f10 5 serisi almak için mantıklı bir zaman mı? Aynı dolulukta bir w213 veya g30 bunun neredeyse %50 fazlasına denk geliyor.

     Bu zamanda 2016 model sıfır BMW F10 5 serisi alınır mı? 520i M EXECUTIVE TESLİM ALINDI RESİM TEST




    25.10.2016 GÜNCELLEME:




    Evet değerli arkadaşlar 2016 model M paket EXECUTIVE paketli artı extra donanımlı F10 520i model aracımızı teslim aldım.

    Şimdi öncelikle neden bu aracı tercih ettim ondan başlamak istiyorum. SIFIR E sınıfı bir araç (geniş, konforlu, premium ve güvenlikli) alma arifesindeydik ve tüm rakipleri inceledik, bizim durumuzda olanlar için rakiplerden başlamak istiyorum:


    w213 yeni kasa E serisi:

    Uzun zamandır çıkmasını beklediğim bir araçtı, fakat açıkçası tam bir hayal kırıklığı oldu. Dizayn olarak resmen hormonlu C serisi. Bu kadar fazla otomotivle iç içeyim fakat ben bile yolda , showroomda aracı özelikle dıştan standart bir C serisinden ayırt etmekte çok zorlanıyorum. (hatta ayıramıyorum) C serisinin dizaynı kötü olduğu için söylemiyorum bunu fakat insan bu kadar para verince biraz daha farklı ve özel hissetmek istiyor kendini. Ama yeni kasa e serisinde bu kesinlikle mümkün değil. Yeni kasa olmasına rağmen hiç bir heyecan uyandırmıyor insanda. İç dizayn konusunda ise o internette gördüğünüz resimlerde olduğu gibi bir araç isterseniz, kesenin ağzını bir hayli açmanız gerekli. Comand, hayalet ekran, burmeister, hakiki deri, amg paket, vakum, adaptif led vs derken fiyat bir anda 320 binleri geçiyor. (benzinlisi) Ki böyle bir araçta sipariş üzerine geleceğinden, fiyatta bayiler burunlarından kıl aldırmıyor. Standart bir araç deseniz o orta konsoldaki ekran ve kadranlar çok vasat duruyor.


     Bu zamanda 2016 model sıfır BMW F10 5 serisi alınır mı? 520i M EXECUTIVE TESLİM ALINDI RESİM TEST


    Sanki 80 li yılların tüplü televizyonları gibi kocaman bir siyah çerçeve, küçük ekran çok ucuz gözüküyor.


     Bu zamanda 2016 model sıfır BMW F10 5 serisi alınır mı? 520i M EXECUTIVE TESLİM ALINDI RESİM TEST




    Kalitesine vs diyecek bir şey olmayabilir ama sizlerinde çok iyi bildiği gibi yeni çıkan bir araç ilk 1-2 sene hep problemlerle boğuşur. Şu anda da mercedes forumlarında göz gezdirebilirsiniz, daha şimdiden rüzgar sesi, tıkırtı lakırtı vs yeni alanlar yazıyor. Neticede ne içi ne de dışı bizi tatmin etmedi. Şu anda bu araç kesinlikle parasının arabası değil. Opsiyonların ucuzlayıp, araç fiyatında ciddi indirimler yapılması lazımki o resimlerde gördüğünüz gibi donanımlı ve güzel bir araç alınabilsin.

    w205 C serisi:

    Ee hadi E olmadı, C yi ağzına kadar dolduralım onu alalım dedik. Ama yok arkadaş, aracın içi çok ufak ve kasvetli. Özelikle arkada rahatça seyahat etmek mümkün değil. Süspansiyon çok sert ve konforsuz. Piyasa çıkmasının 3. yılı doldu hala bir dünya sorunu var. (mbclubtr den bakabilirsiniz her hafta yeni bir konu) C200 d reno motorlu ve 7g tronic ile kesinlikle bir mercedese yakışmıyor (fiyat anlamında da MB türkiye geçiriyor), c180 desen daha yeni 9g ile sipariş almaya başladılar belki o değerlendirilebilir fakat oda 1.6 turbo motordan 156 beygir çıkarıyor. (artı çok sesli dizel gibi çalışıyor) Opel bile 1.6 dan 180 çıkarırken mercedese yakışmıyor. Hele iç mekanda kullanılan o tablet ekran yok mu, sonradan takma gibi aracı çok ucuz gösteriyor. Artı araç E sınıfı değil, sınıf düşürmüş olacaktık. W205 için makyaj beklenmeli ama bizim zamanımız olmadığı için pas geçtik.

