Şimdi Ara

İŞTE YENİ OPEL ASTRA! (151. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.643
Cevap
37
Favori
1.785.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkeste olmaması daha güzel olur
  • sayın kenanmorbulut.....
    her iki aracı halen kullanan birisi olarak (ki bizdeki megan 100 hp 200 tork) megandaki motorun canlılığını astrada bulamayacağınızı bilmenizi isterim..bu size hayal kırıklığı yaşatabilir... o motor daha atak ve gaz tepkilerine daha hızlı cevap verebiliyor...ama araç konforu derseniz o konuda astrayla kıyaslanamaz..yüksek hızlarda megane yumuşak süspansiyonun etkisiyle sallanır veya virajlarda yatar ama astra sert süspansiyonun etkisiyle size sürüş zevki yaşatır...öyle bazı arkadaşların belirttiği gibi yokuşlarda bayıldığını da görmedim..ama iki araç arasında hem motor büyüklüğü hem de motor gücü açısından fark olduğunu bilin...bir de benzinli bir araçtan dizel bir araca geçişte malesef bir süre alışma devresi gerekiyor..gaza benzinli araçtaki gibi basayım,ileri fırlayayım diyorsunuz ama dediğim gibi o bir dönem geçmeden ,araca alışmadan bunlar olmuyor..sonuç olarak dizel araç alırkenki mantığım tasarruf idi..bu gerçekleşiyorsa sorun yok benim için...saygılar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkaf

    herkeste olmaması daha güzel olur



    arkadaslar pazarlamada pazarin kaymagini yemek diye bir deyim vardir. yeni cikan bir urun ozellikle de tutulacagi dusunulen bir urunse kesinlikle yuksek fiyattan piyasaya surulur. bizim gibi hevesliler zaten hemen ziplariz cikar cikmaz. tabi bizim gibiler dunya capina vurulunca epeyce kalabalik. o yuzdendir ki yukarida cogu arkadasin dediginin tersine (bu araba bu fiyata satmaz) su anda siparis yetistiremiyor opel. ama bu hevesli takimi araclarina kavusunca siparisler zayiflamaya baslar ve urun gercek degerine iner. bazi arkadaslar sokakta hic rastlamiyorum yeni astraya sanirim satmiyor demis. bi arabaya sokaklarda sikca rastlamak icin arac piyasaya ciktiktan sonra bence en az 1 yil gerek. su an istanbul trafiginde 1.000 tane yeni astra olsa acaba gunde kac tanesine denk gelirsiniz.




  • size cok tessekur ederım cevabınız ıcın ınanın benımde performnas gıbı bır kaygım yok ...orta bır performans ve yakıt olsun dusunceındeyım ...yanı kımısı ole anlatıyorkı arabyı bılmeyen dıesel kullanmayan araba yokusta cekmıyor gerı kacacak sanır !ben arabanın tıpınıde ıcınıde begendım en azından kendı klasmanında benım gozume en hos gozuken arac...yukardakı bır arkadasın soledıgıne gore 1.4 140 bg hıcte ole solendıgı gıbı az yakacak cınsten bır motor degıl ozaman malesef dıesle dewam :)
  • Ben de aracı alalı yaklaşık 12-13 gün oldu 1.6 180 hp olan modelini aldım, şirket arabaları da opel corsa olduğu için filo indiriminden yararlandım. Araç çok güzel ama yakıt tüketimi çok fazla, bakalım 3000 km civarına kadar çok yakar daha sonra yavaştan azalmaya başlar dedi sorduğum bi kaç kişi, şu anda 1100 kmde, çok ufak bi değişme oldu ilk depoya göre. İlk depo 190'a doldu ve 370 km yaptı. Çoğunlukla yüksek devirde kullanmamın da etkisi büyüktür muhakkak ama maalesef 450'nin üstüne çıkacağını zannetmiorum. İlk depolarda daha fazla yakma gibi olay gerçekmidir? Yakıt tüketimi dışında ise herşeyi çok güzel. Araç benden habersiz alındığı için seçim şansım pek olmadı ama yine de sunroof dışında full bi araç. Ben filo indirimiyle beraber plaka da dahil 59.600'e aldım. 600 tlyi plaka için istediler. Onun dışında fiyat araştırma şansım olmadı çünkü bayii de tanıdıktı. Araçta da 18 jantlar, navigasyon, deri koltuk, far paketi vs var. Emin diilim ama galiba bir tek sunroof yok. Benim seçmemdeki sebep babamın sadece opel bi arabaya sıcak bakmasıydı (çünkü şirket arabası olucak ve onun dışında bayii tanıdık olduğu için servise vadeli ödeme yapma seçenekleri gibi) ama çok memnun kaldım. Dediğim gibi en büyük sorunu çok fazla yakıt tüketmesi




