Şimdi Ara

2si1 'Kayıp kaçak bedelli' Teknoloji ve Oyun Programı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
1
Favori
5.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ahahha kaldırmış beğeni tuşunu
  • AKK'na takılıp izleyemeyen arkadaşlara özetle,

    Mesut Ç. geçen haftaların eleştirilerini her zamanki gibi dikkate almayıp forum üyelerine çoluk çocuk demiş geçirmiş. Büyük bir çoğunluğu 18 yaş altı ergen yapmış. Dirençlerini sınamış.

    Sanırım forumun direncini görmüş olacak ki, beğeni butonu kalkmış ve yorumlar silinmiş.

    dikkate almıyorsunuz ama yinede söyleyelim. DH'i DH yapan forum üyeleri ve bilgi paylaşımıdır. Çevik senin yaptığın incelemeleri emin ol çoluk çocuklar ki gerçek anlamda çoluk çocuklar çok daha profesyonel yapıyor youtube da. Ama ingilizcesi olmayan yada türkçe izlemek isteyen arkadaşlar için iyi bir alternatifsin. O yüzden kendini bu kadar kaf dağında görme ataşlı oğlan.

    Hayır yanındakileri de bozuyorsun. Erdi bey mesala iphone olayından sonra gayet özür dilemesini bilen kalender bir arkadaşdı ama sana takıla takıla dejenere olmaya başlamış. Keza gökhana beyide kendine çekme çabaların ortada.Sen neysede bu arkadaşlara üzülüyoruz yani.





  • m.ç. bey ilk önce troll şimdi de çocuk yaptı bizi şu sitenin geldiği hale bak 26 yaşındayım yakında küfür bile edebilir bu editör arkadaş bize...

  • Mesut Çevik'i severek takip ediyordum. Teknoseyir AKK konusunda cesur davranırken onun korkak davrandığını düşünüyorum. Site yöneticileri sektörü götüren ve reklam veren Şirketlerin gözünde fail olmak istemiyor gibiler. Sonuçta bu hareket buranın forumunda başladı.

    Gelişmiş ülkelerin standartlarına ulaşmak için insanları bilinçlendirmeye çalışan kesimi çoluk çocuklukla, hayalperestlikle itham ediyorsunuz. Hayalperest değiller çünkü diğer ülkelerdeki somut verileri masaya koyuyorlar. Siz ülkemizdeki pek çok sorunun başı olan kaderci, razıcı, boyun eğen sömürülmeyi bekleyen zihniyeti yansıtıyorsunuz. Sonra da 2si1 lerde elealem uzaya gidiyor biz hala... gibisinden serzenişlerde bulunuyorsunuz. Kendinizle çelişiyorsunuz.

    Beğeni butonunu kaldırmak aklıma bunları getirdi. Burada eleştiri içeren bir mesaj artı alarak üstte yer alsaydı ne olacaktı? Siz demokratik davranmış olacaktınız. Ama belli ki korkuyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gultekinlive -- 24 Eylül 2016; 16:35:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ha ha haaa genç arkadaşlar.... Hacı genç arkadaş diyorsun ya 34 yaşındayım. "genç arkadaşlar"!!! ile aynı fikire sahibim. M.Ç bey, biraz seviye lütfen. Siz seviyeyi düşürünce insanlar da tahrik olup seviyenize inmek zorunda kalıyor...

  • Adam her cümlesinde kendisini bu konuma getiren topluluğu aşağılıyor. Ben izlediğimde kendisi adına utandım zaten fazla katlanamayıp videoyu kapattım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: javaprof

    bence mesut çevik dh daki en değerli editörlerden beğenmeyenler 19.90 liraya akk siz 1000 mbit internet bekleyen ergenler.ben bilgisayar mühendisiyim tcp/ıp nin cisco cihazların nasıl çalıştığını bilen biriyim staj döneminde de ttnet ten gelen bazı mühendislerden ders aldım neyin nasıl yürüdüğünü biraz araştırabilen insanlar kendi isteklerinin diğer insanlara nasıl zarar verebileceğini düşünür siz sabah akşam torrentten oyun indireceksiniz diye 50 mbit interneti olan normal kullanıcı internetten 4k spiderman filmi indiren yan komşusu yüzünden doğru düzgün internete bağlanamıyacak.evet internette en az 300 gb akk ve akk sonrası 8mb download 5 mb upload internet gece yarısı da akk ye işlemez bence en uygun çözüm tüm bunlar da 70 tl olsa iyi olur ama yok illa akk kalkacak he kalkacak hee ağlamaya devam edin siz.

