Şimdi Ara

D smart yanına hotbird yerine digiturk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Arkadaşlar bir sorum olacak. Bilgili arkadaşlar yardım ederse sevinirim. Evimde d smart var. Ayrıca 2li lnbden hotbird geliyor. Simdi ben hotbirdü iptal ettirip digiturk baglatmak istiyorum ligtv için. Öncelikle ayrıca kablo çekilsin istemiyorum. Çanak, lnb degisebilir problem yok. Ama kablo cektirmek istemiyorum. Bu bir sekilde mümkün mü? Mümkünse hangisi uygun. Şu anda digiturk için gördügüm 3 yöntem var. 1.si klasik digiturk canagı takıyorlar klasik üye oluyorsunuz. 2.si turksat üzerinden yıllık paket satılıyor. 3.sü eutelsat üzerinden paket satılıyor. Simdi 2. Canağımı turksat yada eutel'e cevirsek paketi satın alsam direk izleyebilirmiyim. Ya da digiturk canagı ile degistirsem canağı birde digiturk recieverı kursak hangisini acarsak onu mu izlerim. Yoksa illa yeni bir kablo hat mı cekmek lazım. Bu işten anlayan birileri yardım ederse sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İyide dsmart uydu alıcısı ile digiturk izlemek istiyorsan o iş imkansız. Yok kendi uydu alıcını kullanıp modül ile dsmart izliyorsan yanına aynı uydu alıcısı ile digiturk izlemek istiyorsan o da imkansız. İki farklı cihaz kullanman lazım her ikisini izlemek için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 reciverı ayrı ayrı kullanabilirim. Benim için önemli olan tek hat kablo olması. 2 canaktan 2li lnb ile tek kablo üzerinden 2 ayrı reciever kullanabilirmiyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alien41 A kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz 2'li lnb 2 çıkışlı olandan mı yoksa birbirinden bağımsız 2 ayrı lnb mi? eğer 2 çıkışlı lnb ise ve eğer digiturke turksat üzerinden abone olucaksanız evet 2 receiver'ı ayrı ayrı tek hat kablo ile kullanabilirsiniz ancak bunun için birkaç aparata ihtiyacınız olucak onlarda şunlar;

    1: Diseqc bu linkteki ve resimdeki gibi (ürün temsilidir siz isterseniz farklı markaları da inceleyebilirsiniz) >>http://www.antenci.net/REX-12-DiseqC-Switch-Kutulu,PR-4112.html
     D smart yanına hotbird yerine digiturk

    2: F konnektör ("t fiş") bu linkteki ve resimdeki gibi (ürün temsilidir siz isterseniz farklı markaları da inceleyebilirsiniz) >>http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/f-konnektor-t-fis-233564596
     D smart yanına hotbird yerine digiturk

    Şimdi diseqc şunun için gerekli çanak antendeki 2'li lnb veya iki ayrı çanakta iki ayrı lnb için gerekli, lnb çıkışlarına iki adet kısa kablo bağlayın ( ama çok kısa bağlamayın çünkü diseqc'i çanak antene tutturmanız gerek) daha sonra lnb'ye bağlamış olduğunuz kısa kabloları diseqc'teki lnb 1 ve lnb 2 girişlerine bağlayın ve yine diseqc'te yazan receiver girişe'de evinize giden kabloyu bağlayın daha sonra diseqc'i zarar görmemesi için çanak antene sabitleyin (çanak anten ayağının borusuna bantla sıkıca sabitleyebilirsiniz)

    Gelelim evinizdeki yaşam ünitesinin önüne yani receiver'lerın bulunduğu yere.. Şimdi yukarıdan gelen anten kablosunu üstteki resimde de görülen 2'li f konnektörün tek kalan girişine bağlayın (yani konnektörü t harfi olarak düşünürsek, t harfinin aşağıya doğru inen uzun çizgisini temsil eden tek girişe bağlayın) solda ve sağda duran girişlere de tıpkı yukarıdaki çanak antende kullandığınız gibi iki ayrı kısa kablo kullanın (ama çok kısa olmasın çünkü receiver'lara gerilmeden bağlanması gerek)

    Bütün bunları tamamladıktan sonrr,a gelelim receiver'lardaki ayarlara dsmart cihazı için anten kurulumunda turksat uydusunun bulunduğu yerdeki diseqc bölümünde diseqc 1 yada 2'yi seçip kaydedin ve kanalların sorunsuzca çalışıp çalışmadığını kontrol edin eğer kanallar açılmıyorsa diseqc seçimini yaptığınız seçimin tam tersini yapın (yani diseqc 1'i seçtiyseniz 2 olarak değiştirin) digiturk cihazında da yine dsmarttaki gibi diseqc ayarını yapın ama eğer dsmartta diseqc ayarı 1'deyse digiturkte 2'yapın 2'deyse 1 yapın

    Eğer lnb'niz alttaki resimdeki gibiyse (markası önemli değil) yukarıdaki diseqc anlatımındaki gibi yapın
     D smart yanına hotbird yerine digiturk

    Eğer lnb'niz alttaki resimdeki gibiyse (markası önemli değil) yine yukarıdaki diseqc anlatımındaki gibi yapın (ama kablolardan birisini yada her iksini biraz daha uzun tutmanız gerekebilir)
     D smart yanına hotbird yerine digiturk


    ! Önemli Lütfen Burayı Dikkatli Okuyunuz !