  • opel in sitesinde yeni astranın donanım karşılaştırmaları hala koyulammış..

    sport, enjoy, cosmo nun donanım özelliklerini bilenler yazabilirmi acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkaf

    astra gerçekten çok güzel. en azından moron bir tipi yok. her işi yapabilen bir kadın ile birlikte olmaktansa, az iş yapan charlize theron ile birlikte olurum.





    bravo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: billythekidd

    opel in sitesinde yeni astranın donanım karşılaştırmaları hala koyulammış..
    sport, enjoy, cosmo nun donanım özelliklerini bilenler yazabilirmi acaba?



    Başlığın 23. sayfasındaki 23 Kasım tarihli mesajıma bakarsan detaylı olarak donanım listesini görebilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serdar99

    quote:

    Orijinalden alıntı: billythekidd

    opel in sitesinde yeni astranın donanım karşılaştırmaları hala koyulammış..
    sport, enjoy, cosmo nun donanım özelliklerini bilenler yazabilirmi acaba?



    Başlığın 23. sayfasındaki 23 Kasım tarihli mesajıma bakarsan detaylı olarak donanım listesini görebilirsin.



    çok teşekkürler
  • ben de araç sahibi olarak taraflı bir yorum yapmak istiyorum:

    aracın fiyatı pahalı diyen arkadaşlara soruyorum:
    pazarda sivri biberin kilosu 10tl, kasapta etin kilosu 30tl, enflasyon çift hanelilerde, dünyada ekonomik kriz var,...vs. bunlardan haberiniz var mı? madem bu araç pahalı, ucuz araç nerde?

    araba çekmez, çok yakar diyenlere soruyorum:
    birinci-ikinci vitesi performanslı kullanıp, sonra diğer viteslere geçersen hangi araba çekmiyor?
    3üncü viteste yokuşa zorlarsan, gazı köklersen, kalkışlarda bağartırsan hangi araba az yakıyor?

    tarafsız olarak yorumlamaya çalışırsam da:
    arabanın ilk çıkış fiyatı gerçekten yüksek; daha doğrusu biraz daha dişini sıkan daha üst sınıf bir araba alabilir; daha da çıkartamıyorsan daha ucuza biraz konfor ve stilden feragat ederek, biraz daha standarlara yaklaşarak sahip olunabilecek alternatifler var. ama fiyatlardaki indirimler biraz daha beklemeye insanı itiyor.

    daha performanslı arabalar mevcut. daha az yakan arabalar da mevcut. %100 doğru olmasa da performansla fiyat artışı, tutumlulukla da görsellikte ve konforda azalma genel sorunu oluşturuyor.
    buradaki asıl problem markaların motor seçeneklerindeki kıtlıktır. daha doğrusu dünya piyasasındaki seçeneklerin tamamının türkiyede sunulmamasıdır.

    sanırım insanların akllarındaki karmaşanın en kısa özeti bu.




