Şimdi Ara

Ritm Gitarda gelişmek için neler yapmalıyım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Basit akorları öğrendim. Akor ezberlemek ve bol bol pratik yapmak harici yapabileceğim neler var? Günde 2 saat ayırıyorum şu aralar. Bu 2 saatte de sevdiğim parçaların akorlarına bakıp çalmaya çalışıyorum. Genelde başarıyla sonuçlansa da elimin yavaşlığından dolayı zorlanıyorum. Müzik kulağım iyi sayılabilir. Akor geçişlerini, ritmi çıkartabiliyorum bir deneme yanılma sürecinin ardından. Bende planlamıyordum bu kadar hevesli olacağımı ama başlayınca bırakamıyorum elimden gitarı :D Tek sorunum gelişme aşamasında. Extra bir şeyler yapmam gerekiyor mu merak ediyorum. Yoksa sadece pratik ve akor ezberi yeterli mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Metalica dinlemelisin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egzersiz ve akor basmak yeterli olur mu, tab okumayı öğreneceksin, sadece ritimle olmaz bu işler solo şart
  • Metalika şart
  • Aynen Nothing Else Matters şart Ritim öğrenme direk soloya geç. Şaka bir yana sesin var ise ritim iyidir ama yok ise boş ver.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstteki arkadaş gibi Master of Puppets demeye geldim ben de. Down picking bayağı geliştirir. seek and destroy, battery, master of Puppets, Symphony of destruction, fear of the duck, as I am en popüler şarkılar geliştirmen için daha çabuk kavrarsın zaten. Akor ritim için green day şarkıları çal özellikle American idiot ve holiday. Hafiften poser şarkıları oldu bunlar ama çalışmak için ideal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim seninle aynı durumdaydım, hatta biraz daha ileriydim diyebilirim ama elim yoruluyordu bir süre sonra. Bu yorulmayı nasıl aştın dersen metronom ile sağ el egzersizleri yaptım.
    Troy Stetina'nın gitarda hız metodundan çalışıyordum ve onun verdiği sadece 1 tane egzersizle elimi güçlendirdim.
     Ritm Gitarda gelişmek için neler yapmalıyım?
    İnce mi telinden başlayıp durmadan kalın mi teline doğru tüm tellerde tekrarlaman gerekiyor.
    Sayfanın altındaki egzersizi 80 bpm den başla çıkabildiğin kadar ilerle. Elin 5. ve 6. tellere geldiğinde yorulmaya başlıyorsa 1 dakika dinlenme koy her bpm artırmadan önce araya.
    Ben 2 ayda 80 den 100 e sağlıklı bir şekilde çalamıyordum bunu acele ettiğimden dolayı. Ama 4 gündür her 80 den başlayıp ilerliyorum. Bu arada metronomun her vuruşu için 4 pena vuruşu yapıcaksın.
    Bu hafta salı günü 80 den 5 er 5 er artırarak elimi çok zorlamadan 130 bpm e geldim. Çarşamba 80 den 140 a, perşembe 150 ye ve cuma akşamı da 160 bpm e kadar çıktım. Elin gerçekten hızlanıyor.
    120 ye kadar 5 er 5 er 120 den 140 a kadar 3 er 3 er, 140 dan 160 a da 2 şer 2 şer artır metronomun bpm ini.
    1 saat bu egzersizi yaptıktan sonra Slayer - Angel of Death tarzı sağ el coşturan parçaları bile yorulmadan ve yavaşlamadan çalabiliyorum. Bir de Metallica'dan Whiplash öneririm.
    0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0 da yapabilirsin 100 bpm'den 180 e kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reardeltoit123 -- 8 Ekim 2016; 11:42:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 15Days

    Basit akorları öğrendim. Akor ezberlemek ve bol bol pratik yapmak harici yapabileceğim neler var? Günde 2 saat ayırıyorum şu aralar. Bu 2 saatte de sevdiğim parçaların akorlarına bakıp çalmaya çalışıyorum. Genelde başarıyla sonuçlansa da elimin yavaşlığından dolayı zorlanıyorum. Müzik kulağım iyi sayılabilir. Akor geçişlerini, ritmi çıkartabiliyorum bir deneme yanılma sürecinin ardından. Bende planlamıyordum bu kadar hevesli olacağımı ama başlayınca bırakamıyorum elimden gitarı :D Tek sorunum gelişme aşamasında. Extra bir şeyler yapmam gerekiyor mu merak ediyorum. Yoksa sadece pratik ve akor ezberi yeterli mi?

    Amon amarth
    Slayer
    Metallica
    Megadeth
    Pantera
    gibi grupların şarkılarına çalış derim.

    Özellikle bol bol downpicking çalışman gerek.

    Tabi bunlara ek olarak sesinin az çok olması gerek çünkü riff çalmak solo çalmaktan çooook daha kolay bir olay. Gruplarda daha kolay yer bulman açısından söylüyorum.

    Bir ritim gitarcı olarak böyle geliştim açıkçası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fullmetal Chemist -- 8 Ekim 2016; 22:02:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.