    not:beğeni butonu gelmezse forumu bırakırım burayı dh yapan şey buranın forum kültürünü en iyi koruyan site olmasıdır.eğer forum kültürünü bırakırsanız biz de sizi bırakırız
    zamanı geldi 60 bin okunan başlıklar açtım zamanı geldi 10 tane okunan başlıktan bir sürü bilgi öğrendim eğer siz forum kültürüne sahip çıkmazsanız r10 wm aracı gibi bir sürü sahip çıkan site olacaktır.kullanıcıyı böyle yok sayamazsınız.

    Siz hala konuyu tam anlamamışsınız bence; tartışılan şey (tamamen) AKK'ya neden ihtiyaç duyulduğu değil neden olması gerektiği gibi kullanılmadığıdır. AKK'yı koyarsın ama bunu 84-100 lira veya daha fazla bir bedelle üstelik, sabit ücret ve/veya sabit telefon zorunluluğu gibi, asıl hizmette karşılığı olmayan ücretlerle sunulmasıdır. Bunun yanında 24 Mbit bağlantıya 75 GB gibi komik bir AKK ile sunulmasıdır. Bugün bir StarCraft 2 oyunu ortalama 15 dakika süren 4-4 kişilik bir karşılaşmada yaklaşık 500 Mb harcamaktadır ve bu sadece bir maç içindir. Eğlencesine takılan bir abone (normal şartlar altında) günde 4 maç yapsın, 2 GB veri demek. 30 gün ile çarpın 60 GB demektir. Bakın sadece 1 oyun ama sadece 1 oyun. Bunun Windows vb. uygulama güncellemeleri, youtube vb. hizmetlerden yararlanılması, şu anda yapmış olduğumuz gibi video gündem gibi hizmetleri de katın (daha da katamadığımız bir sürü hizmet var).
    Üstelik temel alt yapıyı işleten firma yıllık ortalama 1.5 milyar dolar kar açıklayan bir şirkettir (merak eden Borsa İstanbul aracılığı ile kamuya yapılması gereken mali tablo açıklamalarını inceleyebilir). Ne rekabete izin vermektedir (ki vermiş olsa belki ne alt yapı ne de AKK gibi tartışmaları yapmıyor olabilirdik) ne de doğru düzgün alt yapı yatırımı yapmaktadır. Bugün, 4.5G gibi saçma bir yatırım zorunluluğu sunmamış olsa devlet, o döşenen fiber kabloları bile göremeyebilirdik belkide. Evet donanım ve sunulan hizmetin yüksek tutulması yüksek bir maliyet istiyor ama neredeyse tekel durumundaki (hem de devlet eliyle özelleştirilmiş) bir şirketin böyle pahalı bir hizmet sunması kabul edilebilir değildir.




  • Bir sonraki programda yorum yapma da devre dışı kalacak bu gidişle.
  • Talha nerde yahu? nereye gitti

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Talha beyi özledik valla . Yinede bu siteden kaliteli içerik üreten başka site yok ama sevdiğimiz editörler gidince içimizde burukluk oluyo ne yazık ki. Akk olayını iyice açıklığa kavuşturabilirdi kendisi diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekmeğini DH sayesinde donanımhaberde ekmeğini üyeler sayesinde kazanıp sonra onları ergen yapan Mesut Bey sizede selamlar olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eleştirilere açık olmayan biri nasıl genel yayın yönetmeni oluyor arkadaş. Beğen tuşunu kaldırmışlar konuda pes .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendisi nerede açıkladı? Kaçırdım herhalde. Pm atabilir misin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chromosty

    Kendisi nerede açıkladı? Kaçırdım herhalde. Pm atabilir misin

    Bir yıl civarı önce, Mesut Çevik'in kendisi gece 12 civarında yaptığı Periscope yayını yaparken birisi "Talha Aynacı programa neden katılmıyor?" diye sorduğunda söylemişti. Belki de ağzından kaçırdı, bilemiyorum. Hemen ardından da "kendi bilir" diyerek noktaladı, o denli de nezaket sahibi birisidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesut çevikten sonrasını dinlemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vurun daha ölmedi :)
  • bu son mesajım sonra üyeliğimi silicem