  • bu arada ortalamayı 9.3lt/100km' ye düşürdüm.
    aslında düzgün, sakin kullanmaya başlayalı güzel bir düşüş eğilimindeyim.
    yaklaşık 100 km'de 0,2-0,3 düşüş oldu. bu hızla giderse biraz daha aşağı çekebilirim gibi gözüküyor.

    son olarak da geçenlerde istanbul otobanında 200km/s'le bir süre araçı kullanma fırsatım oldu, ilgilenen arkadaşlar için izlenimlerimi aktarayım:
    yol da biraz aşağı eğimliydi tabii ki. gerçekten güvenlik, yol tutuşu, sürüş zevki yüksek bir araba.
    neredeyse max. süratle gitmenize rağmen, araba kendini hiç salmıyor. 60'la, 100'le nasıl gidiyorsan max.süratle de öyle gidiyorsun. sadece herşey biraz daha hızlanıyor
    izolasyonu kötü diyenleri çok merak ediyorum acaba hangi arabayı kullanıyorlar. bir aracın daha ne kadar sessiz olması lazım anlamıyorum.

    bir iki kere hangi viteste gittiğimi şaşırıdım, devir saatine bakıtım uçmuş.
    hatta bir defasında kalkışta, zibidinin birisiyle itleşim, biraz gittim araba birden kendini saldı. birinci vitesi biraz kısa tutmuşlar sanırım; max. devirde biraz zorlarsanız, motor koruma devreye giriyor, 4-5bin devire kadar inip öyle devam ediyor. tabi ben eski kullandığım arabalar gibi kalkınca olmadı.
    azcık müzik açınca imkanı yok duyamıyorum motoru. tabii şimdiye kadar uzay mekiğine binene, astra traktör gibi gelir yalıtım açısından.
    saygılar




  • İnşallah düzeltir...
  • Bu YENİ Astra hep hatchback tipinde mi olacak acaba !? Daha hiç sedan versiyonu ve resmi , havadisi vs. bir şey göremedim ! Bu sedan versiyonu hakkında bir şey gören, fotoğraf gören varsa foruma yazsın ve resim eklesin lütfen
  • Bildiğiniz gibi güncel Astra Sedan piyasaya oldukça geç çıkmıştı, yenisi de öyle olacaktır.
    Tahmini çizimler veya casus fotoğraflar görmek için 2011'i, aracın kendisi için ise en iyi ihtimalle 2012'yi beklemeniz gerekecek.
    Avrupa'da Sedan araçların tutulduğu sadece birkaç ülke var, geri kalanların bazılarında satışa bile sunulmuyor.
    Hâl böyle olunca, Opel'in de bir an önce Sedan versiyon çıkartmak gibi bir önceliği olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 6 Mart 2010; 20:48:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serdar99

    Bildiğiniz gibi güncel Astra Sedan piyasaya oldukça geç çıkmıştı, yenisi de öyle olacaktır.
    Tahmini çizimler veya casus fotoğraflar görmek için 2011'i, aracın kendisi için ise en iyi ihtimalle 2012'yi beklemeniz gerekecek.
    Avrupa'da Sedan araçların tutulduğu sadece birkaç ülke var, geri kalanların bazılarında satışa bile sunulmuyor.
    Hâl böyle olunca, Opel'in de bir an önce Sedan versiyon çıkartmak gibi bir önceliği olmuyor.





    Opel Sedan a hiç değer vermiyor bence.Station wagon bile önce çıkıyor.Bu satış politikasını bi an önce düzeltsin.Zira ülkemizde Renault Megane nin sedanını kaldırarak yeni bi model türetti fluence olarak.Opel o kadar olmasın ama sedanı da çıkarsın bence...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tiamol


    quote:

    Orijinalden alıntı: serkaf

    herkeste olmaması daha güzel olur



    arkadaslar pazarlamada pazarin kaymagini yemek diye bir deyim vardir. yeni cikan bir urun ozellikle de tutulacagi dusunulen bir urunse kesinlikle yuksek fiyattan piyasaya surulur. bizim gibi hevesliler zaten hemen ziplariz cikar cikmaz. tabi bizim gibiler dunya capina vurulunca epeyce kalabalik. o yuzdendir ki yukarida cogu arkadasin dediginin tersine (bu araba bu fiyata satmaz) su anda siparis yetistiremiyor opel. ama bu hevesli takimi araclarina kavusunca siparisler zayiflamaya baslar ve urun gercek degerine iner. bazi arkadaslar sokakta hic rastlamiyorum yeni astraya sanirim satmiyor demis. bi arabaya sokaklarda sikca rastlamak icin arac piyasaya ciktiktan sonra bence en az 1 yil gerek. su an istanbul trafiginde 1.000 tane yeni astra olsa acaba gunde kac tanesine denk gelirsiniz.



