Şimdi Ara

Son yoklamaya tabi hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
11.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 94 doğumluyum bu sene haziranda lisans öğrenimimi tamamladım. İkinci üniversiteye kayıt oldum. Mezun olduktan sonra tecil vs gibi işlem yapmadım. E devlet üzerinden askerlik durumuma bakayım dedim ve aynen bunlar yazıyordu;

    Aşağıda kimlik bilgileri yazılı yükümlünün 04/02/2017 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur.

    Erteleme nedeni : son yoklamaya tabi

    Bu ne demek tam olarak arkadaşlar ? Bu tarihi geçirmeden şubeye gitsem tecil edebilir miyim ?

    Askerlikle ilgili pek fazla bilgim olmadığı için konu açtım arkadaşlar. İnternetten araştırma yaptım ancak hep yaşı 29 olanların konuları karşıma çıktı. Konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum . Forumda daha önce açıldı mı bilmiyorum açıldıysa özür dilerim şimdiden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • ikinci universite okusan bile bir kere lisans bitirdikten sonra ikinci lisans icin okul tecil yaptirtmiyor diploma ile gidip son yoklamani yaptirip ya tecil istersin(2yil hakkin var lisans mezunu) ya da askere gitmek boyle biliyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Kardeşim Aynı Sorun bndede var ne yaptın acaba bi çözüme ulaşabildin mi ?
  • Mezuniyet olduktan 2 ay içinde askerlik şubeye gidip işleminizi yaptırmanız gerekmekte. Geç kalırsanız kaçak durumuna düşebilir süreye göre ceza ödersiniz eğer yakalanırsanız ceza 4 kata kadar artar.

    Kaçak olarak gözükseniz bile mezuniyet belgeniz ile mezun olduğunuz tarihten itibaren 2 yıl tecil hakkınızı kullanabilirsiniz. Yani askerlik şubesine geç gidersem daha fazla tecil hakkım olur diye bir şey yok bu yüzden biran önce işlemlerinizi yapın. Eğer sonradan askere gitmeye karar verirseniz istediğiniz zaman tecilinizi bozabilir ilk celp dönemi için başvurunuzu yapabilirsiniz.

    Lisans mezunu olduktan sonra tekrar lisans okursanız bu sebebten dolayı tecil hakkınız olmaz.Ancak bir üst okula yüksek lisansa kayıt yaptırırsanız tecil ettirebilirsiniz. Mezun olduktan sonra 2 yıl tecil hakkınızı kullanırsanız başka bi lisans programı okuyor olsanızda tecil bittikten sonra askere gidersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bullett -- 2 Aralık 2016; 15:59:54 >
  • Ben 1997 doğumluyum açık lise okuyorum fakat tecille bi işim olmadı e-devlettede son yoklama tabi ve 04/02/2017 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR.yazıyor ne anlamam lazım burdan yardımcı olurmusunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.