Şimdi Ara

5.Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Sİvas/MERKEZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
11.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Perşembe günü (29.09.2016)da Acemi birliğime DK olarak teslim oluyorum inşallah, bu birlikte bulunan yada bulunmuş olan arkadaşlarımız konuya fikir ve düşüncelerini yazarlarsa sevinirim ayrıca donanım dan tanıtık çıkarsa birlikte görüşürüz inşallah herkese iyi forumlar.



  • Konuya mesaj yazacaktım ama 4 gün cezam ancak bitti.ben acemi birliğim olan Kayseri 1.komando Tugayı hava indirme Komutanlığına 2 gün geç gidince refize olarak sivas 5.piyade er eğitim tugayına gonderdiler.eğer temeltepede değilsen güzel bir yer.havan tepesi gazinosu hamamı.105 gün acemilik yapmıştım.kasım ayında bile sabahları zehir gibi soğuk oluyordu.genelde usta birliği Doğu Anadolu'ya gönderiyor.2001 yılında aç aç geliyordu ama artık geliyormu bilmem.birliğin içindeki hastaneye aboneydim 2 günde bir oradaydım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: defrecmantasyon

    Konuya mesaj yazacaktım ama 4 gün cezam ancak bitti.ben acemi birliğim olan Kayseri 1.komando Tugayı hava indirme Komutanlığına 2 gün geç gidince refize olarak sivas 5.piyade er eğitim tugayına gonderdiler.eğer temeltepede değilsen güzel bir yer.havan tepesi gazinosu hamamı.105 gün acemilik yapmıştım.kasım ayında bile sabahları zehir gibi soğuk oluyordu.genelde usta birliği Doğu Anadolu'ya gönderiyor.2001 yılında aç aç geliyordu ama artık geliyormu bilmem.birliğin içindeki hastaneye aboneydim 2 günde bir oradaydım.

    Cevap için teşekkürler ederim temeltepede değilim ama hamam olayı fln şuan yok burada kaldırılmış olabilir neyse ben anlatayım güncel olanını hem gidecek arkadaşlarda bilgi alsın ;

    İçeri ilk girdiğinizde kapıda görevli usta bi asker kayıtlarınizı tamamlıyor sonra sizi içeri alıp ustunuzu arıyor internet ve kameralı bir telefon tasimiyorsaniz telefonu gormelerinde sıkıntı olmaz dizi bu sure bekleme odasina aliyir daha sonra baska bir usta asker gelip sizi alıp kayıt kabul e götürüyor burada işlemler biraz uzun suruyor gerek sıra gerekse doktor muayenesi fln derken 1-2 saat buluyor daha sonra sizi malzeme odasina sokuyor elinize bir valiz veriyor ve malzeme reyonlarini tek tek gezip askeri malzemelerinizi almanızı söylüyor bytn reyonlari gezerken başında duran usta askerler saba gerekli malzemeleri veriyor (yazlık üniforma,kislak üniforma,spor elbise,pijama,yazlik_kislik_spor ayakkabılar,terlik,havlu,ust ve alt iç çamaşırlar, alt iclik) daha sonra dışarıya çıkıp Ogün kayıt olan bütün askerlerinde bytn işlerini halledip gelmesini bekliyorsun. Hepiniz toplanınca 3_4 usta asker gelip sizi boluklerinize götürüyor kimisi temeltepede kimisi 3.tabur 4.boluk fln . Bölüğe gelince direk kıyafetlerini degistirmeni vr uniformani giymeni istiyorlar.

    Sabah kalk 5:00
    Sabah istimasi(yoklama) 5:30
    Sabah kahvaltısı 6:00
    Sabah 6:30 mıntıka temizliği
    Sabah 7:00 silahliktan sana verilen zimmetli silahı alma
    Sabah 7:30 2. nci istima
    Sabah 8:00 bölük komutaninin gelip selamlanmassi ve hastaları ayiklayip revire götürülmesi
    Sabah 8:30 eğitim alani

    Öğlen yemeği 12:00
    Öğlen istimasi 12:30
    Öğlen 13:00 uygun adımda yuruyus
    Öğlen dinlenmesi 16:00/17:00

    Akşam istimasi 17:30
    Akşam yemeği 18:00
    Akşam 18:00/19:00 saatleri yapılacaklar sürekli değişiyor
    Akşam 20:00 son istima vr sonra serbest
    Akşam yat 21:00
    Hafta sonu eğitim yok,ogun nöbetçi komutan kimse ona göre yapılacaklar degieitiyir.


    Alınması gerekenler;
    Tras malzemeler(permatik,tras sabunu, tras kolanyasi)
    Hava çok keskin yuzunuz kurumasin istiyorsanız vazelin alın her sabah trastan sonra iyice yüzünüze surun
    Şampuan alın ama duş Jeli,sac kremi gibi ayrı ayrı almayın zaten dusa girince 5 dk veriyorlar hemen alıp cikman lazım.
    Duş için kese veya lif almayı unutmayın
    Büyük paket ıslak mendil ve tuvalet pecetesi alın yanınıza ( bakın bana bunu deliklerinde amann oraya tuvalet pecetesi mi gider demiştim ve tuvaletim gelince rezil oldum resmen çünkü peçete yok lavabolarda)
    Koğuşta ki dolapları kilitlemek yasak ama botunuzu fln kilitlemek için kilit alın yine de çünkü çok çalınma olayı oluyor
    Tırnak makası
    Diş fırçası ve macunu
    Hava soğuk olduğu için alt vr ust içlik alın obur turlu 2 gubdr hasta eder havası


    Bunlar size yetecektir askeriye size şampuan , diş macunu fln veriyor ama kullanilisli değiller ben askeriyenin verdiği özel bakım urunlerini koğuşta dagittim.

    10 gün sonra ben usta birliğine teslim olacam ama daha yerleri soylemiyorlar arkadaşın dediği gibi genelde doğu görevi oluyor ama Trakya da çıkma şansı var. Bunun için ayrıca konuya yazarım

    Unutmayın askeriyede ki sihirli sözcuk EMRET KOMUTANİM demek. Kavgaya girmeyin kimseyle kavga edenlerin heowi büyük cezalar aliyor buna gerek yok çok damarinjza basan olursa şikayet edin.

    Size verilen emirleri yerinr getirip ağırlığınizi bozmadiniz surece oranin ağası sizsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yerler açıklandı, Temeltepe hariç kendi taburumda ki mangalar ; şırnak,cizre,hakkari yüksekova,kars,edirne,van,hatay gibi sınır yerlerine çıktı. zaten 5.piyade eğitim tugaylığında sınırlara gideceksiniz çünkü hudut komutanlığı diye geçiyor. ben hatay/altınözü herkese hayırlı teskereler :)
  • d.k. gitmenin bir zararı oldu mu? usta birliği neresi çıktı sizin bide
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.