Şimdi Ara

Lolde anlamadiğim olay

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mesela ezreali aldim. Yetenek gucu var. Bide saldiri gücü var. Adam büyü atiyor ama saldiri gucu çikiyoruz. Ebwdi kiliç. Kana susamis gibi. Nasil anliyoruz bu tarz şeyleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yetenek atışı yetenek gücünden almaz ki her zaman , üstlerinde yazana fareyi getir , turuncu ise ad, yeşil ise ap , sarı ise zırh , kirmizi ise can dan vurdgunu gosterir (tam emin degilim renklerden ama %90 oyle)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetenek atışı yetenek gücünden almaz ki her zaman , üstlerinde yazana fareyi getir , turuncu ise ad, yeşil ise ap , sarı ise zırh , kirmizi ise can dan vurdgunu gosterir (tam emin degilim renklerden ama %90 oyle)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir heroya saldırı gücü , yetenek gücü vs. çıkarken 2 şeye bakılır.

    1- Yetenek Seti : Ezreal büyü atıyor fakat ezreal'in ana yeteneği olan Q yeteneği saldırıcı gücünden yükseliyor. Ve yetenekleri kendini koruması için gayet yeterli. Bu yüzden.

    2- Statları : Her şampiyon kendine has statları vardır. Shen karakterine de tank kasarsın vayne de. Ama shen'in base statları tank olması için çok daha elverişli.
  • Wikipedia'ya bakın
  • Pankreasına Talibim kullanıcısına yanıt
    Bu biraz kavram karmaşasından dolayı aslında kafanı karıştırmış. Ingilizce şey edeyim bak. q-w-e-r : bunlara "skill"(yetenek) diyoruz. Skilllerin kendi taban hasarları(kimi zaman hasar vermez iyilestirirsin falan işte o ayrı) olduğu gibi, item kastikca artan değerleri vardır. Skilllere kimi zaman zırh kazarak kimi zaman can kasarak değerlerini arttirirsin, burayı geçip asıl sorun olan kısmına geliyorum.

    Ability Power ve Attack Damage. Yani Yetenek Gücü ve Saldırı Gücü. Türkçe'ye boyle çevrilmiş.

    Ability power ile güçlenen skiller de var, attack damage ile de. Sorun su ki, Türkçe'de; skill: yetenek && ability: yetenek anlamına geliyor. Kafanı karıştıran kısım bu zannedersem. Ability olan yetenek ile skill olan yeteneği ayrı tut.

    Her ne kadar oyunda "büyücü" diye bir sınıf olsa da, büyü diye bir şey yok zaten onu direkt unut. Sihirdar buyuleri hariç tabii (sicra, tutuştur, şifa). Ezreal büyü atmaz yani. Yetenek atar. Skill olanından :D.

    Onun haricinde hangi şampiyona hangi eşyaları çıkmam gerektiği rehber araştırarak her yerde bulabilirsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Cloudz0m kullanıcısına yanıt
    Yazdiklariniz için teşekkurler ama bakin siz de söylediniz. Ezreal yetenek gücü atiyor. Yetenek gücü arttirmak için rabadonun şapkasi,asirlik sopa gibi yetenek gücü yerine. Ebedi kiliç,kanasusamiş gibi saldiri gücü arttiran buildler öneriliyor. Onu anlamadim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ezreal her zaman ad çıkılmaz ya ap gidersin yada ad
    2 farklı buildi oluyor.
    w si ap kasarsan damagede vurur.
  • Pankreasına Talibim kullanıcısına yanıt
    teemo örneğini vereyim sana ap kasıyorsun yeteneklerin ap vuruyor mantarına basan ağır hasarlar alıyor.ad kasıyorsun teemo ya normal vuruşları ağır hasar vermeye başlıyor.ad soraka yapıyorlar mesela düz vuruşları ağır hasar vermeye başlıyor.
  • Yorozuya Gin-chan kullanıcısına yanıt
    Söyledikerşn doğru.Bide true ise beyaz gösteriyo sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pankreasına Talibim kullanıcısına yanıt
    Ingilizcelerine odaklanarak oku. Ability Power'ı Beceri Gücü olarak düşün bir de.