    Mesut senin yaşın kaç da birader ne zaman"genç arkadaşlar" diyebilecek seviyeye çıktın bakim, açık ve net olarak şunu söyleyeyim konuşmana 2 dakika katlanabildim, ayrıca yaşım 33. Senin böyle cümleler kurmaya hakkın yok, yaşın kaç olursa olsun hakkın yok. Bizi takip eden arkadaşlar diyebilirsin mesela ama alaycı bir şekilde "genç arkadaşlar" diyemezsin. AKN haberinde sana söylediğim şeyleri okumamışsın belli ki. Yazının neresi kullanıcı lehine neresi bir eleştiri babında. Sen baya baya hastalanmışsın, rahatsızlaşmışsın bir doktora git psikaytr olur psikolog olur noropsikoloji olur yani içinde psikoloji olan herhangi bir dal olabilir. AKN yazını iki kere okudum ve altına yazdım dürüstçe senden bir cevap bekledim sesin soluğun çıkmadı, yazdığım yazıyı bu mesajın altına alıntılayacağım.

    Sonra bizi trol yerine koydun. Kimsin ki tanımadığın insanları trol yerine koyabiliyorsun, trol demek hakaret demek ben de bu hakaretini üzerime alınıyorum. Görmediğin, tanımadığın, bilmediğin, insanlar hakkında nasıl böyle fütursuzca har vurup harman savurur misali bir şeyler uydurup sallayabiliyorsun. Kalktım orada da bir yazı yazdım yine doğru dürüst bir cevap alamadım senden. Sen hesap yapmasını seviyorsun hesap kitap yaparak konuşayım. O yazı şu an baktığımda 27510 kez gösterilmiş. Benim mesajım 514 beğeni almış yani yazıyı okuyanların %2si seni eleştiriyor haksız buluyor ve bu sadece yorumu beğenenlerin sayısı. Seni eleştirenlerin, sessiz kalanların sayısı bundan kat kat fazladır , yazdığım yazıyı bu mesajın altına alıntılayacağım.

    Ortada bir AKN yok buraya resim atıyorum -e kadar denen illet yüzünden internet hızımı ping hızımı gör diye. Ve bu havanın en güzel olduğu zamanlarda. Bir gün yağmur yağdı mı internet minternet yok oluyor. Senin tuzun kuru bariz belli oluyor bu. Hangi hayal dünyasında yaşıyorsun hangi gezegendesin hangi ülkedesin napıyorsun ne yiyorsun ne içiyorsun da şu anki kafa yapısına sahip oluyorsun bilmiyorum. Ülkedeki geçim sıkıntısının farkında mısın? Ülkedeki işsizliğin farkında mısın? Ülkedeki internet hızlarının farkında mısın? Ben diyorum ki benim hızım düşük sizin altyapınız yetersiz benden 8mbite kadar hız için 80 lira alacağına şu andaki verdiğin hız için yani 2mbite kadar için 20 lira al. Hangi şirket yapar bunu tabiki hiçbiri. Altyapıya para akmasın ama siz bizi kullanın. TT resmen tekel artık. Ben dsmart kullanıyorum bir sorun oldu mu TT'nin kucağına atıyorlar topu. Bu her iss için aynıdır muhtemelen. Ben sana altyapının da resmini atardım eğer bu yazıyı gündüz görseydim. İnsanlar diyorki AKN kotası biraz artsın, AKN sonrası hız biraz artsın. Hangimiz 10 lira verip 1 gigabit kotasız internet kullanalım dedikki. "10 lira verip 1gigabit kotasız internet kullanma" cümlen ne kadar saygısızca farkında mısın? Hayallarimizi sormuyorlarmış bak hele. Yahu var ya şu an sinirden titriyorum o kadar çok söylenecek söz varki sana mahkeme mahkeme uğraşmak istemediğim için yutuyorum.



    edit: Yukarıdaki cümleyi kurarken yanlış kurmuşum bu yüzden resimdeki hız AKN'siz hız gibi algılanabilir. O cümlemi düzeltmiyorum. Bu hız AKN geldikten sonraki hızdır.