    Yukarıda anlattıklarımı ben kendim ! DENEMEDİM ! sadece mantık çerçevesinde sunduğum bir çözüm önerisidir.. ve muhtemelen biraz ! masraflı ! bir iş olabilir.. Amacım sizi veya bu şekilde bir kurulum düzenine sahip olmak isteyenleri zarara uğratmak değil, sadece bir çözüm önerisi sunmaktı.. Dilerseniz, uzman uyduculardan, böyle bir şeyin mümkün olup olmadığını öğrenin. Eğer mümkünse ve sistem sorunsuz olarak stabil bir şekilde çalışırsa. O zaman uygulamayı hayata geçirin. Yani hiçbir aparat satın almadan, hiçbir masrafta bulunamadan önce, küçük bir keşif araştırması yapın.

    Umarım bilgilendirici ve/veya yardımcı olabilmişimdir.. İyi günler. :)




  • alien41 A kullanıcısına yanıt
    Size önerdiğim sistemde uyumsuz bir parça bulunuyor o parçada f konnektör t fiş yani altaki resimde gördüğünüz parça
     D smart yanına hotbird yerine digiturk

    Bu parça yani f konnektör t fiş sadece kablo tv ve karasal yayın sistemlerinde dağıtım için kullanılıyormuş bu linkte ürün açıklaması kısmında en altta bu bilgi verilmekte malesef dikkat etmemişim :( >>http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/f-konnektor-t-fis-233564596

    Açıklamada yazan bilgi notu;

    F Konnektör T Fiş
    1/2 F Konnektör Dağıtıcı Fiş

    Özellikle Kablo TV ve Karasal yayın Sistemlerinde dağıtım için kullanılır.

    Kullanım Alanları : Kablo TV ,Merkezi Karasal Anten Sistemleri ve Headend Dağıtımlarında Tek gelen sinyali 2 çıkışa böler.


    Uydu sistemi dağıtımlarında kullanılmaz.


    Dediğim gibi ben bu sistemi denemedim sadece yardımcı olabilmek adına bir çözüm üretmeye çalışmıştım ancak yukarıdada okudğunuz gibi sistem uyumsuz parça yüzünden çalışmayacak bu durumda ayrı bir kablo hat çekmeniz gerekmekte keşke imkanım olsada bu sistemi kendim deneyebilseydim ama malesef şuan bu mümkün değil.

    Üzgünüm çünkü size yardımcı olamadım :( umarım hiçbir masraf yapmadan araştırma yapmışsınızdır. İyi günler. :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih Özkoç -- 18 Eylül 2016; 16:54:45 >




  • teşekkür ederim ilginiz için. bugün servis çağırdım bakalım duvardaki borudan 2. kabloyu çekebilecekler mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alien41

    teşekkür ederim ilginiz için. bugün servis çağırdım bakalım duvardaki borudan 2. kabloyu çekebilecekler mi

    çeker çeke
    duvardaki kablonun ucuna çatıdan yeni iki kabloyu baglar
    aşağıdan tek kabloyu ceker yerine 2 kablo girer gelir :)
  • alien41 A kullanıcısına yanıt
    aynı sorun bende vardı ve 3 gün boyunca uğraştırdı beni. oturma odasında bazen d-smart bazende digitürk kullanıyordum sıkıntı olmuyordu. ama ikinci tv yi mutfağa kurdurdum ve digitürkten yayın alamadı. ki çift çanak ve uydu ile lnb'de hiç sorun yoktu. tanıdık uyducu getirdim kabloların nereden gittiğini bulamadığı için bağlantı yapamadı. evin tesisatı yapan uyducuyu getirdim. tabi o kabloların nerede olduğunu biliyor. baya uzun uğraşlar sonucunda bacadan ikinci bir kablo çekip uyduya taktı (tabi bunu yapması 2 akşam ve toplamda 4 saat sürdü) şimdi hem d-smartı hemde digitürkü sorunsuz izliyorum. işinin ehli bir uyducu sorununu halleder. yoksa mevcut uydu bağlantılarınla izleyemeyebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.