    Edit: Turkce olarak; Yetenek kullanıyorsun ama yeteneklerinle saldiriyorsun o zaman neden saldırı gücü kasmayasin? Şu Ability ve Skill olayının birbirinden ayrı olduğunu anlaman lazim. Türkçe'de aynı şeye denk geliyorlar sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloudz0m -- 30 Eylül 2016; 13:30:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AP Ezreal ARAM dışında çöp çünkü.

    @Oozed
    Yeteneklerin ve eşyaların üzerindeki beyaz oran genellikle şampiyon seviyesidir. Gerçek hasar, hasar ekranında beyaz gözükür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 30 Eylül 2016; 16:09:11 >
  • MRTFR kullanıcısına yanıt
    Peki Cho'gath ın R sine geldiğimizde 650 taban hasarı hangi renkte gösteriyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oozed

    Peki Cho'gath ın R sine geldiğimizde 650 taban hasarı hangi renkte gösteriyo.

    Hasar ekranında beyaz görürsün. Ama o yetenek AP'den yani yeşil olandan güçleniyor.
  • hala ap ezrealın hasarını küçümseyenler var nalet olsunki hero zaten ap üstüne kurulu ne alaka build bag kısmında doran ebedi kanasusamış can biçen muramana çok gereksiz orda morello cehennem rabadon luden lich boğan alcaksın e q w r yapıp keyfine bakcaksın 2 k dan fazla vurmak varken ad'yle 1.5 k bile vuramıyosun ne saçma q q q spam o life stealı hextech kılıçla fazlasıyla alıyom gerek yok AP EZREAL <3
  • AD: Attack Damage (Saldırı Gücü)
    AP: Ability Power (Yetenek Gücü)

    Ezreal da tam örnek olmuş. Ezreal'a her şey kasılıyor. Diğer şampiyonlar için konuşuyorum ne kasacağına bakarken çok fazla unsur var skillerinin bekleme süresi, AD-AP scale'i... vs. Mesela Tristana değişmeden önce tüm skilleri AP'den güzel scale alıyordu ve midde suikasçı olarak AP Tristana oynanıyordu. İlk öncelerde ne kasacağını kestirememen normal, zamanla kafana yatar. Hatta genellikle Koreliler hiç kimsenin yapmadığı garip garip eşya dizilimleri çıkartıp, çok başarılı olduklarında da herkesin öyle kasmasını sağlayabiliyorlar.

    Ezreal'a AP kasarsan W ve R çok can yakıyor, lich boğan kasarsan Q da güzel vuruyor. Yetenek gücü ezreal ile çok yüksek ani hasar çıkartabiliyorsun. R atıp, R havadayken adama ulaşamadan E-W ile inanılmaz yüksek ani hasar verebiliyorsun.
    Düz saldırı gücü taşıyıcısı gibi kasarsan skillerini saldırıların arasına serpiştirerek DPS (Damage Per Second, anlık hasarın tersi gibi bir şey, anlık hasar değil de saniye başına bir süre boyunca vurulan hasar) vurursun. Ama düz saldırı gücü taşıyıcısı kasıcaksan Ezreal almak çok da mantıklı değil, diğer ADC'lere göre Ezreal bu eşya dizilimi ile daha zor hasar çıkartır. Q menzili yüksek olduğu için biraz daha güvenilir sadece.
    Bir de klasik ezreal buidli var biraz daha farklı, bekleme süresini azaltan bot, Manaveren->Muramana, Buzdoğan eldiven, Zırh delme. Amaç Q hasarını arttırmak Q'nun menzili ve düşük bekleme süresinin üstüne üstlük bekleme süresi kasmak onun da üstüne tutunca da bekleme süresindeki azalma ile teamfight yapmadan önce karşı takıma saniyede bir Q'lar yağdırarak onların kabusu olup canlarını azaltmak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrashBone -- 1 Ekim 2016; 3:21:13 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.