    Hadi sözde eleştiri yazındaki bir cümlene bakalım;

    quote:

    2009’dan 2016’ya fiber kablo uzunluğu 30 kat artarken, internet kullanıcı sayısında 7 Milyon 444 bin'den 55 Milyona yani 9 katlık bir artış yaşanıyor. Kişi başına düşen günlük ortalama tüketilen veri miktarında ise 6 kat bir artış yaşanıyor. Yine kaba bir hesapla fiber kablo kapesitesindeki 30 katlık artış karşısında tüketilen veri miktarı 49 kat artış gösteriyor. Bu veriler ışığında 2009’dan 2016’ya alt yapı yatırımının çağın gereklerini karşılamaktan uzak kaldığı sonucuna ulaşabiliriz


    Yahu bu adamlar enayi mi bunca emek verip de işini geliştiremeyecek seviyede kazanç sağlıyorlar. Hadi enayi değiller peki bizi neden enayi yerine koyup da yurt dışında neden şirket satın alıyorlar? Hadi bunu geçelim şu cümlene ne demeli;

    quote:

    Mantıklı veya değil fakat kotaya giden yol işte böyle ve biz kullanıcılar katlanmak zorundayız.


    Birader Allah (C.C.) 'ın aşkına söyle bana yazının neresi eleştiri? Bir de AKN yazına yazdığım yazıyı alıntılayayım;

    quote:

    Aslında bu yazıya bu kadar itiraz etmeye gerek yok. basit, net ve tek soru yeterli; "Kotalar sıfırlanınca alt yapı nasıl yetiyor?", hadi olmadı bir soru daha sorayım "Tivibu kullanıcıları AKK'na neden yakalanmıyor?", olmadı mı bir soru daha sorayım "16 ülkede 30 bin kilometre fiber optik ağa sahip Pantel şirketini alacak parayı Türk Telekom nereden buldu, madem buldu Türkiye'ye Türk milletine neden harcamadı?" pardon bu iki soru oldu. Ama sonuç şu; biz enayiyiz ve 8 mbite KADAR olan internet hattımdan 1,5 mbiti görünce bayram ediyorum, çünkü altyapı bu kadarını destekliyor ve bunun için çeşitli mercilere gittikten sonra en son Türk Telekom'a gittiğimde çalışandan aldığım cevap "Artık yerel yatırıma önem vermiyorlar" oluyor. E o zaman ben neden 8 mbit'e kadar internet parası veriyorum vakti zamanında 2 ve 4 mbit bağlantı hızları için tarifeler vardı ben onları kullanmak istiyorum neden daha fazla para veriyorum?

    Pardon bu kadar yazı yazmaya gerek yoktu aslında basit, net ve tek soru yeterli; "Bizi neden enayi yerine koyuyorlar?"


    Eleştiri dediğin böyle olur tamam mı? Çıkarsın "kardeşim ne ayaksınız" diyebilir misin? Diyemezsin mecbur ekmek yemen gerek ama onlar enayi yerine koyarken sen bari enayi yerine koyma bizi. Kalktın bir de trol dedi, o yazına da yazdım;

    quote:

    Nickim : aytacesmebasi
    Adım Soyadım : Aytaç Çeşmebaşı

    Trol olmadığımı kanıtlamak için adımı soyadımı verdim. İsterseniz ev ile iş hakkında adres ve telefon bilgilerimi de verebilirim. Önce yiğidin hakkını vereyim Apple konusunda ve yazısında haklısınız, güzel yazılardı. Ancak adı geçen diğer firmalardan illa para almak önemli değil, "Ben onlardan maaş almıyorum" demek de savunma değil. İş dünyasını az çok bilen insan bütün çarkların parayla dönmediğini bilir. Dh yazarları "sanırım" apple hariç bütün tanıtımlara fuarlara davet ediliyor ancak bazı teknoloji siteleri davet edilmiyor mesela bu örnek para yerine geçen bir karşılık olabilir. Sonrasında "Türkiye'de ilk", "Dünya'da ilk" gibi başlayan haberlerle ilgili kaynakların sağlanması da bir karşılık olabilir, bu karşılıklara daha çok örnek verilebilir. Yazılı veya sözlü olarak "Mesut sen bizi öv biz de sana bir davetiye gönderelim" denmez ancak Dh över onlar da bir davetiye gönderir, bu olay böyledir.