    bence bu yazdıklarınız üst mesaj olmalı. her mesaj atmak siteyen bir kez okuyup sonra mesaj atmalı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JHooN_ReaL

    bu arada ortalamayı 9.3lt/100km' ye düşürdüm.
    aslında düzgün, sakin kullanmaya başlayalı güzel bir düşüş eğilimindeyim.
    yaklaşık 100 km'de 0,2-0,3 düşüş oldu. bu hızla giderse biraz daha aşağı çekebilirim gibi gözüküyor.

    son olarak da geçenlerde istanbul otobanında 200km/s'le bir süre araçı kullanma fırsatım oldu, ilgilenen arkadaşlar için izlenimlerimi aktarayım:
    yol da biraz aşağı eğimliydi tabii ki. gerçekten güvenlik, yol tutuşu, sürüş zevki yüksek bir araba.
    neredeyse max. süratle gitmenize rağmen, araba kendini hiç salmıyor. 60'la, 100'le nasıl gidiyorsan max.süratle de öyle gidiyorsun. sadece herşey biraz daha hızlanıyor
    izolasyonu kötü diyenleri çok merak ediyorum acaba hangi arabayı kullanıyorlar. bir aracın daha ne kadar sessiz olması lazım anlamıyorum.

    bir iki kere hangi viteste gittiğimi şaşırıdım, devir saatine bakıtım uçmuş.
    hatta bir defasında kalkışta, zibidinin birisiyle itleşim, biraz gittim araba birden kendini saldı. birinci vitesi biraz kısa tutmuşlar sanırım; max. devirde biraz zorlarsanız, motor koruma devreye giriyor, 4-5bin devire kadar inip öyle devam ediyor. tabi ben eski kullandığım arabalar gibi kalkınca olmadı.
    azcık müzik açınca imkanı yok duyamıyorum motoru. tabii şimdiye kadar uzay mekiğine binene, astra traktör gibi gelir yalıtım açısından.
    saygılar


    süpersin




  • arkadaşlar bilmiyorum katılan var mı bana ama, arka kapılardaki kapı kolçaklarını beğenmeyen bir tek ben miyim? kapatırken bayağı bir sorun çıkartıyor gibi, araba diğer noktaları ile gayet iyi, bayiden fiyat alma konusuna gelince; 1.6 115 hp Sport HB versiyon+CD500 Navi Paket+Flexride Paket için 46.260 tl fiyat verdi, bu fiyat bana pek mantıklı gelmedi, zira aynı şekilde astra bekleyen bir arkadaşım bu fiyatlandırmaları görünce 49.000 tl'ya nissan qashqai almıştı...
  • abıler bır tavsıyenızı alım ben cok kararsız kaldım ...1.3 ıcın hantal dıoolar yenı astra ıcın 1.4 140lık ıcın cok yakar dıolar

    kımısı 1.3 ler cok sorun cıkarıyor dıor offf offf
  • quote:

    Orijinalden alıntı: extraordinariuss

    arkadaşlar bilmiyorum katılan var mı bana ama, arka kapılardaki kapı kolçaklarını beğenmeyen bir tek ben miyim? kapatırken bayağı bir sorun çıkartıyor gibi, araba diğer noktaları ile gayet iyi, bayiden fiyat alma konusuna gelince; 1.6 115 hp Sport HB versiyon+CD500 Navi Paket+Flexride Paket için 46.260 tl fiyat verdi, bu fiyat bana pek mantıklı gelmedi, zira aynı şekilde astra bekleyen bir arkadaşım bu fiyatlandırmaları görünce 49.000 tl'ya nissan qashqai almıştı...

    cd500 ile turkiye haritasi geliyormu? katalokta turkiye haritasi verilmiyor diyor.
  • 
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.