Şimdi Ara

PC - PROJEKSİYON - SES SİSTEMİ SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. öncelikle elimde olan ürünleri anlatıyım.
    PC: ASUS N551JW
    PROJEKSİYON: EPSON 5100
    EV SİNEMA SİSTEMİ: SAMSUNG HT-TX35

    Evde bir odayı sinema odası yapmaya karar verdim ekipmanları aldım fakat pc yi hdmi ile projeksiyona bağladığımda ses projeksiyonun küçük hoparlöründen geliyordu. bende pc den audio kablosuyla ses sisteminin aux girişine taktım ve pc deki ses ayarlarından pc yi seçtim. ses çıkıyor fakat surroun ses alamıyorum. 5+1 sistemin arka kolonları çalışmıyor. arka kolonları ön kolona taktıgımdaarka kolondan ses geliyor yani kolonlar sağlam. internetten surround sistem test videolarıyla test yapıyorum ve arka kolon sesini ön tarafçıkartıyor. yani 3 boyutlu sesi 2 boyutluya indirmiş gibi bişey. pc den realtekin en son güncellemelerini de yaptım fakat pc arka kolonları asla görmüyor. nasıl br çözüm bulabilirim lütfen yardım edin







  • onderpehlivann O kullanıcısına yanıt
    Dostum, stereo bağlantı yapıp 5.1 ses alamazsınız. Laptopunuzun optik ses çıkışı olmadığı için alttaki gibi optik çıkışı olan harici bir ses kartı almanız gerekiyor.
    http://www.vatanbilgisayar.com/creative-x-fi-surround-51-harici-ses-karti.html

    Ses kartı aldıktan sonra optik kablo ile ses sisteminizin hdmi çıkışının yanında bulunan optik ses girişine bağlantı yaparak filmlerde 5.1 ses alabilirsiniz. Ama oyunlarda yada müziklerde yine 5.1 ses alamayabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.