Şimdi Ara

Lastik basıncı azalma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 ay önce sıfır olarak aldığım arabanın sol ön lastiğinin havası indi. Önce araba uyarı verdi sonra müsait bir yerde baktığımda diğer lastiklere göre inik olduğunu gördün. Bunu nerede düzelttirebilirim. İlla servise mi gitmem gerekiyor başka bir yere gidersen garantisi bozulur mu aracın? Çok basit bir soru soruyorum ama ilk arabam olduğu için baya tecrübesizim.



  • Hemen hemen bütün petrol istasyonlarında hava kompresörü var, aracınıza uygun hava basınç değeri ne ise öğrenin(muhtemelen 32dir), kompresörü o basınç değerine ayarlayıp lastiğinize hava basın, diğer lastikleri de tek tek kontrol edin. Ön-arka basınç değerleri farklıdır buna da dikkat edin.
  • Lastik yanakları yere değecek kadar olduysa lastiğe bir şey girmiştir.Benim aracında ön lastikleri, özellikle sol ön lastiğin havasını haftada bir tamamlarım.Durduğu yerde 4-5 psi iner.Bende şöför tarafı olduğu ve motorun ağırlığı(Kendim de 115 kgyım) yüzünden normal olduğunu düşünürüm.Beni için normalleşti bu durum.Geçen sağ arka taraf inmiş.Petrole gittim hava bastım ama 32'den 15'e düşmüş.Gittim lastikçiye:"abi petrolllerin cihazları hatalı ölçebiliyor." dedi hava basıp savdı.Sabah bir baktım gene aynı.Jant yere yapıştı yapışacak.Lassa yetkili bayisine gittim.Adam gösterdi.Baya baya civata girmiş tekere.

    3-4 psi iniyorsa sol ön iki ayda normal bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general263 -- 16 Eylül 2016; 20:47:20 >
  • Patlak değilse akaryakıt istasyonunda kapı içinde veya depoda yazan psi değerine göre makineyi ayarlayıp hava bas.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.