Şimdi Ara

Yedek Subaylık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar cumleten merhabalar,
    Zor bir sureç karar vermesi beklemesi hepsi baştan aşağı biraz sabır istiyor oncelikle herkese sabır diliyorum.
    Ben Lisans elektrk-elektronik mühendisliği mezunuyum yedek subay başvurusu yaptım ancak başvuruyu yaptıgımda net değildi kafam yedek subaylık noktasında hala karışık oncelikle meslekçi çıkmasının çok çok düşük ihtimal olduğunu düşünüyorum. Meslekçi olmayan yedek subay ne yapar bununla ilgili bilgi almak istiyorum illaki yedek subay olarak askerliğini şuanda yürütenler vardır asıl amacım onlardan bilgi edinmek.
    Mesela merak ettiğim onemli bir konu beni yedek subaylığı işaretlemeye iten en onemli nedenlerden birisi akşam sivil olma durumu. Bu vaktı örneğin ingilizce kursuna gidip değerlendirebilecek bir ortam bulabilirmiyim? Biraz bilgi verebilen olursa çok mutlu olurum.Herkese iyi günler diliyorum







  • araf... A kullanıcısına yanıt
    Meslekçi olmazsanız nizamiye ya da bölüğe verirler. Askerlerin işleriyle uğraşırsınız. Ama kendinizi istihkam da da bulabilirsiniz. Amirinize bağlı.
    Kurs olayı ise görev yerinize bağlı. Çarşı izni bile olmayan bir yere giderseniz unutun o tür şeyleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel
  • Askerliğin en makbul olanı kısasıdır. Şahsen bana ayda 10 bin de verseler bu işi yapmazdım. (Büyük konuşmak gibi olmasın) sürekli bir üstünün iki dudağının arasındasın senin hislerini duygularını düşüncelerini umursamazlar hissetmezler. Kibirli ve hoş görüden uzak olurlar.

    Hayat kısa beyler iyi düşünün. Ailenizden sevdiklerinizden uzakta zor şartlar altında çalışacaksınız. 12 gün erken çıkıpta anneme babama kavuşayım diye izin kullanmadım. Yaşım 30. Muhtemelen siz daha gençsiniz ama işin boyutu yaş ilerledikçe çok farklı oluyor.

    Saygı görmeniz çok zor. Size saygı gösterilmediği gibi sizde saygı bekleyeceksiniz ama olan size olacak. Emrinizdeki askerler sürekli isyanda askerlik psikolojisiyle her gün söverler.

    Sabah 8 akşam 5 diye bir şey yok. İşiniz varsa ve bitmediyse çıkamazsınız. Nöbetçiyseniz ve bir asker hasta olsa uğraşın durun. Her bölükte hasta olup istiraat almak için takla atan askerler var. Rdm li olan var. Başınız ağrıyabilir.

    Rütbe demek sorumluluk demek. Askerde ne kadar sorumluluğunuz varsa işiniz o kadar zor olur. Çünkü her zaman bir aksilik çıkar.

    4 tane teğmen arkadaşım var 3ü yapılmaz bu iş diyor. Gerçekten gönül vermediyseniz hiç başvurmayın seçmeyin en kısa şekilde bitsin bu iş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zx6r kullanıcısına yanıt
    Su dusunduklerini askere gitmeden once dusunuodm ama gelince cok sevdim bu isi, ben tezkeremi birakicam nasip olursa...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pavlus

    Su dusunduklerini askere gitmeden once dusunuodm ama gelince cok sevdim bu isi, ben tezkeremi birakicam nasip olursa...

    Seviyorsan yap kardeş. Hayırlısı olsun. Bu iş sevmeden yapılmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende sevdim gardaş askerliği,hemden yedek subay olarak karakol komutanı olarak yaptım,bir çok sorumluluk vardu her gün yüzlerce imza atıyodum nerdeyse,ara ara küfür ederdim problem her zaman olurdu ama ben askerliği sevmiştim,şu anki işim de iyi rahatım çok şükür,ama hala kafamın bi tarafı askere gitsem mi düşüncesinde beni sürekli kurcalatıyor :))

    Zaman gelince kardeş doğuya düşersen birliğin durumuna göre zamanında çok olur veya hiç olmayabilir,misal benim ayrı odam vardı tek kalıyodum paso boştum ama vakitsizce harcadım tabi,eğer orta anadolu veya batıda yaparsan 8 5 çalışırsın nöbetlerde birlikte olursun onun haricinde kafan rahat olur.

    Askerlik arkadaşın dediği gibi gönüllülük esası,birde son zamanlarda askerlik iyice siyasete ve er askerin ağzına düşürdüler bunuda düşünmek lazım
  • Ortalikta bir tezkere birakma donuyor gelicek hadi bakalim, benim pek inancim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. İş bulamayışımın sebebi biraz askerlik biraz da tecrübesilik olduğunu düşünmeye başladım. Askerliği bi an once halletmenin daha kalıcı çözüm olacagını da düşündüm baya düşündüm aslında çok zor bir karar oldu gittim değiştirdim kısa dönem istedim. Hakkımızda hayırlısı olsun.
  • Merhabalar arkadaşlar, Ben Fatih Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinden 2015 yılında mezun oldum. 7 ay kadar bir lojistik bir firmasında planlama departmanında çalıştım ve ağustos ayının ilk haftasında tecilimi bozdurarak Kasım celbinde askere gitmeye karar verdim. Yedek subaylığa evet, komandoya hayır dedim. 2 yıllık elektronik haberleşme okuduktan sonra DGS ile geçiş yaparak 2 senede üstten ders alarak 2.00 ortalama ile ucu ucuna mezun oldum. Öncelikle endüstri mühendislerinin meslekçi yedek subay çıkma olasılığı nedir ? Bir de Fatih çıkışlı olmam yedek subay olmamı veya olduktan sonra içeride durumumu nasıl şekilde etkileyebilir.Son sorum ise genel olarak Endüstri Mühendislerine yedek subaylık çıkıyor mu ?

    Değerli yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Allahtan hepimiz için hakkımızda hayırlısını diliyorum.
  • Mümkün mertebe askere gitmemeye bak. Yedek subaylıkta olsa yapılacak iş değil.
  • Askere gitmeden ne kız isteyebilirim ne adam akıllı iş bulabilirim. önümü göremiyorum. Bir de gitmesem bedelli çıksa bile bedelli vicdanen yapamam. Benim düşüncem bir an evvel gidip gelmek. Tabiki herkesin kararına ve yorumuna saygım var. Hepimizin hakkında hayırlısı diyelim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.