    Bazı arkadaşlar bilir aslında sıkı bir mercedes ciyim hala da CLS350 CDI AMG aracımı keyifle kullanıyorum. Ama yok arkadaş bu yeni kasa w213 ve w205 e bir türlü ısınamadım. O yüzden Mercedes defterini kapattık.


    AUDI A6:

    Önden çeker premium bir araç olmayacağı için hiç bakmadık bile. Kimse kusura bakmasın Audiler benim gözümde hep süslü, ledli vosvogenlerdir. Gidin 3 te bir fiyatına Skoda alın daha iyi, neticede aynı araç (süslüsü)...



    Yeni VOLVO S90:

    Bildiğiniz gibi evde birde Volvo s80 var 5 yıldır biniyoruz bizi bir kere bile üzmedi. Volvo ya yeni kasa s90 a bakmaya gittik. Araç gerçekten çok güzel olmuş, volvo çağ ve sınıf atlamış. Fakat showroomda duran aracın 400.000 TLye yaklaşan fiyat etiketini görünce koşarak uzaklaştık. 2. elde yaşanacak değer kaybını düşünemiyorum bile. Ama bütçe sorunu olmayan ve değer kaybını umursamayan kişiler gidip kesin baksın incelesin gerçekten çok klas bir araç olmuş…



    Sonrasında BMW nin kampanyasından haberimiz oldu. Önce internetten yeni kasayı (g30) inceledim. 2017 şubat-mart gibi geleceğini öğrendim. Aracın dışı gerçekten çok güzel olmuş. BMW bu sefer e60 da yaptığını yapmamış ve çok riskli bir dizayn yerine F10 üzerinden gitmiş. Sanki G30 makyajlı F10. Zaten 2 milyondan adetten fazla satan ve şu ana kadar en başarılı seri olan F10 dizaynı ile fazla oynamamış. Özelikle m paket F10 ile G30 çok benzerlik gösteriyor. İç dizaynda ise BMW de mercedesin yoluna girmiş ve ekranı konsol üstüne almış. Zaten mevcut kasada 10.2 inç ekranı ön göğüse sığdırmayı başarmışsın, neden tablet gibi onuda yukarı almış anlamadım.

    Herneyse zaten g30 un 1.6 sının en az 2-2.5 yıl gelmeyeceğini öğrendim. Artı gelse bile mevcut kasada kullaılan ve çok başarılı olan 1.6 turbo orjinal BMW motoru n20 ile gelmeyeceğini öğrendim. Belki 418i de kullanılan 3 silindirli 1.5 eşşek motorla gelecekmiş. Kaldı ki yeni-eski kasa fiyat farkı, her gün artan döviz kuru, motor hacminden dolayı ÖTV-MTV farkı, yeni yıl zammı vs derken en az 100.000 TL fark olacağını düşünüyorum. Birde üzerine şu anda M - EXECUTIVE pakette standart gelen donanımları eklerseniz fiyat farkı iyice açılacaktır.

    İşte bu saydığım nedenlerden dolayı F10 almaya karar verdim. Üretim süreci boyunca tüm sorunları çözülmüş, özellikle makyajla beraber gerçekten kusursuz bir hale gelmiş, harika motor şanzuman uyumu olan, yapılan son kampanya ve donanımları ile kaçıramayacağım bir fiyatta görünce aldım geçtim :) Ama onuda alırken iç-dış farklı, özel bir renk ve donanımda istedim. Beyaz F10 görmekten gına gelmişti. Aracı dün teslim aldım kısa bir teaser:

    Telefonla çekilen resim idare edin :)

     Bu zamanda 2016 model sıfır BMW F10 5 serisi alınır mı? 520i M EXECUTIVE TESLİM ALINDI RESİM TEST


     Bu zamanda 2016 model sıfır BMW F10 5 serisi alınır mı? 520i M EXECUTIVE TESLİM ALINDI RESİM TEST


    Daha sonrada araç ile ilgili yorumlarımı ve incelememi yazacağım...