    2000 TL'ye alınacak telefon listesinde 2 tane Lg 2 tane Samsung var hatta hiç adı anılmaması gereken lg flex gibi bir telefonun adı geçiyor, ülkemizde 2000liraya kadar alınacak gerçekten güzel telefonlar varken flex nerden çıktı gerçekten. E buda fuarlarda, tanıtımlarda size "özel" tavırlar sergilettirebilir bir davranış değil mi gerçekten? Çeşitli rakamlar vererek "Mantıklı veya değil fakat kotaya giden yol işte böyle ve biz kullanıcılar katlanmak zorundayız." dersen bu işte bir şeyler aranır illaki.

    Alt yapı yatırımı neden çağın gereklilikleri altında? O kadar kullanıcı varken bu şirket enayi mi para kazanamıyor? Para kazanıyorsa bu para nereye gidiyor? 16 ülkede 30 bin kilometre fiber optik ağa sahip Pantel şirketini alacak parayı Türk Telekom nereden buldu, madem buldu Türkiye'ye Türk milletine neden harcamadı? Bunu bu şekilde yazmak bu şekilde sormak varken karman çorman rakamlarla insanın kafasını karıştıran bir yazı yazmak neden? Ben söyleyeyim ; ne şiş yansın ne de kebap. "AKK'ye katlanmak zorundayız" diyerek TT'nin kalbini kazanırsın itirazlar gelince savunma yaparak da kullanıcıların kalbini kazanırsın olur biter.

    Bunlar iş dünyasının gereklilikleri olduğunu gerçekten kabul edip itiraf edersen eyvallah ama "yok siz trolsünüz ben doğruyum" dersen bu işin sonu "bir psikoloğa git bence" teklifine döner çünkü insanlarla aranda bir sınır olmalı insanlara karşı bir had olmalı ve evet bu had ve sınır tek taraflı olmalı çünkü sana küfür de etseler senin işin bu ekmek yemek istiyorsan işini yapmak zorundasın. Ben kimseye sınır ve had bildirecek biri değilim ancak kim olursa olsun eğer gazetecilik ve benzeri bir iş yapıyorsan kimseye karşı böyle bir tavır takınma hakkın olamaz. Bırak gazeteciliği ekmek yiyeceğin her meslekte sana gelen iyi veya kötü tepkiler ve bu tepkilerin büyüklüğü ile küçüklüğü ne olursa olsun sen yine gülümseyip işini yapmak zorundasın.



    Şu forumda farklı konular yüzünden rahatsızlık verdiğim tartıştığım çok insan oldu hepsi nolur haklarını helal etsin. Hepsinden özür dilerim, bir çok zaman eski yazılarımı okuyp hatalarımın farkına varmaya çalıştım ve gerçekten de tartışığım insanlar karşısında hep haksızmışım bunun farkına vardım. Benden bu kadar, zaten uzun zamandır dh forumunu kullanmıyordum bundan sonra da reklam engellemesine komple engelleteceğim adrese girdim mi hiç bir şey görmemek için. Bunu ismi lazım değil dirsek atan bir site için ve başka bir site için daha yapmıştım. Bir süre bu yazım dursun sonra aboneliğimi komple sileceğim. DH'ı da komple takip etmeyi bırakacağım.

    Bu siteyi yapan, para, emek ve bilumum her şeyini harcayan hep geliştirmeye çalışan sayın Gün Oksay umarım bir gün bazı şeylerin farkına varır. Türkiye'de teknoloji haberciliği ve forumculuğuna katkıları hiç bir zaman göz ardı edilemez. Kendi adıma emeklerinden ötürü teşekkür ederim, umarım teşekkürümü kabul eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6F17B5B5B -- 24 Eylül 2016; 20:39:20 >




  • Adamsın hocam, yalnız üyeliğinizi hemen silmeyin derim. Forumun çoğu sizin gibi dusunuyor, meydanları kime hizmet ettiği belli olmayan kişilere birakmayalim. Forum kimsenin babasının malı değil, Arada sırada forumun gerçek sahibinin kim olduğu hatırlatmamiz gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizler bizler gidersek, yapılan bu yapılan bu haksızlıkları savunanlara kimler bunun yanlış olduğunu söyleyecek? Kimler insanları yanlış yönlendirmenin önüne geçecek?
  • Aytaç hocam ağzınıza sağlık.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.