    İç mekandan bir kare, Gerçekte daha da beyaza çalan bir renk:

     Bu zamanda 2016 model sıfır BMW F10 5 serisi alınır mı? 520i M EXECUTIVE TESLİM ALINDI RESİM TEST


    Renk internette bulduğum resimde daha belli oluyor....
     Bu zamanda 2016 model sıfır BMW F10 5 serisi alınır mı? 520i M EXECUTIVE TESLİM ALINDI RESİM TEST



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AutoTestPilot -- 27 Ekim 2016; 19:57:18 >







  • 8-9 yakıyorum diyen arada taş devri misali ayakları ile bu arabayı itiyordur. Yaklaşık 2 aydır 3.20i kullanıyorum bu arabadan yaklasık 250 kg felan daha hafif ve ben 11 altını göremedim şuana kadar.

    Zaten şu 8-9 u kasmanıza gerek yok, benzin üzerinden ayda 50-100 tl farkı kasacak adamın 200-300 bin tl lik araba ile işi olmaz, gereksiz yere ziyalık yapmanın alemi yok.

    Bu arabayı alıyorsanız sürerken hoşunuza gidiyorsa kafidir diye düşünüyorum, bu aracın amacı az yakıyor olması değil, az yaksın istiyorsanız gidin megane yada citroen c3 felan alın :)
  • 90bin tl sıfır faiz demek, baba oğluna borç veriyor demek gibi bişey zaten. Arabanın fiyatı da bu denli uygunsa, içine sinmişse neden olmasın.

    Efsane olacağı konusuna ise her 5 serisi güzeldir, külttür beğenilir, F10 da yılandır ama bu kasayı memleketim halkı tutmuş olsa da otoriteler çok tutmadı. Borusandan 4-5 gün ikame araç olarak tam donanımlı bir modeli 520d gelmişti, öyle 3 metre aks mesafesiyle, o ağırlık, direksiyon ve süspansiyonla arabada BMW sürüş dinamiği olmaz zaten, hatta alakası yok. En güzel tarafı tasarımı, cuk sürüş pozisyonu ve yüksek hızda çok stabil, çok çok keyifli olması. Yani güzel herhangi lüks bir araç gibi pürüzsüz gidiyordu araba sadece. Durum böyle olunca da efsane olması zor.

    Alınmaya alınır, test sürüşü yaparsın güzelce seversen alırsın.
  • Benim arkadaş 3.20d satıp aldı hocam daha dün . tam dolu paket sanırım 187 bin lira tuttu. Aklınıza yattıysa 0 faiz seçeneği ile çok mantıklı bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alınır tabi ki. 4-5 sene sonra da değer kaybı yaşamaz 5 serisi. 90 bin sıfır faiz müthiş fırsat.
  • Az kullanılacaksa, ve M paket olacaksa, bence alınır, fiyat nedir bu arada. M olmayanı nı 170 civarına veriyorlar yeni exclusivr paketiyle filan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 520i neysede 520d alacak olsanız her türlü alınırlığı var.

    520i'nin motoru o kasaya hiç değmez bence.
  • Alınır ama lacivert olma koşuluyla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla yenikasaını yolda gördüğünde .. aslında alabirdim ama bunu aldım diyeceksin...için biraz buruk olacak ilk iki ay olmaz ama sonra etkisi başlar..))
    ben 2014 kasım ayında yeni kasa b8 csiparişi verirken b7 kasa 12 bin tl ucuza veriyorlardı iyiki almamısım 2ay bekledim ama deydi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aviregal -- 21 Ekim 2016; 20:41:12 >
  • Bende kesin öyle düşünüyorum akdeniz mavisi çok derin yeni bir renk daha 2015 de f10 kasaya uygulanmaya başlandı ve sadece 2016 modellerde m paket ile birlikte alınabiliyor. Beyaz ve siyah f10 baydı artık kesinlikle farklı ve özel bir renk olucak alırsamda buradan da paylaşacağım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aviregal

    valla yenikasaını yolda gördüğünde .. aslında alabirdim ama bunu aldım diyeceksin...için bira buruk olacak ilk iki ay olmaz ama sonra etkisi başlar..))
    ben 2014 kasım ayında yeni kasa b8 csiparişi verirken b7 kasa 12 bin tl ucuza veriyorlardı iyiki almamısım 2ay bekledim ama deydi...


    Fark 12 bin tl olsa kesin beklenir 6 - 7 ay, ama aynı donanımda en az 100 bin tl fark olucak artı sıfır faiz vs hak getire...


    ARAÇ TESLİM ALINDI SAYFA 6:

    İnceleme test bitmek üzere çok yakında paylaşacağım... Araç teslim alındı 1000KM oldu seramik boya koruması yapıldı. Aracı düşünen herkese gözüm kapalı öneririm zaten son araçlar...ÖTV zammından dolayı dolu araç kalmamış hep boş milletin burun kıvırdığı araçlar kalmış...

     Bu zamanda 2016 model sıfır BMW F10 5 serisi alınır mı? 520i M EXECUTIVE TESLİM ALINDI RESİM TEST



    Aynı reklamlardaki gibi ''Trafikte Seyahat etmenin Business Class yolu''


     Bu zamanda 2016 model sıfır BMW F10 5 serisi alınır mı? 520i M EXECUTIVE TESLİM ALINDI RESİM TEST


    Mediterranean blue gerçekten çok derin ve güzel bir renk:

     Bu zamanda 2016 model sıfır BMW F10 5 serisi alınır mı? 520i M EXECUTIVE TESLİM ALINDI RESİM TEST


    İç mekanda tercih ettiğim HAKİKİ DERİ OYSTER DAKOTA EXCLUSİVE DİKİŞLİ ve ANTRASİT TAVAN&DÖŞEME tahminimden bile güzel çıktı...


     Bu zamanda 2016 model sıfır BMW F10 5 serisi alınır mı? 520i M EXECUTIVE TESLİM ALINDI RESİM TEST




     Bu zamanda 2016 model sıfır BMW F10 5 serisi alınır mı? 520i M EXECUTIVE TESLİM ALINDI RESİM TEST



    Bu vesile ile buradan Batuhan kardeşime (detailing point) çok teşekkür ederim. 10 numara bir iş yaptı. Eline sağlık aracın görseli bir yana dokunduğunda bile ipeksi bir yumuşaklık var...Seramik kaplama sayesinde sadece su tutuyorum ve tüm kir toz uçuyor...

     Bu zamanda 2016 model sıfır BMW F10 5 serisi alınır mı? 520i M EXECUTIVE TESLİM ALINDI RESİM TEST




     Bu zamanda 2016 model sıfır BMW F10 5 serisi alınır mı? 520i M EXECUTIVE TESLİM ALINDI RESİM TEST



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AutoTestPilot -- 22 Kasım 2016; 20:40:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • M paket pro navigasyon taba dakato deri harman kardonlu ise alınabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok yakar be benzin olmuş 5 lira
  • Ben çok yakacağını düşünmüyorum benim günlük güzergahımda 7-8 arası yakar. Zaten motor 528i de kullanılan motorun sadece downsize edilmiş hali. Bir chip tunning ile direk sorunsuz 230-240 hp oluyor.

    Bugün dandik hitler motorlu bir golf veya 1.6 honda civic 9-10 litre yakıyor. Kaldi ki evde şehiriçi ortalaması 5 litre olan volvo s80 1.6 drive editon da var:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alınır kronik sorunlardan arınmış mis gibi yeni kasası 1.6 motorla gelmez 300den başlar demedi demeyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: silverusta

    M paket pro navigasyon taba dakato deri harman kardonlu ise alınabilir

    Gelen araçlar çok dolu zaten, kesin m paket, harman kardon, NBT, hakiki deri ve bir kaç süpriz donanım daha olacak. Teklif aldığım araç son parti gelenlerin en dolusu yarın teklif formunu buraya yüklerim.

    Ama işte acaba reno motorlu c serisi mi, kağnı ve hantal e180 mi, yoksa artıl biraz yüzü eskimiş f10 mu arasında kaldım. Kesin sıfır olacak araç...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • premium markaları genelde kasa değiştirirken almak mantıklı oluyor ama bu araba 2 sene öncesinde 130 binden başlıyordu 40-50 bin zam yapacak ne vardı anlamak güç.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakit konusu sıkıntı olmazsa imkan da varsa bu sartlarda bu araba kacmaz.super donanimli butun sorunlardan arındırılmış ve benim gozumde bir Bmwnin en alinabilir zamanindaki araba.bugune kadar kim kasa degisiminde Bmw aldiysa hep kazandi.hem maddi hem manevi.90 bin faizsiz kredi de iyiymis passati verip ben de mi alsam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada sadece comfort paketlisini ne kadara birakiyorlar biliyor musunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu nasıl bi ev her arabadan var maşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Degisen kasaya iciniz baya gider onu söyleyeyim bastan.ve uygun fiyata dusuk hacimle girer bir iki seneye kadar,ozamanda uzulursunuz.
    Deger kaybi da cabasi.
    Ben olsam guncel kasasi pek guzel olmayan amg paket full e 180 lere yonelirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.